"Kohl kan deze Tour winnen"

Olga (Nuongirl)
In 2003 en 2004 genoot Bernhard Kohl zijn opleiding in de beloftenploeg van Rabobank. Aanvankelijk ging het de revelatie van de huidige Tour de France anders dan hij had voorzien.

In zijn eerste jaar experimenteerde Kohl met voedingsupplementen. De Oostenrijker werd nog wel eens geplaagd met zijn bolle gezicht en door zijn eetpatroon te veranderen wilde hij dat veranderen. In die periode verloor hij extreem veel gewicht en het kostte hem maanden om weer op kracht te komen.

"Bernhard liet toen al dingen in de bergen zien, die bovengemiddeld waren. Hij heeft in zijn tijd bij ons nogal wat pech gehad. Bernhard was een waaghals, waardoor hij in een afdaling af en toe onderuit ging. Nadat een deel van het eerste jaar al verloren was, heeft hij zich ook in zijn tweede seizoen niet echt kunnen doorontwikkelen. Toen is hij naar T-Mobile gegaan. Zonder wrok."

"We hebben regelmatig nog contact. Zelfs deze week nog via sms, al geef ik hem geen adviezen meer. Dat is meer van, hoe gaat het er mee? Ik ben blij voor hem dat hij het zo goed doet. Het is een goeie jongen,” aldus Nico Verhoeven, ploegleider van de Rabo-beloften. "Hij is heel sterk en ook in de tijdrit valt deze jongen niet te onderschatten. Let maar op, hij gaat daarin niet veel tijd verliezen op de toppers. Na wat ik vandaag van Bernhard heb gezien, kan hij de Tour winnen.”