Vormer naar Roda JC

Ermin (TheClown1)
Het vertrek van Ruud Vormer bij AZ is alsnog een feit geworden. De middenvelder staat op het punt om naar Roda JC te gaan.

"Ze zijn eruit. Hij is rond voor vier jaar en hoeft alleen nog medisch gekeurd te worden", zegt zijn vader, die 26 jaar als drukker werkte bij een grote uitgeverij en zich intensief met de loopbaan van zijn zoon bezighoudt.
De speler zelf zit op dit moment in Toulon voor een groot internationaal jeugdtoernooi. Zijn zaakwaarnemer Martin van Ophuizen hield zich bezig met de onderhandelingen en de speler zelf zal bij zijn terugkomst het contract ondertekenen. De twintigjarige Vormer speelde maar zeven wedstrijden dit seizoen voor AZ maar deed dat prima. Van Gaal vindt dat Vormer maar inzetbaar is op één positie, die van verdedigende middenvelder.

Het was teleurstellend voor Vormer toen hij niets van AZ hoorde over een contractverlenging rond 1 april. Hij ging hierdoor ervan uit dat hij transfervrij is en met die gedachte ging het kamp-Vormer op zoek naar een nieuwe club."Daar gaan we nog steeds van uit. Ik verwacht niet dat AZ nog moeilijk gaat doen", zei Vormer senior gisteravond.