FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 7 juni 2008

[Upd] EK voetbal voorbij voor Frei

Er is een mogelijkheid dat Alexander Frei tijdens het EK voetbal, dat om 18:00 uur in het Zwitserse Basel van start is gegaan, niet meer in actie komt. Het lijkt om een kwetsuur aan zijn knie te gaan.

Aan het einde van de eerste helft, tijdens het duel tegen Tsjechië, blesseerde Frei zich aan zijn knie. De aanvaller van de Zwitserse nationale ploeg kon niet meer verder en verliet het veld met tranen in zijn ogen. Op zijn knie hadden verzorgers van Zwitserland inmiddels een zak ijs aangebracht.

Het is nog niet duidelijk of Frei tijdens het Europees kampioenschap kan spelen.

Update:

Alexander Frei zal de rest van het EK niet meer in actie komen. De Zwitser heeft in het duel met Tsjechië zijn kniebanden gescheurd. Frei, topscorer aller tijden van Zwitserland met 35 doelpunten, liep de blessure vlak voor de rust op in een duel met de Tsjech Zdenek Grygera.

Egypte verbiedt vrouwenbesnijdenis

Het Egyptische parlement heeft vandaag een wet aangenomen die vrouwenbesnijdenis verbiedt. Aan de stemming gingen weken van verhit debat vooraf.

Volgens de Moslimbroederschap, de grootste Egyptische oppositiepartij, is er "niets in de islam dat besnijdenis verbiedt". Voorstanders van een totaal verbod hekelen dat de wet bij "medische noodzaak" vrouwenbesnijdenis toch nog toestaat en vrezen dat van die clausule misbruik wordt gemaakt.

In Egypte zijn eerder pogingen gedaan vrouwenbesnijdenis per decreet te verbieden, maar toch komt de praktijk nog op grote schaal voor.

Wie de nieuwe wet overtreedt, kan een boete van ongeveer 600 euro krijgen of een celstraf van twee jaar. De minister van Volksgezondheid had vorig jaar al per decreet bepaald dat artsen en andere werkers in de gezondheidszorg geen vrouwen meer mogen besnijden.

De Moslimbroederschap is tegen het verbod. De partij noemt besnijdenis ''nodig om de eerbaarheid van de vrouw te beschermen''.

Chivu: "Bij Ajax mijn carrière afsluiten"

De kans is groot dat Christian Chivu na zijn verblijf in Italië terug zal keren naar Ajax. De Roemeen, die nu nog bij Internazionale speelt, wil zijn actieve loopbaan als speler graag bij de Amsterdammers afsluiten. In de periode tussen 1999 en 2003 was hij namelijk Ajacied.

"Ajax zit voor eeuwig in mijn hart. Ik heb alles aan Ajax te danken. Ik was een broekie, had alleen in de Roemeense competitie gespeeld en Danny Blind heeft me toen naar Amsterdam gehaald. Ik was nog geen negentien en wist helemaal niets. Liep ik daar in Amsterdam, iedereen keek me aan. Bij Ajax ben ik volwassen geworden, als mens en als voetballer", liet Chivu in Veronica Magazine weten.

De Roemeense verdediger wil zijn carrière bij Ajax afsluiten. Op die manier wil hij de club bedanken voor de kans die hij in 1999 kreeg. "Op zich zou ik best terug willen naar Ajax, maar ik zal hier zeker nog een jaar of drie spelen. En als ik dan terugkom in Amsterdam wil ik wel top zijn. Mensen moeten me niet gaan uitlachen."

Euro2008: Uitslagen poule A

Vanavond werden de eerste wedstrijden op het Europees kampioenschap gespeeld. Gastland Zwitserland kwam in actie tegen Tsjechie, terwijl Portugal het opnam tegen Turkije. Hieronder vind je een kort verslag van de wedstrijden.

Zwitserland - Tsjechie
In de eerste tien minuten van het duel was het vooral Zwitserland dat de klok sloeg. Kort na het begin van de wedstrijd kreeg het gastland de eerste kans van het duel. Polák verspeelde de bal aan een tegenstander, waardoor Frei de bal ontving en deze uiteindelijk net naast schoot. Aan de andere kant kopte Magnin de bal bijna achter zijn eigen doelman. Bengalio was echter bij de les en toucheerde de bal licht, waardoor het een corner werd. Ook daarna bleven de Zwitsers de wedstrijd dicteren. Zo hadden Inler en Frei de kans om de score te openen, maar Cech wist de bal in beide gevallen te pareren.

Naarmate de eerste helft vorderde bleef Tsjechië voornamelijk op de eigen helft rondhangen. Als de ploeg van bondscoach Karel Brückner al van de eigen helft af kwam, werd het doel van de tegenstander nauwelijks bereikt. In de 35e minuut kreeg Frei een hele grote kans, nadat hij door Barnetta werd bediend. In de rebound waagde Streller nog een poging, maar hij stond buitenspel. Vlak voor rust kreeg Cech de bal niet prettig aangespeeld, waardoor er even lichte paniek was. Uiteindelijk werd de bal toch nog uit het strafschopgebied van de Tsjechen gewerkt. Aan het einde van de eerste 45 minuten moest Frei de strijd staken, vanwege een blessure aan zijn knie.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Zwitserland. Na een corner schoot Magnin hard op doel, waardoor Cech enigszins verrast werd. Toch wist de doelman van Chelsea de bal te keren. De druk op de Tsjechen werd steeds verder opgevoerd, waardoor de Zwitsers steeds meer kansen kregen. Dit resulteerde onder andere in een kans voor Barnetta, die op een voorzet van Lichtsteiner participeerde. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Yakin een hele grote kans. Uiteindelijk zeilde de bal maar net naast het doel van de Tsjechische ploeg.

Toch kwam Tsjechië tegen de verhoudingen in op voorsprong. Sverkoš kreeg zijn eerste kans van het duel en wist deze direct te verzilveren, nadat hij de bal van Plašil ontving. Tien minuten voor tijd kreeg Barnetta een levensgrote kans om Zwitserland terug in de wedstrijd te brengen. Cech wist de bal echter te keren, waarna Vonlanthen in de rebound op de lat schoot. In de slotfase deed Tsjechië er alles aan om de voorsprong in stand te houden. Zwitserland probeerde het in de blessuretijd nog wel, maar kon de verdediging van de tegenstander niet meer kraken.

Karakteristieken

Zwitserland - Tsjechië 0-1
71’ Sverkoš 0-1

Toeschouwers: 42.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: St. Jakob-Park, Basel
Gele kaart: Magnin, Vonlanthen, Barnetta (Zwitserland)

Opstellingen

Zwitserland: Bengalio, Lichtsteiner (Vonlanthen/75), Müller, Senderos, Magnin, Behrami (Derdiyok/83), Inler, Fernandes, Barnetta, Frei (Yakin/46), Streller

Tsjechië: Cech, Jankulovski, Rozehnal, Ujfaluši, Grygera, Plašil, Polák, Galásek, Jarolím (Kovác/87), Sionko (Vlcek/83), Koller (Sverkoš/57)

 

Portugal - Turkije
In de beginfase van het duel wisten de twee ploegen nog niet veel kansen te creëeren. Ronaldo was er voor Portugal wel dichtbij, maar hij kon de bal niet tussen de palen krijgen. Aan de andere wist Tuncay wat terug te doen. Ook deze actie bleef zonder resultaat. Na iets meer dan een kwartier spelen leken de Portugezen op voorsprong te komen na een treffer van Pepe, maar de speler stond buitenspel. Daarna begon het spel wat op en neer te golven. De kansen werden spaarzamer, maar de twee ploegen zorgden zo nu en dan wel voor speldenprikjes.

Na een half uur spelen deed Ronaldo opnieuw van zich spreken door een aantal Turkse spelers het bos in te sturen. De bal ging vervolgens naast het doel van Volkan. In het vervolg van de eerste helft wist Turkije het duel te controleren en liet Portugal het spel maken. Nog geen tien minuten later liet de Portugese aanvaller weer van zich horen. Hij schoot een vrije trap op de paal van het doel van de Turken. Aan de andere kant deed Altintop wat terug, maar schoot over het doel. Vervolgens kregen de twee ploegen nog een aantal kansen, maar dit leverde niets op.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Nuno Gomes, maar de speler schoot op de paal. Portugal kreeg gedurende de tweede helft de meeste kansen. Zo probeerden Ronaldo, na een mooie actie, en Moutinho (schot van afstand) de score te openen. Turkije kwam er nog maar sporadisch uit en als ze al op de helft van de tegenstander kwamen, dan was het doel van Ricardo nooit dichtbij. Zo kwam Sabri niet verder dan een schot van afstand. Toch kwamen de Portugezen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Pepe. De verdediger wist een één-twee met Nuno Gomes namelijk succesvol af te ronden.

Kort na de eerste treffer zette Portugal wederom aan, waarna Nuno Gomes op de lat kopte. Aan de andere kant drong Nihat het strafschopgebied binnen, maar de bal werd uiteindelijk tot corner verwerkt. In de 73e minuut kende Ricardo enige moeite om het schot van een Turkse speler te keren. Hierna leek het beste er bij de twee ploegen wel uit te zijn. Toch wist Meireles de voorsprong van de Portugezen in de blessuretijd van het duel, na een goed opgezette aanval, te verdubbelen.

Karakteristieken

Portugal - Turkije 2-0
61’ Pepe 1-0
90+3’ Meireles 2-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Stadion: Stade de Genève, Genève
Gele kaart: Kazim Kazim, Gökhan, Sabri (Turkije)

Opstellingen

Portugal: Ricardo, Boswinga, Pepe, Carvalho, Paulo Ferreira, Ronaldo, Petit, Deco (Meira/90+2), Moutinho, Simão (Meireles/83), Nuno Gomes (Nani/68)

Turkije: Volkan, Hamit Altintop (Semih/76), Servet, Gökhan (Emre Asik/55), Hakan, Kazim Kazim, Emre, Aurélio, Mevlüt (Sabri/46), Nihat, Tuncay

Voor meer EK-nieuws kijk je op de FOK! Euro2008 website!

[Upd] Tussenstand FOK! EK Pool 2008

De kop is er af, de eerste twee wedstrijden van het Europees kampioenschap 2008 zijn gespeeld. In Poule A was Tsjechië te sterk voor gastland Zwitserland en wist Portugal Turkije te verslaan.

Update
Doordat er bij de wedstrijd Zwitserland - Tsjechië een foutje is gemaakt bij het invoeren van de gele kaarten, ziet de tussenstand er een beetje anders uit. Niet acht, maar vijf users hebben 210 punten gescoord. Hieronder de gewijzigde tussenstand.

Op de eerste plek staan Barca, Donaldo, EastKaas, IQM en Wiiperdiipii met 210 punten. Tweede is Intersep met 205 punten. De derde plek wordt gedeeld door zes spelers: Sack_Blabbath, johanmortsel, Seus, lizardtattoo, Plakvoet en Tjirp behaalden 200 punten. Twintig spelers staan met 190 punten op de vierde plek en twee spelers kregen 180 punten bijgeschreven. Je kunt het allemaal nakijken op de Ranglijst van de spelers.

Bij de subleagues gaat ShowChat aan de leiding met 136 punten. Tweede staat Waterdrinker en de derde plek is voor Iedereen welkom!.


Tot zondag 8 juni 17.00 uur kun je de uitslagen voorspellen van de overige wedstrijden en jezelf aanmelden.

We hopen dat iedereen genoten heeft van de eerste speeldag!

Uitslag Portugal - Turkije

Portugal heeft de eerste wedstrijd van het EK voetbal 2008 gewonnen. De ploeg van bondscoach Luis Félipe Scolari won met 2-0 van Turkije. De treffers van de wedstrijd werden door Pepe en Meireles gemaakt.

In de beginfase van het duel wisten de twee ploegen nog niet veel kansen te creëeren. Ronaldo was er voor Portugal wel dichtbij, maar hij kon de bal niet tussen de palen krijgen. Aan de andere wist Tuncay wat terug te doen. Ook deze actie bleef zonder resultaat. Na iets meer dan een kwartier spelen leken de Portugezen op voorsprong te komen na een treffer van Pepe, maar de speler stond buitenspel. Daarna begon het spel wat op en neer te golven. De kansen werden spaarzamer, maar de twee ploegen zorgden zo nu en dan wel voor speldenprikjes.

Na een half uur spelen deed Ronaldo opnieuw van zich spreken door een aantal Turkse spelers het bos in te sturen. De bal ging vervolgens naast het doel van Volkan. In het vervolg van de eerste helft wist Turkije het duel te controleren en liet Portugal het spel maken. Nog geen tien minuten later liet de Portugese aanvaller weer van zich horen. Hij schoot een vrije trap op de paal van het doel van de Turken. Aan de andere kant deed Altintop wat terug, maar schoot over het doel. Vervolgens kregen de twee ploegen nog een aantal kansen, maar dit leverde niets op.

De eerste grote kans van de tweede helft was voor Nuno Gomes, maar de speler schoot op de paal. Portugal kreeg gedurende de tweede helft de meeste kansen. Zo probeerden Ronaldo, na een mooie actie, en Moutinho (schot van afstand) de score te openen. Turkije kwam er nog maar sporadisch uit en als ze al op de helft van de tegenstander kwamen, dan was het doel van Ricardo nooit dichtbij. Zo kwam Sabri niet verder dan een schot van afstand. Toch kwamen de Portugezen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Pepe. De verdediger wist een één-twee met Nuno Gomes namelijk succesvol af te ronden.

Kort na de eerste treffer zette Portugal wederom aan, waarna Nuno Gomes op de lat kopte. Aan de andere kant drong Nihat het strafschopgebied binnen, maar de bal werd uiteindelijk tot corner verwerkt. In de 73e minuut kende Ricardo enige moeite om het schot van een Turkse speler te keren. Hierna leek het beste er bij de twee ploegen wel uit te zijn. Toch wist Meireles de voorsprong van de Portugezen in de blessuretijd van het duel, na een goed opgezette aanval, te verdubbelen.


Karakteristieken

Portugal - Turkije 2-0
61’ Pepe 1-0
90+3’ Meireles 2-0

Toeschouwers: 30.000
Scheidsrechter: Fandel (Dui)
Stadion: Stade de Genève, Genève
Gele kaart: Kazim Kazim, Gökhan, Sabri (Turkije)

Opstellingen

Portugal: Ricardo, Boswinga, Pepe, Carvalho, Paulo Ferreira, Ronaldo, Petit, Deco (Meira/90+2), Moutinho, Simão (Meireles/83), Nuno Gomes (Nani/68)

Turkije: Volkan, Hamit Altintop (Semih/76), Servet, Gökhan (Emre Asik/55), Hakan, Kazim Kazim, Emre, Aurélio, Mevlüt (Sabri/46), Nihat, Tuncay

Gridpenalty voor Bourdais

Sebastien Bourdais kwalificeerde zich zaterdag als zestiende voor de Grand Prix van Canada, maar zal uiteindelijk als negentiende gaan starten. De Toro Rosso-coureur ontving een straf van vijf startplaatsen nadat het team zijn versnellingsbak had vervangen.

