Coureurs kritisch over circuit Canada

vw_caddy
De F1-coureurs klaagden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada over de staat van het circuit in Montreal. Gedurende de kwalificatie ging de staat van het asfalt achteruit en brokkelde het zelfs af in bocht tien wat een hoop zand tot gevolg had.

De Ferrari's hadden drie uitstekende vrije trainingen achter de rug, maar ze wisten de pole zaterdag niet te pakken. "Heel het weekend is het al goed voor ons geweest hier, maar dat geldt dan voor de auto. Het circuit, dat is echt een lachertje," aldus huidig wereldkampioen Kimi Räikkönen. "Je mist met gemak een bocht door het vele zand, vooral in bocht tien. In die bocht verloor ik veel tijd waardoor een pole niet meer haalbaar was. Jammer genoeg gaat het circuit erg achteruit als het warmer wordt. We zullen zien hoe het morgen gaat, maar waarschijnlijk wordt het een nachtmerrie. Na twee ronden was het al mis, dus het zal interessant worden."

Toyota-coureur Jarno Trulli sloot zich aan bij de kritiek van zijn collega. De Italiaan wist tijdens de kwalificatie tot driemaal toe zijn auto te laten spinnen. "De kwalificatie hier was extreem lastig omdat de omstandigheden op de baan echt een enorme ramp zijn," aldus Trulli. "Elke ronde werd het circuit maar slechter en slechter, de oppervlakte van het asfalt brokkelde gewoon af. Ik wist niet wat er aan de hand was, maar mijn snelste ronde heb ik in het begin gereden, daarna kon ik het kunstje niet meer herhalen. Ik spinde in de mijn snelste ronde aan het begin van de tweede kwalificatiesessie. Wellicht had ik, als dat niet was gebeurd, in de top tien-kwalificatie terecht gekomen. Na dat incident werd het nog een stuk slechter op de baan."