Oppas zou hoofd baby in kokend water hebben gedaan

Schokkende nieuwskop in De Telegrof Telegraaf vandaag: Oppas kookt babyhoofdje. Het nieuwsbericht draait om de Amerikaanse babysitter Dawna Bigelow uit Oregon die zes maanden geleden het hoofd van de toen vijf maanden oude Kelli Mitchell in een pan met kokend water zou hebben geduwd.

De moeder van het meisje, Jessica Mitchell, zag bij huiskomst dat haar dochtertje een vuurrood hoofd had. Het bleken tweedegraads brandwonden te zijn. Volgens oppas Bigelow zijn de brandwonden veroorzaakt door een lotion.  Maar moeder Jessica beweert dat haar dochter met het hoofd in een pan kokend water is gehouden en deed aangifte.

Bigelow, die inmiddels zelf in blijde verwachting is, moet zich deze week in de rechtbank verantwoorden voor het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. 

Onderstaand filmpje toont een nieuwsitem van de Amerikaanse tv-zender KATU 2. Daarin is te zien dat het gezicht van de baby inmiddels weer volkomen is hersteld.  Een aantal lezers van De Telegraaf stelt in reacties dan ook dat het bericht zwaar zou zijn overdreven. Van het koken van een babyhoofdje blijkt niks, zo zeggen sommigen. ''Ik ben zelf allergisch op lotions e.d. en zie er inderdaad uit alsof ik brandwonden heb, indien dat stofje toch in een zalfje zit... Gekookt water lijkt me erg sterk'', aldus één van hen.

 '
'Oppas kookt babyhoofdje'
-
Nieuwsitem KATU2