'Chelsea biedt recordsom voor Torres'

Roman Abramovic wil het transferrecord breken door Fernando Torres naar Chelsea te halen. De Britse media berichten dat de rijke Rus een bod van ongeveer 63 miljoen euro uit wil brengen. Hij was in 2003 ook al bereid om dit bedrag voor Thierry Henry te geven. Peter Kenyon wordt naar Liverpool gestuurd om het bod aan Liverpool voor te dragen.

Abramovic wil de club nieuwe impulsen geven na het ontslag van trainer Avram Grant en het waarschijnlijke vertrek van sleutelspelers. Didier Drogba en Ricardo Carvalho lijken in ieder geval te vertrekken. De ex-trainer van Chelsea maakte eerder dit seizoen een lijst met spelers die hij graag wilde hebben. Torres stond boven aan die lijst. "Er zijn mensen binnen Liverpool die hem voor de juiste prijs willen verkopen. Het enige struikelblok is: 'hoe verkoop je de transfer'."

Mede-eigenaar Tom Hicks zei onlangs wanhopig op zoek te zijn naar fondsen. Torres in één jaar voor het dubbele verkopen zou hem niet slecht uitkomen. De Portugees Jose Bosingwa, die inmiddels al gehaald is, stond ook op de lijst van Grant. AC Milans Kaká en Robinho van Real Madrid zijn de andere spelers die Abramovic graag wil hebben. De Milanezen willen graag Drogba, waardoor een ruil plus een geldsom in de maak lijkt.