DVD: Interactive Lover's Guide



Als je als stel wel eens wat anders wilt proberen of gewoon de sleur een beetje wilt doorbreken, dan kun je je eigen fantasie gebruiken om de boel eens flink op te peppen. Als dat niet voldoende is, kun je natuurlijk ook altijd een boek over het onderwerp lezen of misschien op internet raad zoeken. Beide mogelijkheden zijn echter weinig spannend en niet bijzonder geschikt om met zijn tweeën te doen. De Interactieve Lovers' Guide van Sony Pictures H.E. biedt een uitgebreide gids om het seksleven te verbeteren, althans dat beweert de uitgever. De dvd is sinds kort verkrijgbaar.


Me Tarzan, You Jane?


De Interactieve Lovers' Guide suggereert dat je samen interactief met de dvd bezig bent. Dat lijkt in eerste instantie niet het geval; als je de dvd hebt gestart krijg je vrijwel direct de keuze om de gids af te spelen. Na een tamelijke saaie introductie over het belang van een gezonde seksuele relatie, begint alsnog het interactieve deel. Althans, interactief is een groot woord, want het zit hem vooral in het kunnen kiezen van camerapositie en onderwerp. Qua onderwerpbehandeling begint de dvd nogal zakelijk en simpel. Er wordt uitgelegd wat een clitoris is en dat het stimuleren van de penis best prettig kan zijn voor de man. Ook worden er een paar standjes behandeld, waarbij er een verband wordt gelegd tussen de handeling en het resultaat. Jammer genoeg bevat de documentaire vooral informatie die al in zoveel programma's en damesbladen wordt behandeld. De beelden zijn daarbij wel een stuk explicieter dan in de eergenoemde media, waarbij vooral opvalt dat de modellen niet allemaal even modern geknipt en geschoren zijn. Door de zakelijke behandeling (de voice-over klinkt nog minder erotisch dan een TomTom) en de vrij saaie beelden stelt de release redelijk teleur. De documentaire is niet echt opwindend en biedt eigenlijk amper informatie die niet al bij de meeste volwassenen bekend is. De in de documentaire steeds terugkerende spreuk "gebruik vooral je fantasie" is misschien nog wel de beste tip. Van een dvd als deze word je namelijk echt niet beter in bed.


Gezellig onderzoekje!


Door de zakelijke kijk op seks en de weinig vernieuwende blik op het seksleven stelt de dvd Interactive Lover's Guide erg teleur. Ook qua extra's is de dvd niet hetgeen je er van zou verwachten. Met name de feature waarin een stel de liefde bedrijft terwijl er een echo wordt gemaakt is idioot om te zien; het lijkt welhaast afkomstig uit Little Britain. Voor wie kan Interactive Lover's Guide dan wel interessant zijn? Wellicht voor maagdelijke tieners of voor mensen die van mening zijn dat seks alleen voor de voortplanting is. Zij zullen hun ogen misschien nog uitkijken.


Label: Sony Pictures H.E. Releasedatum: 22 april 2008 Kijkwijzer: Waardering film: Waardering extra's: