FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 1 mei 2008

Kapitein vrachtschip vast na zinken plezierjacht

De waterpolitie van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft gisterenmiddag de kapitein van een vrachtschip aangehouden die ervan wordt verdacht gisterenochtend een Nederlands plezierjacht te hebben geramd voor de kust van IJmuiden.

Het Cypriotische vrachtschip waar de 42-jarige Russische kapitein gezagvoerder van is, lag in de haven van Terneuzen. Dat heeft een zegsman van het KLPD donderdag gemeld.

Ook de 27-jarige Russische stuurman is aangehouden. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) moest rond 14:00 uur uitrukken met een helikopter en een reddingsboot om vier opvarenden van een zinkend plezierjacht te redden. Het gehavende plezierjacht zonk enkele uren later.

Na onderzoek stelde de waterpolitie vast dat het zeiljacht door een vrachtschip moest zijn aangevaren. Met behulp van radarbeelden kon de waterpolitie de Cypriotische boot traceren. In de haven van Terneuzen werden op de huid van het 105 meter lange schip inderdaad sporen van een aanvaring gevonden. De Russische kapitein heeft echter verklaard niets gemerkt te hebben van de aanvaring.

Ook voor de kust van Zandvoort zonk gisterenochtend een jacht, maar dit incident stond los van de aanvaring bij IJmuiden. De reddingsbrigade moest ook in Zandvoort uitrukken om drie opvarenden van het zinkende schip af te halen. De KNRM noemt het zeldzaam dat twee zeiljachten in een nacht in hetzelfde kustgebied zinken.

Rodman gearresteerd voor mishandeling

De politie van Los Angeles heeft woensdag basketballegende Dennis Rodman gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht een vrouw fysiek te hebben mishandeld. Volgens de politie zou zijn slachtoffer verwondingen aan haar arm hebben opgelopen.

Rodman kwam donderdag weer voorwaardelijk vrij nadat hij 50.000 dollar borg had betaald. De 46-jarige sporter moet 22 mei voor de rechtbank verschijnen. Volgens de manager van Rodman heeft hij het momenteel moeilijk doordat het slecht gaat met zijn huwelijk.

Uitslag Fiorentina - Glasgow Rangers

Glasgow Rangers is ten koste van Fiorentina doorgedrongen tot de finale van de UEFA Cup. Fiorentina werd pas na penalties verslagen. In de finale treft Glasgow Rangers de formatie van ex-Rangers coach Dick Advocaat, Zenit St. Petersburg.

Tijdens de eerste helft bleven de Schotten, ondanks een veldoverwicht van Fiorentina, redelijk makkelijk overeind. Fiorentina kon, ondanks positioneel sterk spel, geen kansen creëren. Aan de andere kant werd Frey geen moment uitgetest door de Rangers. Na rust deed Fiorentina er een schepje bovenop en dit leidde tot een eerste grote kans voor Ujfalusi, die zijn volley maar net over zag gaan. Verder schoot Pazzini naast en werd een poging van Mutu maar net gered.

Het duurde tot een kwartier voor tijd dat de Rangers eens wat terugdeden. Doordat Ujfalusi de fout inging, verscheen Davis plots voor doelman Frey. De doelman van Fiorentina kon echter redding brengen op de poging van Davis. Even later was het Whittacker die met een pegel het doel van Frey bestookte, maar ook dit schot werd gepareerd door de Franse doelman. Tussendoor was invaller Vieri nog dichtbij een goal voor de Italianen, maar hij viel een meter van het doel over de bal.

Omdat het eerste duel een 0-0 gelijkspel opleverde en ook deze wedstrijd geen doelpunt werd gemaakt, moest er een verlenging aan te pas komen. Tijdens deze verlenging kregen Kuzmanovic, Mutu en Vieri kansen om de Italianen op voorsprong te zetten, maar ze misten alledrie precisie. Ook na de rode kaart van Rangers-speler Cousin, hij ontving zijn tweede gele kaart, hielden de Schotten zich makkelijk staande. Zo moesten penalties uiteindelijk de beslissing gaan brengen.

Ferguson mocht als eerste aanleggen voor de Rangers. Zijn inzet werd meteen al op prachtige wijze gekeerd door doelman Frey. Dit bleek niet genoeg te zijn voor de winst, want namens Fiorentina misten Liverani en Vieri hun penalty. Omdat Novo de beslissende penalty binnen wist te werken, is Glasgow Rangers de opponent van Zenit St. Petersburg in de finale van de UEFA Cup.

Fiorentina - Glasgow Rangers 0-0
Glasgow Rangers wint na penalties 2-4

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Gele kaart: Thomson, Weir, Cousin (Glasgow Rangers),
Rode Kaart: Cousin (109/2xg) (Glasgow Rangers)

Opstellingen

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Donadel (Kuzmanovic/42), Liverani, Montolivo, Santana (Semioli/94), Pazzini (Vieri/79), Mutu

Glasgow Rangers: N. Alexander, Broadfoot, Cuéllar, Weir, Papac, Whittaker, Ferguson, Hemdani, Davis (Novo/81), Thomson, Darcheville (Cousin/65)

Film: Iron Man

Na het succes van Spider-Man heeft Marvel niet stil gezeten. Met enige regelmaat verschijnen er sequels en nieuwe franchises. Dit keer is het de beurt aan Iron Man. Dat Marvel vertrouwen heeft in deze nieuwe film blijkt wel uit het feit dat het de eerste film is die ze zelf volledig financieren. Met een budget van rond de 180 miljoen dollar is het te hopen voor hen dat de film het goed doet. Geregisseerd door Jon Favreau, die de meesten eerder zullen herkennen van zijn werk als acteur. Voor de cast werd er dit keer gekozen voor talent in plaats van grote namen. Vanwege zijn tumulteuze verleden is de keuze voor Robert Downey Jr. een gok voor de makers. Op papier lijkt hij geboren om de rol van Tony Stark/Iron Man op zich te nemen, maar is het vertrouwen van Marvel terecht?


Krajicek naar halve finale dubbelspel

In het enkelspel heeft Michaëlla Krajicek dit jaar nog geen wedstrijd gewonnen, een meevaller is er wel in het dubbelspel. Bij het WTA-toernooi van Praag heeft ze daarin de halve finale bereikt.

Samen met haar Amerikaanse partner Jill Craybas werd het Tsjechisch/Poolse duo Eva Hrdinova en Klaudia Jans geklopt: 2-6, 6-4, 11-9. In de halve finale zijn Letse Liga Dekmeijere en de Wit-Russische Ekaterina Dzehalevitsj de tegenstandsters.

Roda JC - NEC tijdelijk gestaakt

De play-offwedstrijd Roda JC - NEC is korte tijd gestaakt geweest wegens spreekkoren. Fans van de Limburgse club lieten verbaal weten het niet eens te zijn met de leiding van scheidsrechter Nijhuis.

Nadat Mister Roda Ger Senden er in de 53ste minuut met rood vanaf gestuurd werd, begon het publiek zich tegen het arbitrale trio te keren en hield dat een tijdje vol. Daarop werd de wedstrijd tien minuten gestaakt. In die minuten kwam voorzitter Servé Kuijer op het veld om het publiek rustig te krijgen.

Nadat ze verder speelden en de scheidsrechter een vrije trap aan NEC gaf, een kleine vijf minuten voor tijd, begonnen de fans wederom met hun eeuwenoude liedjes. Maar er werd besloten de wedstrijd gewoon uit te spelen.

In de competitiewedstrijd tussen beide ploegen leek Roda benadeeld en in de verloren bekerfinale hadden ze misschien ook recht op een penalty maar kregen die niet. De fans verdenken de KNVB er van scheidsrechters bewust tegen hun club te laten fluiten.

Squashteams naar halve finales EK

De Nederlandse squashteams hebben bij de Europese kampioenschappen in Amsterdam de halve finales bereikt in de landenwedstrijden.

Het Nederlandse herenteam, bestaande uit Laurens Jan Anjema, Tom Hoevenaars, Dylan Bennett en Rene Mijs, klopte in de laatste poulewedstrijd Zweden me 4-0. Gisteren won het met dezelfde cijfers al van Zwitserland en Hongarije. In de halve finale treft Nederland Frankrijk, die met Gregory Gaultier beschikken over de nummer twee van de wereld. De beste Nederlander, Jan Anjema, is de nummer zeventien van de wereld.

De dames klopten in hun laatste poulewedstrijd Denemarken met 3-0. In de halve finales treffen zij Ierland.

Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 1

De competitie is inmiddels afgelopen, maar er wordt nog gevoetbald in het kader van de play-offs. FC Twente deed goede zaken en won van NAC Breda. Ajax won de uitwedstrijd bij SC Heerenveen en het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen eindigde onbeslist. NEC heeft de stijgende lijn voortgezet en won bij Roda JC. Hieronder een overzicht van de heenwedstrijden.

FC Twente lijkt de finaleplaats binnen te hebben. De wedstrijd, die in Emmen werd gespeeld, werd met 3-0 gewonnen door de Tukkers. Na een half uur spelen maakte Wielaert het eerste doelpunt. FC Twente had al eerder afstand moeten nemen maar N'Kufo, Wilkshire en Denneboom schoten op de paal. Denneboom en Huysegems waren later wel trefzeker. NAC-spelers Stam en Mtiliga zijn bij de return niet inzetbaar want zij gingen met een rode kaart het veld af.

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen weten te winnen. In de eerste helft speelden de Friezen veel op de helft van Ajax, maar de grootste kansen waren aan de andere kant van het veld. Suárez miste oog in oog met doelman Van Dijk, Perez raakte de paal en Rommedahl schoot even later op de lat. In de tweede helft opende Suárez de score na een uittrap van Stekelenburg. Heerenveen kwam via Sibon langszij na een grote fout van Heitinga, maar de verdediger wist later te scoren met het hoofd: 1-2.

FC Groningen heeft op de valreep gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In de eerste helft kwamen de Domstedelingen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Schaken. Drie minuten later verdubbelde Nelisse de score met een hard schot. Na de pauze startte Groningen goed en dat resulteerde in de 1-2 van Lovre.In de blessuretijd kopte Levtsjenko de gelijkmaker binnen. Dickoh (tweede geel) en Lovre (slaande beweging) waren op dat moment al van het veld gestuurd.

NEC heeft een grote stap gezet op weg naar de tweede ronde van de play-offs. In de eerste helft oogde Roda JC moe en inspiratieloos. Hierdoor konden de Nijmegenaren eenvoudig combineren. Alleen Holman wist het net te vinden namens NEC. In de tweede helft ging Roda fel van start en dat ging gepaard met veel overtredingen. Senden moest het veld verlaten en vervolgens kreeg vooral Lens namens NEC grote kansen. Het duel werd nog even stilgelegd wegens kwetsende spreekkoren, maar er werd niet meer gescoord.

Uitslagen van de play-offs:
Dinsdag 29 april:
FC Twente - NAC Breda (3-0)

Donderdag 1 mei:
SC Heerenveen - Ajax (1-2)
FC Utrecht - FC Groningen (2-2)
Roda JC - NEC (0-1)

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Advocaat: "Hierop had ik niet gerekend"


Dick Advocaat was totaal verrast na de enorme klap die zijn Zenit uitdeelde aan Bayern München. Nadat hij vorig jaar al de titel veroverde met zijn ploeg, schakelde hij vanavond de Duitse topclub uit door met 4-0 te winnen. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1.

Advocaat bereikte door dit resultaat de finale van de UEFA Cup, 14 mei in Manchester. "Dit was absoluut onze dag. Hierop had ik duidelijk niet gerekend.", aldus een glunderende Advocaat. De voormalig bondscoach van Oranje vervolgt: "Ik had niet verwacht dat we zo goed zouden spelen. We hebben Bayern niet in de wedstrijd laten komen. Dat is misschien nog wel het grootste compliment aan mijn ploeg."

Ottmar Hitzfeld, coach van Bayern München, was uiteraard erg aangeslagen na de uitschakeling van zijn ploeg. "Een rampzalige wedstrijd", noemde de trainer deze partij. "De organisatie in mijn ploeg was ver te zoeken. In Duitsland hebben we dit seizoen beter gespeeld dan in Europa."

Uitslag Roda JC - NEC

Vanavond werd het tweede duel in het kader voor een ticket voor de UEFA Cup gespeeld. De winnaar van deze tweeluik speelt de volgende ronde tegen FC Utrecht of FC Groningen. De wedstrijd werd in de zeventigste minuut ongeveer tien minuten stilgelegd, wegens spreekkoren gericht aan het adres van scheidsrechter Nijhuis.

Roda JC - NEC 0-1
6’ Holman 0-1

Toeschouwers: 10.000
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: Parkstad Limburg
Gele kaart: De Jong (Roda JC), Davids (NEC)
Rode Kaart: Senden (53) (Roda JC)

Opstellingen

Roda JC: Castro, De Fauw, Saeijs, Kah (Senden/34), De Jong, Tioté, Meeuwis, W. Janssen, Bodor, Oper (Lamah/66), Hadouir (Cissé/76)

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, El-Akchaioui, Sibum, Holman, Vadócz, Davids, Lens, Van Beukering (Janssen.76)


De return wordt op 4 mei gespeeld en begint om 14:30 uur.

[Special] Nog 100 dagen tot Beijing

Over precies 100 dagen beginnen in Beijing de Olympische Spelen. Kan Nederland de score van 21 medailles in Athene verbeteren en in de buurt komen van het record van 25 medailles van Sydney 2000? Hieronder bekijken we de belangrijkste Nederlandse kanshebbers.

Atletiek
De laatste keer dat Nederland in de 'moeder aller sporten' een medaille won, was alweer in 1992, destijds won Ellen van Langen goud op de 800 meter. Voor 2008 heeft Nederland echter weer een aantal serieuze kanshebbers. Rutger Smith is zowel bij het kogelstoten als het discuswerpen een medaillekandidaat. In 2005 won Smith zilver op het WK atletiek bij het kogelstoten, vorig jaar won hij brons bij het discuswerpen. Outsider voor een medaille lijkt Lornah Kiplagat te zijn. Hoewel haar sterkste afstanden (20 km en halve marathon) niet olympisch zijn is ze ook op de tien kilometer een kanshebber. Op deze afstand eindigde ze tijdens het WK van 2003 en het EK van 2006 als vierde. Op de Spelen van vier jaar geleden eindigde ze als vijfde. Wel moet Kiplagat zich nog kwalificeren.


Baanwielrennen
Nederland grossiert tijdens de laatste WK's in medailles bij het baanwielrennen. Vooral dankzij Theo Bos (foto), wereldkampioen sprint in 2005, 2006 en 2007. Afgelopen jaar leed hij echter een verrassende nederlaag in de kwartfinales tegen de latere kampioen Chris Hoy. Ook op de keirin is Bos een kandidaat voor goud, hij werd in 2006 wereldkampioen op dit onderdeel. Ook hoort Bos samen met Teun Mulder en Tim Veldt bij de wereltop bij de teamsprint, een onderdeel waarop Nederland het afgelopen WK brons won. Teun Mulder maakt ook individueel kansen op een medaille, getuige zijn zilveren plak dit jaar op de keirin, een onderdeel waarop in de titel greep in 2005. Op het afgelopen WK was er ook een verrassende zilveren medaille voor Jenning Huizenga op de individuele achtervolging. Peter Schep lijkt een belangrijke kandidaat voor de puntenkoers, op het afgelopen WK werd hij derde, in 2006 greep Schep zelfs de wereldtitel. Ook bij de dames heeft Nederland een favoriet. Marianne Vos werd afgelopen jaar bijna zonder voorbereiding wereldkampioen op de puntenkoers.

