Zuiplap tiranniseert restaurant met hond

Djeez

Een dronken, agressieve man en zijn terriër hebben gistermiddag voor flink wat opschudding gezorgd in Den Helder. De zuiplap liet de hond rustig inhappen op twee mannen in een hamburgertent, waarop beide mannen flinke beten opliepen. Zij moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De 39-jarige hondenbezitter uit Den Helder liep volgens de politie het restaurant binnen en begon stennis te trappen. Even later verdween de man weer om vervolgens even later terug te keren met zijn viervoeter en een honkbalknuppel.

Hij begon ruzie te zoeken met een 21-jarige jongeman, die rustig met een kind een broodje aan het eten was. Het etentje werd ruw verstoord door de dronkaard, waarop de jongeman niets anders restte dan zichzelf te verdedigen met een stoel. Ondanks het zitmeubilair wist de hond hem toch nog enkele keren te bijten. Ook een toegesnelde medewerker van zeventien werd enkele keren gebeten. De hond zette tot tweemaal toe zijn tanden in het been van de fastfoodmedewerker.

De politie wist de zuiplap even later thuis aan te treffen, alwaar hij de agenten bedreigde. De man is naar het politiebureau afgevoerd. Daar verklaarde hij in een soort psychose te zijn geraakt en berouw te hebben van zijn daad. Hij zal binnenkort op het matje van de Alkmaarder officier van justitie worden geroepen.