Gamen kan leiden tot verhoogde creativiteit

Onderzoekers van Penn State University hebben gevonden dat het spelen van games kan leiden tot verhoogde creativiteit, mits de persoon of positief en energiek is of juist negatief en rustig.

De onderzoekers lieten een groep van 98 mensen Dance Dance Revolution spelen, op verschillende intensiteiten, en maten ondertussen de geleiding van de huid (dit is een maat voor de opwinding van een persoon). Na het "dansen" werden de deelnemers gevraagd naar hun stemming, of deze positief danwel negatief was, en werden ze aan een standaard creativiteitstest onderworpen.

Hieruit bleek dat zowel positieve opgepompte als negatieve rustige mensen significant meer creatief zijn, met de meeste creativiteit voor de negatieve mensen.

Professor S. Shyam Sundar legt uit dat negativiteit gecombineerd met een gebrek aan energie bij veel mensen leidt tot een meer analytische instelling, welke van pas is bij creativiteit.

Het doel van het onderzoek is om te achterhalen wat het is in games waardoor mensen meer creatief worden, om dit uiteindelijk toe te passen in klaslokalen of bedrijven.


Voel de creativiteit bruisen!