Beachvolleybal
Nederland was tot op heden niet echt succesvol bij het beachvolleybal, dat sinds 1996 een olympisch onderdeel is. Het duo Richard Schuil/Reinder Nummerdor kan bij een uitschieter voor een medaille zorgen, gezien hun zege vorig jaar bij het World Tour-toernooi in Bahrein.

Hockey
In het hockey is Nederland bijna traditioneel één van de favorieten bij zowel de mannen als de vrouwen. De mannen (Europees kampioen) zullen vooral tegenstand krijgen van Spanje, Duitsland en Australië. Voor de dames (wereldkampioen) zijn Argentinië, Duitsland, China en Australië de grootste concurrenten.

Honkbal
Honkbal staat in Beijing voorlopig voor het laatst op het olympisch programma. Nederland behoort tot de top, maar een medaille zal lastig worden. Op de laatste twee WK's eindigde Nederland als vierde, dus onmogelijk is het niet. De grootste concurrentie zal komen van veelvoudig kampioen Cuba, honkballand bij uitstek de VS, Japan en Taiwan.

Judo
In het Judo heeft Nederland altijd een aantal medaillekandidaten en dat is dit jaar niet anders. Ruben Houkes is de enige die zich op dit moment wereldkampioen mag noemen. Namelijk in de klasse tot 60 kilogram. Andere kandidaten zijn Deborah Gravenstijn (brons OS 2004), Elisabeth Willeboordse (brons WK 2007), Edith Bosch (zilver OS 2004), Carola Uilenhoud (brons WK 2007), Guillaume Elmont (wereldkampioen 2005, brons WK 2007), Henk Grol (Europees kampioen 2008), Dennis van der Geest (brons OS 2004, wereldkampioen 2005) en Mark Huizinga. Huizinga wil na het brons van Atlanta '96, het goud van Sydney 2000 en het brons van Athene 2004 voor de vierde maal een medaille winnen.

Paardensport
In de paardensport hoort Nederland al jaren tot de wereldtop, toch lijken er dit jaar meer kansen dan voorheen. Bij de springruiters mag Nederland zich op dit moment zowel Europees als wereldkampioen noemen. De drie belangrijkste ruiters van het team: Jeroen Dubbeldam, Albert Zoer en Gerco Schröder, zijn ook individueel kanshebbers. In de dressuur wist Nederland op het EK vorig jaar voor het eerst in decennia Duitsland te kloppen. Individueel is Anky van Grunsven de topfavoriet voor goud.

Voetbal
Voor het eerst sinds 1952 zal er een Nederlands team actief zijn op de Olympische Spelen. Gezien de Europese titels van 2006 en 2007 lijkt Nederland kans te maken op een medaille. Maar zoals altijd in het voetbal is de concurrentie zeer groot. Topfavoriet lijkt Brazilië te worden, met onder meer Robinho en Kaká als dispensatiespelers. In de poulefase zal Nederland eerst moeten afrekenen met de VS, Nigeria en Japan.

Waterpolo
De Nederlandse waterpolodames zijn tijdens de Olympische Spelen niet meer dan een outsider. Vorig jaar plaatste Nederland zich echter voor Beijing door tijdens het olympisch kwalificatietoernooi te winnen van olympisch kampioen Italië en Europees kampioen Rusland. Oranje werd vijfde tijdens het EK in Belgrado (2006), tijdens het WK in Melbourne (maart 2007) werd de ploeg negende.


Wielrennen
Op dit moment is nog niet duidelijk wie er namens Nederland in Beijing aan het wielrennen deelnemen. Gezien de zwaarte van het parcours lijken Thomas Dekker en Robert Gesink kanshebbers voor de wegwedstrijd. Voor de individuele tijdrit zijn er drie kanshebbers voor twee plaatsen, namelijk: Thomas Dekker, Stef Clement en Joost Posthuma. Bij de dames is de Nederlandse favoriet wel duidelijk, namelijk Marianne Vos (foto). In 2006 werd Vos wereldkampioen op de weg, afgelopen jaar eindigde ze als tweede.

Zeilen
In het zeilen heeft Nederland met het duo Lobke Berkhout en Marcelien de Koning een grote kanshebber op goud. Het duo werd in 2005, 2006 en 2007 wereldkampioen in de 470-klasse. Afgelopen jaar werden ze vierde. Ook Pieter-Jan Postma is een kandidaat, in de Finn-klasse werd de zeiler afgelopen WK vierde, vorig jaar won hij zilver.

Zwemmen
Bij het zwemmen heeft Nederland een aantal kanshebbers op medailles, zelfs goud, maar de concurrentie is groot. Het kwartet Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk zwom onlangs op het EK in Eindhoven een wereldrecord op de 4x100 meter vrije slag en werden op slag genoemd als topfavoriet voor Beijing. Toch mogen de ploegen van Australië, de Verenigde Staten en Duitsland niet onderschat worden. Individueel is Marleen Veldhuis een grote kanshebster op de 50 en 100 meter vrije slag. Zij zal echter grote concurrentie krijgen van met name de Australische Lisbeth Lenton en de Duitse Britta Steffen. Bij de mannen gaat Pieter van den Hoogenband proberen om voor de derde keer olympisch kampioen te worden op de 100 meter vrije slag. De concurrentie is echter moordend en vooral Alain Bernard zal het Van den Hoogenband moeilijk maken. Op het afgelopen EK verbrak de Fransman het bijna acht jaar wereldrecord van 'VDH'. Ook Edith van Dijk lijkt een grote kanshebster. Hoewel ze zich nog moet kwalificeren, is ze één van de favorieten voor de 10 kilometer open water. Een onderdeel waarop ze meervoudig wereldkampioen werd. In 2005 stopte Van Dijk met zwemmen, maar nadat bekend werd dat de 10 kilometer open water een Olympisch onderdeel werd, besloot ze terug te komen.

Steeds meer supergedelegeerden steunen Obama

Steeds meer Democratische supergedelegeerden spreken zich uit voor Barack Obama. De voorsprong die zijn rivaal Hillary Clinton had is de laatste twee maanden met de helft geslonken.

De prominente Democraat en supergedelegeerde Joe Andrew maakte donderdag bekend dat hij Clinton niet langer steunt. Obama is in zijn ogen nu de beste Democratische kandidaat voor het Amerikaans presidentschap. Van 1999 tot 2001 was Andrew voorzitter van het Democratische Nationale Comité.

Obama leidt al comfortabel wat betreft het aantal gewone gedelegeerden, wier steun te verdienen is bij de voorverkiezingen. Maar hij noch Clinton kan bij de resterende voorverkiezingen de 2025 gedelegeerden achter zich krijgen die nodig zijn om de Democratische nominatie veilig te stellen. De steun van de supergedelegeerden, partijbonzen, geeft daarom de doorslag op de partijconventie aan het einde van de zomer.

Andrew riep andere Democraten op hetzelfde te doen als hij en zo snel een einde te maken aan de lange strijd tussen Clinton en Obama, die de kansen van de uiteindelijke Democratische presidentskandidaat kan schaden. De kloof in de partij moet geheeld worden, zei Andrew. Zijn zorgen worden bevestigd door een peiling van AP-Ipsos, die uitwijst dat veel aanhangers van Clinton en Obama op de Republikeinse kandidaat John McCain zullen stemmen als hun favoriete kandidaat niet wordt genomineerd door de Democratische partij.

Clinton moet een groot deel van de bijna achthonderd supergedelegeerden achter zich krijgen om nog kans te maken op de nominatie. Volgens het persbureau AP weet Clinton momenteel 263 supergedelegeerden achter zich en Obama 247. In totaal leidt de zwarte senator uit Illinois met 1735 tegen 1597 gedelegeerden op Clinton, senator uit New York en voormalig first lady.

Ruim 1000 illegalen stranden op Italiaans eiland

Het Italiaanse eiland Lampedusa is de afgelopen dagen overspoeld met meer dan duizend illegale immigranten uit Afrika. Ze arriveerden per boot en hopen nu op toegang tot de Europese Unie, aldus Italiaanse media.

Lampedusa, met circa 6000 inwoners, ligt 205 kilometer ten zuiden van Sicilië en 113 kilometer van de kust van Tunesië. Het eiland van circa 25 vierkante kilometer is al enkele jaren een magneet voor grote groepen illegalen, die weer geregeld slachtoffer zijn van mensensmokkelaars.

Ondanks veelvuldig beraad is de EU er tot dusver niet of nauwelijks is geslaagd de stroom illegalen vanuit Afrika te stoppen.

Grootste uitbraak mazelen in VS sinds 2001

De Verenigde Staten kampen met de grootste uitbraak van mazelen sinds 2001. Dat meldden Amerikaanse media. Tot dusver zijn er 64 ziektegevallen vastgesteld in tien staten. Het gaat vooral om mensen die nooit tegen mazelen werden gevaccineerd.

Tot dusver zijn er geen sterfgevallen gemeld. De VS begonnen in 1963 een vaccinatieprogramma. Daarvoor telde het land zeker een half miljoen gevallen van mazelen per jaar. Het jaarlijkse aantal doden beliep zeker vijfhonderd. Veel van de nieuwe gevallen (22) zijn in New York City. De jongste grote uitbraak was begin jaren negentig, met destijds 50.000 zieken en meer dan 120 doden.

Zoon (14) Billy Bob had relatie met 22-jarige

De politie is een onderzoek gestart naar de relatie tussen de 14-jarige Willie Thornton en een 22-jarige vrouw. Willie is de zoon van de beroemde Amerikaanse acteur Billy Bob Thornton.

In de Verenigde Staten delen rechters strenge straffen uit aan volwassenen die een seksuele relatie met minderjarigen onderhouden. De 22-jarige vrouw zit dus diep in de problemen. De geheime relatie kwam aan het voetlicht toen de ex van de vrouw haar verklikte bij de Los Angeles Police Department. Zowel Willie als Billy Bob zullen hun volledige medewerking aan de politie geven. De 52-jarige Thornton speelde onder meer in de film Bad Santa.

 

Zuiplap tiranniseert restaurant met hond

Een dronken, agressieve man en zijn terriër hebben gistermiddag voor flink wat opschudding gezorgd in Den Helder. De zuiplap liet de hond rustig inhappen op twee mannen in een hamburgertent, waarop beide mannen flinke beten opliepen. Zij moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De 39-jarige hondenbezitter uit Den Helder liep volgens de politie het restaurant binnen en begon stennis te trappen. Even later verdween de man weer om vervolgens even later terug te keren met zijn viervoeter en een honkbalknuppel.

Hij begon ruzie te zoeken met een 21-jarige jongeman, die rustig met een kind een broodje aan het eten was. Het etentje werd ruw verstoord door de dronkaard, waarop de jongeman niets anders restte dan zichzelf te verdedigen met een stoel. Ondanks het zitmeubilair wist de hond hem toch nog enkele keren te bijten. Ook een toegesnelde medewerker van zeventien werd enkele keren gebeten. De hond zette tot tweemaal toe zijn tanden in het been van de fastfoodmedewerker.

De politie wist de zuiplap even later thuis aan te treffen, alwaar hij de agenten bedreigde. De man is naar het politiebureau afgevoerd. Daar verklaarde hij in een soort psychose te zijn geraakt en berouw te hebben van zijn daad. Hij zal binnenkort op het matje van de Alkmaarder officier van justitie worden geroepen.

Metal Gear Solid herleeft?

De laatste tijd zien we steeds meer Metal Gear Solid IV: Guns of the Patriot trailers op het net verschijnen. Trailer voor trailer krijgen we steeds meer te weten over het verhaal van de game. Maar deze trailer is geheel anders...

De titel van dit nieuwsbericht doet al iets verklappen, maar we willen voor de échte fans onder ons de vreugde niet verpesten. Oftewel, we hebben te maken met een huge spoiler alert. Maakt het je dus niet uit of je meer komt te weten over de achtergrond van de game? Kijk dan hieronder naar de trailer.


LET OP: mensen die de trailer niet willen zien, gelieve niet de reacties hieronder lezen.

'Dochter Whitney Houston snijdt polsen door'

De 15-jarige Bobbi Kristina, dochter van Whitney Houston is vlak voor haar vijftiende verjaardag helemaal doorgedraaid. Het veertienjarige meisje zou tijdens een ruzie hebben geprobeerd haar moeder met een mes neer te steken.

Toen dat mislukte sneed Bobbi haar eigen polsen door. Medici die snel ter plaatse waren hebben het leven gered van de tiener. Het meisje is nu opgesloten in een inrichting.

Vijfde update voor Lord of the Rings Online uitgekomen

Vandaag wisten Turbine en Codemasters te melden dat de vijde gratis content update is uitgekomen. We hebben het over de update die Book 13: Doom of the Last-king heet. De Lord of the Rings Online-spelers zullen de komende tijd weer zoet zijn met deze grote update.

De update bevat namelijk veel nieuwe content. Zo wordt er een nieuw gebied toegevoegd. In het noorden van Eriador bevindt zich het ijskoude gebied Forochel. De spelers krijgen daar voor het eerst te maken met de ijskoude temperatuur en komen voor het eerst in aanraking met de zee. In het gebied krijg je te maken met een nieuwe damage type: Frost. Deze damage type doet de tegenstander pijn tot hij een warmtebron heeft gevonden.

In Forochel is er ook een nieuwe factie te vinden; de Lossoth is een groep die oorlog heeft met vele groepen. Jij moet ze helpen en daarvoor krijg je in ruil uiteraard nieuwe items en andere nuttige voorwerpen. Deze factie zal onder andere voor honderd nieuwe quests zorgen.

Een content update is geen content update als er geen class update wordt plaatsgevonden. Deze keer krijgen we een nieuwe class, genaamd de Defilers. Een defiler is een healer met een aantal debuff skills. Ze zijn zeer handig in groepen, vanwege hun vele healingmogelijkheden.

Book 13 introduceert het hobby-systeem. Dit systeem geeft de spelers een mogelijkheid om te kunnen ontspannen in het spel. De eerste hobby die je kan uitoefenen is vissen. Vissen zorgt onder andere voor nieuwe kookrecepten, maar ook voor nieuwe trofeeën, die je vervolgens in je eigen huis kunt plaatsen.

De Epic story wordt natuurlijk weer verder uitgebreid. De update is voor de Europese spelers sinds kort te downloaden wanneer je Lord of the Rings Online opstart.

FOK!ker filmt vuilnisbelt in Burger King

FOK!ker Tournesol was gisteren van plan eens lekker een hapje te gaan eten bij de Burger King op het Amsterdamse Leidseplein. Hij kwam echter van een koude kermis thuis.

Overal waar hij keek, lag vuilnis. Omdat de vuilnisbakken uitpuilden, lagen de lege zakjes en bakjes over de grond uitgestrooid.

Omdat Tournesol de aanblik van vuilnis tijdens het eten niet echt kon waarderen, besloot hij de afvalberg te filmen. Ook wist hij enkele foto's te maken van de vuilnisbelt. Dit ging echter niet zonder slag of stoot, want een medewerker probeerde nog te verhinderen dat de FOK!ker de onsmakelijke taferelen voor eeuwig vastlegde. Tevergeefs, zo blijkt uit de beelden.

 

Afvalberg Burger King
Het onderdeel zaklopen was wederom een groot succes
 

De hamburgergigant neemt het niet zo nauw met de hygiëne

Uitslag Zenit - Bayern München

Zenit St. Petersburg heeft zich ten koste van Bayern München geplaatst voor de finale van de UEFA-cup. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. Vanavond werd het 4-0 in het voordeel van de Russen. De tweede finalist wordt vanavond bekend. Om 20:45 maken Fiorentina en Glasgow Rangers uit wie de tegenstander wordt van de formatie van Dick Advocaat.