De rookie beschadigde zijn versnellingsbak nadat hij tijdens de ochtendtraining tegen een muur botste. "De omstandigheden op de baan waren erg moeilijk," aldus Bourdais. "Er stond veel wind, maar er lagen ook veel bladeren en andere rommeltjes op het circuit, waardoor de baan erg glad was. Na mijn botsing in de ochtend kon ik mij geen fouten meer permitteren, anders zou ik namelijk het risico lopen dat ik zondag niet eens aan de start had kunnen verschijnen. Voor mijn gevoel was dit een van de slechtste dagen uit mijn carrière."

Overigens ging het met zijn teamgenoot Sebastian Vettel niet veel beter. Vettel crashte ook tijdens de ochtendtraining tegen een muur waardoor de jonge coureur vanuit de pitstraat gaat starten met een reservewagen.

Agente sommeert GeenStijl om foto

Een melige agente die tijdens haar dienst lollige fotootjes maakte is niet blij met GeenStijl. Een ludiek bedoelde privéfoto staat sinds kort op Dumpert van GeenStijl en daar is ze niet blij mee. Ze sommeert de populaire weblog dan ook de foto te verwijderen.

Marjon de agente stelt: "Ik heb geen toestemming gegeven van het plaatsen van deze foto op dumpert.nl. Hiermee schent u de regels van de privacy- en het portretrecht. Ik verzoek u, en voor zover nodig sommer ik u dan ook om deze foto binnen 48 uur na heden te verwijderen in gebreke waarvan ik verdere stappen zal onderenemen." De weblog liet Marjon vervolgens weten de foto gewoon te laten staan. Marjon geeft GeenStijl tot maandag twaalf uur de tijd de foto te verwijderen. Overigens maakt Marjon wel vaker ludieke foto's.

Coureurs kritisch over circuit Canada

De F1-coureurs klaagden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada over de staat van het circuit in Montreal. Gedurende de kwalificatie ging de staat van het asfalt achteruit en brokkelde het zelfs af in bocht tien wat een hoop zand tot gevolg had.

De Ferrari's hadden drie uitstekende vrije trainingen achter de rug, maar ze wisten de pole zaterdag niet te pakken. "Heel het weekend is het al goed voor ons geweest hier, maar dat geldt dan voor de auto. Het circuit, dat is echt een lachertje," aldus huidig wereldkampioen Kimi Räikkönen. "Je mist met gemak een bocht door het vele zand, vooral in bocht tien. In die bocht verloor ik veel tijd waardoor een pole niet meer haalbaar was. Jammer genoeg gaat het circuit erg achteruit als het warmer wordt. We zullen zien hoe het morgen gaat, maar waarschijnlijk wordt het een nachtmerrie. Na twee ronden was het al mis, dus het zal interessant worden."

Toyota-coureur Jarno Trulli sloot zich aan bij de kritiek van zijn collega. De Italiaan wist tijdens de kwalificatie tot driemaal toe zijn auto te laten spinnen. "De kwalificatie hier was extreem lastig omdat de omstandigheden op de baan echt een enorme ramp zijn," aldus Trulli. "Elke ronde werd het circuit maar slechter en slechter, de oppervlakte van het asfalt brokkelde gewoon af. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar mijn snelste ronde heb ik in het begin gereden, daarna kon ik het kunstje niet meer herhalen. Ik spinde in de mijn snelste ronde aan het begin van de tweede kwalificatiesessie. Wellicht had ik, als dat niet was gebeurd, in de top tien-kwalificatie terecht gekomen. Na dat incident werd het nog een stuk slechter op de baan."

[RG] Herendubbel kent verrassing

Het herendubbelspel kende verrassende winnaars, het ongeplaatste koppel Pablo Cuevas en Luis Horna wist te winnen in Parijs. In de finale van Roland Garros versloeg het Uruguaanse-Peruaanse duo de geroutineerde combinatie Daniel Nestor uit Canada en Nenad Zimonjic uit Servië met 6-2 en 6-3.

De winnaar vorig jaar van de Siemens Open in Den Haag, Cuevas, en Horna speelden voor het eerst samen op een groot toernooi. In de kwartfinale waren de broertjes Bryan uit de Verenigde Staten de klos, die toch de nummers één van de wereld in het dubbelspel zijn.

Deze nederlaag was vooral Voor Zimonjic zuur. In de finale van het gemengddubbel verloor hij eerder met Katarina Srebotnik als partner.

Gisteren werd de damesdubbel afgewerkt, waarin het Spaanse duo Anabel Medina Garrigues en Virginia Ruano Pascual in drie sets de dames Casey Dellacqua uit Australië en Francesca Schiavone uit Italië wist te kloppen: 2-6, 7-5 en 6-4.

Posthuma pakt leiding in Luxemburg

Rabo-renner Joost Posthuma heeft de leiderstrui gepakt in de Ronde van Luxemburg. In de derde etappe eindigde hij als tweede achter Michael Albasini. De Zwitser, rijdend voor Liquigas, versloeg Posthuma in de sprint.

Posthuma's slechte humeur door de verloren sprint was snel verdwenen toen hij hoorde dat hij de nieuwe klassementsleider was. De Hengeloër was in de 172 kilometer lange rit van Wiltz naar Diekirch met nog vijftig kilometer te gaan ontsnapt uit een groep van twintig. Albasini koos het wiel van de Raborenner en klopte hem vervolgens in de sprint. Posthuma verdedigt in de laatste etappe een voorsprong van één seconde op Albasini. Lokale favoriet Frank Schleck staat derde op achttien seconden.

Obama verwelkomt rol Clinton in campagne

Barack Obama voelt zich 'vereerd' dat Hillary Clinton hem steunt in de race om het Witte Huis. De Democratische presidentskandidaat wil de voormalige first lady een belangrijke rol laten spelen in zijn verkiezingscampagne.

"Niemand weet beter dan senator Clinton hoe ontzettend Amerika en het Amerikaanse volk verandering nodig hebben", aldus Obama zaterdag in een verklaring, nadat Clinton uit de race om de presidentskandidatuur was gestapt.

[RG] Juniorendubbel: Nederlands duo geklopt

In het juniorentoernooi van Roland Garros is het Nederlandse meisjesduo Aranxta Rus en Lesley Kerkhove geklopt door Polona Hercog uit Slovenië en Jessica Moore uit Australië.

Hoewel de eerste set nog gewonnen werd met 5-7, ging de tweede set makkelijk naar Hercog en Moore: 6-1. De supertiebreak moest uitsluitsel bieden, en daarin waren de Sloveense en Australische sterker, de Nederlandsen werden met 10-7 verslagen. Eerder deze week verloor Rus al de halve finale.

Bij de jongensdubbel ging de overwinning naar de Fin Henri Kontinen en Christopher Rungkat uit Indonesië. Ze klopten simpel het duo Jaan-Frederik Brunken uit Duitsland en de Australiër Matt Reid met 6-0 en 6-3.

Rob Lowe is geheimhoudingscontract kwijt

Rob Lowe is het document kwijt waarin hij zijn voormalige nanny tot geheimhouding heeft verplicht. Dat beweert nanny Jessica Gibson, die door de Amerikaanse acteur werd aangeklaagd wegens contractbreuk. De 24-jarige Gibson ontkent ooit een dergelijk document te hebben getekend en heeft bij de rechtbank een verzoek tot het niet-ontvankelijk verklaren van de aanklacht ingediend. Dat meldt het Amerikaanse tijdschrift People.

"Ms. Gibson is aangeklaagd voor contractbreuk terwijl het contract niet eens bestaat", schrijft de advocaat van de vrouw. "De Lowes willen iedereen straffen en intimideren die voor zijn of haar rechten opkomt."
Bij de documenten zit een brief van de advocaat van de acteur, die gedateerd is op 23 mei, waarop de advocaat laat weten dat het geheimhoudingscontract 'vermist' is. Saillant detail is dat Lowe zijn voormalige nanny twee maanden eerder aanklaagde wegens overtreding van het bewuste contract. De advocaat van Lowe wil niet reageren op de beschuldiging. "We reageren in de rechtbank, dat is de enige plek waar dat hoort."
Lowe sleepte twee voormalige kindermeisjes en een kok voor de rechter wegens het verspreiden van 'leugens en vertrouwelijke informatie'. Gibson klaagde op haar beurt Rob en zijn vrouw Sheryl aan. Volgens de 24-jarige Gibson heeft de acteur tussen 2005 en 2007 meermaals zijn hand in haar broek gestoken en heeft hij eind vorig jaar ongevraagd in haar billen geknepen. Daarnaast rept Gibson in de aanklacht over het vulgaire gedrag van Sheryl.

De hoorzitting staat gepland op 19 juni.

Alves naar Barcelona

Barcelona is er in geslaagd om verdediger Daniel Alves los te weken bij Sevilla. De 25-jarige heeft dit bevestigd tegenover de media. Barcelona heeft dertig miljoen euro betaald voor de Spaanse international.

Barcelona heeft de afgelopen periode meerdere malen geprobeerd om Alves te halen en had aangekondigd dat dit de laatste poging zou zijn. Eerder haalde de Catalaanse club al Seydou Keita, Gerard Piqué en Martin Cáceres.

Pogrebnyak niet in actie

De Russische aanvaller Pavel Pogrebnyak heeft het Russische trainingskamp verlaten en zal tijdens het EK niet in actie komen. De speler van Zenit Sint Petersburg raakte in een oefenduel met Servië geblesseerd aan zijn knie en moet binnenkort aan dit lichaamsdeel geopereerd worden.

Het uitvallen van Pogrebnyak is een aderlating voor de ploeg van Guus Hiddink. De Varssevelder had voor het toernooi nog hoop dat Pogrebnyak op tijd hersteld zou zijn. "Hij heeft er alles aangedaan om terug te komen, maar hij heeft zelf de beslissing genomen om niet te spelen op het EK," aldus de Nederlandse coach van de Russen. Hiddink heeft de 21-jarige Oleg Ivanov opgeroepen als vervanger voor Pogrebnyak.

Opstellingen Portugal - Turkije

Over een kwartier begint de tweede wedstrijd van vandaag, namelijk die tussen Portugal en Turkije. Deze twee landen spelen de tweede wedstrijd van het toernooi en zullen later nog tegen Zwitserland en Tsjechië spelen. Hieronder vind je de opstellingen.

Opstelling Portugal:
Ricardo, Boswinga, Pepe, Carvalho, Paulo Ferreira, Ronaldo, Petit, Deco, Moutinho, Simão, Gomes

Opstelling Turkije:
Volkan, Hamit Altintop, Servet, Gökhan, Hakan, Kazim, Emre, Aurélio, Mevlüt, Nihat, Tuncay

Man helpt vrouwlief bij scheren

Maar liefst een derde van de mannen steekt geregeld de helpende hand toe bij het scheren van de vrouw. Geen probleem voor vrouwlief, want tweederde van de vrouwen haalt minimaal eens per week het scheermes over haar lichaam. Deze resultaten zijn naar voren gekomen uit een recent onderzoek van TNS NIPO, in opdracht van scheermesjesfabrikant Gilette.

Gelukkig voor de heren scheren bijna alle vrouwen zich, maar liefst 97 procent. Met een aandeel van 92 procent worden de oksels het meest geschoren. Het zilver gaat naar de bikinilijn (82 procent), terwijl de benen met 79 procent genoegen moet nemen met brons.

Mannen houden het meest van een keurig geschoren doos. Grote favoriet is uiteraard het aloude driehoekje.

Uitslag kwalificatie Canada

Lewis Hamilton zal morgen van poleposition vertrekken tijdens de Grand Prix van Canada. Robert Kubica zal op het circuit van Montreal vanaf de tweede plaats beginnen. Kimi Räikkönen start van plek drie, gevolgd door Fernando Alonso en Nico Rosberg.

Zoals al eerder gemeld is Sebastian Vettel niet van start gegaan in de kwalificatie, omdat zijn wagen niet op tijd gerepareerd was na een aanrijding met de muur in de derde vrije training. Uiteindelijk is Lewis Hamilton de snelste in deze sessie, gevolgd door Felipe Massa en Heikki Kovalainen. Afvallers zijn Sébastien Bourdais, Adrian Sutil, Giancarlo Fisichella, Jenson Button en uiteraard Sebastian Vettel.

In de tweede sessie valt het op dat het complete Renault-team in de pitbox staat. Normaal gesproken zit Flavio Briatore met een aantal anderen aan de pitmuur, maar alle schermen weigeren daar dienst. Ditmaal zijn Hamilton en Massa weer de snelsten, maar dit keer reed Kimi Räikkönen de derde tijd. Timo Glock, Kazuki Nakajima, David Coulthard, Jarno Trulli en Nelson Piquet vallen af na deze sessie.

Mark Webber mag wel van start gaan in de derde sessie, maar nadat hij in het tweede gedeelte zijn wagen had beschadigd door de muur te raken, kan hij niet rijden, en hij start dus morgen als tiende. De pitmuurtent van Renault werkt inmiddels wel weer. Uiteindelijk is het Lewis Hamilton die de snelste tijd neerzet in de derde sessie, en dus van voren mag beginnen tijdens de Grand Prix van Canada 2008.

Pos.CoureurTeamTijd
1 Lewis HamiltonMcLaren Mercedes 1:17.886
2 Robert KubicaBMW F1 1:18.498
3 Kimi RäikkönenScuderia Ferrari 1:18.735
4 Fernando AlonsoRenault F1 1:18.746
5 Nico RosbergWilliams 1:18.844
6 Felipe MassaScuderia Ferrari 1:19.048
7 Heikki KovalainenMcLaren Mercedes 1:19.089
8 Nick HeidfeldBMW F1 1:19.633
9 Rubens BarrichelloHonda Racing F1 1:20.848
10 Mark WebberRed Bull Racing Geen tijd
11 Timo GlockToyota Racing 1:18.031
12 Kazuki NakajimaWilliams 1:18.062
13 David CoulthardRed Bull Racing 1:18.238
14 Jarno TrulliToyota Racing 1:18.327
15 Nelson Piquet Jr.Renault F1 1:18.393
16 Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso 1:18.916
17 Adrian SutilForce India 1:19.108
18 Giancarlo FisischellaForce India 1:19.165
19 Jenson ButtonHonda Racing F1 1:23.565
20 Sebastian VettelScuderia Toro Rosso Geen tijd

Uitslag Zwitserland - Tsjechië

Tsjechië is er in geslaagd om de openingswedstrijd van het EK voetbal tegen gastland Zwitserland te winnen. In het St. Jakob-Park in Basel stond er na negentig minuten 0-1 op het scorebord. De enige treffer van het duel werd in de tweede helft door Sverko¨ gemaakt.

In de eerste tien minuten van het duel was het vooral Zwitserland dat de klok sloeg. Kort na het begin van de wedstrijd kreeg het gastland de eerste kans van het duel. Polák verspeelde de bal aan een tegenstander, waardoor Frei de bal ontving en deze uiteindelijk net naast schoot. Aan de andere kant kopte Magnin de bal bijna achter zijn eigen doelman. Bengalio was echter bij de les en toucheerde de bal licht, waardoor het een corner werd. Ook daarna bleven de Zwitsers de wedstrijd dicteren. Zo hadden Inler en Frei de kans om de score te openen, maar Cech wist de bal in beide gevallen te pareren.

