Grote brand in centrum Utrecht

Op dit moment woedt er een grote brand in het centrum van Utrecht. Een pand aan de Oude Gracht staat in lichterlaaie. Het zou gaan om de Utrechtse uitgaansgelegenheid Kleine Catacomben. De brand is begonnen in een kledingwinkel naast het pand. De politie kan niet niet zeggen of er op het moment van de brand mensen aanwezig waren in de kledingwinkel. De brandweer kon vanwege de enorme vuurzee het pand niet betreden.

Er is door de brand een enorme rookontwikkeling ontstaan. Omwonenden is dringend verzocht om de ramen en deuren gesloten te houden. Momenteel vliegt een politiehelikopter over het gebied om in te schatten hoe groot de brand is. Brandweer is met groot materiaal uitgerukt om het vuur te blussen en probeert de omliggende panden vuurvrij te houden. Inmiddels is ook burgemeester Aleid Wolfsen aanwezig om poolshoogte te nemen bij de brand die zijn stad bedekt met een deken van rook.

Update 19.41 uur
Inmiddels is het vuur overgeslagen naar een naastgelegen pand. Het betreft restaurant Flow. Ook meldde een ooggetuige dat het pand waar het vuur ontstond, werd gebruikt als opslagplaats voor boeken

Brand utrecht Foto: SHE

 

Brand utrecht Foto: SHE

 

Brand Utrecht, Foto: SHE


 


Met dank aan TeringHenkie voor de submit en SHE voor de foto's