Het duel begon gelijk enerverend. Nadat Klose in de tweede minuut al een bal van de lijn haalde, was het na vier minuten toch al raak. Pogrebnijak schoot een vrije trap dwars door de Duitse muur het doel in. Na dit doelpunt schroefde de Duitsers het tempo meteen flink op en Zenit zakte daardoor ver terug op de eigen helft.

Toch waren het de Russen die de beste kansen kregen. Anjoekov miste een grote kans door van dichtbij net voorlangs te schieten. Aan de andere kant was Toni dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal ging maar net over. Net voor rust was het toch Zenit die opnieuw tot scoren kwam. Zyrjoanov maakte na een mooie schijnbeweging de 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Bayern die de druk opvoerde. Zenit ging vanaf dat moment op de counter speelde en dit resulteerde na een kwartier in de derde goal van de avond. Faizoelin kopte hard in en Kahn was kansloos.

Opnieuw moest Bayern komen, maar de moed zakte langzaam weg bij de Duitsers. Op een paar afstandschoten na, kon Bayern geen gevaar stichten voor het doel van Malafejev. Het beetje hoop wat Bayern dan nog had, werd helemaal teniet gedaan toen Pogrebnijak zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen. Dominguez legde de bal goed terug en de spits rondde erg goed af. Omdat Pogrebnijak in de slotfase nog een gele kaart pakte, zal hij er niet bij zijn als Zenit de finale gaat spelen, 14 mei in Manchester.

FC Zenit - Bayern München 4-0
4’ Pogrebnijak 1-0
39’ Zyrjanov 2-0
54'Faizoelin 3-0
73' Pogrebnijak 4-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Henning Øvrebø (Noo)
Stadion: Petrovsky Stadion
Gele kaart: Pogrebnijak (FC Zenit), Toni, Lell (Bayern München)

Opstellingen

FC Zenit: Malafejev, Anjoekov, Krizanac, Sjirokov, Gorsjkov, Zyrjanov, Timojtsjoek, Denisov, Dominguez (Lee H/89), Pogrebnijak, Faizoelin

Bayern München: Kahn, Jansen (Lell/46), Lúcio, Demichelis, Lahm, Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto (Podolski/46), Ribéry, Toni, Klose (Sosa/62)

DVD: That 70's Show

Maar liefst acht seizoenen lang trok That 70's Show een groot publiek in de Verenigde Staten en ook in Nederland was de serie een succes. Op dit moment is de komedie echter verbannen naar een vrij onmogelijk tijdstip op Comedy Central, een zender die bij veel mensen ver voorbij de 10 zit op de televisie. Gelukkig is de serie nu ook op dvd verkrijgbaar. A-film brengt alle seizoenen de komende tijd uit en ze beginnen met seizoen een en twee.

Tecmo Bowl komt terug naar de Nintendo DS

De oude gamers onder ons weten vast en zeker wat voor game Tecmo Bowl was. Het kwam ongeveer tien jaar geleden voor de NES uit en werd door vele gamers in de hemel geprezen. De over-the-top en arcade gameplay zorgden voor een schitterende ervaring voor de NES gamers. Binnenkort mogen de wat jongere gamers ook genieten van een Tecmo Bowl game, namelijk Tecmo Bowl: Kickoff.

Tecmo Bowl: Kickoff is geen regelrechte port van de oorspronkelijke versie. Hier en daar zullen er nieuwe features toegevoegd worden, denk aan de Wi-Fi multiplayer mode. Geluid en muziek zullen vernieuwd worden, je kan je eigen team aanmaken en aanpassen, de gameplay krijgt een nieuw jasje - om volledig gebruik te kunnen maken van de stylus - en er komen uiteraard nieuwe tactieken die je kunt gebruiken in de wedstrijd.



Tecmo Bowl: Kickoff moet in de maand december uitkomen, mits alles goed gaat met de ontwikkeling van de game. Helaas is er nog geen beeldmateriaal van de game verschenen.

'Malouda grootste miskoop dit seizoen'

Volgens The Sun is Florent Malouda de grootste miskoop van dit seizoen. De Engelse krant produceerde een top tien met grootste miskopen van clubs uit de Premier League dit seizoen.

The Sun beschrijft Malouda, die overkwam van Olympique Lyon, als 'een lichtgewicht, van wie geen dreiging uitstraalt'. Zijn ploeggenoten Claudio Pizarro, Tal Ben Haim en Steve Sidwell zouden een grote concurrentie hebben gevormd voor Malouda, maar omdat deze drie spelers transfervrij overkwamen, zijn ze niet opgenomen in de top tien.

De volledige top tien:

1. Florent Malouda (Chelsea, kostte 15 miljoen pond)
2. Rolando Bianchi (Manchester City, 9 miljoen)
3. Darren Bent (Tottenham Hotspur, 17 miljoen)
4. Mido (Middlesbrough, 6 miljoen)
5. Diomansy Kamara (Fulham, 6 miljoen)
6. David Nugent (Portsmouth, 6 miljoen)
7. Younes Kaboul (Tottenham Hotspur, 8 miljoen)
8. David Rozehnal (Newcastle United, 3 miljoen)
9. Robert Earnshaw (Derby County, 3,5 miljoen)
10. Freddie Ljungberg (West Ham United, 3 miljoen)

McEwen wint 2e etappe Romandië

Robbie McEwen heeft de tweede etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. In een massasprint bleef hij Daniele Bennati en Matti Breschel voor.

De tweede etappe ging van Moutier naar Fribourg en was 172,1 kilometer lang. Na vier kilometer was de eerste ontsnapping al een feit. Rémy Di Gregorio, José Luis Arrieta en Ian McKissick reden weg uit het peloton en werden pas acht kilometer voor de finish achterhaald.

In de slotfase van de race was er nog een vluchtpoging van Alexandre Moos. Hij werd echter alweer snel ingehaald. De ploegen met de sprinters in de gelederen wisten dat ze vandaag een goede kans hadden om een overwinning te boeken. Mark Cavendish werd vooraf gezien als een van die kanshebbers. De Brit werd echter ingesloten in de slotmeters, en was daardoor kansloos.

Het werd dus McEwen, de sprinter van Silence-Lotto, die na ruim 172 kilometer als nummer een over de eindstreep kwam. Daarmee boekte de Australiër zijn eerste overwinning van dit seizoen. Michael Albasini staat nog steeds bovenaan in het algemeen klassement, en behoudt dus logischerwijs de leiderstrui. Thomas Dekker vinden we nog steeds terug op de vijfde plek in dat klassement.

Vrouw gewond door omgevallen Dixi

Een vrouw uit het Gelderse Est is afgelopen nacht gewond geraakt terwijl zij op de wc zat. De vrouw zat in een mobiele toiletcabine, een zogeheten Dixi, totdat deze plotseling omviel. De vrouw moest zich wegens enkele verwondingen in het gezicht onder doktersbehandeling stellen.

De zoon van de vrouw ging samen met enkele kameraden verhaal halen bij een 27-jarige man uit Tricht. De man zat samen met de vrouw in de wc, en zoonlief ging ervanuit dat de jongeman zijn moeder klappen had gegeven. De man werd door de politie aangehouden.

De Trichtenaar en de vrouw uit Est waren echter te dronken om tegenover de politie een verklaring af te leggen. Eenmaal nuchter bleek uit hun verklaringen dat ze samen met de Dixi waren omgevallen.

 


Als een Dixi omvalt, levert dit ranzige taferelen op...

Skies of Arcadia cameo in Valkyrie Chronicles

De luchtpiraten Vyse en Aika uit de Dreamcast game Skies of Arcadia zullen speelbaar zijn in Valkyrie of the Battlefield: Gallian Chronicles, de game die later dit jaar een westerse release zal krijgen. Sega laat met deze game niets aan het toeval over, want buiten dit voor Skies of Arcadia fans heugelijke feit, heeft de game een indrukwekkend development team achter zich. De regisseur is Shuntaro Tanaka van het eerder genoemde Skies of Arcadia, de muziek word verzorgd door Hitoshi Sakimoto (Radiant Silvergun en Final Fantasy Tactics). De producer van de game is Toshihiro Nagoshi (Yakuza en Super Monkey Ball).

Valkyrie of the Battlefield: Gallian Chronicles zal uitkomen in de herfst, de game combineert tactische RPG elementen met real time actie met 3D graphics die er uit zullen zien als een bewegend waterverf schilderij.

Geen visum voor vrouw met 1 arm

Het Zuid-Afrikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is onverbiddelijk. Wie geen vingerafdrukken heeft, mag het land niet in. Een vrouw met een geamputeerde arm die het land graag wilde bezoeken, kan dan ook fluiten naar een visum.

Vandaag werd bekend dat het ministerie zich niet laat overtuigen door het gegeven dat een persoon zonder arm ook geen vingers heeft om afdrukken mee te maken. De overheid van Zuid-Afrika ligt al geruime tijd overhoop met mensenrechtenactivisten. Volgens hen zijn de autoriteiten nog niet voorbereid op de omgang met gehandicapten.

Nintendo kondigt wereldwijd Mario Kart Wii toernooi aan

Nintendo heeft aangekondigd wereldwijde Mario Kart Wii toernooien te gaan organiseren via het Mario Kart Channel.
Om de zoveel weken, zal er in het Mario Kart channel een nieuwe uitdaging te vinden zijn. Dit kan variëren van Toernooien op een bepaalde track met een bepaald character, of een wedstrijd munten verzamelen met het Wii Wheel. Ook kunnen er uitzonderlijke regels van kracht zijn, of nieuwe obstakels op de circuits.

Het eerste toernooi gaat vandaag van start, het gaat erom de snelste tijd te halen om Mario Circuit. Laat ons vooral even weten als je een van de top spelers blijkt te zijn.

Toetsenbord ranziger dan wc

Het toetsenbord van een pc kan meer schadelijke bacteriën bevatten dan een gemiddelde toiletbril. Dit blijkt uit een Brits onderzoek dat vandaag is gepubliceeerd.

Een Brits computertijdschrift heeft in het kader van de studie aan een bioloog gevraagd dertig toetsenborden uit een vooraanstaand, Londens kantoor te onderzoeken. De uitkomst is met recht schokkend te noemen. "Sommige toetsenborden droegen bacteriën met een hoog risico op ziekte", schrijft het blad. Vier toetsenborden bleken schadelijk te zijn voor de gezondheid en de bioloog eiste zelfs dat een toetsenbord direct zou worden vernietigd, aangezien deze vijf keer zo vuil was als een toiletbril.

Het smerigste toetsenbord bleek maar liefst 150 keer de limiet voor schadelijke bacteriën te overschrijden. Volgens de bioloog kunnen de bacteriën die op de toetsenborden werden aangetroffen onder andere voedselvergiftiging veroorzaken.

"De hoofdoorzaak van de besmetting van een toetsenbord is de lunch verorberen aan het bureau, aangezien voedselresten de ontwikkeling van miljoenen bacteriën bevorderen. Een slechte hygiëne, zoals de handen niet wassen na toiletbezoek, kan ook een oorzaak zijn", zo verklaart het tijdschrift.

In een enquête die meer dan 4.000 lezers van het blad Which? Computing werd voorgeschoteld, gaf een op de tien toe het toetsenbord nooit te reinigen. Twintig procent gaf zelfs aan nooit de muis een sopje te geven. Ruim de helft van de ondervraagden maakt zijn toetsenbord minder dan eens per maand schoon.

 

Toetsenbord met sopje
Of dit nu zo verstandig is om te doen...

 

Rijkaard binnen enkele weken ontslagen

Frank Rijkaards laatste weken zijn geteld bij FC Barcelona. Dit valt te lezen op de weblog van Jil van Eyle. Van Eyle houdt zich bezig met de teambuilding bij de Catalanen.

Van Eyle schrijft het volgende op teaming.info, zijn weblog: "Maar nu Frank Rijkaard FC Barcelona binnen een paar weken verlaat, stopt mijn werk voor hem ook". Rijkaard staat al weken onder druk, maar gaf zelf aan dat hij niet dacht aan opstappen.

De Los Blaugranas verloren een aantal weken geleden al de aansluiting in de competitie met koploper Real Madrid, en zowel in de Spaanse beker als in de Champions League werd Barcelona in de halve finale uitgeschakeld. Rijkaard heeft nog een doorlopend contract tot medio volgend jaar.

Neelie Kroes op lijst honderd invloedrijkste mensen

Eurocommissaris voor mededinging Neelie Kroes staat op de nieuwe lijst van de honderd meest invloedrijke personen die het tijdschrift Time jaarlijks samenstelt. Ayaan Hirsi Ali, die werkt voor de denktank American Enterprise Institute, droeg Kroes voor. Kroes kan charmant zijn, maar er huist ook een tijger in haar, schrijft Hirsi Ali.

Kroes spoorde Hirsi Ali aan het Nederlandse parlement in te gaan en had zo een grote invloed op de geboren Somalische. Kroes begrijpt dat feministen nu voor de uitdaging staan om te vechten voor de rechten van moslimvrouwen en andere vrouwen in niet-vrije delen van de wereld, schrijft Hirsi Ali.

Ook Tony Blair staat op de nieuwe lijst van de honderd meest invloedrijke personen. Dat is opvallend, want Blair haalde als premier van Groot-Brittannië nooit de lijst. Hij stapte vorig jaar op en accepteerde een functie als gezant voor het Midden-Oosten.

Ook de vertrekkende Amerikaanse president George Bush komt voor op de lijst, net als een van zijn tegenstrevers, de sjiitische geestelijke Muqtada al-Sadr. Voor Bush zal het waarschijnlijk de laatste keer zijn. In januari vertrekt hij definitief uit het Witte Huis.

Op de lijst staan meer dan drie keer zo veel mannen als vrouwen. De honderd uitverkorenen komen uit 23 landen. De Amerikaanse presidentskandidaten John McCain, Barack Obama en Hillary Clinton staan erop, net als de Dalai Lama, de Amerikaanse minister van defensie Robert Gates en de Chinese president Hu Jintao.

Minder voor de hand liggende keuzes zijn de Mexicaanse golfer Lorena Ochoa, de Cubaanse blogger Yoani Sanchez en zangeres Mariah Carey. Ook Oprah Winfrey staat er weer op - het is al de vijfde keer voor de talkshow-presentatrice, vaker dan wie dan ook. Andere uitverkorenen in de categorie Helden en Pioniers zijn oud-topsporters Andre Agassi en Lance Armstrong, filmsterren Brad Pitt en Angelina Jolie en mensenrechtenactiviste Aung San Suu Kyi.

Wit-Russische ambassade in Washington moet sluiten

Wit-Rusland moet zijn diplomatieke missies in de Verenigde Staten sluiten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken donderdag gezegd. De VS sluit zijn ambassade in Minsk en heeft de Wit-Russische diplomaten tot 16 mei gegeven om hun ambassade in Washington en het consulaat in New York te sluiten. Het is uitzonderlijk dat de VS zijn ambassade in een land sluit.

De VS is een van de felste critici van het bewind van Aleksandr Loekasjenko, die Wit-Rusland met ijzeren vuist regeert. In het afgelopen jaar zijn de betrekkingen tussen beide landen in rap tempo verslechterd. Woensdag kregen de Amerikanen te horen dat de meeste Amerikaanse diplomaten het land binnen 72 uur moesten verlaten. Slechts weinig functionarissen mochten blijven. Dit is onacceptabel voor Washington, dat daarom de ambassade helemaal dichtgooit.

De VS en andere landen hebben eerder sancties afgekondigd die ertoe moeten leiden dat Loekasjenko -ook wel de laatste dictator van Europa genoemd- zich betert.

Josef Fritzl, wir haben es nicht gewußt

krabmanelli stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

Al enkele dagen wordt het nieuws beheerst door het Oostenrijkse incestdrama. Josef Fritzl, het zou een naam kunnen zijn voor een nieuw zoutje, heeft zijn dochter 24 jaar in een kelder gevangen gehouden en verwekte ook nog eens zeven kinderen bij haar! Op de lijst der gruwelijkste Oostenrijkers, sinds de veertiger jaren aangevoerd door dhr. A. Hitler, komt 'der Josef' met stip binnen. Deskundigen struikelen over elkaar om het verknipte karakter van de griezelopa te duiden. Omwonenden zijn verbijsterd omdat niemand iets heeft gemerkt. Maar is dat wel zo en hoe komt dat dan?

Davids mogelijk aan de kant met blessure

Het is nog niet duidelijk of Ajax-aanvoerder Edgar Davids komende maandag in actie kan komen in de return tegen SC Heerenveen. De controleur viel vandaag uit met een blessure.

"Hij voelde iets knappen in de buurt van de lies en zijn onderkant van de buik. Davids gaat morgen naar het ziekenhuis. Hopelijk valt het mee. Maar Davids is een harde. Als hij klaagt, dan is er vaak iets aan de hand", aldus trainer Adrie Koster.

GPDA: "Bocht aanpassen"

Bochtnummer negen op het Spaanse Catalunya zal moeten veranderen. Dat zegt de Grand Prix Drivers Association (GPDA) bij monde van voorzitter Mark Webber.

In de gewraakte bocht klapte Heikki Kovalainen hard onder de bandenstapel nadat zijn linker voorvelg het begaf. Na een nachtje ziekenhuis maakt de Fin het goed en is inmiddels weer in training voor de volgende Grand Prix. Toch wil Webber dat de bocht aangepast gaat worden voor ze volgend jaar weer daar racen.

“We moeten het stuk asfalt daar achter iets groter maken. Sebastien Bourdais heeft daar ook een crash gehad tijdens het testen en we moeten er naar kijken”, aldus de Australiër. “Het extra stuk asfalt aan het eind van de bocht is goed, maar niet aan het begin. Als je een probleem hebt terwijl je de bocht in gaat, is er niet genoeg ruimte. Maar we zullen van het ongeluk leren en we zullen de bandenstapels volgend jaar een stuk naar achteren zetten.”

Verder roemt de Red Bull-coureur de medici die zondag bij Kovalainen waren en hem hielpen. “Het was goed dat de medici van de FIA een duim naar me omhoog staken toen ik voorbij reed. Dat was een opluchting, want je weet nooit of het goed met hem gaat. We hebben dit niet gezien sinds Kubica in Canada en we weten niet in welke toestand hij is als hij nog in zijn wagen zit. Maar het was fantastisch om te horen dat hij naar het publiek zwaaide en rustig was.”

Webber was op donderdag voor de race nog even in de bocht gaan kijken, omdat Bourdais er tijdens de testsessie anderhalve week voor de race afgegaan was. “Sebastien maakte een fout, waar Heikki een probleem had, maar het resultaat was hetzelfde. Het probleem met Heikki was dat hij er met een verkeerde hoek in kwam. Het is nooit leuk om te zien dat een wagen zo diep in de bandenstapel staat. Het kabelsysteem wat de banden bij elkaar houdt zou perfect werken als de hoek iets anders was, want de banden zouden aan de wagen moeten blijven.”

Koster: "Score had groter moeten zijn"

Adrie Koster was na afloop zeer tevreden over het behaalde resultaat tegen Heerenveen. Ajax won zonder al teveel problemen de uitwedstrijd tegen de Friezen met 1-2 en heeft hierdoor een uitstekende uitgangpositie om de finale te bereiken om een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Koster complimenteerde zijn ploeg met het optreden, maar had achteraf meer goals verwacht: "In de eerste tien minuten hadden we moeite om het spel te maken, maar daarna ging het veel beter. Het is niet verkeerd om hier met 1-2 te winnen, maar eigenlijk had de score groter moeten zijn. In dat opzicht zat het tegen met die ballen op de paal en lat." Koster vervolgde: "De ploeg heeft een goede prestatie neergezet. Vooral Suárez was levensgevaarlijk."

Vorige maand moest Ajax ook naar Friesland afreizen om tegen Heerenveen aan te treden. In het kader van de competitie won Ajax toen met 2-4. "Wij hadden veel meer grip op de wedstrijd. Destijds waren we wel effectiever", aldus de coach van Ajax.

Matchwinnaar van de wedstrijd, Johnny Heitinga, schaarde zich achter Koster. Ook hij vond dat er nog meer in had gezeten voor de Amsterdammers. Heitinga vertelde: "2-1 is gewoon een goede uitslag, maar als je het beter uitspeelt, win je hier met grote cijfers. Wij domineerden. We creëerden heel veel mogelijkheden, raakten de lat en de paal. Suárez miste één-tegen-één met Van Dijk."

Heitinga was zelf wel verantwoordelijk voor de tegengoal van Heerenveen. Nadat hij in de fout ging, kon Sibon de gelijkmaker binnentikken. Een paar minuten later maakte hij deze fout meer dan goed, door de 1-2 binnen te koppen. "Die 2-1 was heel belangrijk. Je speelt 93 minuten geconcentreerd, op één moment na. Ik wilde de bal schampen. Sibon, die sluwe spits, maakt het dan meteen af. Ik ben heel blij met die winnende goal. We zijn er echter nog niet, er zijn nog negentig minuten te spelen", aldus een opgeluchte Heitinga.

Pretparken halen paasschade in

De pretparken doen het dit jaar goed tijdens Hemelvaart. Het Dolfinarium, Walibi World en Avonturenpark Hellendoorn trekken meer bezoekers dan vorig jaar. Een opgeluchte directeur van Dolfinarium Harderwijk Frankwin van Beers denkt dat het rustige lenteweer een rol speelt. "Er zijn ruim meer bezoekers dan vorig jaar met Hemelvaart." Tijdens Pasen vielen de bezoekersaantallen tegen, mede omdat toen sneeuwbuien vielen.

De meivakantie valt volgens de parken dit jaar ongunstig. "Veel mensen hebben een langere vakantie dan normaal en zijn naar het buitenland afgereisd."

In de Efteling is het 'gezellig druk', laat een woordvoerder weten, die geen exacte cijfers kan geven."Er zijn opvallend veel bezoekers uit België. Morgen zijn ook veel Belgen vrij." Ook Walibi World in Biddinghuizen heeft weinig te klagen. "Het park ontvangt vandaag veel meer gasten dan verwacht", zegt directeur operations van Walibi World Marjolein van de Stolpe. "De drukte kwam al vroeg op gang."

Avonturenpark Hellendoorn stroomde al vroeg in de ochtend vol. "We hebben tien procent meer bezoekers dan vorig jaar met Hemelvaart", zegt Rudy de Clerq, directeur van het park."We horen dat alle bungalowparken en campings in de buurt zijn volgeboekt, dus dat gaat nog gezellig worden de komende week."

In de Keukenhof in Lisse is het op 1 mei traditiegetrouw heel druk, mede omdat het in de buurlanden een vrije dag is. Daarnaast zorgt de start van Meimaand Fietsmaand voor meer bezoekers, zegt een woordvoerder. "Vanochtend was het prachtig, maar het heeft tussen de middag enorm gehoosd. Maar het is nog steeds heel druk." Zij schat dat er donderdag tussen de vijftien- en twintigduizend bezoekers op de bloemen afkomen. "Maar dat is een ruime schatting."

Ook in Madurodam loopt het storm. Directeur Peter Verdaasdonk hoopt donderdag rond de zesduizend bezoekers te kunnen verwelkomen, ondanks de regen die rond 13.00 uur viel. Vorig jaar waren dat er grofweg vijfduizend. Hij verklaart de hogere aantalen door de aaneenschakeling van vrije dagen. Ook de nagebouwde Sesamstraat-studio's trekken volgens hem veel gezinnen met kinderen.

'Mariah Carey verloofd met Nick Cannon'

Mariah Carey heeft zich verloofd met haar nieuwe vriend Nick Cannon. Dat heeft een bron dicht bij het stel gezegd tegen het Amerikaanse entertainmentprogramma Access Hollywood.

De 38-jarige muziekdiva en de 27-jarige rapper en komiek brachten de geruchtenmachine op gang toen ze gezamenlijk naar de afterparty van haar film 'Tennessee' in New York kwamen. Carey droeg een enorme diamanten ring om haar vinger. Toen Nick werd gevraagd wat hij zo leuk vond aan Mariah, antwoordde hij 'alles'.

Carey was eerder getrouwd met platenbaas Tommy Mottola. Het huwelijk strandde in 1998 na vijf jaar. De zangeres zou tot voor kort een relatie hebben gehad met muziekproducent Mark Sudack. Cannon, die vooral bekend is als presentator van de MTV-show Wild 'n Out, zag vorig jaar zijn verloving met Victoria's Secret-model Selita Ebanks op de klippen lopen.

Boze tongen beweren dat Cannon zijn kersverse verloofde heeft afgescheept met een 'tweedehandsje'. Entertainmentblogger Perez Hilton herkende de ring als die van Ebanks. Een bron dicht bij Selita bevestigde aan Hilton dat het inderdaad om dezelfde verlovingsring gaat.

Busongeluk in Hongkong: 18 doden

Een ongeluk met een touringcar heeft donderdag in Hongkong aan achttien mensen van een plaatselijke christelijke groep het leven gekost. Nog eens 43 inzittenden en de chauffeur raakten gewond. De chauffeur is gearresteerd op verdenking van roekeloos rijgedrag.

De bus reed van een heuvel af en sloeg om toen de chauffeur de macht over het stuur verloor en een lantaarnpaal raakte. Volgens de chauffeur begaven de remmen het plotseling. Reddingswerkers hadden veel moeite de gewonden uit het wrak te bevrijden.

De groep was in verband met de Dag van de Arbeid een dagje op stap.

Uitslagen Play-offs promotie/degradatie

Er werden vanmiddag vier wedstrijden gespeeld in de tweede ronde van de promotie/degradatieplay-offs. Hieronder vind je de uitslagen.

ADO Den Haag - VVV Venlo 1-0
1' Verhoek 1-0
Scheidsrechter: v.Hulten
Gele Kaart: Janmaat (ADO Den Haag), Auassar (VVV Venlo)


MVV - RKC Waalwijk 1-0
77' Winkens 1-0

Scheidsrechter: Haverkort
Gele Kaart: Denissen, Bryssinck, Tobiasen (MVV), Peters, Garcia, Gudde, Obodai (RKC)
Rode Kaart: Daemen (41) (MVV)


FC Zwolle - FC Den Bosch 0-1
89' Ten Heuvel 0-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Gele Kaart: Tozé, Moisander (FC Zwolle), v.d. Berg, Ten Heuvel(FC Den Bosch)
Rode Kaart: v. Polen (90+2) (FC Zwolle)
Bijzonderheid: Duel lag 25 minuten stil wegens hevig onweer.


Helmond Sport - De Graafschap 2-3
16' Schöne 0-1
42' Habraken 1-1
58' Schöne 1-2
65' Schöne 1-3
85' v. Leerdam 2-3

Scheidsrechter: Bossen
Gele Kaart: Hese (De Graafschap)
Rode Kaart:


Aanstaande zondag worden om 14.30 de returns gespeeld. Eventuele beslissingswedstrijden staan gepland voor woensdag 7 mei.

Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

Vanmiddag werd het eerste duel in het kader voor een ticket voor de UEFA Cup gespeeld. Vanavond om 19:30 uur begint het duel tussen Roda JC en NEC. Hieronder vind je de uitslag van de zojuist gespeelde wedstrijd

FC Utrecht - FC Groningen 2-2
24’ Schaken 1-0
27’ Nelisse 2-0
52’ Lovre 2-1
90+1’ Levchenko 2-2

Toeschouwers: 15.000
Scheidsrechter: van Egmond
Stadion: De Galgenwaard
Gele kaart: Loval (FC Utrecht), Hiariej, Levchenko, van Loo (FC Groningen)
Rode kaart: Dickoh (66/2xg) (FC Utrecht), Lovre (75) (FC Groningen)

Opstellingen

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Dickoh, Keller, Pieters, van Dijk, van der Gun, Schaken (Somers/70), George, Nelisse, Loval (Vandenbergh/89)

FC Groningen: van Loo, de Roover, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Hiariej (Kolder/79), Levchenko, Lovre, Fledderus, Powel (Nijland/46), Berg


De return wordt op 4 mei gespeeld en begint om 14:30 uur

Martha verruilt RBC voor Quick Boys

Benjamin Martha heeft overschrijving aangevraagd naar zaterdaghoofdklasser Quick Boys. De 26-jarige aanvaller van RBC Roosendaal hoopt wel nog een profclub te vinden.

Martha, tweevoudig international voor de Nederlandse Antillen, kwam twee seizoenen geleden van DOTO naar RBC. Vorig seizoen maakte de aanvaller een goede indruk en scoorde hij veertien keer, waaronder een wonderschoon doelpunt tegen AGOVV. Dit seizoen kwam Martha voornamelijk als invaller binnen de lijnen en scoorde hij slechts zes keer.

De Rotterdammer kon een verlaagde aanbieding tekenen in Roosendaal, maar zag dit zelf niet zitten. Bij Quick Boys wordt hij herenigd met zijn voormalig trainer Jasper de Muijnck. Martha heeft de hoop op een langere profloopbaan echter nog niet opgegeven, want hij heeft in zijn verbintenis met Quick Boys een clausule laten opnemen. Daardoor kan hij, als zich een BVO meldt, nog onder zijn overeenkomst met de kwartfinalist in de KNVB-beker uit.

Uitslag SC Heerenveen - Ajax

Vanmiddag werd het tweede duel in het kader van de play-offwedstrijden om een ticket voor de voorronde van de Champions League gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

SC Heerenveen - Ajax 1-2
61’ Suárez 0-1
71’ Sibon 1-1
76’ Heitinga 1-2

Toeschouwers: 23.000
Scheidsrechter: Braamhaar
Stadion: Abe Lenstra-stadion
Gele kaart: (SC Heerenveen), Heitinga (Ajax)

Opstellingen

SC Heerenveen: van Dijk, Zuiverloon, Breuer, Dingsdag (Paulo Henrique/82), Jong-a-Pin, Roorda, Grindheim, Bradley, Pranjic, Beerens (Poulsen/87), Sibon

Ajax: Stekelenburg, Silva, Heitinga, Lindgren, Emanuelson, Gabri, Perez, Davids (de Jong/56), Suárez (Bakircioglü/87), Huntelaar, Rommedahl (Sarpong/82)


De return wordt op 5 mei gespeeld en begint om 20:15 uur

'Jol opvolger Stevens'

Hamburger SV is druk bezig om een opvolger voor Huub Stevens te zoeken. Stevens gaat naar PSV komend jaar en de Duitse ploeg wil Martin Jol als nieuwe hoofdcoach.

De Duitse krant Bild meldt dat Jol al diverse gesprekken met het bestuur van de club heeft gevoerd. Ondanks dat de Hagenees kandidaat nummer één is, weet de krant nog een aantal mogelijke trainers. Christoph Daum, de trainer van Köln, Gérard Houllier, de oud-coach van Liverpool, Slaven Bilic, bondscoach van Kroatië, en ook Jürgen Klopp, momenteel aan het werk bij Mainz, zouden op het lijstje van HSV staan.

De kans dat Bilic daadwerkelijk naar HSV gaat lijkt sinds gisteren definitief verkeken. Toen verlengde hij zijn contract met de Kroatische bond tot medio 2010.

Danica Patrick wil meer

Twee weken geleden won ze in Motegi als eerste vrouw ooit in de IndyCars maar dat is niet genoeg voor haar. Danica Patrick wil een F1-test en die lijkt er ook te komen bij HondaF1.

Honda levert namelijk de motoren aan de teams in de IndyCar-series. Directeur van de Japanners is Nick Fry en die ziet het wel zitten: "We hebben het er nog niet over gehad, maar als Danica een test zou willen doen, dan zouden we daar graag over willen praten."

"Elke coureur droomt ervan om ergens in zijn of haar leven een Formule 1-auto te besturen. Ik denk dan ook niets dat er iets op tegen zou zijn om een goede test te doen", aldus de 26-jarige Patrick in Autosport. "Ik had al wel de kans om in 2005 een demonstratierondje bij de Grand Prix op Indy te geven, maar daar had ik geen zin. Dan zou ik gewoon een show zijn en dat zou een beschamende vertoning zijn. Een echte test zou ik echter wel ja tegen zeggen."

Boek: Frederic Lenoir - Het Orakel van de Maan

"Hartje zestiende eeuw. De Italiaanse boerenzoon Giovanni gaat op reis om de schone Elena te vinden. Er volgt een lange zoektocht vol bizarre avonturen, waarbij hij te maken krijgt met filosofische en religieuze vraagstukken, met mystiek, astrologie en kabbala." Frédéric Lenoir, filosoof, socioloog en godsdiensthistoricus, beleeft met Het Orakel van de Maan zijn internationale doorbraak. Lenoirs bibliografie ziet eruit als een willekeurige verzameling publicaties. Wel allemaal op het gebied van de studies van Lenoir, maar hij heeft zo vreselijk veel verschillende interesses en studies, dat het niet een heel mooi samenhangend plaatje maakt. Nu hoeft dat natuurlijk ook niet, maar is hij in Het Orakel van de Maan wel in staat geweest een bepaalde focus te kiezen? De flaptekst van veertig woorden doet je al duizelen van onderwerpen. Welk effect heeft deze vuistdikke roman op de lezer?

'Katie Holmes gedwongen in strafkamp'

Katie Holmes zou drie dagen lang in een strafkamp van de Scientologykerk hebben gezeten. Haar echtgenoot Tom Cruise zou haar gedwongen hebben om er aan mee te doen.

De 29-jarige actrice zou er drie dagen lang uitputtende testen hebben ondergaan. Volgens een bron kreeg Katie amper te eten en zou ze ook bijna niet hebben mogen slapen. De 45-jarige Cruise zou zijn vrouw het kamp hebben opgedrongen toen ze op het punt stond naar New York te gaan.

Katie zou haar carrière als actrice op Broadway nieuw leven hebben willen inblazen, maar Tom heeft haar volgens ingewijden tegen gehouden. Het zou al langer niet goed gaan tussen Tom en Katie die samen de ouders zijn van het tweejarige meisje Suri.

 

Henninger Turm prooi voor Kroon

Karsten Kroon heeft de Rund um den Henninger Turm opnieuw op zijn naam geschreven. Nadat hij in 2004 deze ronde al won, was hij vandaag opnieuw de sterkste. Na 179 kilometer was hij de snelste in een kopgroep van negen man.

Davide Rebellin finishte achter Kroon als tweede, nipt voor Rabobank-renner Mauricio Ardilla. Kroon kreeg in de eindsprint alle steun van zijn ploeggenoot Andy Schleck, die zich volledig opofferde voor de uiteindelijke winnaar.

De kopgroep, waar ook landgenoot Bram Tankink deel van uitmaakte, onstond al vroeg in de koers en bestond eerst uit zeventien man. Door verschillende valpartijen dunde de kopgroep uit naar elf man. Omdat er voorin de kopgroep tempo werd gemaakt op de klimmetjes, moest ook onder andere Tankink zijn meerdere erkennen. Ook de voorsprong op het peloton bleef intact. Daardoor moesten de negen overgebleven koplopers met elkaar uitmaken wie de winnaar zou worden.

Vijf kilometer voor de finish was er nog een aanval van Rebellin en even later probeerde Knees het ook, maar nadat deze aanvallen allebei door Schleck gepareerd waren, was het Kroon die in de eindsprint uiteindelijk aan het langste eind trok.

Dekker maakte inschattingsfout

Het begin van de Ronde van Romandië is voor Thomas Dekker toch niet zoals gehoopt verlopen. Mede door een inschattingsfout in de laatste bocht, eindigde Dekker niet eerste maar vierde.

Dekker zat goed van voren, en leek ook als eerste renner de laatste bocht in te gaan. Echter, de Rabo-renner verkeek zich, en moest flink in de remmen. Daardoor passeerden drie renners van de voorste groep hem en konden zij afkoersen op de zege.

Maxim Iglinksky, renner van Astana won uiteindelijk de eerste etappe. Het verzette werk van Denis Menchov, ploeggenoot van Dekker, werd dus niet beloond met een etappezege voor de voormalig winnaar van de Ronde van Romandië. Menchov eindigde zelf op de elfde plek.

Michael Albasini, die tweede werd in de etappe, staat nu bovenaan in het klassement. Dekker volgt op negen seconden, met een vijfde plek.

Krüzen assistent Verbeek

Hendrie Krüzen wordt zo goed als zeker de assistent van Gertjan Verbeek bij Feyenoord. Hij zei verder dat er drie assistenten werkzaam zullen zijn in Rotterdam.

Eerder werkten Verbeek en de 43-jarige Almeloër vier jaar samen bij Heracles Almelo. Krüzen staat nog onder contract bij de Heraclieden, maar mocht van voorzitter Jan Smit onderhandelen met de Rotterdammers. Bij het radioprogramma Binnenkant Paal van RTV Oost zei Krüzen: "Wanneer zo’n uitdaging op je pad komt, moet je deze pakken."

Smerige retro in Splatterhouse screens

Misschien ben je oud of retro genoeg om de klassieker Splatterhouse uit 1988 te kennen. Het was een van de eerste horror-games, al ligt het horror niet zozeer op schrikeffecten maar op ranzigheid. Lekker ouderwetse bloederige praktijken, zoals we vanaf het begin der tijden graag zien. Namco heeft aangekondigd met een next-gen variant te komen van hun oudje, hieronder kun je zien hoe dit eruit komt te zien.



Verder is er nog niets bekend rond het spel, maar de release zou dit jaar op de PS3 en 360 plaats moeten vinden.

'Feyenoord zoekt versterkingen in Engeland'

Tal Ben Haim is in beeld om de verdediging van Feyenoord te komen versterken. De Israëlisch international, nu nog speler van Chelsea, mag vertrekken bij de club van Avram Grant en de Rotterdamse club is een grote gedadigde om de verdediger in te lijven.

Technisch directeur van Feyenoord, Peter Bosz, was afgelopen week in Engeland om vermoedelijk met Chelsea te gaan praten over een eventuele overgang van Ben Haim. Hij gaf toe inderdaad daar te zijn geweest om op zoek te gaan naar versterkingen voor volgend seizoen, maar op namen ging Bosz nog niet in.

Ben Haim is een 26-jarige Israëliër die eerder bij Bolton Wanderers onder contract stond. Afgelopen zomer maakte hij de overgang naar Stamford Bridge, maar kwam daar weinig in actie. Daarom mag de verdediger, die nog een doorlopend contract heeft van drie jaar, alweer vertrekken.

Okami-developers niet in credits Wii-versie

De originele developers van Okami voor de PlayStation 2 zijn geschrapt bij de credits van de game voor de Wii-versie, en daar zijn ze uiteraard niet zo blij mee.

Het probleem zit hem er in dat de game niet geport is door de oorspronkelijke developers (het nu niet meer bestaande Clover Studios) maar door Ready At Dawn, bekend van de Daxter games.

De regisseur van de oorspronkelijke Okami, Hideki Kamiya, had er het volgende over te zeggen:

I really don't know what under pretext the credits were cut... What do you all think? I feel dejected, and not only because my own name has been erased from my creation. Of course we have pride in our work and we want to scream "We made this!" from the top of our lungs. But more than that, the fact that they cut the entire staff is utterly deplorable.

Capcom heeft inmiddels gereageerd op de hele situatie, en het blijkt dat de credits bij de PlayStation 2 versie een voorgerenderd filmpje was waarin het logo van Clover Studios verwerkt zat, en wegens wettelijke restricties mag Capcom dat logo niet meer gebruiken.

Okami voor de Wii wordt hier 13 juni verwacht, of wij de credits wel te zien krijgen is nog onbekend.

Matt Damon wilde Myst-achtige Bourne game

Kwamen we gisteren met het nieuws dat Matt Damen de komende Bourne-game te gewelddadig zou vinden, nu blijkt dat Matt Damon ook andere redenen had om niet mee te werken aan de game.

In een opgerakeld interview met The Boston Globe vertelt Damon namelijk over zijn wens om de game meer een adventure te laten zijn:

I lobbied hard [with the video producers] to not make a first-person shooter game but to make it more like Myst, which was a great interesting puzzle you tried to solve - you know, to play with his amnesia or his memory. They weren't interested. They made the video anyway, without my likeness.

The Bourne Conspiracy wordt zonder Matt Damon verwacht op 27 juni voor zowel de PlayStation 3 als de Xbox 360.


Wie ben ik? Wat doe ik hier? Waarom ben ik zo goed in vechten?

Onderzoek naar kinderslavernij in China

In China is een onderzoek gestart naar bedrijven die mogelijk honderden jonge kinderen als slaven te werk hebben gesteld. Volgens de Chinese staatsmedia zijn de kinderen de afgelopen vijf jaar aan fabrieken in de provincie Guangdong verkocht.

De meeste kinderen zijn tussen de 9 en 16 en komen uit een arme boerengemeenschap in de provincie Sichuan. Ze moesten lange dagen maken, vaak voor een salaris van een paar yuan (enkele tientallen eurocenten) per uur. Er zijn al verschillende arrestaties verricht.

Een staatskrant bracht de zaak maandag in de openbaarheid. Het staatspersbureau Xinhua meldde donderdag dat in de stad Dongguan, waar veel van de kinderen werkten, inmiddels meer dan drieduizend bedrijven onder de loep zijn genomen en dat slechts bij een klein aantal ongeoorloofde praktijken zijn geconstateerd. De Chinese overheid zegt kinderarbeid hard aan te pakken.

Holocaust met sirenes herdacht in Israël

In Israël is donderdag de Holocaust herdacht. Twee minuten lang waren sirenes te horen, terwijl het openbare leven tot stilstand kwam ter nagedachtenis aan de zes miljoen joden die door de nazi's zijn omgebracht.

Woensdagavond begon de herdenking in het Holocaustmonument Yad Vashem. President Shimon Peres zei tegen honderden aanwezige overlevenden van de Holocaust dat er eerder had moeten worden opgetreden tegen Adolf Hitler. Hitler had moeten worden uitgeschakeld voordat hij een oorlog ontketende die zestig miljoen levens zou eisen, zei Peres. En nu moet worden voorkomen dat 'een leider die uit is op massale vernietiging' daadwerkelijk massavernietigingswapens in handen krijgt, zei Peres, duidelijk doelend op de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad.

Zijn medewerkers bevestigden dat Peres in Ahmadinejad de nieuwe Hitler ziet. Israëlische leiders zeggen ervan overtuigd te zijn dat Iran werkt aan een atoombom en te vrezen dat Ahmadinejad, die heeft gezegd dat Israël van de kaart moet worden geveegd, de daad bij het woord zal voegen. "Wij zullen onze verantwoordelijkheid nemen", zei Peres. "De wereld moet niet langer wachten om zijn verantwoordelijkheid te nemen."

In Israël wonen ongeveer 270 duizend mensen die de Holocaust hebben overleefd. Zo'n 80 duizend van hen hebben in een concentratiekamp gezeten. Veel Holocaustoverlevenden leven in armoede, hoewel de Israëlische regering heeft beloofd voor verbetering te zorgen.

Majesco kondigt puzzle-game met dieren aan

Majesco Entertainment wist trots aan te kondigen dat ze binnenkort een nieuwe game kunnen uitgeven. Het betreft een puzzle-game genaamd Rollin' Rascals. Het gaat over de inwoners van het Kololo-koninkrijk, die gekidnapt zijn door kwaadaardige vijanden. Alleen, zijn de vijanden iemand vergeten: jijzelf! In Rollin' Rascals dien je de soorten dieren met elkaar te 'matchen', door ze te laten rollen. Wanneer je dit doet, wordt er een dier bevrijd. Dit gaat door tot er geen enkel dier meer gevangen wordt gehouden.

Er zijn vier modi beschikbaar: Attack, Challenge, Battle en de bonus-mode Kololohouse. Bij de Kololohouse-mode kun je een huis bouwen voor je eigen 'huisdier'. Maar, voor meubels en andere goederen heb je uiteraard wat geld nodig! In Challenge en Battle kun je muntjes verdienen, die je vervolgens kan besteden in de plaatselijke winkel.

Rollin' Rascals komt al zeer binnenkort uit, namelijk in de maand juli van dit jaar. Tevens is de game erg goedkoop, bij de release zal het ongeveer 20 euro kosten.







Fritzl dreigde met vergassing

De 73-jarige Oostenrijker Josef Fritzl, die zijn dochter en drie bij haar verwekte kinderen in een kelder verborg, had zijn gevangenen gedreigd met vergassing als hem iets zou overkomen. Dat heeft een politiewoordvoerder vandaag gezegd, aldus het Oostenrijkse persbureau APA.

De politie onderzoekt of Fritzl inderdaad de middelen had om gas te laten lopen in de kelder waar zijn 42-jarige dochter en de drie kinderen zaten. Volgens de politie kan uit het dreigen met vergassing wellicht verklaard worden dat de gevangen vrouw en haar kinderen geen pogingen ondernamen Fritzl te overmeesteren.

Ook Heijboer naar Giro d'Italia

Mathieu Heijboer is door zijn ploeg Cofidis geselecteerd voor deelname aan de Giro d'Italia, die volgende week zaterdag van start gaat. De Nederlander zal voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van de Italiaanse wielerronde verschijnen.

Heijboer maakte vorig jaar zijn debuut bij de Giro, maar wist deze toen niet uit te rijden. In de 14e etappe zorgde een blessure aan zijn lies ervoor dat hij moest afstappen. De Nederlander hoopt dat hij de koers dit jaar uit zal rijden.

Naast Heijboer zullen er nog een aantal Nederlanders aan de start verschijnen. Zo maakte Rabobank al bekend dat zij met Gerben Löwik, Bram de Groot en Theo Eltink aan de start zullen verschijnen.

Infogrames neemt Atari over voor $11 miljoen

Infogrames heeft vandaag bekend gemaakt dat het Atari over zal nemen voor omgerekend ongeveer $11 miljoen. Infogrames had al een meerderheid van de aandelen in bezit (51,4%) maar heeft nu ook de overige aandelen gekocht. Zodra de fusie rond is zal Atari een 100% dochter zijn van Infogrames.

Infogrames CEO David Gardner had het volgende te melden over de fusie:

Bringing Atari US and Infogrames businesses together will enable us to create a simplified global structure for our business as we seek to re-build a well-managed, cohesive and financially disciplined company. This is a key strategic event for Infogrames that will benefit all of our shareholders. I believe that this transaction will generate significant benefits for the Group.

Politie lost schoten na overval op waardetransport

Na een overval op een geldautomaat in Lelystad heeft de politie dinsdagmiddag een aantal waarschuwingsschoten gelost. Een verdachte beet een agent in zijn been toen hij werd aangehouden.

Twee medewerkers van een waardetransport werden rond 15.00 uur overvallen toen ze een geldautomaat op de Agorabaan bijvulden. Twee personen bedreigden hen met een vuurwapen, of iets wat er op leek. Het tweetal maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte daarna. Niemand raakte gewond.

De politie begon direct na de overval een buurtonderzoek en verspreidde een sms-alert met het signalement van de verdachten. Een getuige zag op de Neringweg twee mannen lopen die daaraan voldeden. Agenten spraken de twee aan, maar die kozen het hazenpad.

Een van hen werd direct aangehouden en beet een agent, die naar een ziekenhuis moest. De andere verdachte werd na een korte achtervolging aangehouden. De agenten losten hierbij een aantal waarschuwingsschoten. Uit onderzoek bleek dat de twee mannen op dit moment niet in verband kunnen worden gebracht met de overval. Zij zijn woensdagmiddag vrijgelaten.

Voor de medewerkers van het waardetransport is slachtofferhulp ingeschakeld.

Turkse politie voorkomt viering Dag van de Arbeid

De Turkse oproerpolitie heeft vandaag waterkannonen en traangas ingezet tegen een menigte die in het centrum van Istanbul de Dag van de Arbeid wilde vieren. De Turkse autoriteiten hadden de bijeenkomst verboden.

Verscheidene Turkse vakbonden hadden 500 duizend mensen in het centrum van Istanbul willen samenbrengen. De relatie tussen de bonden en de Turkse regering is gespannen. De bonden zien niets in de hervorming van het stelsel van de sociale voorzieningen, omdat daardoor de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gaat.

Na het optreden van de ordetroepen besloten de bonden hun bijeenkomst in Istanbul niet te laten doorgaan.


Waterkannonen en traangas in Istanbul

Gewonde bij ongeluk met politieauto

Gistermiddag is een 56-jarige man uit Weert gewond geraakt bij een frontale botsing met een politieauto in Hunsel. De Limburgse politie meldt dat de man is opgenomen in het ziekenhuis met letsel aan zijn longen. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Het ongeval vond rond 15.15 uur plaats op de Roermondseweg, toen de man wilde afslaan bij het Kelperviaduct. Twee agenten en een hond, die in de politieauto zaten, raakten niet gewond bij het ongeval.

NS-medewerkers aangevallen door voetbalsupporters

Gisteravond zijn twee medewerkers van de NS gewond geraakt bij een vechtpartij tussen voetbalsupporters. Een 30-jarige medewerker raakte gewond aan zijn hoofd en zijn 37-jarige collega aan zijn arm. Twee mannen van 18 en 19 jaar werden opgepakt en moesten de nacht doorbrengen op het politiebureau.

Rond 21.30 uur kwam er een melding binnen van een vechtpartij tussen de supporters van FC Twente en Heracles Almelo. Heracles-supporters en FC Twente-supporters troffen elkaar op het perron aan het Stadhuisplein in Enschede en in de trein. Volgens de politie werd er onder meer met riemen geslagen.

De medewerkers van de NS wilden ingrijpen maar werden aangevallen door de supporters. Vervolgens werd de politie ingeschakeld en konden de relschoppers aangewezen worden. De NS-medewerkers hebben aangifte gedaan.

Eén op de tien Britse Wii eigenaren koopt WiiFit

Nintendo heeft in de eerste week van de Britse release van hun nieuwe Wii-paradepaardje Wii Fit 32 miljoen dollar verdiend. Het spel was de meest verkochte game van de afgelopen week, met tien procent van de Wii-bezitters die het spel gekocht hebben sinds de release vorige week vrijdag.

Het spel staat hierdoor op de zesde plaats van de snelst verkopende games allertijden in de UK. Verwacht wordt wel dat de game volgende week zakt naar de zevende plaats.



Terry: "Chelsea heeft dit verdiend"

Gisteren slaagde Chelsea er eindelijk in om de finale van de Champions League te bereiken. Volgens aanvoerder John Terry is dit volledig verdiend.

"Het is fantastisch, we hebben dit na de laatste jaren volledig verdiend", aldus Terry. "We hebben het vandaag goed gedaan. Ik ben blij voor de club, want we wachtten al zo lang op de finale."

Volgens Terry speelde vooral Frank Lampard een belangrijke rol. "Frank voetbalde geweldig, hij was een van onze sleutelspelers. Hij heeft het op dit moment niet makkelijk, maar heeft toch álles aan het team gegeven."

Ook coach Avram Grant is zeer tevreden met het bereiken van de finale. "Liverpool heeft een goed team, met een tactische coach. Je moet oplettend tegen ze spelen, dat hebben we gedaan", aldus Grant. "We hebben geschiedenis geschreven, ik ben er trots op dat we het op mijn manier hebben gedaan. Maar ik heb het liever niet over mij, Roman Abramovitsj heeft deze club gevormd, en de club beschikt over een uitstekende technische staf."

Liverpool-verdediger Jamie Carragher kan de uitschakeling accepteren. "Natuurlijk was er teleurstelling in de kleedkamer, vooral omdat we het in Londen goed hebben gedaan. We hebben karakter getoond, maar het gaat om het resultaat."

"Misschien hadden we een strafschop moeten krijgen na de overtreding op Sami Hyypiä, maar het heeft geen zin daar na de wedstrijd nog over te klagen. Chelsea is door, nu is het hun beurt om te genieten. Wij moeten dat accepteren en weer verder gaan."

Van Nistelrooy hersteld van enkelblessure

Real Madrids Ruud van Nistelrooy is hersteld van zijn enkelblessure en kan zondag in actie komen tegen Osasuna. Bij winst voor de Madrilenen is de 31e landstitel een feit.

Van Nistelrooy werd op 19 maart in Amsterdam geopereerd aan zijn enkel. Begin april verscheen de topscorer van vorig seizoen weer op het veld. Vorige week hervatte hij de groepstraining weer.

Wesley Sneijder is er zeker van dat het kampioenschap zondag veiliggesteld zal worden. "Ik wil de titel pakken tegen Osasuna en ik heb er vertrouwen in dat we dat ook gaan doen", aldus de middenvelder. De Madrilenen kunnen geen beroep doen op Guti, die last heeft van een knieblessure.

Manucharyan wil verhuurd worden

Edgar Manucharyan is niet te spreken over zijn situatie bij Ajax. De Armeense aanvaller speelt op dit moment in Jong Ajax en ziet nog zo'n jaar niet zitten.

"Ik ben al maanden fit, maar trainer Adrie Koster heeft me geen kans gegeven", aldus de 21-jarige aanvaller. "Nog een seizoen bij Jong Ajax zie ik niet zitten. Als ik niet op een hoger niveau speel, kan ik niet beter worden. Ik hoop dat er iets verandert. Misschien kan ik beter een half jaar verhuurd worden."

Manucharyan speelde slechts negen competitieduels in het shirt van de Amsterdammers. Het net heeft hij nog niet weten te vinden.

Mavericks zetten trainer op straat

Dallas Mavericks heeft Avery Johnson, hoofdcoach van het basketbalteam, per direct op straat gezet. De trainer wordt verantwoordelijk gehouden voor de uitschakeling in de eerste ronde van de play-offs. New Orleans Hornets was over vijf wedstrijden gezien de betere ploeg en won met 4-1.

Vorig jaar overleefde de Mavericks de eerste ronde van de play-offs ook al niet. De spelers van de ploeg uit Dallas, die het hoogste salaris van alle NBA-ploegen ontvangen, konden de hoge verwachtingen dit seizoen niet waarmaken.

Twee jaar geleden slaagde de ploeg er, onder leiding van Johnson, nog wel in om de finale van de NBA te bereiken. Hierin wist zij een voorsprong van 2-0 te pakken. De daaropvolgende vier duels gingen echter naar Miami Heat.

FC Utrecht gaat met Derby County samenwerken

FC Utrecht gaat een samenwerkingsverband aan met Derby County. Eerder deze week bezocht de directie van de club uit de Domstad de Engelse ploeg. Afgelopen woensdag ondertekenden beide partijen een overeenkomst en werd de samenwerking beklonken.

Door deze samenwerking zal er voor beide ploegen een aantal mogelijkheden ontstaan. Het belangrijkste is om zoveel mogelijk van elkaar te leren. "Je moet dan denken aan het uitwisselen van kennis, spelers en trainers, maar ook aan kennisoverdracht op het organisatorische en commerciële vlak", lichtte Jan-Willem van Dop, voorzitter van FC Utrecht, toe.

Ook de voorzitter van Derby County, Adam Pearson, is erg blij met het samenwerkingsverband tussen zijn club en FC Utrecht. "Het samenwerkingsverband helpt beide clubs op voetbaltechnisch- en organisatorisch vlak. FC Utrecht is een zeer goed geleide club met dezelfde ambities als die van Derby County. Ik denk dat de clubs goed bij elkaar passen."

VVV-Venlo en FC Zwolle delen record

VVV-Venlo en FC Zwolle beginnen donderdag voor de veertiende keer aan de play-offwedstrijden om promotie/degradatie. Hiermee delen de twee ploegen het record wat betreft de deelnames.

Via deze play-offs wist VVV-Venlo drie keer te promoveren. FC Zwolle slaagde er nog nooit in om promotie af te dwingen. De Limburgse ploeg begint met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. De ploeg uit Overijssel ontvangt in eigen huis FC Den Bosch.

Verder zullen ook Helmond Sport en De Graafschap het tegen elkaar opnemen. Het laatste duel gaat tussen MVV en RKC Waalwijk.

Meeste deelnames aan de nacompetitie:

#ClubAantal deelnames
1VVV-Venlo14
=FC Zwolle14
3De Graafschap13
=Excelsior13
5FC Volendam11
6FC Den Bosch10

Babyboom bij Australisch voetbalteam

Pim Verbeek kent personele problemen in aanloop naar de komende oefenwedstrijden van Australië. Binnen het team zijn namelijk vier spelers die binnenkort vader zullen worden. In juni, waarin vier kwalificatiewedstrijden worden gespeeld, zullen de vrouwen van Lucas Neill, Jacob Burns, Mile Sterjovski en Joshua Kennedy bevallen.

Het is daarom ook nog maar de vraag of Verbeek op het kwartet kan rekenen. The Soccerroos nemen het in juni op tegen Irak (2x), Qatar en China. Tijdens deze duels kan de bondscoach van Australië in ieder geval geen beroep doen op Mark Viduka en Tim Cahill. Het duo is geblesseerd aan respectievelijk de achillespees en de voet.

Mocht Australië door willen gaan naar de volgende ronde, dan zal het land zich bij de eerste twee moeten scharen. Vooralsnog ligt Australië mooi op schema, aangezien in de eerste twee wedstrijden vier punten werden gepakt.

Van Bommel staat op scherp

Mark van Bommel moet donderdagavond op zijn hoede zijn tijdens het duel in de halve finale van de UEFA Cup. De speler van Bayern München staat namelijk 'op scherp'. Mocht de middenvelder tegen een gele kaart aanlopen, dan mist hij de finale van het Europese toernooi door een schorsing.

Bayern München moet zich natuurlijk nog wel plaatsen voor de eindstrijd van de UEFA Cup. Ondanks het grote risico van een mogelijke schorsing zal Van Bommel toch alles geven. De speler is er samen met zijn team op gebrand om de zeldzame trilogie in de wacht te slepen.

De club uit Zuid-Duitsland wist eerder al de Duitse beker binnen te halen. Verder is de landstitel een kwestie van tijd en heeft de club nog zicht op de UEFA Cup.

Chelsea voor het eerst in finale CL

Chelsea is er gisteravond in geslaagd om voor het eerst in het bestaan van de club de finale van de Champions League te bereiken. De Londenaren wisten in de halve finale van Liverpool (3-2) te winnen. Het eerste duel eindigde in een gelijkspel (1-1).

In de finale, die op 21 mei wordt gespeeld, moeten The Blues het opnemen tegen Manchester United. De komende maand zullen de twee ploegen niet alleen op Europees niveau tegen elkaar strijden. In de Premier League hebben zowel Chelsea als The Mancunians op dit moment evenveel punten.

Nieuwe aanklacht tegen vrouw Rob Lowe

Een tweede voormalige oppas heeft een aanklacht ingediend tegen Sheryl Lowe, de vrouw van acteur Rob Lowe. Laura Boyce beweert dat de visagiste naakt rondliep als zij in de buurt was en naar de intieme delen van haar vriend vroeg.

Boyce beweert verder dat Sheryl Lowe praatte over haar eigen seksleven met Rob, aldus het Amerikaanse showbizztijdschrift People. Boyce, die in 2007 zeven maanden voor het paar werkte, zegt ook dat haar dienstverband onrechtmatig is beëindigd, dat ze niet al haar loon heeft ontvangen en dat er meer officiële afspraken zijn geschonden. De advocaat van Lowe noemt de beschuldigingen vals en meent dat het een poging is om het gezin onderuit te halen.

Peking breidt rookverbod uit

Peking heeft donderdag het rookverbod verder uitgebreid. De Chinese hoofdstad lost daarmee de belofte in om 'rookvrije' Olympische Spelen te houden, meldt het Chinese persbureau Xinhau.

Het rookverbod geldt voor openbare kantoren, conferentieruimtes, kantines en toiletten. In restaurants, internetcafés, busstations en vlieghavens moeten niet-rokers- en rokerszones worden gecreëerd. Elke overtreder moet 10 Yuan (circa 90 eurocent) boete betalen. Bedrijven en instellingen die zich niet aan de regels houden, riskeren een boete van 90 tot 460 euro. Volgens Xinhau zijn 100.000 mensen ermee belast om eventuele overtreders in de kraag te vatten.

Shell stapt uit Brits windmolenproject

Shell wil zich terugtrekken uit een groot windmolenproject voor de kust van Engeland. Het Brits-Nederlandse olieconcern wil in plaats daarvan meer investeren in windenergieprojecten op het Amerikaanse vasteland.

Shell bevestigde vandaag een bericht daarover op de website van de Britse zakenkrant Financial Times. Het concern wil zijn belang van 33 procent in het project "om strategische redenen" verkopen, zo stelt een woordvoerder.

Het plan voor het grootste aflandige windmolenpark ter wereld, waarvoor nog geen investeringsbeslissing was genomen, staat op losse schroeven als Shell eruit stapt. Shell zat samen met het Duitse Eon en het Deense Dong in het project, dat 341 windturbines moest opleveren die een kwart van de huishoudens in Londen van stroom zouden kunnen voorzien.

De kosten van het project waren geraamd op 1 miljard pond sterling (bijna 1,3 miljard euro) in 2003 en op 1,5 miljard pond in 2005, maar zijn volgens de zakenkrant opgelopen tot minimaal 2á 2,5 miljard pond. De wereldwijde belangstelling voor windenergie heeft de prijzen van turbinecompenenten opgedreven.

Als Shell uitstapt, leidt dat minimaal tot vertraging van het project. Ook is het een klap in het gezicht van de Britse regering, die nu alle zeilen bij zal moeten zetten om de EU-doelstellingen voor duurzame energie alsnog te kunnen halen.

Wereldwijd heeft Shell een aandeel van 550 Megawatt in windparken, met het zwaartepunt in de VS. In Nederland zit Shell samen met energieconcern Nuon in het windpark van 36 molens voor de kust van Egmond. De partijen bekijken momenteel de mogelijkheden voor een tweede windpark voor de kust van Katwijk.

Feestvierders Amsterdam laten bergen afval achter

De reinigingsdienst van het Amsterdamse stadsdeel Centrum draait sinds gisteravond 21.00 uur op volle kracht om de bergen afval in de stad op te ruimen. Tot nu toe hebben de vuilnismannen al 300 ton vuil opgehaald, liet een woordvoerster van het stadsdeel vandaag weten.

Dat is meer dan vorig jaar, toen haalde de dienst 200 ton afval op. De reinigingsdienst heeft voor deze klus 165 mensen ingezet die in dertien ploegen in verschillende shifts aan de slag gingen. Volgens de zegsvrouw zat er in prullenbakken in de stad 120 ton afval en hebben de huisvuilwagens nog eens 180 ton verzameld.

Fritzl zat hele nachten in kelder

De 73-jarige Oostenrijker Josef Fritzl die zijn dochter bijna een kwart eeuw verborg en misbruikte, bracht nachtenlang door in de door hem als kerker gebruikte kelder. Dat heeft zijn schoonzuster Christine R. gezegd in een vandaag gepubliceerd interview met de krant Österreich.

In het vraaggesprek stelt de 56-jarige Christine, zuster van echtgenote Rosemarie van Fritzl, dat haar zwager vaak 's morgens naar de kelder ging. Hij zei dan dat hij aan een ontwerp voor een machine wilde gaan werken en bleef dan vaak de hele nacht in de kelder. "Rosi mocht hem zelfs geen koffie brengen."

Volgens Christine R. vernederde Fritzl haar zuster tijdens hun huwelijk en mishandelde hij zijn kinderen. Van de zeven kinderen die hij bij zijn vrouw had, trouwden de meeste op jonge leeftijd om het ouderlijk huis te kunnen ontvluchten.

Softwareverkopen Japan, Verkopen op een laag pitje

Er is deze week niet veel veranderd met vorige week. Japan is namelijk steeds nog in de ban de racing game Mario Kart Wii en het hakwerk in Monster Hunter Portable 2nd G. Wat opvalt is, is dat de verkopen deze week heel erg laag zijn en er een heleboel nieuwkomers aan de lijst zijn toegevoegd. Wat ook opvalt is, is dat Super Smash Bros Brawl. uit de top tien is en lijkt het alsof Monster Hunter zijn toppunt heeft bereikt, waardoor Wii Fit waarschijnlijk niet meer ingehaald zal worden.

01./01. [WII] Mario Kart Wii (Nintendo) - 152,000 / 947,000
02./02. [PSP] Monster Hunter Portable (Capcom) - 93,000 / 1,807,000
03./00. [PS3] Valkyria Chronicles (Sega) - 77,000 / NEW
04./00. [NDS] Taiko Drum Master DS: (Bandai-Namco) - 56,000 / NEW
05./00. [NDS] Summon Night (Banpresto) - 38,000 / NEW
06./04. [WII] Wii Fit (Nintendo) - 37,000 / 1,934,000
07./03. [NDS] We're Fossil Diggers (Nintendo) - 22,000 / 58,000
08./06. [NDS] Pokémon Ranger: Batonnage (Pokémon) - 20,000 / 477,000
09./07. [NDS] DS Beautiful Letter Training (Nintendo) - 18,000 / 167,000
10./05. [PS2] Musou Orochi: (Koei) - 15,000 / 322,000

11./00. [360] Tom Clancy's Rainbow Six: Vegas 2 (Ubi Soft)
12./00. [NDS] Naruto: Shippuuden Shinobi Retsuden II (Takara-Tomy)
13./08. [WII] Deca Sporta (Hudson)
14./10. [WII] Wii Sports (Nintendo)
15./09. [WII] Super Smash Bros. Brawl (Nintendo)
16./00. [PSP] Vantage Master Portable (Falcom)
17./12. [WII] Wii Play (Nintendo)
18./14. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
19./00. [NDS] Detective Saburou Jinguuji DS: (ArcSystemWorks)
20./00. [NDS] Yatterman DS: Surprising, Startling Battle (Takara-Tomy)
21./11. [PS2] Pro Baseball Spirits 5 (Konami)
22./16. [NDS] SimCity DS 2: From the Past to the Future (EA)
23./00. [PS2] H2O Plus (Kadokawa Shoten)
24./00. [PS2] Prism Ark: Awake (Kaga Create)
25./15. [PSP] Star Ocean 2: Second Evolution (Square-Enix)
26./00. [360] Frontlines: Fuel of War (THQ)
27./00. [NDS] Phoenix Wright 4 (Capcom)
28./13. [NDS] Tottado! Yowiko's Deserted Island Life (Bandai-Namco)
29./00. [PS2] Edel Blume (Idea Factory)
30./18. [NDS] Crayon Shin-chan: (Banpresto)

NDS - 13
WII - 6
PS2 - 5
PSP - 3
360 - 2
PS3 - 1

PSG jaar geschorst door spandoek

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain mag volgend jaar niet deelnemen aan de landelijke bekercompetitie Coupe de la Ligue. Reden is een kwetsend spandoek dat supporters van de club uit Parijs tijdens de finale tegen RC Lens hadden opgehangen.

''Pedofielen, werklozen en inteelt: welkom bij de Ch'tis", stond er op te lezen. De Ch'tis is de bijnaam voor de inwoners van de regio Nord-Pas de Calais, waartoe ook de stad Lens behoort.

Paris Saint-Germain (PSG) won de finale met 2-1, en mag hierdoor deelnemen aan het toernooi om de UEFA Cup. De club vreesde in eerste instantie dat de Franse voetbalbond zou besluiten tot een puntenaftrek in de competitie. De club staat  erg laag, waardoor degradatie dichterbij zou zijn gekomen. De bond hield het echter bij een schorsing voor het bekertoernooi van volgend seizoen. De club heeft al aangekondigd dat het beroep aan zal tekenen tegen de straf.

PSG is overigens ook nog in de strijd voor een andere Franse beker, de Coupe de France. Daar staat het inmiddels in de halve finale.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

China opent langste brug over zee

In China is vandaag een van de langste bruggen ter wereld, de Hangzhou Baai-brug, met een ceremonie geopend. Met zijn 36 kilometer is het de langste brug ter wereld die over zeewater gaat.

De brug verbindt de metropool Shanghai met de haven- en industriestad Ningbo, aldus Chinese staatsmedia. De baai van Hangzhou, in het deltagebied van de rivier de Yangtze, ligt in een van de welvarendste gebieden van China.

Door de aanleg van de brug is de reistijd over de weg tussen Shanghai en Ningbo gemiddeld anderhalf uur korter geworden. Vanaf donderdag middernacht (Chinese tijd) mag het verkeer over de weg. Het project heeft ruim 1 miljard euro gekost.

Geweldsgolf tegen buitenlanders in Moskou

In de omgeving van Moskou zijn deze week drie Oezbeken vermoord. De politie en activisten hebben dit woensdag gezegd.

Onbekenden sneden in de nacht van dinsdag op woensdag in het dorp Ivakino de keel door van een 32-jarige Oezbeek. De twee andere Oezbeken, 23 en 30 jaar oud, kwamen op soortgelijke wijze om het leven. Hun lichamen werden woensdag gevonden op een bouwterrein in het dorp Jeskino. Russische ultranationalisten en neonazi's hebben het voornamelijk voorzien op gastarbeiders uit verarmde voormalige sovjetrepublieken in de Kaukasus en Centraal-Azië.

Al jarenlang leeft het geweld tegen buitenlanders eind april en begin mei, kort na de geboortedatum van Adolf Hitler, op, zegt Galina Kozjevnikova van het Sova Centrum, dat het aantal haatmisdrijven bijhoudt. Hitler werd op 20 april 1889 geboren.

Volgens het Sova Centrum zijn tot op heden dit jaar bij haatmisdrijven zeker 53 doden en 160 gewonden gevallen. In heel 2007 werden tachtig van dergelijke moorden geregistreerd. Volgens activisten doet de Russische regering nauwelijks iets om het geweld te stoppen.

Inwoners van Lesbos zijn boos

De inwoners van het Griekse eiland Lesbos zijn boos. Het eiland wordt aan de lopende band in één adem genoemd met lesbische vrouwen. Vertegenwoordigers van het eiland willen nu dat de rechter het oneigenlijk gebruik van het woord lesbiënne verbiedt.

De 90.000 inwoners van het eiland Lesbos worden ook wel Lesbiennes genoemd. De gang naar de rechter is gemaakt, omdat er een activistengroep actief is die gebruik maakt van het woord lesbienne. Volgens de vertegenwoordigers maken de vrouwelijke activisten misbruik van het woord, zodat de eilandbewoners niet meer gewoon kunnen zeggen dat zij Lesbienne zijn, zonder vreemde blikken te krijgen. "Ons eiland wordt misbruikt door vrouwen die helemaal geen connectie hebben met Lesbos", aldus een woordvoerder.

Het woord lesbisch zou wel afkomstig zijn van het eiland Lesbos, dat vroeger Lesvos heette. De vrouwelijke dichter Sappho was de eerste die openlijk over vrouwen zong en dichtte. Iets wat in die tijd als moedig werd gezien, aangezien er alleen maar over heldhaftige mannen werd gezongen en geschreven.

'Prozac kan multiple sclerose vertragen'

Prozac, een medicijn tegen depressies, kan de ziekte multiple sclerose (MS) helpen vertragen. Dat blijkt uit een studie van het Universitair Medisch Centrum Groningen onder 38 patiënten. De resultaten van de studie zijn gisteren gepubliceerd in het British Medical Journal.

Volgens de onderzoekers moet er meer onderzoek gedaan worden om zeker te weten dat Prozac zo veel effect heeft, maar zijn de eerste resultaten hoopgevend. De helft van de groep patiënten kreeg elke dag Prozac, de andere helft niet. Elke vier weken werd een hersenscan uitgevoerd om te kijken of er nieuwe ontstekingen te vinden waren, een signaal van progressie van MS.

Na acht weken bleken de patiënten die een placebo kregen meer ontstekingen te hebben dan de mensen die Prozac gebruikten. Aan het einde van de studie, na 24 weken, bleek twee derde van de mensen die Prozac innamen geen nieuwe ontstekingen te hebben tegen een kwart van de mensen zonder het antidepressivum.

Meer dan 1 miljoen mensen wereldwijd lijden aan MS, een aandoening van het centraal zenuwstelsel. Patiënten gaan steeds verder achteruit en hebben eens in de zoveel tijd een toeval die veelal blijvende schade achterlaat. De symptomen hangen af van het deel van het zenuwstelsel dat door een toeval geraakt wordt.

Meer tracks Guitar Hero on Tour bekend gemaakt

Activision heeft in het Amerikaanse Nintendo Power wat meer tracks van Guitar Hero on Tour bekend gemaakt. De game, waarmee je met een speciaal gemaakte accessoire je DS in een heuse gitaar kan veranderen, zal in ieder geval de volgende tracks bevatten:

Do What You Want - OK Go
All The Small Things - Blink 182
Spiderwebs - No Doubt
Are You Gona Be My Girl - Jet
We're Not Gonna Take It - Twisted Sister
All Star - Smash Mouth
Breed - Nirvana
Jessie's Girl - Rick Springfield
Hit Me With Your Best Shot - Pat Benatar
This Love - Maroon 5
Heaven - Los Lonely Boys
Helicopter - Bloc Party
China Grove - The Doobie Brothers
Rock and Roll All Nite - KISS (cover door Line 6)
What I Want - Daughtry

Aan deze tracks zullen nog een tiental toegevoegd worden, het is nog niet bekend of er downloadable content zal verschijnen.

CIA: spanningen VS en Europa houden aan

De spanningen tussen de Verenigde Staten en Europa zullen aanhouden. Dat heeft CIA-directeur Michael Hayden woensdag voorspeld. De spanningen komen volgens hem voort uit de verschillende visies van de traditionele bondgenoten op terrorisme.

"Het is nog onduidelijk wanneer en of de VS en Europa hetzelfde standpunt zullen innemen ten aanzien van de bedreigingen van de 21e eeuw, om vervolgens een gezamenlijke veiligheidsbenadering te vormen", zei Hayden.

De VS beschouwt zichzelf als een land dat in staat van oorlog verkeert, dat de terroristen achtervolgt waar zij zich ook bevinden. "In een groot deel van Europa wordt terrorisme anders gezien: voornamelijk als een intern probleem voor gezagshandhavers. De oplossingen zijn beperkter, die richten zich vooral op het beveiligen van het eigen land", zei hij.

In het midden van de eeuw is China politiek en economisch waarschijnlijk een concurrent van de Verenigde Staten, zei Hayden. Maar de Aziatische grootmacht moet volgens hem niet worden behandeld als een 'onvermijdelijke vijand' in spe.

"Als Beijing begint grotere verantwoordelijkheid te accepteren voor de gezondheid van het internationale systeem, iets wat alle grootmachten moeten doen, dan blijven we op een constructief, hoewel competitief, pad." De uitbreiding van de Chinese strijdkrachten is volgens Hayden bedoeld als tegenwicht voor de Amerikaanse strijdkrachten en om Taiwan te intimideren. "Na twee eeuwen van veronderstelde westerse dominantie is China vastbesloten zijn spierballen te laten zien."

Een scherpe bevolkingsgroei in de komende decennia, vooral in Afrika, Azië en het Midden-Oosten, zal zijn tol eisen op grondstoffen, de migratie doen toenemen en kan leiden tot meer gewelddadig extremisme, zei hij. Demografische veranderingen, de opkomst van China en de transatlantische alliantie zullen volgens hem bepalend zijn voor het Amerikaans buitenlands en veiligheidsbeleid tot na het midden van deze eeuw.

Hayden riep Amerikanen op talen te leren en zich te verdiepen in andere culturen, om de nieuwe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. "Grote delen van de wereld, waaronder die delen die in de toekomst meer invloed hebben, zijn het niet eens met al onze ideeën. Terwijl we de waarden koesteren die onze levens vorm geven moeten we die van anderen kennen en waarderen", zei hij.

Blizzard koopt Diablo3.com

Herinneren jullie de Diablo 3 countdown nog? Deze countdown verscheen op verschillende Diablo 3 websites maar was volgens deze zelfde websites niet de countdown naar een eventuele aankondiging van Diablo 3. De countdown liep vandaag af, en nu is dan ook bekend wat het nut was van de countdown.

De populaire fansite diablo3.com is namelijk vanaf vandaag geen fansite meer. Blizzard heeft de site opgekocht waardoor het erop lijkt dat we snel meer zullen horen van een vervolg op de populaire hack & slash Diablo 2. Opgekocht is trouwens een verkeerd woord want de eigenaren van de site hebben de site gratis aan Blizzard overgedragen. De nieuwe fansite gaat vanaf vandaag verder op www.diablofans.com.

Busongeluk in Egypte

Acht mensen zijn vandaag omgekomen door een ongeval met een bus met Europese en Noord-Amerikaanse toeristen op het Egyptische schiereiland Sinaï. Ongeveer twintig mensen raakten gewond. Dat hebben de Egyptische autoriteiten laten weten.

In de bus zaten toeristen uit onder meer Italië, Canada, Groot-Brittannië, Rusland en Oekraïne. De bus met ongeveer veertig inzittenden was op weg van de badplaats Sharm el-Sheikh naar de hoofdstad Caïro. In een scherpe bocht kantelde de bus, mogelijk door een klapband. Het voertuig vloog daarna in brand. Enkele gewonden zijn er zeer slecht aan toe.

Is er een plekje over voor mij...?

Reserveer nu een plekje in de hemel! Ooit komt er een dag dat je niet meer op deze mooie aarde rondloopt. Je wilt dan wel zeker weten dat je in de hemel terecht komt. Nu kun je alvast een mooi plekje reserveren, gegarandeerd en als je niet tevreden bent dan krijg jij je geld terug!

En dat kan al vanaf $12,79 (groepen krijgen korting). Waar wachten jullie nog op, ga snel naar Reserve A Spot In Heaven.com

Grote kunstschat ontdekt in Duitsland

De Duitse federale opsporingsdienst LKA heeft in een pakhuis in München een grote kunstschat met een waarde van omgerekend 64 miljoen euro in beslag genomen. Het gaat om antieke kunstvoorwerpen uit de vroegere Maya-, Inca- en Aztekenrijken in Latijns-Amerika, meldde de LKA gisteren.

