Mogelijk geen CL voor Steaua Boekarest

Raymond (RayMania)
Naast FC Porto dreigt ook Steaua Boekarest zijn plaats in de Champions League kwijt te raken. De Roemeense club wordt beschuldigd van betrokkenheid bij omkoping in eigen land.

Steaua Boekarest eindigde afgelopen seizoen op een tweede plaats achter kampioen CFR Cluj. Deze tweede plaats geeft recht op deelname aan de voorronde van het lucratieve Europese toernooi, maar op last van de Roemeense bond moet Steauau Boekarest zeven punten inleveren. Deze puntenvermindering volgde nadat de meest succesvolste club aller tijden van Roemenië schuldig was bevonden aan pogingen tot omkoping. De club zelf ontkent alle aantijgingen.

De UEFA onderzoekt of de uitspraak van de Roemeense bond gevolgen zal hebben voor deelname aan de Champions League. "Er is nog geen beslissing genomen over hun aanmelding", zegt de UEFA. "Dat is aan de tuchtcommissie. Maar we zullen niets tolereren in relatie tot pogingen de uitkomst van wedstrijd te beïnvloeden. De zaak Steaua is dan ook in onderzoek".

Afgelopen week werd de Portugese landskampioen FC Porto eveneens schuldig bevonden aan omkoping tijdens het seizoen 2003/2004. Onder leiding van José Mourinho werd in dat seizoen het landskampioenschap behaald en de Portugese beker werd eveneens gewonnen. Door de omkoping in dat seizoen is FC Porto volgende keer afwezig in het miljoenenbal.