Naarmate de eerste helft vorderde bleef Tsjechië voornamelijk op de eigen helft rondhangen. Als de ploeg van bondscoach Karel Brückner al van de eigen helft af kwam, werd het doel van de tegenstander nauwelijks bereikt. In de 35e minuut kreeg Frei een hele grote kans, nadat hij door Barnetta werd bediend. In de rebound waagde Streller nog een poging, maar hij stond buitenspel. Vlak voor rust kreeg Cech de bal niet prettig aangespeeld, waardoor er even lichte paniek was. Uiteindelijk werd de bal toch nog uit het strafschopgebied van de Tsjechen gewerkt. Aan het einde van de eerste 45 minuten moest Frei de strijd staken, vanwege een blessure aan zijn knie.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor Zwitserland. Na een corner schoot Magnin hard op doel, waardoor Cech enigszins verrast werd. Toch wist de doelman van Chelsea de bal te keren. De druk op de Tsjechen werd steeds verder opgevoerd, waardoor de Zwitsers steeds meer kansen kregen. Dit resulteerde onder andere in een kans voor Barnetta, die op een voorzet van Lichtsteiner participeerde. Na iets meer dan een uur spelen kreeg Yakin een hele grote kans. Uiteindelijk zeilde de bal maar net naast het doel van de Tsjechische ploeg.

Toch kwam Tsjechië tegen de verhoudingen in op voorsprong. Sverko¨ kreeg zijn eerste kans van het duel en wist deze direct te verzilveren, nadat hij de bal van Pla¨il ontving. Tien minuten voor tijd kreeg Barnetta een levensgrote kans om Zwitserland terug in de wedstrijd te brengen. Cech wist de bal echter te keren, waarna Vonlanthen in de rebound op de lat schoot. In de slotfase deed Tsjechië er alles aan om de voorsprong in stand te houden. Zwitserland probeerde het in de blessuretijd nog wel, maar kon de verdediging van de tegenstander niet meer kraken.


Karakteristieken

Zwitserland - Tsjechië 0-1
71’ Sverko¨ 0-1

Toeschouwers: 42.000
Scheidsrechter: Rosetti (Ita)
Stadion: St. Jakob-Park, Basel
Gele kaart: Magnin, Vonlanthen, Barnetta (Zwitserland)

Opstellingen

Zwitserland: Bengalio, Lichtsteiner (Vonlanthen/75), Müller, Senderos, Magnin, Behrami (Derdiyok/83), Inler, Fernandes, Barnetta, Frei (Yakin/46), Streller

Tsjechië: Cech, Jankulovski, Rozehnal, Ujfalu¨i, Grygera, Pla¨il, Polák, Galásek, Jarolím (Kovác/87), Sionko (Vlcek/83), Koller (Sverko¨/57)

[upd] Grote brand in centrum Utrecht

Op dit moment woedt er een grote brand in het centrum van Utrecht. Een pand aan de Oude Gracht staat in lichterlaaie. Het zou gaan om de Utrechtse uitgaansgelegenheid Kleine Catacomben. De brand is begonnen in een kledingwinkel naast het pand. De politie kan niet niet zeggen of er op het moment van de brand mensen aanwezig waren in de kledingwinkel. De brandweer kon vanwege de enorme vuurzee het pand niet betreden.

Er is door de brand een enorme rookontwikkeling ontstaan. Omwonenden is dringend verzocht om de ramen en deuren gesloten te houden. Momenteel vliegt een politiehelikopter over het gebied om in te schatten hoe groot de brand is. Brandweer is met groot materiaal uitgerukt om het vuur te blussen en probeert de omliggende panden vuurvrij te houden. Inmiddels is ook burgemeester Aleid Wolfsen aanwezig om poolshoogte te nemen bij de brand die zijn stad bedekt met een deken van rook.

Update 19.41 uur
Inmiddels is het vuur overgeslagen naar een naastgelegen pand. Het betreft restaurant Flow. Ook meldde een ooggetuige dat het pand waar het vuur ontstond, werd gebruikt als opslagplaats voor boeken

Brand utrecht Foto: SHE

 

Brand utrecht Foto: SHE

 

Brand Utrecht, Foto: SHE


 


Met dank aan TeringHenkie voor de submit en SHE voor de foto's

[EK] Special: Italië

In de aanloop naar het EK neemt FOK!sport elk deelnemend land onder de loep. Belangrijk: houd de Specials in gedachten, je hebt ze namelijk nodig voor de EK Pool! Gisteren schreven we al over Roemenië.

Italië
De Italiaanse ploeg is op het EK ingedeeld in Groep C, de Groep des Doods. In de eerste wedstrijd moet Italië het in Bern opnemen tegen Nederland. Daarna nemen ze het in Zürich op tegen respectievelijk Roemenië en Frankrijk.

EK-geschiedenis
In 1968 nam Italië voor het eerst deel aan een Europees kampioenschap. Er deden destijds vier landen mee aan het kampioenschap en van die vier landen werd Italië gekozen als organisator van het EK. In de halve finale moesten de Italianen het opnemen tegen de Sovjet-Unie. Na de speeltijd was het nog steeds 0-0. Destijds werden er echter geen strafschoppen genomen maar moest een loting de winnaar bepalen. Italië was uiteindelijk de gelukkige. In de finale moesten de Italianen het opnemen tegen Joegoslavië. Na een 1-1 in de eerste wedstrijd moest een replay de beslissing brengen. Die won Italië uiteindelijk met 2-0 waardoor hun eerste deelname direct succesvol was. Het duurde tot 1980 voordat Italië voor de tweede keer aan een EK mocht deelnemen. Dit was wederom in eigen land en het was voor de eerste keer dat er acht ploegen meededen aan het EK. Italië werd tweede in de groep en mocht daarom strijden voor de derde en vierde plaats. Die wedstrijd werd uiteindelijk na strafschoppen verloren van Tsjecho-Slowakije. In 1988 bereikte Italië de halve finale, ze verloren echter met 2-0 van de Sovjet-Unie. In 1996 kwam Italië niet door de groepsfase heen. In 2000 leek Italië lange tijd op weg naar een tweede Europese titel. Na de groepsfase te hebben overleefd wonnen ze in de kwart en halve finale van respectievelijk Roemenië en Nederland. In de finale stond het lange tijd 1-0 voor de Italianen. Vlak voor tijd kwam Frankrijk echter langszij en de Fransen beslisten de wedstrijd in de verlenging. In 2004 kwam La Squadra Azzuri in een groep met Bulgarije, Zweden en Denemarken niet door de groepsfase heen. Zweden, Denemarken en Italië eindigden alle drie met vijf punten. Beide Scandinavische landen gingen op doelsaldo door.

Road to…
Italië zat in een kwalificatiegroep met onder andere Frankrijk, Schotland en Oekraïne. Het land had het lastig in de groep. Twee speelrondes voor het einde had Italië 23 punten uit tien wedstrijden, Schotland 24 punten uit elf wedstrijden en Frankrijk 25 punten uit elf wedstrijden. De wedstrijd Schotland – Italië moest twee speelrondes voor het einde uiteindelijk de beslissing brengen. Italië was in een spannende wedstrijd de sterkste, ze wonnen met 2-1. Zo werden de Italianen groepswinnaar.

De ploeg
Italië is met 29 jaar, 6 maanden en 16 dagen de gemiddeld oudste groep van dit Europees kampioenschap. Met Marco Materazzi heeft Italië een zeer sterke centrale verdediger met veel ervaring. Andrea Pirlo is de Italiaanse spelmaker op het middenveld. Voorin staat de topschutter van Duitsland: Luca Toni. Verder heeft Italië met Gianluigi Buffon, Gennaro Gattuso, Daniele De Rossi, Alessandro Del Piero, Mauro Camoranesi, Gianluca Zambrotta en Fabio Grosso vele andere toppers met veel internationale ervaring in huis. Bondscoach Roberto Donadoni heeft dus keus genoeg dit EK. Echter telt de ploeg ook twee opvallende afwezigen. Voor het toernooi zijn Fabio Cannavaro en Christian Panucci afgehaakt met een blessure.

EK 2008
In een groep met Nederland, Frankrijk en Roemenië staat de Italiaanse ploeg een zware klus te wachten. Italië start meteen tegen Nederland op 9 juni in Bern. Vervolgens speelt men in Zürich tegen Roemenië en Frankrijk. Italië behoort op het Europees kampioenschap ondanks de zware groep tot de kanshebbers. De Italianen kwamen de Fransen ook al tegen tijdens de kwalificatie. In Frankrijk wonnen de Fransen en in Italië werd het 0-0.

Hideo Kojima in Nederland

Vandaag was de dag waar veel Metal Gear Solid fans op hebben gewacht. Het was de dag dat Hideo Kojima, de bedenker van de twintig jaar lang bestaande serie, in Amsterdam was.

Tussen 15.00 en 16.00 hadden de fans de kans om een handtekening te scoren van regisseur Hideo Kojima, Art Director Yoji Shinkawa en Yumi Kikuchi, het lichaam en de stem van één van de Beauty and the Beast.

Vanaf 12 uur stonden er al mensen te wachten in de Media Markt van Amsterdam en om twee uur was de rij al opgelopen tot 150 mensen en rond drie uur stonden er rond de 500 mensen te wachten.

Om kwart over drie was het zover en werd er begonnen met het uitdelen van handtekeningen. Mensen hadden hun eigen boekjes en games meegenomen om te laten signeren, en sommige hadden zelfs hun Playstation 3 meegenomen.

Hieronder een aantal foto's van het event.



Een beeld van Old Snake

Een indruk van de drukte

Yoji Shinkawa

Hideo Kojima

Yumi Kikuchi


Portugal mist reservedoelman

Quim Silva, reservedoelman van Portugal, zal het EK moeten missen. Hij raakte geblesseerd tijdens de training van vrijdag.

De 32-jarige keeper van Benfica blesseerde zijn pols tijdens een besloten training. Vandaag bleek na onderzoek dat hij een breuk in het gewricht heeft. Het is nog niet bekend wie Luis Felipe Scolari, de Portugese bondscoach, als vervanger oproept. Derde doelman Rui Patrício zal in elk geval een plaats opschuiven in de pikorde.Vanavond speelt Portugal om 20.45 uur tegen Turkije zijn openingswedstrijd van het EK.

FOK!Blog Babe Battle #80

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Freya en in de rechterhoek Lucky Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Machtsspelletjes

Feronia_ stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Niet alle Nederlanders gaan 3 keer per jaar op vakantie of eten 3 keer per week buiten de deur. Ook hij lijkt de makkelijke weg te kiezen en de burger te beschuldigen van negativisme. Natuurlijk vindt niemand het leuk als hij minder heeft en kan doen, maar de Nederlander heeft toch wel genoeg relativeringsvermogen en realiteitszin om alles te benoemen. Zijn uitspraak geeft aan dat de overheid graag pronkt met succesverhalen, maar moeilijk fouten toe kan geven en deze het liefst afwentelt op een ander.

Opstellingen Zwitserland - Tsjechië

Over een klein kwartiertje gaat de eerste wedstrijd van het EK voetbal 2008 van start. Zwitserland en Tsjechië zullen dan tegen elkaar strijden en spelen het eerste duel uit Groep A. Later vanavond komen Portugal en Turkije ook in actie.

Opstelling Zwitserland:
Bengalio, Lichtsteiner, Müller, Senderos, Magnin, Behrami, Inler, Fernandes, Barnetta, Frei, Streller

Opstelling Tsjechië:
Cech, Jankulovski, Rozehnal, Ujfalu¨i, Grygera, Pla¨il, Polák, Galásek, Jarolím, Sionko, Koller

'Nazi's vermoordden neef van paus'

Onderzoek van een Amerikaanse historicus heeft een triest geheim van de familie van paus Benedictus XVI aan het licht gebracht: de nazi's hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog een van zijn neven vermoord.

Dit meldde Bild, de grootste Duitse krant, vandaag. De neef van de paus zou hebben geleden aan het Down-syndroom. Ondanks hevig verzet van de familie Ratzinger werd het kind in 1941 van zijn ouders afgepakt in het kader van Hitlers beleid van 'euthanasie' van gehandicapten. Het Vaticaan heeft het verhaal bevestigd, aldus Bild.

Als tiener moest de paus, evenals al zijn leeftijdgenootjes in Duitsland, zich aansluiten bij de Hitlerjeugd, hoewel zijn ouders tegen de nazi's waren. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog moest de paus ook het leger in, waar hij korte tijd diende bij een luchtafweereenheid. Onlangs vertelde de paus voor het eerst iets over zijn jeugd in nazi-Duitsland. Dat deed hij in New York tegenover een menigte van 30.000 jongeren.

Concert: Seether + Lostprophets

In een uitverkochte Melkweg stalen twee bands donderdagavond de show. Als eerste was Seether aan de beurt, een grunge band uit Zuid-Afrika. Hun motto, niet lullen maar spelen, stond in mooi contrast met de daverende show die Lostprophets daarna gaf. Het gevolg: gillende meisjes, bezwete lichamen en blije gezichten. Dit is het eerste optreden van de band in 10 maanden, dus ze hadden er zin in!

FOK!games voorspelt EK-uitslagen

Bij FOK!games doen ze ook aan het EK voetbal. In een game, wel te verstaan. FOK!user en gamesredacteur SocialDisorder heeft met het spel UEFA Euro 2008 voor de PlayStation 3 de wedstrijden van vandaag gesimuleerd.

Hieronder staan de uitslagen, die hij kreeg.

Zwitserland - Tsjechië 1-0
38' Alexander Frei 1-0


Portugal - Turkije 1-1
38' Hamit Altintop 0-1
81' Hugo Almeida 1-1


We zullen afwachten wat er van waar is, kloppen de uitslagen zoals een computerspel ze voorspelt? Of kan een computerspel geen potje (voetbal) breken? De bal is natuurlijk rond. Kijk vanavond naar de wedstrijden en lees de verslagen op de FOK!sport EK-site. Morgen zal er weer een voorspelling zijn.

Voor meer gamesnieuws ga je natuurlijk naar FOK!games!

Uitslag 3e vrije training Canada

Nico Rosberg heeft de snelste ronde neergezet tijdens de derde vrije training voor de GP van Canada. Kimi Räikkönen zette de tweede tijd neer, gevolgd door Lewis Hamilton, Felipe Massa en Kazuki Nakajima. Beide Scuderia Toro Rosso-coureurs reden hun wagen kapot tegen de muur.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:16.55516
2 K. Räikkönen Ferrari 1:16.58922
3 L. Hamilton McLaren 1:16.72517
4 F. Massa Ferrari 1:16.78719
5 K. Nakajima Williams 1:16.89816
6 J. Trulli Toyota 1:16.94620
7 H. Kovalainen McLaren 1:16.95216
8 N. Piquet jr. Renault 1:17.06019
9 M. Webber Red Bull 1:17.06216
10 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:17.08516
11 R. Kubica BMW 1:17.10917
12 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:17.28217
13 D. Coulthard Red Bull 1:17.32220
14 R. Barrichello Honda 1:17.55719
15 T. Glock Toyota 1:17.55720
16 G. Fisichella Force India F1 1:17.60824
17 F. Alonso Renault 1:17.68316
18 N. Heidfeld BMW 1:17.76617
19 J. Button Honda 1:18.17819
20 A. Sutil Force India F1 1:18.42421

Dieven jatten honderd schapen

De politie heeft een vader en zoon uit het Noord-Hollandse Winkel aangehouden voor de diefstal van honderd schapen uit een weiland. De eigenaar van de 35 ooien en 65 lammeren miste de dieren gisteren. Aan de sporen kon de politie zien dat gebruik was gemaakt van een vrachtwagen. De eigenaar ging zelf op zoek naar de dieren en vond ze na enkele tips terug in de Groetpolder bij Kolhorn. De politie kon de twee verdachten daarna aanhouden.

