PSG jaar geschorst door spandoek

De Franse voetbalclub Paris Saint-Germain mag volgend jaar niet deelnemen aan de landelijke bekercompetitie Coupe de la Ligue. Reden is een kwetsend spandoek dat supporters van de club uit Parijs tijdens de finale tegen RC Lens hadden opgehangen.

''Pedofielen, werklozen en inteelt: welkom bij de Ch'tis", stond er op te lezen. De Ch'tis is de bijnaam voor de inwoners van de regio Nord-Pas de Calais, waartoe ook de stad Lens behoort.

Paris Saint-Germain (PSG) won de finale met 2-1, en mag hierdoor deelnemen aan het toernooi om de UEFA Cup. De club vreesde in eerste instantie dat de Franse voetbalbond zou besluiten tot een puntenaftrek in de competitie. De club staat  erg laag, waardoor degradatie dichterbij zou zijn gekomen. De bond hield het echter bij een schorsing voor het bekertoernooi van volgend seizoen. De club heeft al aangekondigd dat het beroep aan zal tekenen tegen de straf.

PSG is overigens ook nog in de strijd voor een andere Franse beker, de Coupe de France. Daar staat het inmiddels in de halve finale.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport