Roland Garros: uitslag damesfinale

Ana Ivanovic heeft het damestoernooi van Roland Garros op haar naam geschreven. Het was haar eerste grand slamoverwinning. Ivanovic versloeg in de finale Dinara Safina in twee sets. De setstanden waren 6-4 6-3.

In de eerste set nam Ivanovic aanvankelijk een voorsprong, de Servische kwam op 4-1 voorsprong. Safina gaf zich echter niet zo makkelijk gewonnen en kwam terug tot 4-4. Ivanovic trok daarna de set naar zich toe, 6-4.

In de tweede set kwam Ivanovic op 3-1. Safina leek er helemaal doorheen te zitten, maar ze hield haar servicegame. De volgende game werd een heus duel op zich. De dames hielden elkaar lang in evenwicht in deze langste game van de match tot dan toe. Na vier keer deuce was het Ivanovic die aan het langste eind trok.

Ook de volgende game was weer een strijd, die na zeven keer deuce in het voordeel van Safina beslist werd. Hierna kwam Ivanovic eigenlijk nauwelijks meer in de problemen. De rek was er bij Safina uit en Ivanovic had drie kansen op de overwinning op de service van de Russische in de negende game. Ze had aan één matchpoint genoeg en won zo haar eerste grand slamtoernooi.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!