De schapen zijn ongedeerd teruggekeerd naar de eigenaar. Het gebeurt wel vaker dat in Noord-Holland schapen worden gestolen, maar nog nooit zoveel tegelijk.

Roland Garros: uitslag damesfinale

Ana Ivanovic heeft het damestoernooi van Roland Garros op haar naam geschreven. Het was haar eerste grand slamoverwinning. Ivanovic versloeg in de finale Dinara Safina in twee sets. De setstanden waren 6-4 6-3.

In de eerste set nam Ivanovic aanvankelijk een voorsprong, de Servische kwam op 4-1 voorsprong. Safina gaf zich echter niet zo makkelijk gewonnen en kwam terug tot 4-4. Ivanovic trok daarna de set naar zich toe, 6-4.

In de tweede set kwam Ivanovic op 3-1. Safina leek er helemaal doorheen te zitten, maar ze hield haar servicegame. De volgende game werd een heus duel op zich. De dames hielden elkaar lang in evenwicht in deze langste game van de match tot dan toe. Na vier keer deuce was het Ivanovic die aan het langste eind trok.

Ook de volgende game was weer een strijd, die na zeven keer deuce in het voordeel van Safina beslist werd. Hierna kwam Ivanovic eigenlijk nauwelijks meer in de problemen. De rek was er bij Safina uit en Ivanovic had drie kansen op de overwinning op de service van de Russische in de negende game. Ze had aan één matchpoint genoeg en won zo haar eerste grand slamtoernooi.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Kate Beckinsale naait te goed om te koken

Kate Beckinsale heeft haar pogingen om nog langer verleidelijke culinaire lekkernijen te maken opgegeven. De actrice, bekend van films als Underworld en Van Helsing, heeft een goed excuus voor haar beroerde keukenprestaties, ze is gewoon veel te goed in bed.

Volgens Kate bestaat de wereld uit twee soorten mensen, zij die met liefde de slagroom kloppen en zij die met liefde de slagroom op het toetje vormen. Ze verkondigde trots dat ze zelf volledig in de tweede categorie valt, wat haar man, Len Wiseman, bekend van fastfoodketens als McDonalds en Pizza Hut, ongetwijfeld een gelukkig man in bed zal maken.

"Ik ben de slechtste echtgenote in de keuken. Ik heb altijd gedacht dat je niet goed in seks én voedsel kunt zijn, maar dat je het eten altijd kunt bestellen", aldus Kate in een interview met Glamour magazine, aan wie ze ook liet weten in de zoon van vriendin Victoria Beckham, Brooklyn, een zeer geschikt vriendje voor haar negenjarige dochter Lily te zien.

[RG] Ivanovic wint eerste grand slam

Ana Ivanovic heeft het damestoernooi van Roland Garros op haar naam geschreven. Het was haar eerste grand slamoverwinning. Ivanovic versloeg in de finale Dinara Safina in twee sets. De setstanden waren 6-4 6-3.

In de eerste set nam Ivanovic aanvankelijk een voorsprong, de Servische kwam op 4-1 voorsprong. Safina gaf zich echter niet zo makkelijk gewonnen en kwam terug tot 4-4. Ivanovic trok daarna de set naar zich toe, 6-4.

In de tweede set kwam Ivanovic op 3-1. Safina leek er helemaal doorheen te zitten, maar ze hield haar servicegame. De volgende game werd een heus duel op zich. De dames hielden elkaar lang in evenwicht in deze langste game van de match tot dan toe. Na vier keer deuce was het Ivanovic die aan het langste eind trok.

Ook de volgende game was weer een strijd, die na zeven keer deuce in het voordeel van Safina beslist werd. Hierna kwam Ivanovic eigenlijk nauwelijks meer in de problemen. De rek was er bij Safina uit en Ivanovic had drie kansen op de overwinning op de service van de Russische in de negende game. Ze had aan één matchpoint genoeg en won zo haar eerste grand slamtoernooi.

Call of Duty 4 bereikt de 10 miljoen

De populaire FPS Call of Duty 4: Modern Warfare is ook echt daadwerkelijk populair, developer Infinity Ward heeft aangegeven dat er inmiddels meer dan 10 miljoen kopieën van de game over de toonbank zijn gegaan.

De game is op drie verschillende platformen uitgekomen, te weten de Xbox 360, PlayStation 3 en PC, maar Infinity Ward wou niet loslaten wat de precieze verkoopscijfers zijn per platform. Wel gaven ze aan dat de game het best verkocht op de Xbox 360, en gezien grootschalige piraterij bij de PC-versie lijkt het voor de hand te liggen dat de PlayStation 3-versie van de game op de tweede plek staat met de PC als hekkensluiter.

Devil May Cry 4 PC demo nu online

De demo van de PC-versie van populaire slash-m-up Devil May Cry 4 is nu beschikbaar. Bij de demo zit ook een benchmark inbegrepen waarmee zowel in DirectX 9 als 10 gebencht kan worden.

De demo weegt 804 MB en is onder andere bij onderstaande mirrors te vinden. De volledige game wordt 11 juli verwacht, een recensie van de console-versie valt hier te lezen.

Gamer's Hell
FIlefront
Nvidia nZone
Gamespot UK


De game in actie

Robben mist duel tegen Italië

Arjen Robben zal de eerste wedstrijd op het EK voetbal, aanstaande maandag tegen Italië, aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller van Real Madrid liep namelijk een blessure aan zijn lies op.

"Het is in de eerste plaats vaooral voor Arjen zelf een enorme tegenvaller," liet Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, in een reactie weten. "Maar ook voor het team is het een grote aderlating, zeker omdat we eerder al Ryan Babel zagen wegvallen voor die positie."

Van Basten refereerde hiermee naar het wegvallen van Babel, die kort voor het vertrek naar Zwitserland moest afhaken. De speler van Liverpool scheurde vorige week zaterdag een enkelband en zag zijn EK-droom in duigen vallen.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

Clinton gooit handdoek in de ring

De Democratische strijd om presidentskandidaat te worden is voorbij. Vanavond neemt Hilary Clinton afscheid van haar kiezers en zal ze haar steun uitspreken voor de andere democratische kandidaat, Barack Obama.

De verwachting is dat Clinton haar aanhang ervan zal proberen te overtuigen om tijdens de presidentsverkiezingen in november vooral op Obama te stemmen. Hij heeft de stemmen van de democraten hard nodig om de Republikeinse kandidaat, John McCain, te kunnen verslaan. Een groot deel van Clintons aanhang ziet Obama echter niet zo zitten. Sommige mensen geven zelfs aan liever thuis te blijven zitten dan op Obama te moeten gaan stemmen, een ander deel zou liever op McCain gaan stemmen.

Robben mist duel tegen Italië

Arjen Robben zal de eerste wedstrijd op het EK voetbal, aanstaande maandag tegen Italië, aan zich voorbij moeten laten gaan. De aanvaller van Real Madrid liep namelijk een blessure aan zijn lies op.

"Het is in de eerste plaats vooral voor Arjen zelf een enorme tegenvaller," liet Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, in een reactie weten. "Maar ook voor het team is het een grote aderlating, zeker omdat we eerder al Ryan Babel zagen wegvallen voor die positie."

Van Basten refereerde hiermee naar het wegvallen van Babel, die kort voor het vertrek naar Zwitserland moest afhaken. De speler van Liverpool scheurde vorige week zaterdag een enkelband en zag zijn EK-droom in duigen vallen.

Nieuwe functionaliteit FOK.nl ingevoerd

Het is misschien al opgevallen, maar sinds een paar minuten staat er linksboven, direct boven het nieuwsblok, een klein blokje met 'ek-live'. Feitelijk is dat een knopje waarmee je een live-scorebord in dat blokje kunt weergeven (of niet, als je 'm niet aanklikt, weer wegklikt of geen cookies accepteert). Tijdens EK-wedstrijden kun je zo tijdens het FOK!ken meteen zien of er een doelpunt gescoord is, zodat je snel naar de tv kunt rennen voor de herhaling. Kei-hendig dachten wij zo. Je kunt de werking testen door hier te klikken, of gewoon op de tekst 'ek-live' in het blokje.

Ook op de EK-site is een soortgelijke knop te vinden (rechtsboven) en op het forum bestaat ook de mogelijkheid het scoreblokje in of uit te schakelen.

Naast dit extraatje is er nog een wijziging doorgevoerd met betrekking tot de update trackers aan de linkerzijde. Je kon al per blokje instellen hoeveel items je wilde zien middels de plusjes en minnetjes boven elk blokje en enkele dagen geleden werd het blokje met forumtopics al aan dat rijtje toegevoegd. Vanaf nu is het ook mogelijk de blokjes aan of uit te zetten. Dit doe je middels het editknopje onderaan de tracker. De instelling wordt automatisch bewaard in je cookies, dus het is van belang dat je deze hebt ingeschakeld. Daarnaast moet je voor deze functie zijn ingelogd (en dus geregistreerd).

Met deze wijziging hebben we enkele jaren nadat de FOK!tracker standaard van Tweakers.net verdween diezelfde handeling uitgevoerd. De Tweakers.net tracker is vanaf nu standaard uitgeschakeld. Indien je bent ingelogd kun je deze tracker zelf met de nieuwe functionaliteit eenvoudig weer inschakelen.

De komende tijd zullen we de functionaliteit uiteraard blijven uitbreiden. De vorderingen daarvan kun je gewoon blijven volgen op de betalocatie.

We wensen je veel plezier het komende EK. Laat die leeuw maar brullen!!! (en vergeet niet je aan te melden voor de EK POOL. Misschien win jij wel die übergeile voetbaltafel of Perfect Draft! Meedoen kan nog tot 17:00 uur vandaag!)

Update 16.25 uur:
Inmiddels is de deadline voor de EK pool verlengd. Lees daar hier meer over!

Olie- en benzineprijs enorm gestegen

De olieprijs is deze week enorm gestegen. Aan het begin van de week kostte een vat olie nog "slechts" 126 dollar, op dit moment is de prijs gestegen naar een dikke 138 dollar. Dat is een stijging van 9,5% in minder dan een week tijd.

De adviesprijs voor benzine is eveneens omhoog gegaan. Vanaf dit weekend is de adviesprijs voor een liter Euro 95, 1,661 euro. Diesel gaat nu 1,427 euro per liter kosten. De benzineprijs is nog nooit zo hoog geweest.

De sterke stijging in de olieprijs heeft waarschijnlijk te maken met een rapport van zakenbank Morgan Stanley. Deze bank voorspelde dat de olieprijs in juli naar 150 dollar per vat zou kunnen stijgen. De opmerkingen van de Israëlische minister van Transport hebben ook invloed gehad. Hij zei dat een aanval op Iran "onontkoombaar" zou zijn.

FIA: "Sutil was niet bestraft"

Na afloop van de Grand Prix van Monaco kreeg Adrian Sutil een waarschuwing van de wedstrijdleiding, omdat hij mensen had ingehaald terwijl de gele vlag gezwaaid werd. Al snel doken verhalen op dat Sutil bestraft zou zijn, als hij de finish zou hebben gehaald. De FIA ontkent dit nu.

In het Zwitserse blad Blick had Paul Gutjahr bevestigd dat de Duitser bestraft zou zijn, maar een woordvoerder van de FIA ontkent dit: "Het is complete onzin dat Sutil een straf gekregen zou hebben als hij in de Grand Prix van Monaco was gefinisht."

Sutil heeft dan wel ingehaald onder geel, maar de auto's die hij inhaalde stonden stil, en wachtten op andere wagens. Om deze reden bleef het bij de waarschuwing. De Force India-coureur reed als vierde rond, toen hij door Kimi Räikkönen uit de race werd getikt.

De statistieken uit de EK-geschiedenis

Over een aantal uur start in EK voetbal 2008 in Basel. Het openingsduel gaat tussen Zwitserland en Tsjechië. Het wordt daarom hoog tijd om alle statistische hoogtepunten eens op een rijtje te zetten. Hieronder volgt een overzicht.

Grootste zege tijdens een EK:
Nederland - Joegoslavië (6-1, EK 2000)

Meeste doelpunten in één EK-duel:
Frankrijk - Joegoslavië (4-5, EK 1960)

Meeste wedstrijden op een EK:
(West-)Duitsland (29 wedstrijden op negen EK's)

Meest productieve ploegen:
Nederland, Frankrijk en Duitsland (allen 45 doelpunten)

Spelers met de meeste EK-duels achter hun naam:
Lillian Thuram, Zinedine Zidane, Luis Figo, Karel Poborsky
(zij speelden 14 duels)

Meest productieve speler op één EK:
Michel Platini (Frankrijk) maakte negen goals op het EK van 1984

Landen die nooit een EK-duel wonnen:
Zwitserland (6 duels), Slovenië en Letland (beiden 3 duels)

Het land met de meeste EK-eindzeges:
(West-)Duitsland (winnaar van het EK 1972, EK 1980 en EK 1996)

Spelers met de meeste EK-deelnames:
Lothar Matthäus en Peter Schmeichel (vier EK-toernooien)

Best bezochte wedstrijd:
79.115 toeschouwers bij Spanje-Sovjet-Unie in Madrid (finale EK 1964)

Slechtst bezochte wedstrijd:
1.659 toeschouwers bij Hongarije-Sovjet-Unie in Brussel (EK 1972)

Land met meeste gele kaarten:
(West-)Duitsland (49 gele kaarten in 32 duels)

Land met meeste rode kaarten:
Nederland en Joegoslavië (3 rode kaarten)

Meest voorkomende uitslag in EK-historie
2-1 en 1-0 (beiden 31 keer)

Tot slot nog een overzicht van alle finales die op het EK voetbal zijn gespeeld. De landen die een sterretje hebben, wonnen het duel na strafschoppen.

Toernooi Finaleduel Uitslag
EK 1960 Sovjet-Unie-Joegoslavië 2-1 nv
EK 1964 Spanje-Sovjet-Unie 2-1
EK 1968 Italië-Joegoslavië 1-1, 2-0
EK 1972 Duitsland-Sovjet-Unie 3-0
EK 1976 Tsjechoslowakije*-Duitsland 2-2 nv
EK 1980 België-Duitsland 1-2
EK 1984 Frankrijk-Spanje 2-0
EK 1988 Nederland-Sovjet-Unie 2-0
EK 1992 Denemarken-Duitsland 2-0
EK 1996 Tsjechië-Duitsland 1-2 nv
EK 2000 Frankrijk-Italië 2-1 nv
EK 2004 Portugal-Griekenland 0-1

Submitter: Ibra09

Miljoenen inentingen tegen blauwtong

Veehouders laten hun dieren massaal inenten tegen de ziekte blauwtong. De vraag naar het middel is zo groot dat er een miljoen doses extra van het vaccin zijn besteld, zo laat het ministerie van Landbouw weten.

Het ministerie begon enkele maanden geleden een campagne met het doel om 80 procent van de veehouders hun dieren in te laten enten. Volgens het ministerie is dit doel ruim gehaald. "Uit navraag bij dierenartsen bleek dat er nog steeds aanmeldingen binnenkomen van veehouders om hun dieren te vaccineren", zo staat op het website van het ministerie. "Er zijn in totaal 7 miljoen doses aan dierenartsen geleverd."

