Gridpenalty voor Bourdais

vw_caddy
Sebastien Bourdais kwalificeerde zich zaterdag als zestiende voor de Grand Prix van Canada, maar zal uiteindelijk als negentiende gaan starten. De Toro Rosso-coureur ontving een straf van vijf startplaatsen nadat het team zijn versnellingsbak had vervangen.

De rookie beschadigde zijn versnellingsbak nadat hij tijdens de ochtendtraining tegen een muur botste. "De omstandigheden op de baan waren erg moeilijk," aldus Bourdais. "Er stond veel wind, maar er lagen ook veel bladeren en andere rommeltjes op het circuit, waardoor de baan erg glad was. Na mijn botsing in de ochtend kon ik mij geen fouten meer permitteren, anders zou ik namelijk het risico lopen dat ik zondag niet eens aan de start had kunnen verschijnen. Voor mijn gevoel was dit een van de slechtste dagen uit mijn carrière."

Overigens ging het met zijn teamgenoot Sebastian Vettel niet veel beter. Vettel crashte ook tijdens de ochtendtraining tegen een muur waardoor de jonge coureur vanuit de pitstraat gaat starten met een reservewagen.