Uitslag Zenit - Bayern München

Niels (DerMeister)
Zenit St. Petersburg heeft zich ten koste van Bayern München geplaatst voor de finale van de UEFA-cup. De eerste wedstrijd eindigde in 1-1. Vanavond werd het 4-0 in het voordeel van de Russen. De tweede finalist wordt vanavond bekend. Om 20:45 maken Fiorentina en Glasgow Rangers uit wie de tegenstander wordt van de formatie van Dick Advocaat.

Het duel begon gelijk enerverend. Nadat Klose in de tweede minuut al een bal van de lijn haalde, was het na vier minuten toch al raak. Pogrebnijak schoot een vrije trap dwars door de Duitse muur het doel in. Na dit doelpunt schroefde de Duitsers het tempo meteen flink op en Zenit zakte daardoor ver terug op de eigen helft.

Toch waren het de Russen die de beste kansen kregen. Anjoekov miste een grote kans door van dichtbij net voorlangs te schieten. Aan de andere kant was Toni dichtbij de gelijkmaker, zijn kopbal ging maar net over. Net voor rust was het toch Zenit die opnieuw tot scoren kwam. Zyrjoanov maakte na een mooie schijnbeweging de 2-0. Dit was tevens de ruststand.

In het begin van de tweede helft was het opnieuw Bayern die de druk opvoerde. Zenit ging vanaf dat moment op de counter speelde en dit resulteerde na een kwartier in de derde goal van de avond. Faizoelin kopte hard in en Kahn was kansloos.

Opnieuw moest Bayern komen, maar de moed zakte langzaam weg bij de Duitsers. Op een paar afstandschoten na, kon Bayern geen gevaar stichten voor het doel van Malafejev. Het beetje hoop wat Bayern dan nog had, werd helemaal teniet gedaan toen Pogrebnijak zijn tweede doelpunt van de avond liet aantekenen. Dominguez legde de bal goed terug en de spits rondde erg goed af. Omdat Pogrebnijak in de slotfase nog een gele kaart pakte, zal hij er niet bij zijn als Zenit de finale gaat spelen, 14 mei in Manchester.

FC Zenit - Bayern München 4-0
4’ Pogrebnijak 1-0
39’ Zyrjanov 2-0
54'Faizoelin 3-0
73' Pogrebnijak 4-0

Toeschouwers: 22.000
Scheidsrechter: Henning Øvrebø (Noo)
Stadion: Petrovsky Stadion
Gele kaart: Pogrebnijak (FC Zenit), Toni, Lell (Bayern München)

Opstellingen

FC Zenit: Malafejev, Anjoekov, Krizanac, Sjirokov, Gorsjkov, Zyrjanov, Timojtsjoek, Denisov, Dominguez (Lee H/89), Pogrebnijak, Faizoelin

Bayern München: Kahn, Jansen (Lell/46), Lúcio, Demichelis, Lahm, Schweinsteiger, Van Bommel, Zé Roberto (Podolski/46), Ribéry, Toni, Klose (Sosa/62)