Renault begint raceweekend slecht

vw_caddy
Renault is het raceweekend in Canada niet goed begonnen. Zowel tijdens de eerste als de tweede vrije training is Nelson Piquet jr. onder aan in de lijst te vinden, en ook Fernando Alonso wist geen snelle tijd neer te zetten.

De tweevoudig wereldkampioen behaalde tijdens de tweede vrije training maar een zeventiende plaats. Tijdens de eerste vrije training reed de Spanjaard nog een tiende tijd. Het circuit in Canada was tijdens de ochtendsessie nat en dat veroorzaakte voor Renault een dilemma. Het Franse team is in het bezit van een beperkt aantal regenbanden en wil deze eigenlijk bewaren voor de race. "Daarom hebben wij maar gewacht tot het circuit droog was, dat was pas de laatste tien minuten het geval," aldus Alonso. "In de middag hebben wij wel ons testprogramma kunnen afronden."

Voor de jonge Piquet jr. lijkt het elk raceweekend zwaarder te gaan worden. Renault wil op korte termijn betere prestaties van de coureur zien, maar dat toont hij nog niet tijdens de vrije trainingen. "Mijn doel was vandaag om het circuit goed te leren kennen, maar daarvoor heb ik te weinig rondes gemaakt," aldus Piquet. "Het is een erg lastig circuit. De omstandigheden op de baan veranderden constant waardoor het voor mij moeilijk werd om het circuit te leren kennen."