'Madonna en Guy Ritchie ongelukkig'

Het glamoureuze koppel Madonna en Guy Ritchie lijkt steeds verder uit elkaar te drijven. Dat meldt de Britse krant Daily Mail. Zo oogde het echtpaar niet heel blij toen ze naast elkaar op de rode loper verschenen op het filmfestival in Cannes. "Guy wilde het liefst over zijn nieuwe project praten, maar Madonna corrigeerde hem en zei dat het om haar draaide", zegt een aanwezige.

Geruchten over een huwelijkscrisis doen al een poosje de ronde. De tien jaar jongere Guy lijkt zijn tijd vooral in de kroeg te willen doorbrengen, iets dat Madonna dwarszit. Toen een tv-presentatrice de zangeres vroeg waarom haar man niet aan haar arm verscheen op de loper, reageerde de Queen of Pop geïrriteerd. "Hij zit vast in een bar ergens. Terwijl ik werk, is hij aan het spelen."

De '4 minutes'-zangeres heeft er nooit een geheim van gemaakt dat ze moeilijk is om mee samen te wonen. Daarnaast zou Guy er moeite mee hebben dat hun zoon Rocco en Lourdes, de dochter van Madonna, zo lang op tournee zijn geweest met hun moeder. Verder zou hij in woede zijn ontstoken door het voorstel om een Indiaas meisje te adopteren.

Het koppel nam in oktober 2006 het Malawische kindje David Banda mee naar huis, waarvoor de adoptiezaak nog steeds loopt. Madonna vertrok meerdere malen naar het Afrikaanse land Malawi en nam daar de documentaire 'I am because we are' op, die tijdens het festival in Cannes werd vertoond. "Het mediacircus dat het koppel omringde door de controversiële adoptiezaak heeft een deuk in hun relatie achtergelaten. Een tweede kind adopteren ziet Guy niet zitten", zegt een anonieme bron tegen de krant.

De geruchten over de slechte relatie staken de kop op nadat de regisseur zijn vrouw niet vergezelde toen zij een plekje kreeg in de Rock and Roll Hall of Fame, eerder dit jaar. Ook tijdens het Tribeca filmfestival, waar 'I am because we are' in première ging, bewandelde Madonna de rode loper in haar eentje.

Een officiële verklaring van een woordvoerder voor het koppel, die in maart werd uitgegeven, ontkende dat de twee in een dalletje zitten. "Dat Madonna en Guy zich niet zo vaak in het openbaar hebben vertoond, betekent niet dat hun zevenjarige huwelijk op de klippen is gelopen. Ik kan bevestigen dat meneer en mevrouw Ritchie gelukkig getrouwd zijn."

Madonna komt met haar 'Sticky & sweet'-tour op 2 september naar de Amsterdamse Arena. Ze scoorde onlangs een wereldhit met de single '4 minutes', die ze samen met Justin Timberlake opnam. Voor haar nieuwe album 'Hard candy' werkte de hitartieste samen met Timbaland, Pharrell en Kanye West.