Alonso: "Ik zat fout in Loews"

Dat Nick Heidfeld een verloren race reed in Monaco was met name aan Fernando Alonso te verwijten. De Spanjaard heeft dat ook eerlijk toegegeven in de Spaanse media.

Bij het ingaan van de Loews-hairpin zette Alonso zijn Renault naast de BMW van Heidfeld maar er was gewoon te weinig ruimte. Beide heren raakten elkaar, waarna de Duitser in de rondte ging en bij het wegrijden over de voorvleugel van Alonso reed. Heidfeld had een lekke band en wat schade aan de sidepod, de tweevoudig wereldkampioen moest een nieuwe voorvleugel halen.

Tijdens een gesprek met AS, een Spaanse krant, zei de man uit Oviedo er het volgende over: "De race begon goed, maar toen ik bij het Casino aankwam, kreeg ik last van aquaplaning en gleed ik tegen de vangrails. Diezelfde ronde kwam de Safety Car de baan op voor een incident elders op de baan. Ik moest naar de pits en besloot meteen te wisselen naar banden voor extreem nat weer. Maar vanaf dat moment viel er geen druppel regen meer en begon de baan langzaamaan op te drogen. We besloten te wachten op meer regen, maar dit begon ons steeds meer tijd te kosten. Ik werd steeds wanhopiger. Ik probeerde vervolgens Nick Heidfeld te passeren op een plek waar dat eigenlijk niet kan. De botsing was mijn schuld. Ik dacht een klein gaatje te zien maar de kans op slagen was misschien één op de miljoen."