"Sorry Sutil"

Ferrari-coureur en wereldkampioen Kimi Räikkönen had gisteren niet bepaald zijn dag. Het begon met banden die te laat onder zijn auto zaten en het eindigde met nul punten in Monaco.

Na deze teleurstellende race staat Lewis Hamilton aan kop van het kampioenschap, op drie punten volgt de Fin. "Dit was een erg slechte race voor me. Het begon al slecht, want er was een probleem met een wiel voor de start en daardoor braken we de regels, wat resulteerde in een drive through penalty. Tijdens de race kreeg ik mijn banden maar niet goed op temperatuur. Vervolgens veranderden we van strategie omdat we regen verwachtten, maar die kwam niet. Ik moest ook nog eens twee keer een nieuwe neus halen. Dus dat verklaart wel waarom ik geen punten heb behaald."

"Ik wil mijn excuses aanbieden aan Sutil, die ik een paar ronden voor het einde raakte. Ik verloor opeens de controle tijdens het remmen en ik kon niks doen om hem te ontwijken. Het is jammer dat ik de leiding in het wereldkampioenschap kwijt ben, maar het seizoen is nog lang. Hopelijk kunnen we deze teleurstelling goedmaken in Canada," vervolgde Räikkönen.