[E3 2008] Microsoft

Synyster84


Na een topjaar voor gamers als 2007 zijn we natuurlijk benieuwd wat ons dit jaar en daarna nog te wachten staat voor onze consoles. Xbox 360 gamers keken reikhalzend uit naar games als Gears of War 2, Fable 2 en Halo Wars. Verder waren er natuurlijk een stapel geruchten die wel dan niet bevestigd konden worden, zoals de motion controller voor de 360 en een eventuele update voor het dashboard. Wat Microsoft allemaal naar buiten heeft gebracht tijdens deze show is natuurlijk hier te lezen en misschien dat je er wel een paar verrassingen in tegenkomt!

Op maandag ging de E3 van start en Microsoft mocht direct het spits afbijten met hun persconferentie. Er wordt afgetrapt met een gameplay walkthrough van Fallout 3, gevolgd door de aankondiging van extra content via Xbox Live. Hierna gingen ze direct over op een ander spel waar veel fans op hoopten hem te zien, namelijk Resident Evil 5. Tijdens deze walkthrough werd bekend gemaakt dat Chris het niet alleen tegen de zombies hoeft op te nemen. Hij krijgt namelijk een vrouwelijke metgezel waardoor de gameplay hier en daar een beetje aan Army of Two deed denken. De releasedatum is ook meteen bekend gemaakt: 13 maart 2009. Dit jaar kunnen we in ieder geval wel Fable 2 verwachten. Grootvader Peter Molyneux vertelde vol trots dat het spel af is en liet dat meteen zien door een stukje te spelen. Volgens medewerkers van Lionhead zal de hoofdqueeste ongeveer 12 uur in beslag nemen.



Van de sprookjesachtige taferelen van Fable 2 ging de sfeer naar de andere kant van het kleurenpalet, Cliff Bleszinski kwam het podium op om iedereen aan de hand te nemen door een stukje co-op voor twee spelers in Gears of War 2. Een nieuwe gamemode genaamd “Horde” werd aangekondigd. Hierin ga je co-op golf na golf aan Locust van je afslaan in een groep van vijf man, survival mode op z’n Gears of War dus. Met een totaal van vijftig levels die in moeilijkheid toenemen zullen de meeste gamers wel even bezig zijn, zeker als je bedenkt dat het huidige record bij Epic op level 26 staat.