De circa 1100 voorwerpen - vooral sculpturen, maskers en sieraden - zitten verpakt in kisten. Volgens de LKA zullen ze nog jaren in Beieren opgeslagen liggen omdat het zeer veel tijd zal kosten om te bepalen wie de rechtmatige eigenaar is of eigenaren zijn. Landen als Colombia, Costa Rica en Peru eisen de spullen op, maar ook een Costaricaanse kunstverzamelaar.

De 66-jarige Costaricaan zou de kunstvoorwerpen in het geheim van Spanje naar Duitsland hebben later vervoeren. Volgens de LKA stond de kunstschat onder toezicht van de Spaanse autoriteiten om opgehelderd te krijgen wie er recht heeft op de voorwerpen. Die zouden onderdeel zijn geweest van een tentoonstelling die in 1997 in Santiago de Compostella plaatsvond.

GTA harde realiteit bij release in Londen

Politici en Jack Thompson zijn het erover eens: Grand Theft Auto is het kwaad en is de oorzaak van zinloos geweld tegen politieagenten en prostituees. Met de release van de nieuwe GTA verwachten die dan ook dat er snel weer een school-shooting zal plaatsvinden. Met de release in Londen hebben deze mensen er weer een reden erbij om GTA in een kwaad daglicht te stellen.

Op de dag van de release stonden er grote rijen voor de winkels. Plotseling sprong iemand, die stond te wachten, uit de rij en begon op een willekeurige voorbijganger in te steken. Het 23-jarige slachtoffer werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog steeds opzoek naar de de dader. De reden voor deze bizarre actie is ook nog niet bekend.

Ouders ontvoerde Madeleine schrijven boek

Een jaar na het verdwijnen van het Britse meisje Madeleine willen haar ouders een boek publiceren. Kate en Gerry McCann hopen daarmee geld op te halen voor de zoektocht naar hun dochter, aldus Britse media eerder deze week.

In het boek willen de ouders "de waarheid aan het licht brengen" over wat zij het afgelopen jaar hebben doorstaan, zei hun woordvoerster. Het boek kan volgens deskundigen 1 miljoen pond (1,26 miljoen euro) opleveren.

De peuter verdween op 3 mei vorig jaar tijdens een vakantie in Portugal. De zaak werd al snel wereldnieuws en uit heel Europa kwamen tips binnen van mensen die dachten het meisje te hebben gezien. Tot nog toe is de zoektocht vergeefs. De ouders gelden zelf ook als verdacht.

Geen proefdieren in rook in Belgische Leuven

Sigarettenfabrikant Philip Morris mag in het Belgische Leuven geen laboratorium uitbreiden om de effecten van tabaksrook op de gezondheid te testen. Het gemeentebestuur heeft de milieuvergunning afgewezen, omdat het tegen het gebruik van proefdieren in het laboratorium is.

Jaarlijks worden er, volgens de Anti Dierproeven Coalitie, 4000 tot 6000 dieren lange tijd aan sigarettenrook blootgesteld. Daarna worden ze gedood en onderzocht. Volgens de Leuvense wethouder van Milieu Mohamed Ridouani wordt met deze onderzoeken geen doorbraak op medisch vlak bereikt: "integendeel, het gaat om de ontwikkeling van sigaretten die kanker kunnen veroorzaken." Philip Morris kan tegen de beslissing in beroep gaan.

Computersysteem apotheek vaak niet veilig

De computersystemen van apotheken zijn onbetrouwbaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De inspecteur-generaal van de inspectie, Gerrit van der Wal, zei dat eerder deze week in het Radio 1 journaal.

Daardoor bestaat de kans dat patiënten medicijnen krijgen die niet samen kunnen gaan of waar iemand allergisch voor is. Volgens Van der Wal denken apothekers ten onrechte dat hun systemen veilig zijn, maar blijkt dat te vaak niet het geval. "Als je te veel op het systeem vertrouwt let je zelf iets minder op."

Hoeveel mensen er door verkeerde medicatie in het ziekenhuis terecht komen, is niet bekend. De inspectie stuurt alle apothekers een brief met daarin een waarschuwing en adviezen over hoe beter inzicht te krijgen in welke medicijnen patiënten wel of niet zouden moeten krijgen.

Islamitische leiders Somalië gedood

Een luchtaanval op een huis in Somalië heeft zeker acht mensen het leven gekost. Onder de doden zijn twee islamitische militieleiders. Dat heeft een woordvoerder van de islamitische milities laten weten.

"Het klopt dat vliegtuigen van de ongelovigen Dusamareb hebben gebombardeerd. Twee van onze belangrijke mensen zijn bij het incident gedood", verklaarde Mukhtar Robow Adumansur van de samenwerkende islamitische milities in Somalië. De zegsman van de islamitische milities stelde dat Amerikaanse militairen achter de aanval in het district Dhusamareb in midden-Somalië zaten.

Tot eind 2006 controleerden islamitische milities de hoofdstad Mogadishu en het grootste deel van Somalië. Ze werden verdreven door troepen van de voorlopige Somalische regering en het Ethiopische leger. In het begin van 2007 braken hevige gevechten uit, waarbij de burgerbevolking niet werd gespaard. De Verenigde Staten hebben in de afgelopen maanden verscheidene aanvallen uitgevoerd op stellingen, waar zich milititante moslims zouden schuilhouden.

'Verpakkingsbelasting op kassabon'

In de supermarkten zal vanaf vandaag een extra regeltje aan de kassabon toegevoegd worden. Op de kassabon komt namelijk te staan dat het totaalbedrag "inclusief verpakkingsbelasting" is.

De fabrikanten van verpakte levensmiddelen moeten dit jaar in totaal 240 miljoen euro betalen aan verpakkingsbelasting. Bijna de helft hiervan, 115 miljoen euro, gaat direct naar het Afvalfonds. Het Centraal Bureau Levensmiddelen verwacht dat de belasting door de fabrikant doorberekend zal worden aan de supermarkten. Deze kunnen hun kosten weer doorberekenen aan de klanten. Of de prijs van de producten ook werkelijk omhoog gaat is nog niet bekend.

Met dank aan Tarak voor de submit

Schat voor kust van Namibië gevonden

Voor de kust van Namibië is een 500 jaar oud scheepswrak gevonden met aan boord duizenden Spaanse en Portugese gouden munten en enkele tonnen aan ivoor. Dat meldde de BBC gisteren.

Het wrak werd bij toeval ontdekt tijdens werkzaamheden van het nationale diamantbedrijf (Namdeb) voor de kust. Naast de munten en de olifantslagtanden zijn er ook kanonnen en menselijke resten aangetroffen.

Volgens archeologen dateert het geschut uit het begin van de zestiende eeuw en komen de kanonnen uit Spanje. Er wordt intussen gespeculeerd dat het mogelijk gaat om het zeilschip van de Portugese ontdekkingsreiziger Bartolomeu Dias, die rond 1500 verdween en als eerste om Kaap de Goede Hoop voer.

Bommen ontploffen na arrestatie ETA-burgemeester

Enkele uren na de arrestatie van een Baskische burgemeester die ervan verdacht wordt banden te onderhouden met de afscheidingsbeweging ETA, zijn afgelopen nacht in Spaans Baskenland drie bommen ontploft. Volgens de autoriteiten vielen er geen slachtoffers.

Twee bommen gingen vrijwel gelijktijdig af op een parkeerplaats in de stad San Sebastian. Met een telefoontje hadden de vermeende daders de autoriteiten tijdig ingeseind dat er bommen zouden afgaan. Het derde explosief ging af in een gebouw van het ministerie van Arbeid bij de stad Bilbao.

Grootste Holocaust-archief ter wereld open

In het Duitse Bad Arolsen is gisteren het grootste archief ter wereld met gegevens over de misdaden en de slachtoffers van het naziregime voor het publiek opengegaan. De Internationaler Suchdienstes des Roten Kreuzes (ITS) bevat 50 miljoen documenten over 17,5 miljoen kampgevangenen, dwangarbeiders en verdreven personen.

Het archief werd na de Tweede Wereldoorlog opgezet door het Rode Kruis om gezinnen weer bij elkaar te brengen. De toegang tot de gegevens was zestig jaar vrijwel beperkt tot het Rode Kruis om nabestaanden te helpen bij hun zoektocht naar vermisten. Het gaat om uiterst nauwkeurige en vaak zeer persoonlijke informatie over gevangenen in vernietigingskampen en andere slachtoffers van de nazi's.

Van Bommel mag geen fouten maken

Mark van Bommel moet donderdagavond uitkijken in Sint Petersburg. De heetgebakerde middenvelder van Bayern München staat op 'scherp' in het toernooi om de UEFA Cup. Indien van Bommel in de return tegen FC Zenit een gele kaart krijgt, is hij geschorst voor de finale in Manchester. Bayern moet zich natuurlijk eerst nog wel even plaatsen voor de eindstrijd op 14 mei.

Van Bommel zal ondanks het risico van een schorsing toch voluit gaan in Rusland. Hij wil maar al te graag met Bayern de zeldzame trilogie winnen. De Duitse beker is al binnen, de Duitse titel is nog slechts een kwestie van tijd en de kans op de UEFA Cup heeft 'FC Hollywood' nog in eigen hand.

De Russissche kampioen staat onder leiding van de trainers Dick Advocaat en Cor Pot. Met 1-1 vorige week in München was het Nederlandse duo best tevreden. Een tegenvaller voor FC Zenit is wel dat drie belangrijke spelers, onder wie de Nederlander Fernando Ricksen, zijn geschorst. In de andere halve eindstrijd speelt Glasgow Rangers in Italië tegen Fiorentina, de ploeg die dit seizoen FC Groningen en PSV uitschakelde. Het eerste duel in Schotland eindigde in 0-0.



Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Kate Hudson mooier dan Scarlet Johansson

Kate Hudson staat bovenaan de lijst van honderd mooiste mensen van het Amerikaanse tijdschrift People. Dat maakte de website van het blad deze week bekend. De 29-jarige actrice wint het van collega's als Scarlet Johansson en Halle Berry.

De laatste staat voor de twaalfde keer op de lijst van honderd mooiste mensen. Vorig jaar voerde Drew Barrymore de lijst van People aan. Kate Hudson is overigens de dochter van actrice Goldy Hawn en speelt momenteel in de actiecomedy Fools Gold.

Doutzen Kroes verdient 3,8 miljoen euro per jaar

De Friezin Doutzen Kroes is dit jaar de top 5 van best betaalde modellen binnengestormd. De 23-jarige kwam binnen op de vijfde plaats met een inkomen in 2007 van 6 miljoen dollar (3,8 miljoen euro), aldus de website Forbes.com.

Het best betaalde model is de Braziliaanse Gisele Bundchen (27) met een inkomen dat vorig jaar uitkwam boven de 35 miljoen dollar (22,4 miljoen euro). Op de tweede plaats staat de Duitse Heidi Klum (34) met 14 miljoen dollar (een kleine 9 miljoen euro) en derde is de Britse Kate Moss (34) met 7,5 miljoen dollar (4,8 miljoen euro), aldus Forbes.com. Krous kreeg overigens deze week een eigen wassen beeld bij Madam Tussaud.

Twee schepen gezonken, opvarenden gered

De Kustwacht heeft in de nacht van woensdag op donderdag vier opvarenden van een zinkend plezierjacht voor de kust van IJmuiden gered. Later in de vroege ochtend haalde de dienst drie opvarenden van een jacht 9 kilometer ten westen van Zandvoort. Beide schepen zonken na de reddingsactie en moeten volgens een woordvoerder van de Kustwacht als verloren worden beschouwd.

De eerste melding kwam rond 02.00 uur binnen bij het Kustwachtcentrum in Den Helder via een alarm van een noodradiobaken. Het bleek te gaan om een jacht dat zich 65 kilometer uit de kust bevond. Op het schip, dat water maakte, bevonden zich vier opvarenden. De Kustwacht rukte uit met een reddingsboot en een helikopter van de Koninklijke Marine. Een bemanningslid van de helikopter, die op het zinkende schip werd afgezet, heeft geprobeerd de vier mensen aan boord van het toestel te krijgen. Dit lukte niet door het slechte weer en de hoge golven.

Het lukte even later wel de opvarenden aan boord van de reddingsboot te krijgen. Het vaartuig nam het gehavende jacht op sleeptouw, maar het zonk korte tijd later. Volgens een zegsman van de Kustwacht is het goed mogelijk dat het jacht is geramd door een groot vrachtschip zonder dat het vrachtschip het zelf heeft gemerkt. Ook het jacht voor de kust van Zandvoort maakte water. De reddingsboten van Zandvoort en Katwijk rukten uit en een loodsboot in de buurt van het gehavende vaartuig schoot te hulp. De oorzaak van de lekkage is onduidelijk.

Illusionist Blaine houdt 17 minuten adem in

De Amerikaanse illusionist David Blaine heeft het wereldrecord adem inhouden gebroken. De magiër hield tijdens een show van Oprah Winfrey onder water 17 minuten en 4 seconden zijn adem in.

"Ik voel me prima'', verklaarde Blaine toen hij na ruim 17 minuten het enorme aquarium in de studio van Oprah verliet. De illusionist bereidde zich voor op zijn actie door 23 minuten puur zuurstof te inhaleren om zijn longen van een extra voorraad te voorzien. Hij was zelf overigens niet tevreden met het record: de Amerikaan had gemikt op 23 minuten. Het oude record stond op 16 minuten en 32 seconden. De 34-jarige illusionist beklemtoonde dat hij het record kon breken door de grenzen van zijn eigen lichaam te verleggen. "Het is geen truc'', bezwoer hij de talkshowhost. Blaine baarde eerder opzien door 44 dagen in een glazen bol boven de Londense rivier de Theems te hangen. Ook liet hij zichzelf recent 63 uur opsluiten in een enorm blok ijs op Times Square in New York.

Lubbers niet vervolgd voor billenknijp-aanklacht

Een federale rechter in New York heeft een aanklacht wegens ongewenste seksuele intimiteiten tegen oud-premier Ruud Lubbers afgewezen. De zaak was aanhangig gemaakt door Cynthia Brzak. Brzak beschuldigde Lubbers in de tijd dat hij Hoge Commissaris van de Vluchtelingen was van ongewenste intimiteiten. Het koste de Nederlander uiteindelijk zijn baan bij de VN.

Volgens rechter Robert Sweet blijkt zonneklaar uit eerdere gerechtelijke uitspraken dat de Verenigde Naties en het VN-personeel immuniteit genieten op het vlak van arbeidsrelaties. Hij had daardoor naar eigen zeggen geen andere keus dan de aanklacht te verwerpen, meldde het Amerikaanse persbureau Associated Press woensdag. De advocaat van Brzak heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen het vonnis.

Niet alleen Lubbers, die Brzak in december 2003 onbetamelijk zou hebben beetgegrepen na een zakenontmoeting, werd genoemd in de klacht. Ook oud-secretaris-generaal Kofi Annan en zes anderen hadden zich volgens de Amerikaanse moeten verantwoorden voor de rechter. Annan weigerde in te grijpen ondanks een belastend rapport van ondersecretaris-generaal Dileep Nair, die adviseerde Lubbers aan te pakken wegens wangedrag en machtsmisbruik in een poging de uitslag van het onderzoek tegen hem te beïnvloeden. De toenmalige secretaris-generaal wenste de Nederlander niet te ontslaan. Lubbers stapte in februari 2005 zelf op.

Het strontstraatje

Het leven is kut. Dat weet iedereen. Vanaf 21 december is het leven steeds kutter geworden ook, want vanaf die datum worden de dagen nog steeds langer ook. Het wordt steeds vroeger op de ochtend licht. Gelukkig gaat de zomertijd in tijdens het laatste weekend van maart, dus dan is het weer een uur later licht. Daar staat dan weer tegenover dat het 's avonds later donker wordt, maar de ware hypochonder heeft het dan toch al op een zwaar zuipen gezet.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.