David Perry: "E3 is een schande"

Morthill
Na grote mannen als John Riccitiello en Laurent Detoc heeft nu ook "kleine" man David Perry, oprichter van Shiny Entertainment en CCO van Acclaim, hard uitgehaald naar de organisatie van de Electronic Entertainment Expo. Hij noemde de E3 "stuk", "stom" en een "schande".

Ik moet zeggen dat ik het eens ben met Riccitiello over de E3. Als er niet een paar flinke veranderingen worden doorgevoerd qua opzet en staf, dan ga ik nooit meer.

De huidige opzet is stuk, het is duur, de boodschap is slap, de consument wordt genegeerd, de toegangsregels zijn dom en als de industrie uit de hele wereld niet eens deelneemt stelt het niks voor.

Perry gaf verder aan dat de mogelijkheid om mogelijke investeerders te laten zien wat de industrie te bieden heeft weg is met de nieuwe opzet. Hij vindt momenteel de Game Developers Conference de enige beurs in de VS die de passie en energie van de industrie laat zien.

Vroeger nam ik grote investeerders mee naar de E3 om ze enthousiast te krijgen over onze industrie en het werkte iedere keer. Nu zou ik me ervoor schamen. Gelukkig hebben we de GDC nog, daar kunnen ze het talent, de passie en de energie zien die deze industrie in zich heeft.