Blauwtong is een virus dat vooral schapen ziek maakt, soms met dodelijke afloop. De ziekte dook in 2006 voor het eerst in Nederland op en verspreidde zich door relatief warme zomers razendsnel. Vorig jaar zijn naar schatting 6000 bedrijven in Nederland getroffen. De veehouders kunnen hun dieren op vrijwillige basis laten inenten.


Veel inentingen tegen blauwtong

'Ecclestone en teams verlaten FIA'

Volgens de geruchten zouden Bernie Ecclestone en de F1-teams de FIA de rug toe willen keren, en een nieuwe raceklasse willen starten. Dit zou besloten zijn na het aanblijven van Max Mosley als FIA-president.

Dit weekend zouden de F1-baas en de teams al met elkaar gesproken hebben. Een geheime bron vertelde: "De fabrikanten leveren de auto's, de coureurs en de sponsoren. Bernie heeft de contracten met de circuits en televisiezenders. Max is niets meer dan een scheidsrechter. De FIA controleert alleen maar."

Ook een paar jaar geleden doken er al geruchten op dat de team geen zaken meer met de FIA wilden doen. Toen was de verdeling van de televisieopbrengsten echter de reden. Het belangrijkste verschil met toen is dat Ecclestone op dat moment de kant van de FIA koos. Omdat hij nu de team steunt, zou men gewoon op de huidige circuits kunnen blijven racen. Het enige dat men kwijt zou raken is de naam 'Formule 1'.

Londense burgemeester ontdekt geheime wijnkelder

De nieuwe burgemeester van Londen, Boris Johnson, heeft onder de werkruimtes van zijn voorganger Ken Livingston een 'geheime wijnkelder' ontdekt met meer dan honderd flessen van de beste wijnen.

"Er liggen rijen schitterende Châteauneuf-du-Pape", aldus de burgemeester in de Daily Telegraph zaterdag. De burgervader ontdekte de wijnkelder toen hij op zoek was naar 'schuilplaatsen en verborgen plekjes' in het gemeentehuis. Hij moet nog uitvinden of de wijnen aan zijn voorganger of aan de gemeente toebehoren.

Johnson voerde begin juni een alcoholverbod in het openbaar vervoer in. De drooglegging moet asociaal gedrag in bussen, trams, stations en metro helpen voorkomen.
Boris Johnson 

Brit gearresteerd voor moord in Spanje

De politie in Amsterdam heeft vannacht een 42-jarige Engelsman aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in 2002 in Spanje een moord te hebben gepleegd. In de woning van de man vond de politie een vuurwapen en diverse valse paspoorten.

De verdachte woonde al enkele jaren onder een valse naam in Nederland. De politie had gisteren van de Spaanse autoriteiten het verzoek gekregen de man te arresteren. Door zijn vriendin te volgen, kwam de politie achter het adres van de man.

Wereldrecord Dibaba op 5000 meter

Tirunesh Dibaba heeft gisteravond bij Golden League wedstrijden in Oslo het wereldrecord op de 5000 meter verbeterd.

Bij de Bislett games kwam de Ethiopische tot een tijd van 14.11,15. Lange tijd leek een record er niet in te zitten, omdat het tempo van de wedstrijd veel te laag was. Toen Dibaba vier ronden voor het eind versnelde en wegliep van de rest van het veld kwam er alsnog een geweldige tijd, die een verbetering van het WR van haar landgenote Meseret Defar met 5,5 seconde betekende.

'Meerderheid steunt kabinet bij beveiliging Verdonk'

Bijna 60 procent van de Nederlanders vindt dat het kabinet een juiste beslissing heeft genomen over de beveiliging van politica Rita Verdonk. Dat blijkt uit een opiniepeiling die onderzoeker Maurice de Hond gisteren heeft uitgevoerd en vandaag heeft gepubliceerd.

Van de 1500 ondervraagden vindt 30 procent dat de beveiliging van Verdonk op de oude voet moet worden doorgezet. Deze week werd bekend dat de beveiliging van de politica is verminderd omdat ze minder gevaar zou lopen. Verdonk is de laatste jaren ernstig bedreigd, onder meer vanwege haar opvattingen over de rol van allochtonen in de samenleving.

Sri Lanka pakt vijftig man op na aanslag

De politie van Sri Lanka heeft meer dan vijftig mensen opgepakt na een aanslag op een bus die 21 burgers het leven kostte. Dat maakte het ministerie van Defensie vandaag bekend.

De verdachten werden aangehouden nabij de stad Moratuwa ten zuiden van de hoofdstad Colombo. Hier reed de overvolle bus gisteren tijdens de spits op een landmijn. De autoriteiten verdenken de Tamil Tijgers ervan verantwoordelijk te zijn voor de aanslag.

De Tamil Tijgers vechten voor een onafhankelijke staat in het noorden en oosten van Sri Lanka. Door het al bijna veertig jaar durende conflict vielen tienduizenden doden. De burgeroorlog is opgelaaid nadat de regering begin dit jaar een bestand met de Tijgers had opgezegd.

Van Nistelrooy pleit voor bescheidenheid

Ruud van Nistelrooy denkt niet dat Nederland gemakkelijk Europees kampioen zal worden. De Brabander hekelt de gedachte "dat Oranje dat wel even gaat doen."

Tegenover het AD meldde de spits dat Nederland niet zo gek veel voorstelt wanneer de resultaten van Oranje in het verleden worden afgezet tegen dat van enkele andere landen.

"Een gelijkspelletje tegen de Italianen om mee te beginnen is prima. Wat hebben wij in de geschiedenis nou gewonnen met het nationale team? Zet dat af tegen Italië en we hebben helemaal niets te zeggen", aldus Van Nistelrooy.

Overigens denkt Van Nistelrooy niet dat Nederland kansloos is. "Het vertrouwen is juist groter dan twee jaar terug, omdat we nu meer spelers hebben die gehard zijn in buitenlandse competities. Maar enige bescheidenheid is nooit weg", zo vindt de aanvaller.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

Frings verwacht geweldige goals

De EK-doelmannen klagen over de kwaliteit van de bal die tijdens het toernooi gebruikt zal worden. De Duitse middenvelder Torsten Frings verwacht echter mooie doelpunten dankzij dezelfde bal.

De Telegraaf meldde dat Torsten Frings vermoedt veel doelpunten van grote afstand te zien. De middenvelder staat zelf ook bekend om zijn afstandschoten.

"Ik denk dat we veel doelpunten van grote afstand gaan zien. Als je hem goed raakt dan gaat hij echt vliegen. Fantastisch," aldus Frings.

Van Marwijk bestudeert Russen

De toekomstige bondscoach Bert van Marwijk is reeds met zijn nieuwe functie bezig. Van Marwijk bekeek de laatste oefenwedstrijd van de Russen voor het EK.

"Ik was bij mijn dochter en schoonzoon in München (Mark van Bommel) en vond het interessant om Rusland een keer aan het werk te zien. Het EK volg ik vanachter de tv, omdat ik wil voorkomen dat Marco van Basten het gevoel krijgt dat ik over zijn schouder meekijk", aldus Van Marwijk.

De eerste interland onder Bert van Marwijk zal Nederland spelen tegen Rusland.

Monique Smit wil het huis uit

Monique Smit overweegt Volendam te verruilen voor Amsterdam. "Ik wil iets voor mezelf en ben met twee vriendinnen op zoek naar een huurappartement in Amsterdam", zei de 19-jarige zangeres op Radio NL.

Het zusje van Jan Smit zou een appartement in Volendam ook leuk vinden. "Maar het is zo moeilijk om daar iets te vinden", aldus de blonde ras-Volendammer. Bovendien trekt de stad Amsterdam haar. "Het liefst ga ik in de buurt van het centrum wonen", liet ze weten.

Toch heeft ze geen haast om op eigen benen te staan. "Als het nog even duurt, dan maakt dat ook niets uit. Het is geen must om heel snel uit Volendam te vertrekken, ik heb het goed bij mijn ouders", stelde de zangeres, die woensdag haar nieuwe single 'Blijf je vanavond' presenteerde. "Mocht het nog twee jaar duren, dan is dat ook goed."

De zangeres riep eerder al de hulp in van bezoekers van haar Hyves-pagina bij de zoektocht naar een huurappartement of 'wat dan ook'. Naast de eis dat het stekkie zich dicht bij het centrum moet bevinden is het ook belangrijk dat zij en haar twee vriendinnen alle drie een eigen kamer hebben.

'Meer religie op openbare school'

De Amsterdamse stadsdeelvoorzitter van Slotervaart, Ahmed Marcouch is van mening dat openbare scholen meer ruimte moeten bieden aan religie. Met name de islam zou volgens hem meer aandacht moeten krijgen.

Marcouch wil dat het scheppingsverhaal op scholen meer aan bod komt, naast de evolutieleer. Volgens hem zijn de islamitische scholen 'uit nood' ontstaan, omdat er te weinig ruimte is voor geloof op de openbare scholen. "Het uitgangspunt moet zijn dat een moslimjongere in het openbaar onderwijs terecht kan zonder zijn religie te verloochenen", aldus PvdA'er Marcouch.

De stadsdeelhouder vindt verder dat er meer respect moet zijn op scholen voor de gebruiken feestdagen van moslims. Islamitische kinderen zouden nu slecht terecht kunnen op de openbare scholen, omdat ze zich steeds moeten verantwoorden over islamitische zaken als hoofddoekjes, gemengd douchen en zwemmen en de islamitische feestdagen.

Marcouch zegt dat de mogelijkheden voor meer godsdienstonderwijs er wettelijk zijn, maar dat deze niet of minimaal worden benut. "Het is iets anders dan aandacht voor religies, zoals bij maatschappijleer. Het zou door een bevoegde docent moeten gebeuren."

 

Van den Hoogenband snel op 200m. vrij.

Pieter van den Hoogenband heeft bij het Open NK een snelle tijd neergezet op de 200 meter vrije slag. In Eindhoven kwam hij tot een tijd van 1.45,96.

Voor Van den Hoogenband betekende dat de derde seizoenstijd. Alleen de Amerikaan Michael Phelps (1.45,71) en de Zuid-Afrikaan Jean Basson (1.45,85) waren in 2008 sneller. Van den Hoogenband zwom de tijd in het pak van Speedo, waarmee al vele toptijden zijn gezwommen. 'VDH' heeft eigenlijk een contract met Nike, maar mag in een ander pak zwemmen als dat sneller blijkt te zijn.

Venezuela stunt tegen Brazilië

Venezuela heeft afgelopen vrijdag voor een enorme stunt gezorgd door Brazilië met 2-0 aan de kant te zetten. De eindstand werd voor de rust al bepaald door Giancarlo Maldonado en Ronald Vargas.

Het was voor de eerste keer dat Venezuela van de Goddelijke Kanaries wist te winnen. In het verleden speelden de twee landen al zeventien keer eerder tegen elkaar. Toen werden alle wedstrijden met ruime cijfers door Brazilië gewonnen.

Dunga, bondscoach van de Brazilianen, was na afloop duidelijk in zijn commentaar. "We speelden slecht."

Edwards definitief geen vicepresident

De democratische John Edwards heeft twee Spaanse kranten laten weten niet geïnteresseerd te zijn in de rol van vicepresident. Dit meldde CNN vrijdag.

Nu Barack Obama officieel de Democratische presidentskandidaat wordt, beginnen de speculaties over de tweede positie. Edwards stapte na de Iowa-caucus in januari uit de race om het kandidaatschap bij de Democraten. Hij gaf in mei bijval aan Obama. Hij liet toen al aan een interviewer weten geen interesse te hebben in de functie van vicepresident.

In 2004 was Edwards de vicepresidentskandidaat naast presidentskandidaat John Kerry.

John Edwards 

Blind: "Geen 19 miljoen voor Sulejmani"

Volgens Danny Blind is het absolute onzin dat de transfersom voor Miralem Sulejmani maar liefst negentien miljoen euro zou bedragen. Dat vertelde hij in het televisieprogramma Studio Sportzomer.

"Een bedrag van negentien miljoen is absolute onzin. Natuurlijk, we zijn in gesprek met SC Heerenveen, maar meer niet. Over bedragen hebben we het nog niet gehad," aldus de manager technische zaken van Ajax.

"We zitten nog niet in die fase. Zodra Heerenveen en Ajax een akkoord hebben - en dat is wat ik begreep aanstaande- stap ik op het vliegtuig naar Amsterdam. Dan zal Miralem snel een speler van Ajax zijn,"
aldus Blind.

DAG brengt meeste goede nieuws

Dagblad DAG is opnieuw als eerste uit de bus gekomen in de Goed Nieuws Index (GNI) van de website Zinfo.nl. Bijna een kwart van de berichten in DAG bevatte goed nieuws. De Volkskrant scoort het laagste van de tien onderzochte dagbladen. Nog geen tien procent van de berichten was positief van aard.

Zinfo.nl heeft een willekeurige dag uitgekozen om het nieuws in tien dagbladen te analyseren. Hiervoor zijn de kranten van afgelopen donderdag, 5 juni, uitgekozen. Alle berichten die onder binnenlands en buitenlands nieuws vallen, worden ingedeeld in goed, slecht of neutraal nieuws. Daarna is het aantal berichten met goed nieuws gedeeld door het totaal aantal berichten in de betreffende krant.

Het onderzoek toont volgens Robbert Zoon van Zinfo.nl aan dat de tien dagbladen heel verschillende keuzes maken uit het totaal aantal beschikbare nieuwsitems. DAG, Trouw en De Pers kiezen duidelijk voor meer goed nieuws dan bijvoorbeeld Spits en De Volkskrant.

De dagbladen zijn als volgt gerangschikt:

1. DAG 23,8 %
2. Trouw 15,3 %
3. De Pers 15,1 %
4. De Telegraaf 14,8 %
5. Nederlands Dagblad 14,5 %
6. NRC Next 13,3%
7. AD 11,1%
8. Metro 10,7 %
9. Spits 10,5 %
10. De Volkskrant 9,2 %

Geslachtsoperaties in Cuba gratis

Cuba stelt gratis operaties ter beschikking aan Cubanen die van geslacht willen veranderen. Dat heeft een bron binnen het Cubaanse Nationaal Centrum voor Seksuele Voorlichting zaterdag gezegd.

Het Centrum meldde eerder dat 28 transseksuele Cubanen de operatie hebben aangevraagd en dat Cubaanse dokters de operatie hebben geleerd van Belgische collega's. De operaties zullen worden uitgevoerd in een op te richten kliniek voor transseksuelen. De gezondheidszorg in Cuba is gratis.

In 1998 voerden Cubaanse dokters een succesvolle geslachtswijzigende operatie uit, maar nieuwe operaties werden afgezegd vanwege de negatieve reactie van een deel van de Cubanen.

Alonso bevestigt interesse Juve

De Spaanse international Xabi Alonso heeft aangegeven dat Juventus interesse in hem heeft. Momenteel bereidt de speler van Liverpool zich voor op het EK.

"Ik weet dat de Bianconeri me volgen. Ik weet dat er ook contact is geweest tussen Liverpool en mijn zaakwaarnemer. Ik kan alvast vertellen dat ik erg trots ben dat ik gelinkt wordt aan een grote en historische club als Juventus," aldus Xabi Alonso volgens SkySports.

