Geld verdienen in LittleBigPlanet door het maken van content

Al vele jaren komen er games uit die de mogelijkheid bieden om zelf levels of zelfs complete werelden te ontwerpen. De mods die hiermee uitkomen geven de game vaak een flink langere levensduur en de community kan zich helemaal uitleven op het spel zoals zij dat willen. Bij Sony heerst nu het idee dat mensen die gave content maken dat eigenlijk niet voor niets zouden moeten doen. In LittleBigPlanet zul je je zelfgemaakte content niet alleen kunnen delen, je zult het kunnen verkopen. Volgens David Reeves, president van Sony Europa, wordt er een systeem ontworpen wat lijkt op eBay en iTunes.

Wat we proberen te doen met LittleBigPlanet is wat je zou krijgen als je iTunes en eBay bij elkaar brengt. Als iemand, zij het een gamer, zij het een developer, goedgekeurde levels of add-ons ontworpen heeft, dan kan hij deze uitwisselen en er geld mee verdienen. Uiteindelijk is het mogelijk dat je de eerste LittleBigPlanet-miljonairs ziet.

Sony neemt micro-transacties hiermee naar een nieuw niveau. Het is namelijk volledig aan de ontwerper of en hoeveel geld hij vraagt voor de content die hij maakt. Volgens Reeves kun je als goede ontwerper al geld verdienen door een klein bedrag van minder dan een euro te vragen voor wat je maakt.