Monique Smit wil het huis uit

Monique Smit overweegt Volendam te verruilen voor Amsterdam. "Ik wil iets voor mezelf en ben met twee vriendinnen op zoek naar een huurappartement in Amsterdam", zei de 19-jarige zangeres op Radio NL.

Het zusje van Jan Smit zou een appartement in Volendam ook leuk vinden. "Maar het is zo moeilijk om daar iets te vinden", aldus de blonde ras-Volendammer. Bovendien trekt de stad Amsterdam haar. "Het liefst ga ik in de buurt van het centrum wonen", liet ze weten.

Toch heeft ze geen haast om op eigen benen te staan. "Als het nog even duurt, dan maakt dat ook niets uit. Het is geen must om heel snel uit Volendam te vertrekken, ik heb het goed bij mijn ouders", stelde de zangeres, die woensdag haar nieuwe single 'Blijf je vanavond' presenteerde. "Mocht het nog twee jaar duren, dan is dat ook goed."

De zangeres riep eerder al de hulp in van bezoekers van haar Hyves-pagina bij de zoektocht naar een huurappartement of 'wat dan ook'. Naast de eis dat het stekkie zich dicht bij het centrum moet bevinden is het ook belangrijk dat zij en haar twee vriendinnen alle drie een eigen kamer hebben.