[Upd] Punten F1-manager ronde 6

Sally (Tessa)
Na een spannende race in Monaco dit weekend is het weer tijd om de punten voor de F1-manager bekend te maken. Hieronder vind je de punten van de zesde ronde.

In de regen hadden veel coureurs problemen om de wagen door de nauwe straten van Monte Carlo te manouvreren. Dat mislukte voor David Coulthard, die daarna nog een kusje kreeg op de kont van Sébastien Bourdais. Andere uitvallers waren Nelson Piquet jr., Nico Rosberg en Adrian Sutil. De laatste werd aangetikt door Kimi Räikkönen, die zijn auto niet meer kon houden nadat hij begon met remmen. Omdat zij allen een crash meemaakten of schade hadden na een crash, ontvangen zij geen strafpunten.

Giancarlo Fisichella had al een gewisselde versnellingsbak, maar dat was nog voor de kwalificatietraining. In de race echter liet die hem in de steek, waardoor de motor van Force India 15 minpunten ontvangt. Ook David Coulthard werd bestraft voor het vervangen van de versnellingsbak, waardoor de Red Bull-motor 5 strafpunten krijgt. Räikkönen kreeg een drive throughpenalty omdat een van zijn wielen er nog niet goed op zat na het 'drie-minuten-signaal' voor de start: 10 minpunten voor de manager.

Goed, de punten voor de users. Er zijn deze race maar liefst 123 (!) mensen die 342 punten haalden. Dan volgen op de tweede plaats twee mensen met 322 punten, dan zijn er drie die 320 kregen. Op een vierde plek komen vijf mensen met 314 punten mogen bijschrijven. En dan zijn dertig mensen met 313 punten die op de vijfde plek zijn geëindigd. Die ga ik niet allemaal noemen, maar op de statspagina is het allemaal na te zoeken.

Bij de subleagues waren wel verschillende puntenaantallen. Voor deze ronde heeft NHL de beste zaken gedaan met 328 punten. Leiden Posse's Racing, vorige keer nog de eerste plaats, volgt op de tweede plaats met 323 punten. Daarachter komt A-Team met 312 punten, ! ! 00 Racing wist met 309 punten de vierde plaats te pakken. Daar net achter op de vijfde plek is dit keer Zoem! geëindigd met 308 punten.

In het algemeen klassement, dat helemaal doorelkaar is geschud, hebben we een gedeelde eerste plaats voor burnrubber en madkilo, beiden hebben nu 1378 punten. Zij worden gevolgd door Tourjour2, die 1371 punten heeft vergaard. De derde plek is momenteel voor hetgaatgoedzo die 1370 punten heeft, en de vierde plaats is voor sander04 met 1347 punten. Op de vijfde plaats staat nu ko3k met 1345 punten.

Het algemeen klassement bij de subleagues wordt aangevoerd door Leiden Posse's Racing, die nu 549 punten heeft gehaald. Op de tweede plaats komt NHL met 533 punten, de derde plaats is voor ! ! 00 Racing, die nu 528 punten heeft. De vierde plek is weer een gedeelde, Zoem! en EindhovenStyle, zij hebben nu 517 punten. En de vijfde plaats is voor ~~~~~~DLV~~~~~~, met 509 punten.

Dan wil ik jullie er nog wijzen dat het algemeen klassement voor de subleagues gebaseerd is op de afgelopen twee races. Er wordt nog gewerkt aan de puntenverdeling voor de eerste vier races. Als het zover is, zullen we je dat zeker laten weten!


Update
Er blijkt een rekenfout geslopen te zijn in de berekening voor de punten van de Force India-motor. Er worden 85 punten afgetrokken, terwijl dat er maar 15 zouden moeten zijn. We gaan dit zo snel mogelijk oplossen en het spijt ons voor het ongemak.


Let op! Je kunt je team nog aanpassen tot zaterdag 7 juni 0:01 uur.