Mallya baalt van crash

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Mede-eigenaar Vijay Mallya was zondag redelijk aangeslagen nadat Adrian Sutil door Kimi Räikkönen uit de race in Monaco getikt was. De Fin maakte na afloop wel netjes zijn excuses, maar dat levert Force India natuurlijk geen punten op.

Uiteraard zag Mallya wel hoe goed Sutil bezig was. "Dit was het meest trieste moment uit mijn autosportloopbaan. Het zou geweldig zijn geweest om in Monaco in de top vijf te finishen. Deze droom spatte echter vijf ronden voor het einde uit elkaar doordat Räikkönen met zijn Ferrari tegen de achterkant van Adrian reed. Adrian was bezig aan een briljante race en hij had zijn wagen enorm goed onder controle op de natte baan. Hij heeft nog maar eens laten zien dat hij een bijzonder getalenteerd coureur is."

"Ook het team leverde fantastisch werk, met de racestrategie en de afstelling. We hebben laten zien dat we veel vooruitgang hebben geboekt en dat we tegenwoordig een competitief team zijn. We hadden zeker punten kunnen scoren," aldus de Indiër. Zijn team wacht nog altijd op de eerste punten van 2008.