Verwarde man zwemmend op de 'vlucht'

Twee Harderwijkse politieagenten hebben rond half elf gisterenavond een spannend en nat half uur gehad. De politie kreeg een melding over een jongeman die vanuit de binnenstad van Harderwijk naar Zeewolde wilde wandelen.

Hij nam hiervoor echter de kortste route, door het Wolderwijd. De agenten ter plaatse zetten zonder aarzeling de achtervolging. Ze sprongen in het water en zwommen de man achterna. Dit werd ernstig bemoeilijkt doordat het inmiddels al donker was geworden.

Terwijl de twee agenten de man achtervolgden kwam de brandweer met groot materieel ter plaatse. Met speedboten en zoeklichten werd er naar de man gezocht. Ook de reddingsbrigade kwam helpen zoeken naar de man. Het lukte de reddingwerkers de man ter hoogte van de Harderwijkse Boulevard in de boot te trekken. Pas toen de jongeman vastgesnoerd op een brancard lag werd hij rustig.

Hij is vergezeld door zijn vriendin naar het ziekenhuis gebracht. De licht onderkoelde agenten zijn opgevangen door collega's. De politie kon nog geen verklaring geven over de aanleiding van deze actie. Volgens bekenden van de jongen heeft hij de laatste tijd vaker problemen met zichzelf gehad.

Met dank aan ronaldV voor de submit.