"Ik weet hoe het bij Juve gegaan is. Daarom heb ik veel respect voor Alessandro del Piero, Gianluigi Buffon, Pavel Nedved en David Trezeguet. Grote spelers die de moed hadden om in de Serie B te spelen," zo voegde de Spanjaard toe.

Politie lost waarschuwingsschoten in Hoogvliet

De politie heeft zaterdag in Hoogvliet twee waarschuwingsschoten gelost tijdens de arrestatie van drie mannen voor een schietpartij eerder op de ochtend. Het trio zit vast.


Rond 04.30 uur kreeg de politie een melding van een vechtpartij bij een feest aan de Herikweg. Agenten concludeerden bij aankomst dat er was geschoten, waarbij een inslag in de voordeur werd gevonden. Niemand raakte volgens de Rotterdamse politie gewond. De Rotterdammers van 17, 19 en 25 jaar oud werden na getuigenverklaringen gearresteerd. De politie loste de waarschuwingsschoten omdat het drietal enkele malen aanwijzingen van agenten niet meteen opvolgde.

Agent ziet eigen fiets gestolen worden

Een politieagent in Rotterdam die gisteravond 'in burger' op straat aan het werk was, zag tot zijn grote verbazing hoe twee mannen zijn fiets probeerden te stelen. Zonder blikken of blozen kwam het tweetal de agent voorbij gelopen met de fiets.

Het voorval vond plaats op de Linker Rottekade in Rotterdam-Crooswijk. Eén van de verdachten, een 34-jarige man uit Rotterdam, had ook inbrekersgereedschap bij zich.

Simic wil graag naar Celtic

Dario Simic geeft aan dat hij liever bij Celtic wil spelen dan bij Galatasaray. De 32-jarige Kroatische international zal waarschijnlijk vertrekken bij zijn huidige club AC Milan.

SkySports maakte bekend dat Simic graag naar Celtic gaat. "Galatasaray wil mij graag hebben en Celtic wil me ook. Als ik moest kiezen dan koos ik zonder twijfel voor Celtic. Dat is een grote club met een geweldige voetbalcultuur en er is niets mooier dan een Glasgow-derby tegen de Rangers," aldus Simic.

"Ik hoop volgende seizoen niet meer in Italië te spelen. Ik heb erg lang bij Inter Milan en AC Milan gezeten en ik wil een nieuwe competitie ervaren," aldus de Kroaat.

Van Nistelrooy pleit voor bescheidenheid

Ruud van Nistelrooy denkt niet dat Nederland gemakkelijk Europees kampioen zal worden. De Brabander hekelt de gedachte "dat Oranje dat wel even gaat doen".

Tegenover AD meldde de spits dat Nederland niet zo gek veel voorstelt wanneer de resultaten van Oranje in het verleden worden afgezet tegen dat van enkele andere landen.

"Een gelijkspelletje tegen de Italianen om mee te beginnen is prima. Wat hebben wij in de geschiedenis nou gewonnen met het nationale team? Zet dat af tegen Italië en we hebben helemaal niets te zeggen.", aldus Van Nistelrooy.

Overigens denkt Van Nistelrooy niet dat Nederland kansloos is. "Het vertrouwen is juist groter dan twee jaar terug, omdat we nu meer spelers hebben die gehard zijn in buitenlandse competities. Maar enige bescheidenheid is nooit weg.", zo vindt de aanvaller.

Jongen bedolven onder boomstammen

In Schipluiden is gisteren op het erf van een boerderij een jongen om het leven gekomen. De 17-jarige jongen werd bedolven onder tien boomstammen.

Een kraanmachinist was gisteren tien houten palen van ongeveer tweehonderd kilo per stuk aan het verplaatsen met een shovel. RTV West meldt dat de boomstammen, die gebruikt moesten worden voor de bouw van een nieuwe stal, plotseling losschoten. Een medisch team heeft de jongen proberen te reanimeren, maar dit was vergeefs.

Veel nieuwe games bij de Nederlandse software verkopen

Na weken van Nintendo-dominatie in de Dutch charts, zijn het nu de Playstation 3 en de Xbox 360 die de overhand hebben. Net zoals vorige weken staan beide versies van Grand Theft Auto 4 nog steeds bovenaan.

Nieuwe binnenkomers van deze week zijn Racedriver GRID en Dragon Ball Z: Burst Limit voor de Playstation 3 en de Xbox 360. Nintendo heeft nog steeds vier games in de lijst staan. Braintraining voor de DS staat op een mooie vijfde plek en Mario en Sonic staan nog steeds in de lijst. Hekkensluiter deze week is Mario Kart voor de Nintendo DS.

quote
1 GRAND THEFT AUTO 4 (X-BOX 360)
2 GRAND THEFT AUTO 4 (PS3)
3 RACEDRIVER GRID (PS3)
4 RACEDRIVER GRID (X-BOX 360)
5 BRAIN TRAINING (Nintendo DS)
6 DRAGON BALL Z:BURST LIMIT (X-BOX 360)
7 DRAGON BALL Z:BURST LIMIT (PS3)
8 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (Wii)
9 SUPER MARIO GALAXY (Wii)
10 MARIO KART (Nintendo DS)

Playstation 3 - 3
Xbox 360 - 3
Wii - 2
DS - 2

Rouvoet: Geen ruimere embryoselectie

Vice-premier André Rouvoet van de ChristenUnie heeft vandaag de discussie over de embryoselectie op scherp gezet in een interview met dagblad Trouw. Volgens biedt het regeerakkoord geen ruimte voor verandering van het beleid.

''Een verruiming van embryoselectie is in strijd met de geest van het regeerakkoord, waarin nieuwe stappen op het terrein van de medische ethiek uitgesloten  zijn'', aldus Rouvoet, Volgens zijn partij de ChristenUnie was dat uitdrukkelijk dé voorwaarde om mee te gaan regeren.

Gisteren zei vice-premier Wouter Bos nog dat hij hoopt dat het kabinet het eens kan worden over een regeling om mensen met bijvoorbeeld erfelijke borstkanker binnen de familie, tegemoet te komen. Hij was daar optimistisch over. Rouvoet echter zegt in Trouw zich af te vragen of er überhaupt wel ruimte is voor het zetten van nieuwe stappen op dit terrein: ''Ik ga er serieus naar kijken, maar ik weet nog niet waar die ruimte zou kunnen zitten.''

Een peiling van het Nederlands Dagblad onder kiezers van de ChristenUnie geeft aan dat 13% ruimte wil maken maken voor embryoselectie bij erfelijke borstkanker. Nog eens 14% van de CU-stemmers twijfelt.

Gamebeurzen zijn op hun retour

Ooit was een gamebeurs dé plek om nieuwe coole games te spotten of lekker onderling te ruilen. Maar dat is bijna verleden tijd. Gamebeurzen zijn op hun retour. Niet omdat gamers het niet meer leuk vinden, maar omdat producenten liever hun eigen promotie organiseren.

Gameproducenten als Nintendo willen hun helden als Mario, Zelda, Donkey Kong liever inzetten tijdens zelf georganiseerde privéfestiviteiten. Steeds vaker worden genodigden en pers wereldwijd ingevlogen om een introductie tijdens een privéfeest mee te maken. Dat betekent ook dat er geen dure stands meer op de beurs worden ingekocht. Hierdoor werd de jaarlijkse gamebeurs in Utrecht al gecanceld en ook de Electronic Entertainment Expo (E3) in LA heeft het zwaar. Dit jaar zijn LucasArts (star Wars), Activision (Guitar Hero) en iD Software (Quake) bijvoorbeeld niet aanwezig. Jammer voor de fans maar een flinke aderlating voor de organisatie.

Voor meer gamenieuws kijk je natuurlijk op FOK!Games

'FC Twente grijpt naast Steve McClaren'

FC Twente moet op zoek naar een andere geschikte opvolger voor de naar Schalke 04 vertrokken Fred Rutten. Steve McClaren heeft te kennen gegeven wegens 'familieredenen' niet in Nederland te willen werken.

De Tukkers zagen in de oud-bondscoach van Engeland dé ideale opvolger van Rutten en gaven McClaren vorige week nog een rondleiding door het stadion. McClaren zou in beeld zijn bij Blackburn Rovers, die na het vertrek van Mark Hughes naar Manchester City ook op zoek zijn naar een nieuwe manager.

McClaren zal de komende weken het EK analyseren voor BBC. Saillant detail is dat hij meteen begint met de wedstrijd Kroatië – Oostenrijk. De Kroaten waren verantwoordelijk voor het uitschakelen van Engeland in de kwalificatiewedstrijden, waar McClaren destijds bondscoach van was.

Nieuwenburg naar Haarlem

John Nieuwenburg verruilt Helmond Sport voor Haarlem. De middenvelder tekende voor twee seizoenen bij de club uit de Jupiler League.

Nieuwenburg debuteerde in 1996 al als prof bij Sparta. Hij werd als groot talent beschouwd, waarop Ajax hem in 1999 naar Amsterdam haalde. Sindsdien is het, mede door diverse ernstige knieblessures, bergafwaarts gegaan met de loopbaan van de Hagenaar.

Via FC Dordrecht belandde Nieuwenburg in 2006 bij Helmond Sport. Bij die club wilde hij vertrekken. De middenvelder, die 236 duels in het betaald voetbal heeft gespeeld, gaat het nu in Haarlem proberen.

Kroeg creëert neukplek voor EK-fans

Omdat tweederde van de Nederlanders liever een wedstrijd van Oranje bekijkt dan lekker aan het neuken slaat, introduceert een kroeg in Rotterdam een zogenoemde afwerkplek voor stellen die beide zaken willen combineren. Het gaat om Proeflokaal de Ooievaar in de Rotterdamse wijk Delfshaven. Tijdens de wedstrijd of rust kunnen gasten hun ding doen op een stretcher in de keuken.

Ed van Ardennen heeft bij de stretcher ook een oranje slaapzak en een keukenrol geleverd en uiteraard staat er een televisie. Een totaalpakket aan service, aldus Van Ardennen. "Het is wel alleen voor stelletjes die stamgast zijn", zegt de uitbater. "Je kunt de ruimte afsluiten met een sleutel en je moet het schoon achterlaten."

Adidas verwerpt kritiek op EK-bal

Adidas heeft verbaasd gereageerd op de klachten over de bal waarmee de deelnemende landen op het EK zullen spelen. Petr Cech, de doelman van Tsjechië, gaf onlangs nog kritiek op de bal.

"De bal lijkt nauwelijk luchtweerstand te hebben en kan daarom telkens van richting veranderen", aldus Cech. Volgens De Telegraaf denkt woordvoerder Frank Basters van Adidas Benelux daar anders over. "Dit is echt onzin. Wij kunnen een robotbeen duizend ballen laten trappen en vervolgens de baan van het schot via de computer tonen. De vlucht van de bal is telkens hetzelfde en wijkt geen millimeter af", aldus Basters.

Ook doelmannen Jens Lehmann (Duitsland) en Edwin van der Sar (Nederland) uitte eerder hun kritiek over de bal. "Ik denk dat de spelers niet meer weten wat ze de mensen moeten vertellen en dan krijg je dit soort dingen. Het is maar goed dat het toernooi vanavond begint", zo voegde Basters toe.

Voor meer EK-nieuws kijk je natuurlijk op de Euro 2008-site!

Mogelijk geen CL voor Steaua Boekarest

Naast FC Porto dreigt ook Steaua Boekarest zijn plaats in de Champions League kwijt te raken. De Roemeense club wordt beschuldigd van betrokkenheid bij omkoping in eigen land.

Steaua Boekarest eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats achter kampioen CFR Cluj. Deze tweede plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van het lucratieve Europese toernooi, maar op last van de Roemeense bond moet Steauau Boekarest zeven punten inleveren. Deze puntenvermindering volgde nadat de meest succesvolste club aller tijden van Roemenië schuldig was bevonden aan pogingen tot omkoping. De club zelf ontkent alle aantijgingen.

De UEFA onderzoekt of de uitspraak van de Roemeense bond gevolgen zal hebben voor deelname aan de Champions League. "Er is nog geen beslissing genomen over hun aanmelding", zegt de UEFA. "Dat is aan de tuchtcommissie. Maar we zullen niets tolereren in relatie tot pogingen de uitkomst van wedstrijd te beïnvloeden. De zaak Steaua is dan ook in onderzoek".

Afgelopen week werd de Portugese landskampioen FC Porto eveneens schuldig bevonden aan omkoping tijdens het seizoen 2003/2004. Onder leiding van José Mourinho werd in dat seizoen het landskampioenschap behaald en de Portugese beker werd eveneens gewonnen. Door de omkoping in dat seizoen is FC Porto volgende keer afwezig in het miljoenenbal.

CD: Gorki - Voor Rijpere Jeugd

"En dan worden ze achttien, en daarna ook negentien, en later worden ze honderd, dan brengt de burgemeester bloemetjes." Zulke tekstregels kunnen maar van één man zijn. En inderdaad, ze zijn van Luc De Vos, die met zijn band Gorki maar weer een nieuwe plaat aan het toch al zo rijke oeuvre heeft toegevoegd. Voor Rijpere Jeugd heet de opvolger van Homo Erectus en laat ik maar direct met de deur in huis vallen: Nee, deze plaat brengt niets nieuws.

Hans Klok doet wisseltruc met vriend

Illusionist Hans Klok heeft de ultieme wisseltruc uitgevoerd: hij heeft zijn acht jaar oudere vriend ingeruild voor een negentien jaar jongere minnaar. Het is de twintig jaar oude James Jackson, een danser uit zijn goochelshow.

Klok was ruim zeventien jaar samen met Frank, een fysiotherapeut. Hij was ook te zien in de docu over Klok, See You In Vegas. Klok woonde overigens nooit samen met Frank, zeventien jaar lang noemde Klok het logeren. James is inmiddels wél in het Haarlemse appartement getrokken van Klok. Klok: "Ik hou niet van liegen. Dus ik heb het meteen verteld. Ik hoop dat ik met Frank goede vrienden zal kunnen blijven. Hij heeft me altijd door dik en dun gesteund. Ik vind het ook heel erg voor mijn pleegzoon Jesper van intussen 20 jaar. Ik ken hem vanaf zijn derde en de laatste tijd woonde hij bij ons. Hij wil nu niet meer met me praten."

'Varkenshart in toekomst voor hartpatiënten?'

Hartpatiënten zullen in de toekomst wellicht geholpen kunnen worden met een varkenshart. De eerste onderzoeken daarnaar staan voor 2010 op het programma. Voordat het zover is, zullen Duitse artsen volgend jaar, bij wijze van een test, eerst een hart transplanteren in een aap.

Twee jaar geleden hebben Amerikaanse artsen al een varkenshart in een baviaan geplaatst. De kennis en vooruitgang die geboekt zijn met deze testen, moeten de wetenschap dusdanig vooruit helpen dat patiënten is de toekomst hiermee geholpen kunnen worden. Jörg Hacker, voorzitter van het Robert Koch-Institut, zegt dat het wel van het grootste belang is dat er geen ziektes van dieren op mensen worden overgedragen.

Uit testen die tot nu toe gedaan zijn met apen, blijkt dat het immuunsysteem van de apen niet wordt aangetast door de varkenscellen. Pierre Gianello van de Katholieke Universiteit in Brussel heeft voor zijn proeven insuline producerende varkenscellen met succes in een aap met diabetes geplaatst, zonder daarbij het immuunsusteem te verstoren. Nieuw-Zeelandse wetenschappers zijn inmiddels gestart met dezelfde testen op mensen.

