Pretparken halen paasschade in

De pretparken doen het dit jaar goed tijdens Hemelvaart. Het Dolfinarium, Walibi World en Avonturenpark Hellendoorn trekken meer bezoekers dan vorig jaar. Een opgeluchte directeur van Dolfinarium Harderwijk Frankwin van Beers denkt dat het rustige lenteweer een rol speelt. "Er zijn ruim meer bezoekers dan vorig jaar met Hemelvaart." Tijdens Pasen vielen de bezoekersaantallen tegen, mede omdat toen sneeuwbuien vielen.

De meivakantie valt volgens de parken dit jaar ongunstig. "Veel mensen hebben een langere vakantie dan normaal en zijn naar het buitenland afgereisd."

In de Efteling is het 'gezellig druk', laat een woordvoerder weten, die geen exacte cijfers kan geven."Er zijn opvallend veel bezoekers uit België. Morgen zijn ook veel Belgen vrij." Ook Walibi World in Biddinghuizen heeft weinig te klagen. "Het park ontvangt vandaag veel meer gasten dan verwacht", zegt directeur operations van Walibi World Marjolein van de Stolpe. "De drukte kwam al vroeg op gang."

Avonturenpark Hellendoorn stroomde al vroeg in de ochtend vol. "We hebben tien procent meer bezoekers dan vorig jaar met Hemelvaart", zegt Rudy de Clerq, directeur van het park."We horen dat alle bungalowparken en campings in de buurt zijn volgeboekt, dus dat gaat nog gezellig worden de komende week."

In de Keukenhof in Lisse is het op 1 mei traditiegetrouw heel druk, mede omdat het in de buurlanden een vrije dag is. Daarnaast zorgt de start van Meimaand Fietsmaand voor meer bezoekers, zegt een woordvoerder. "Vanochtend was het prachtig, maar het heeft tussen de middag enorm gehoosd. Maar het is nog steeds heel druk." Zij schat dat er donderdag tussen de vijftien- en twintigduizend bezoekers op de bloemen afkomen. "Maar dat is een ruime schatting."

Ook in Madurodam loopt het storm. Directeur Peter Verdaasdonk hoopt donderdag rond de zesduizend bezoekers te kunnen verwelkomen, ondanks de regen die rond 13.00 uur viel. Vorig jaar waren dat er grofweg vijfduizend. Hij verklaart de hogere aantalen door de aaneenschakeling van vrije dagen. Ook de nagebouwde Sesamstraat-studio's trekken volgens hem veel gezinnen met kinderen.