Politie weigert lift, maar pakt wel rijbewijs af

Een dronken en hongerige man die de politie in het Zuid-Hollandse Nieuw-Lekkerland om een lift naar een pizzeria vroeg, heeft zondagavond uiteindelijk zijn rijbewijs moeten inleveren.

Twee surveillerende agenten werden op de Hoogaarslaan gewezen op een man die wankelend in zijn auto was gestapt. De auto bleek geparkeerd bij de kruising van de Lekdijk en de Middelweg. Toen een agent poolshoogte ging nemen, stapte de bestuurder uit en beloofde dat hij niet ging rijden. Hij zou bij een vriend slapen.

Toen de agent weer weg wilde gaan, vroeg de 33-jarige man uit Nieuw-Lekkerland of hij hem naar een pizzeria wilde brengen. Hij had honger. De man kreeg echter geen hulp. Wel besloten de agent en zijn collega hem in de gaten te houden. Toen ze na een rondje surveilleren terugkeerden, was de auto van de dronken man verdwenen. De agenten vonden de auto terug bij een pizzeria aan de Hoogaarslaan. De bestuurder bleek vijf keer zo veel gedronken te hebben als is toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren.