'Koffie wint het van powernap'

Misschien weet iedereen het al. Uit Frans onderzoek is nu gebleken dat koffie het ideale pepmiddel is tijdens een dip. De laatste jaren won de zogenaamde powernap snel aan populariteit ten opzichte van koffie, maar nu blijkt dat je toch beter een kop koffie kunt drinken.

Britse wetenschappers hadden al bewezen dat de powernap enorm bijdraagt aan een hogere produktiviteit. Een half uurtje rust na de lunch doet wonderen. Zelfs zoveeld at bedrijven het werk aankunnen met minder personeel.

Franse wetenschappers hebben nu aangetoond dat koffie toch een beter pepmiddel is als je na de lunch begint in te zakken. Voor het onderzoek werd een groep vermoeide mensen in drieën gedeeld, omdat er drie methoden moesten worden getest. Namelijk koffie met caffeïne drinken, caffeïnevrije koffie drinken en een half uurtje op bed liggen.

De groep die gewone koffie had gedronken kwam daarna het beste uit de concentratietest, waarin zij met een auto op een rechte weg langs een lijn moesten rijden. De lijn mocht niet worden aangeraakt. De uitgeslapen mensen raakten drie keer zo vaak de lijn als de koffiedrinkers. De mensen die caffeïnevrije koffie hadden gedronken, raakten zelfs zes maal zo vaak de lijn.