Uitslag Fiorentina - Glasgow Rangers

Glasgow Rangers is ten koste van Fiorentina doorgedrongen tot de finale van de UEFA Cup. Fiorentina werd pas na penalties verslagen. In de finale treft Glasgow Rangers de formatie van ex-Rangers coach Dick Advocaat, Zenit St. Petersburg.

Tijdens de eerste helft bleven de Schotten, ondanks een veldoverwicht van Fiorentina, redelijk makkelijk overeind. Fiorentina kon, ondanks positioneel sterk spel, geen kansen creëren. Aan de andere kant werd Frey geen moment uitgetest door de Rangers. Na rust deed Fiorentina er een schepje bovenop en dit leidde tot een eerste grote kans voor Ujfalusi, die zijn volley maar net over zag gaan. Verder schoot Pazzini naast en werd een poging van Mutu maar net gered.

Het duurde tot een kwartier voor tijd dat de Rangers eens wat terugdeden. Doordat Ujfalusi de fout inging, verscheen Davis plots voor doelman Frey. De doelman van Fiorentina kon echter redding brengen op de poging van Davis. Even later was het Whittacker die met een pegel het doel van Frey bestookte, maar ook dit schot werd gepareerd door de Franse doelman. Tussendoor was invaller Vieri nog dichtbij een goal voor de Italianen, maar hij viel een meter van het doel over de bal.

Omdat het eerste duel een 0-0 gelijkspel opleverde en ook deze wedstrijd geen doelpunt werd gemaakt, moest er een verlenging aan te pas komen. Tijdens deze verlenging kregen Kuzmanovic, Mutu en Vieri kansen om de Italianen op voorsprong te zetten, maar ze misten alledrie precisie. Ook na de rode kaart van Rangers-speler Cousin, hij ontving zijn tweede gele kaart, hielden de Schotten zich makkelijk staande. Zo moesten penalties uiteindelijk de beslissing gaan brengen.

Ferguson mocht als eerste aanleggen voor de Rangers. Zijn inzet werd meteen al op prachtige wijze gekeerd door doelman Frey. Dit bleek niet genoeg te zijn voor de winst, want namens Fiorentina misten Liverani en Vieri hun penalty. Omdat Novo de beslissende penalty binnen wist te werken, is Glasgow Rangers de opponent van Zenit St. Petersburg in de finale van de UEFA Cup.

Fiorentina - Glasgow Rangers 0-0
Glasgow Rangers wint na penalties 2-4

Toeschouwers: 35.000
Scheidsrechter: De Bleeckere (Bel)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Gele kaart: Thomson, Weir, Cousin (Glasgow Rangers),
Rode Kaart: Cousin (109/2xg) (Glasgow Rangers)

Opstellingen

Fiorentina: Frey, Jørgensen, Gamberini, Ujfalusi, Gobbi, Donadel (Kuzmanovic/42), Liverani, Montolivo, Santana (Semioli/94), Pazzini (Vieri/79), Mutu

Glasgow Rangers: N. Alexander, Broadfoot, Cuéllar, Weir, Papac, Whittaker, Ferguson, Hemdani, Davis (Novo/81), Thomson, Darcheville (Cousin/65)