Geen verwijten Sneijder richting Van Persie

Oranje-middenvelder Wesley Sneijder neemt zijn collega Robin van Persie niets kwalijk. Tijdens de eerste besloten training van het Nederlands elftal in Oranje raakte de middenvelder van Real Madrid geblesseerd door een harde actie van de aanvaller van Arsenal. Sneijder raakte geblesseerd aan de hamstring, maar herstelde snel.

"Robin heeft het zeker niet zo bedoeld en de harde duels die tijdens de training plaatsvinden zijn het resultaat van de gretigheid van alle spelers. Iedereen gaat voor een plaats in de basis," aldus Sneijder op zijn officiële website.

"Er wordt gewoon getraind, zoals dat ook bij clubs gebeurt. Iedereen wil zich bewijzen en dat vind ik logisch, maar meer is er niet aan de hand," aldus bondscoach Marco van Basten over het idee dat er overdreven scherp wordt getraind.

Adidas negeert kritiek op EK-bal

Adidas heeft verbaasd gereageerd op de klachten over de bal waarmee de deelnemende landen op het EK zullen spelen. Petr Cech, de doelman van Tsjechië, gaf onlangs nog kritiek op de bal.

"De bal lijkt nauwelijk luchtweerstand te hebben en kan daarom telkens van richting veranderen," aldus Cech. Volgens De Telegraaf denkt woordvoerder Frank Basters van Adidas Benelux daar anders over."Dit is echt onzin. Wij kunnen een robotbeen duizend ballen laten trappen en vervolgens de baan van het schot via de computer tonen. De vlucht van de bal is telkens hetzelfde en wijkt geen millimeter af," aldus Basters.

Ook doelmannen Jens Lehmann (Duitsland) en Edwin van der Sar (Nederland) uitte eerder hun kritiek over de bal."Ik denk dat de spelers niet meer weten wat ze de mensen moeten vertellen en dan krijg je dit soort dingen. Het is maar goed dat het toernooi vanavond begint," zo voegde Basters toe.

'Barcelona heeft oren naar Pirlo'

Barcelona heeft meer dan oppervlakkige interesse in Andrea Pirlo. De club uit Spanje ziet in de middenvelder van AC Milan een ideale kandidaat om een middenveld omheen te bouwen. Er bestaat een kans dat Pirlo vertrekt bij AC Milan. Hij zou op dit moment ongelukkig bij de Italiaanse topploeg zijn.

Althans dat meldt Sky Italia. Enkele ploeggenoten hebben een contractsverbetering gekregen, maar Pirlo niet. Dat stuitte de middenvelder tegen de borst. Ook het feit dat AC Milan de Champions League niet behaalde, is voor Pirlo een reden om te vertrekken.

Het afgelopen seizoen was de international van Italië een vaste waarde in het team van trainer Carlo Ancelotti . In totaal speelde hij 33 duels. De middenvelder staat nog tot 2011 onder contract bij AC Milan, waardoor Barcelona flink in de buidel moet tasten.

'Wellink: Balkenende-norm is idioot'

De Balkenende-norm voor salarissen in het bedrijfsleven is idioot. Dat zegt Noud Wellink, president van De Nederlandsche Bank (DNB). Hij is van mening dat het salaris van de premier niet als maatstaf moet worden gebruikt.

Wellink vindt het prima dat er een norm wordt gesteld, alleen niet dat deze gebaseerd is op het salaris van de premier. "Het is de enige functie waarvoor geen markt is. De premier kan een voortreffelijke vent zijn, maar ook een kneus.", aldus Wellink. Hij vervolgt: "Ik vind dat je eerst moet bepalen wat een goed salarisniveau voor je ambtelijke top is en dan als kroon daarop dat van de premier en minsters vaststellen, want ik ben er niet op tegen dat de premier het hoogste inkomen van de publieke sector heeft."

De commissie Dijkstal, die onder leiding van oud-VVD-voorzitter Hans Dijkstal advies uitbracht over de beloning van de ambtelijke en politieke top van ons land, is volgens Wellink al eerder tot dezelfde conclusie gekomen. De DNB-president vindt dat er moet worden vastgesteld wat een goed salarisniveau is voor de ambtelijk top en dat dan als maatstaf gebruiken voor de hele publieke sector.

Weer afvaller voor Beenhakker

Na eerder al afscheid genomen te hebben van Jakub Blaszczykowski moet Leo Beenhakker opnieuw een EK-speler missen. Tomasz Kuszczak, reservedoelman van Polen, is vanwege een rugblessure twee tot drie weken uit de roulatie

Als vervanger voor Kuszczak riep Beenhakker Wojciech Kowalewski op. De keeper speelde vier jaar bij Spartak Moskou, waar hij 94 keer in actie kwam. Het was ook in die periode dat Kowalewski werd opgeroepen voor het Poolse elftal, toen de kwalificatiewedstrijden voor Euro 2008 van start gingen. Nadat hij twee keer geel kreeg in de wedstrijd tegen Portugal op 11 oktober 2006 werd hij echter vervangen door huidig eerste doelman van Polen, Artur Boruc. Sinds begin 2008 speelt Kowalewski weer in zijn thuisland, voor Korona Kielce.

Samen met Lukasz Fabianski zal Kowalewski strijden om de plaats van tweede doelman Artur Boruc.

Analist: Take Two bestuur faalt in bijna elk opzicht

Terwijl het bestuur van Take Two waarschijnlijk nog wat zit na te genieten van de fantastische financiële cijfers van het afgelopen kwartaal, haalt Evan Wilson, analist van Pacific Crest Securities, hard uit naar de top van het bedrijf. Volgens Wilson heeft de launch van GTAIV ervoor gezorgd dat de situatie en toekomst van het bedrijf er rooskleuriger uitzien dan ze daadwerkelijk zijn. Dit komt met name door het bestuur van het bedrijf, dat vrijwel geen belofte heeft kunnen inlossen.

Het huidige Take Two bestuur kwam aan de macht, nadat ontevreden aandeelhouders in 2007 een coup pleegden. Onder leiding van huidige bestuursvoorzitter Strauss Zelnick kwam deze groep aan de macht, dit onder de belofte om vijf cruciale punten binnen het bedrijf aan te pakken. De kosten moesten omlaag, de sport-divisie moest winstgevend worden, non-core divisies moesten winstgevend gemaakt worden, games moesten vaker op tijd en binnen het budget worden afgeleverd en het flinke aantal gerechtelijke problemenen moest worden opgelost.

Wilson heeft van al deze problemen bekeken hoe het bestuur gepresteerd heeft en kon tot geen andere conclusie komen dan dat het bestuur in bijna elk opzicht te kort komt. Om te beginnen met de kostenstructuur, het bedrijf verwacht stijgende kosten dit jaar van 23%, terwijl aandeelhouders was beloofd dat de kosten gelijk zouden zijn aan die van vorig jaar.

At the same time as its cost structure is deteriorating, management is telling investors that it is the most efficient organization in the business. That simply is not true. Management talks about having a lean sales, marketing, and corporate infrastructure behind its development talent. We disagree with this as well.

Volgens de cijfers van Take Two zelf, bedragen de kosten voor sales en marketing, samen met algemene en administratieve posten meer dan 20% van de gedraaide omzet. In vergelijking met concurrenten Electronic Arts (19,2%), Activision (16,2%) en THQ (18,2%) is dat veel te hoog.

Ook de sportdivisie doet niet wat ervan verwacht werd. Tot voor kort hield het bestuur altijd vol dat de divisie dit jaar winstgevend zou gaan zijn. Bij het bekend maken van de financiële resultaten deze week moest het bestuur toegeven dat er dit jaar wederom verlies gedraaid zou gaan worden.

That dream just ended with management finally admitting sports would not be profitable, although the loss is still 'manageable.' Management attributes this to a lower-than-expected attach rate on consoles. For the layperson, this means that Take-Two management has not owned up to the fact that it is not the hardware manufacturer's fault that its sports games have not sold.

Op de releasedates is het ook een groot drama. Vrijwel elke grote titel van Take Two werd de afgelopen tijd uitgesteld; Grand Theft Auto IV, Mafia II, Civilization Revolutions, Manhunt 2, LA: Noire, Borderlands, Midnight Club: Los Angeles, geen van allen haalden ze de geplande datum. Het enige wat het bestuur wel gedaan heeft sinds het is aangetreden is JoyTech verkopen en een aantal gerechtelijke problemen oplossen. Het aantal gerechtelijke problemen is nu teruggebracht tot "maar" drie kantjes.

Hoewel het aandeel van Take Two vrijdag weer iets steeg, waarschuwt Wilson dat dat succes niet lang kan duren:

It is starting to appear that the company is back to where it started. After the success of Grand Theft Auto IV, it will be looking at a bloated cost infrastructure relative to its revenue opportunity, which will likely be further muted by game delays and underperformance.

Vanuit deze overweging snapt Wilson ook niet waarom het bestuur en de aandeelhouders zo moeilijk doen over het bod van Electronic Arts, zeker niet na de schatting van Pacific Crest dat ZelnickMedia $80 miljoen opstrijkt bij een eventuele verkoop voor $26 per aandeel. Het bod van EA staat inmiddels op $25,74 per aandeel om vervuiling van de aandelenkoerst tegen te gaan.

We believe that the risk of EA dropping its bid for Take-Two is greater than the reward of EA coming back with a modestly higher bid, and we continue to recommend that investors take profits. EA's $25.74 offer is more than fair, in our view.

Guitar Hero spelers zijn "ongetalenteerde naäpers"

Guitar Hero is uitermate populair bij veel gamers. Door met je plastic gitaar op de maat van de muziek op precies het goeie moment de knoppen in te drukken kan je perfecte gitaarsolo's uit je TV laten komen. Dit is echter een doorn in het oog van John Mayer.

John Mayer is een Amerikaanse singer/songwriter. Hij zegt dat mensen die Guitar Hero spelen ongetalenteerde naäpers zijn. Volgens hem zorgt Guitar Hero ervoor dat ongetalenteerde mensen het gevoel krijgen dat ze goed zijn in het spelen van een instrument, en dat het nooit het plezier en de voldoening die je krijgt bij het spelen van een echte gitaar kan bereiken.

quote
Guitar Hero was devised to bring the guitar-playing experience to the masses without them having to put anything into it.
After having done both, there's nothing like really playing guitar. I mean, what would you rather drive, a Ferrari or one of those amusement-park cars on a track?

Mutu moet Chelsea twaalf miljoen betalen

De arbitragecommissie van de FIFA heeft bepaald dat de Roemeen Adrian Mutu een bedrag van maar liefst twaalf miljoen euro moet betalen aan zijn voormalige werkgever Chelsea.

In 2003 nam Chelsea Mutu over van Parma voor ruim 24 miljoen euro. Een jaar later werd de Roemeen wegens cocaïnegebruik ontslagen, waarna de Londense club een schadeclaim indiende bij de FIFA.

Mutu, die na een periode bij Juventus weer helemaal opbloeide bij Fiorentina, kan het vonnis bij de civiele rechter aanvechten.

Ook Frankrijk kampt met pijntjes

Ook bij Frankrijk is er sprake van blessurenieuws. De sterspelers Thierry Henry en Franck Ribéry verlieten donderdag voortijdig de training van 'Les Bleus' vanwege lichte kwetsuren.

Henry moest behandeld worden aan een beknelde zenuw, terwijl Ribéry last had van zijn enkel. Bondscoach Raymond Domenech hoopt maandag in de wedstrijd tegen Roemenië gewoon te kunnen beschikken over het duo.
Middenvelder Patrick Vieira verscheen donderdag weer op het trainingsveld en deed zelfs mee aan een korte oefenpartij. Of hij fit genoeg is om tegen de Roemenen te starten, is nog niet duidelijk.

Ook Cech vindt EK-bal maar niks

De doelmannen van de deelnemende landen aan het komende EK hebben geen hoge pet op van de officiële wedstrijdbal van het toernooi.

In navolging van Jens Lehmann, Gianluigi Buffon en Marco Amelia is nu ook Petr Cech erg kritisch over de Adidas Europass. "Die nieuwe EK-bal is echt onberekenbaar," aldus Cech. "Ik verwacht veel doelpunten vanaf dertig meter. De bal lijkt nauwelijks luchtweerstand te hebben en is daarom heel snel. Elke seconde kan de bal van richting veranderen, zelfs nog in de laatste vijf meter. Het wordt een heel moeilijk toernooi voor de keepers."

Simic hoopt op jubileum

Dario Simic hoopt tijdens het komende EK zijn honderdste interland voor Kroatië te kunnen spelen. De 32-jarige verdediger staat momenteel op 98 caps en kan de mijlpaal in de groepswedstrijd tegen Duitsland bereiken.

Simic, die in 1998 met Kroatië derde werd op het WK in Frankrijk, zal echter moeten knokken voor een basisplaats. Bij zijn club AC Milan speelt hij nauwelijks en ook bij de nationale ploeg is de ervaren verdediger geen zekerheidje meer.

"Het is niet makkelijk, want de concurrentie is flink en ik moet de bondscoach overtuigen, maar toch hoop ik op speelminuten," aldus Simic, die denkt dat zijn land zich gaat plaatsen voor de kwartfinale."Duitsland is de grote favoriet, maar ik denk dat wij met Polen uitmaken wie er als tweede land doorgaat."

Isakkson wil weg bij Manchester City

Andreas Isaksson wil vertrekken bij Manchester City. De Zweedse doelman zou in de belangstelling staan van PSV.

Isaksson wist afgelopen seizoen geen basisplaats af te dwingen. Ook de komst van de nieuwe trainer Mark Hughes naar Manchester kan de Zweed niet meer op andere gedachten brengen. Overigens verwacht Isaksson het komende EK wel de eerste keus in het doel van het Zweedse nationale elftal te zijn.

Voor PSV komt het bericht goed uit. De Eindhovenaren zien in Isaksson de ideale opvolger van Heurelho Gomes. De Braziliaan zal na zijn negatieve uitlatingen over PSV de lichtstad waarschijnlijk moeten verlaten.

'CO2-taks is onzin'

Volgens de Amerikaanse natuurkundige Fred Singer is de slupstaks "een ordinaiere belastingmaatregel". Dat meldde Singer deze week tijdens een bezoek aan ons land.

De bewijzen stapelen zich volgens hem op dat niet zozeer de CO2-uitstoot gecreëerd door mensen, maar met name natuurlijke factoren het klimaat domineren. "Smeltende ijsbergen, als dat al gebeurt, zijn geen bewijs van door de mens veroorzaakte klimaatverandering."

Singer wijst erop dat de wereldtemperatuur een piek in 1998 kent, maar sindsdien iets gedaald is en vervolgens is gestabiliseerd. "Een CO2-taks klinkt mooi, maar is nutteloos. Want je probeert 'de wereld te redden', maar het blijft gewoon een ordinaire belasting."

Stakingen busvervoer gaan door

De stakingen in het streekvervoer gaan de komende tijd onverminderd door, aldus een woordvoerder van FNV Bondgenoten gisteravond. Er is op dit moment geen sprake van enige beweging van de kans van de werknemers of de werkgevers. Hierdoor is het einde van de staking voor betere werkomstandigheden nog niet in zicht.

