Metal Gear Solid for dummies

Kevin (KoosyNL)

Twintig jaar geleden verscheen de eerste Metal Gear game. Met meer dan vijftien verschillende games op veel verschillende consoles is het één van de meest succesvolle games van de afgelopen jaren te noemen. Daarnaast is het ook een zeer invloedrijke serie. Het is niet alleen de uitvinder van het stealth genre, maar was ook één van de eerste games met een uitgebreid en emotioneel verhaal. Dit zijn maar een aantal redenen waarom de serie een grote horde fans achter zich heeft staan die niet kunnen wachten op het volgende deel.

Nu, twintig jaar later is er een nieuw deel op komst voor de PlayStation 3. Met Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots zal de serie voor het eerst op de PlayStation 3 verschijnen met revolutionaire graphics en nieuwe gameplayelementen. Daarnaast zal de game de laatste zijn in de Metal Gear Solid serie, en zullen we waarschijnlijk zien hoe de karakters waar fans van zijn gaan houden hun einde vinden.

Voor de release van de game wil FOK!games jullie een overzicht geven van de hele serie. We zullen proberen jullie een indruk te geven van de verschillende games en wat ze in die tijd betekenden voor de gamesindustrie. Ook zal van elke game een overzicht gegeven worden met als belangrijkste een samenvatting van het verhaal. Hierdoor hopen we dat fans van de serie hun geheugen kunnen opfrissen en dat nieuwkomers toch met de nodige kennis Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots kunnen gaan spelen.