Vandaag gaat de zevende achtereenvolgende stakingsdag in. De vakbonden pleiten voor een zogenaamd overbruggingscao. Klaas de Vries stelde dit ook voor in zijn gisteren verschenen analyse van de problemen in het openbaar vervoer. Met een dergelijk tijdelijk CAO zouden de partijen "de angel uit het cao-conflict" kunnen halen.

De vakbonden CNV en FNV zien beiden dat de overheid, en met name de rol van staatssecretaris Tineke Huizinga van Verkeer en Waterstaat, daarin een rol kunnen spelen, aldus een woordvoerder van FNV Bondgenoten. De staatssecretaris heeft echter afgewezen.

Ferrari tevreden

Ferrari is tevreden na de eerste trainingen. Felipe Massa bepaalde het tempo in de ochtend, 's middags waren de de Italiaanse wagens snel maar was Lewis Hamilton nipt sneller.

Massa viel in de middagsessie stil maar is toch tevreden over de snelheid. "Mijn auto viel gewoon stil en ik moest hem naast de baan parkeren. Dat is natuurlijk niet goed, maar liever heb ik dat het probleem vandaag opduikt dan op zaterdag of zondag. Hoewel we het volledige programma niet hebben kunnen afwerken, kostte dit probleem ons niet veel. We hebben vandaag kunnen zien dat we erg dicht bij onze rivalen zitten."

Wereldkampioen Kimi Räikkönen stond twee keer in de top vijf en wil voor de winst gaan. "Ik ben behoorlijk tevreden met deze dag. We waren iedere keer snel. De auto was vanaf het begin prima in balans en ik denk dat we zeker voor de overwinning kunnen gaan, dit weekend. Volgens mij zijn de beide bandencompounds redelijk gelijk aan elkaar, maar de omstandigheden veranderen hier snel, dus we zullen zien."

480 kilo coke voor Nederlandse Antillen

De kustwacht heeft gisteren 480 kilo cocaïne onderschept op een boot voor de Nederlandse Antillen en Aruba. De vangst werd gedaan tijdens een routinecontrole.

De kustwacht vond tijdens de controle sporen van verdovende middelen waarop de boot aan wal werd gelegd. In samenwerking met de douane van Sint Maarten en de Franse autoriteiten van St. Martin is de kustwacht aan een grondige zoektocht begonnen.

Er werd een verborgen compartiment ontdekt met daarin 21 balen cocaïne. De 21 balen wogen in totaal 480 kilo. De drie bemanningsleden van het vaartuig zijn na de vondst aangehouden.

'Scenaristenstaking kostte 2 miljard'

De scenaristenstakingen die Hollywood van november vorig jaar tot en met februari van dit jaar in zijn greep hielden, hebben naar schatting een schadepost van 2,1 miljard dollar opgeleverd. Diverse Amerikaanse media berichtten dit gisteren op basis van cijfers van het economische Milken Institute.

Niet alleen Hollywood merkte de gevolgen, maar ook de werkgelegenheid kreeg een klap. Bijna 38.000 banen gingen verloren als gevolg van de stakingen. Er zijn tot nu toe nauwelijks banen voor teruggekomen. De stakingen, die uitbraken omdat de scenarioschrijvers meer geld wilden, was het grootste arbeidsconflict van de laatste twintig jaar in Hollywood.

Series als 24, Desperate Housewives en Bones werden halverwege het seizoen afgebroken en talkshow, zoals die van David Letterman , verdwenen ook van de buis. De uitreiking van de Golden Globes, is zelf helemaal afgeblazen, onder andere als gevolg van een boycot door acteurs.

Honda moet aan de bak

Tijdens de eerste twee trainingen in Canada was het resultaat niet als gewenst bij Honda. In vrije training één stond Rubens Barrichello achttiende en Jenson Button twintigste. Na de tweede vrije training vinden we de Brazilaan als dertiende terug en moeten we voor de Brit naar de negentiende plek kijken.

Barrichello is tevreden over het werk wat hij heeft kunnen doen."We hebben geprobeerd om de auto te laten werken met weinig downforce, om zo wat harder te gaan. We hebben een betere afstelling, maar de achterkant is nog niet echt stabiel. We weten nog niet waar we staan, dit weekend, maar ik ben tevreden met de geboekte progressie."

Button ziet het somber in na de vrijdag. "Het was een zware dag voor ons en we moeten begrijpen hoe dat komt, als we dit weekend nog ergens willen komen. De balans was belabberd en de auto was amper te besturen. De achterkant was erg nerveus, waardoor ik veel overstuur had en we gewoon totaal niet snel waren. Er is nog veel werk te doen, willen we nog iets kunnen maken van de kwalificatie en de race."

Massale arrestaties Zweden

De politie in zweden heeft gisteren 114 rechtsradicalen aangehouden. Zij brachten op de nationale feestdag de Hitler-groet en riepen kreten als Sieg Heil.

Op 6 juni wordt in Zweden het ontstaan van de zelfstandige staat Zweden in de zestiende eeuw herdacht. De autoriteiten meldden dat er sprake was van opruiing tegen bevolkingsgroepen. In Stockholm en Gotenborg kwamen extreemrechtse demonstranten en linkse tegenbetogers in botsing.

Staatsgeheime informatie uitgelekt

Er is wederom gevoelige informatie uitgelekt over staatsgeheime onderzoeken van de voormalige veiligheidsdienst BVD, de voorloper van de AIVD. Dat meldt de Telegraaf vandaag.

De gevoelige informatie betreft de restultaten van een geheim onderzoek naar seksueel misbruik van jonge kinderen door hooggeplaatste functionarissen bij het Openbaar Ministerie en het politiekorps in Amsterdam.

De websites worden beheert door twee journalisten die uit de krakersbeweging afkomstig zijn. Eerder deze week deed voormalig BVD'er Paul H. al aangifte tegen Kleintje Muurkrant. Zijn advocaat Bas Martens zegt dat er steeds meer artikelen met staatsgeheime informatie op de websites verschijnt en dat daarbij ook bronnen en personen worden genoemd. "Dit beschadigt mijn cliënt en kan bovendien gevaar voor hem opleveren ", zegt Martens.

Op de websites wordt H. ook in verband gebracht met affaires van de omstreden zakenman Anddy Chen. Chen staat wordt in ons land als verdachte gezien in verband met het witwassen van drugsgeld en de handel in gifgas en wapens. H. werd een half jaar geleden tot twee jaar gevangenisstraf veroordeeld na publicaties in de telegraaf. De straf die hij moet zitten is wegens het 'onder zich houden' van staatsgeheimen na het verlaten van de geheime dienst. Paul H. laat weten dat hij "helemaal gek" wordt van de beschuldigingen. "Ik word met naam en toenaam in verband gebracht met criminelen die ik nog nooit van mijn leven heb ontmoet."

Man overboord geslagen en overleden

Vannacht is een man overboord geslagen op de Loosdrechtse Plassen en vervolgens in het ziekenhuis overleden. Volgens de politie vond het incident plaats rond 2.30 uur. Er is nog niets bekend over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van het ongeval.

Er werd een grote zoekactie opgestart waarbij politie, brandweer en duikers werden ingezet. De man, die rond 3.45 uur werd gevonden, is gereanimeerd en overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht.

Staat voor rechter vanwege rookverbod

Op 1 juli aanstaande zal de Nederlandse staat voor de rechter moeten verschijnen, als gevolg van het rookverbod dat die dag van kracht wordt. Ruim driehonderd caféhouders hopen dat de rechter het rookverbod in de horeca tegenhoudt. De VVD deed gisteren nog een oproep aan caféhouders om een proefproces te beginnen tegen het rookverbod.

De grootste angst van café-eigenaren is dat het rookverbod omzetverlies betekent. Wiel Maessen van rokersvereniging Forces, zegt namens de aanklagers: "Wij roepen alle cafébazen op hun klanten te laten doorroken, tot de rechter een uitspraak heeft gedaan. Nu al hebben veel kleine café's moeite het hoofd boven water te houden." Om hun angst kracht bij te zetten, wijzen de tegenstanders van het rookverbod naar het buitenland, waar café's al worden geconfronteerd met omzetdalingen.

Gisteren werd bekend dat de Duitse horeca minder heeft omgezet als gevolg van het rookverbod. Café's leverden 4,6 procent in, de overige horeca bijna één procent. Aan de andere kant van de Noordzee heeft het rookverbod ook geleid tot minder omzet. "In Groot-Brittannië sluiten vier pubs per dag en in Ierland wordt inmiddels meer bier verkocht via de supermarkt dan via café's.", aldus Maessen.

De horeca zal als argument tijdens de rechtszaak aandragen, dat zij te weinig tijd hebben gehad om aanpassingen aan te brengen en voorbereidingen te treffen. Begin vorige week werd echter bekend dat de meeste ondernemers in de horeca zo lang mogelijk wachten met voorbereidingen treffen, omdat ze bang zijn voor aanvullende maatregelen, waardoor een nieuwe investering noodzakelijk wordt.

Geen vervanger voor Farfán

PSV gaat bij een vertrek van aanvaller Jefferson Farfán niet op zoek naar een vervanger. Volgens algemeen directeur Jan Reker zou de Eindhovense ploeg al een prima vervanger voor Farfán in huis hebben.

"Wij hebben al op een eventueel vertrek van een aanvaller geanticipeerd door Nordin Amrabat en Reimond Manco vast te leggen," aldus Jan Reker. "Ik heb nog niets van Schalke gehoord, maar in principe hoeft dat ook niet. De zaakwaarnemer weet welk bedrag er op tafel moet komen. Met minder dan de gelimiteerde som nemen we geen genoegen."

Over de toekomst van keeper Gomes bij PSV is nog niets bekend. Coach Huub Stevens wil in een aantal gesprekken de breuk proberen te lijmen. In de tussentijd kreeg de technische staf al tientallen keepers aangeboden. "We volgen echter onze eigen koers hierin, we weten wat wat we willen." Vitesse-doelman Piet Veldhuizen lijkt nog steeds een belangrijke kandidaat te zijn als Gomes weigert terug te keren naar Eindhoven. De speler geniet momenteel van een vakantie.

Renault begint raceweekend slecht

Renault is het raceweekend in Canada niet goed begonnen. Zowel tijdens de eerste als de tweede vrije training is Nelson Piquet jr. onder aan in de lijst te vinden, en ook Fernando Alonso wist geen snelle tijd neer te zetten.

De tweevoudig wereldkampioen behaalde tijdens de tweede vrije training maar een zeventiende plaats. Tijdens de eerste vrije training reed de Spanjaard nog een tiende tijd. Het circuit in Canada was tijdens de ochtendsessie nat en dat veroorzaakte voor Renault een dilemma. Het Franse team is in het bezit van een beperkt aantal regenbanden en wil deze eigenlijk bewaren voor de race. "Daarom hebben wij maar gewacht tot het circuit droog was, dat was pas de laatste tien minuten het geval," aldus Alonso. "In de middag hebben wij wel ons testprogramma kunnen afronden."

Voor de jonge Piquet jr. lijkt het elk raceweekend zwaarder te gaan worden. Renault wil op korte termijn betere prestaties van de coureur zien, maar dat toont hij nog niet tijdens de vrije trainingen. "Mijn doel was vandaag om het circuit goed te leren kennen, maar daarvoor heb ik te weinig rondes gemaakt," aldus Piquet. "Het is een erg lastig circuit. De omstandigheden op de baan veranderden constant waardoor het voor mij moeilijk werd om het circuit te leren kennen."

Verwarde man zwemmend op de 'vlucht'

Twee Harderwijkse politieagenten hebben rond half elf gisterenavond een spannend en nat half uur gehad. De politie kreeg een melding over een jongeman die vanuit de binnenstad van Harderwijk naar Zeewolde wilde wandelen.

Hij nam hiervoor echter de kortste route, door het Wolderwijd. De agenten ter plaatse zetten zonder aarzeling de achtervolging. Ze sprongen in het water en zwommen de man achterna. Dit werd ernstig bemoeilijkt doordat het inmiddels al donker was geworden.

Terwijl de twee agenten de man achtervolgden kwam de brandweer met groot materieel ter plaatse. Met speedboten en zoeklichten werd er naar de man gezocht. Ook de reddingsbrigade kwam helpen zoeken naar de man. Het lukte de reddingwerkers de man ter hoogte van de Harderwijkse Boulevard in de boot te trekken. Pas toen de jongeman vastgesnoerd op een brancard lag werd hij rustig.

Hij is vergezeld door zijn vriendin naar het ziekenhuis gebracht. De licht onderkoelde agenten zijn opgevangen door collega's. De politie kon nog geen verklaring geven over de aanleiding van deze actie. Volgens bekenden van de jongen heeft hij de laatste tijd vaker problemen met zichzelf gehad.

Met dank aan ronaldV voor de submit.

Rookverbod? Tijd voor een rookgebed!

Wat zijn we toch een stelletje lamlendige, zielige, kansloze mensen. We zijn bereid bakken met geld uit te geven om te stinken, een vieze adem te hebben en onszelf ziek te maken. Uit vrije wil betalen we daar gemiddeld zo’n 130 euro per maand voor. Dat is toch absurder dan absurd? Nah, misschien wel, ik ben het er in ieder geval niet mee eens. Want zo gek zijn we niet. We vinden het gewoon fijn om regelmatig een staafje vast te houden en dat aan te steken. Als je eraan zuigt komt er rook uit, dat adem je in en dat houd je vijf minuten per keer vol. Ondertussen blaas je rondjes uit verveling of doe je een Snoop Dogg. Maar we blijven stevig doorpaffen met z’n allen. En da’s helemaal niet erg, integendeel.

[MotoGP] Rossi tot 2010 bij Yamaha

Valentino Rossi heeft besloten om zijn contract bij Yamaha te verlengen tot 2010. Sinds 2004 rijdt de zevenvoudige wereldkampioen al voor het Japanse merk en behaalde twee wereldtitels met Yamaha.

"Ik mocht van Yamaha zelf beslissen voor hoelang ik wilde bijtekenen. Ik koos voor twee jaar", zegt Valentino Rossi. "Ik heb erover nagedacht hoe sterk mijn motivatie nog is om door te gaan. Dit is mijn antwoord", zegt de WK-leider in de MotoGP. Rossi was eerder onder contract bij Aprilia en Honda. Zijn laatste wereldtitel dateert uit 2005. Op dit moment is de leider in de MotoPG in Barcelona voor de GP van Catalonië van zondag. Afgelopen weekend won hij zijn derde Grote Prijs op rij in Italië.

Virtuele steden en echte mensen in eerste Cities XL trailer

De eerste trailer van bouwsim Cities XL is er, alhoewel de trailer geen gameplay laat zien, krijg je wel een idee hoe de steden er uit kunnen komen te zien. De game moet de leegte opvullen die er nu bestaat in het land van de bouwsims, nadat Simcity Societies wat tegenviel. De unieke feature van de game wordt een doorlopende wereld waar verschillende spelers hun steden kunnen bouwen, waar dan onderlinge communicatie en interactie plaatsvindt. Een concert in een stad kan veel bezoekers uit andere steden lokken, die dan gebruik maken van de toeristische mogelijkheden en de stad bijvoorbeeld een commerciële boost te geven. Deze city builder MMO wordt in 2009 verwacht.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.