Koster: "Score had groter moeten zijn"

Niels (DerMeister)
Adrie Koster was na afloop zeer tevreden over het behaalde resultaat tegen Heerenveen. Ajax won zonder al teveel problemen de uitwedstrijd tegen de Friezen met 1-2 en heeft hierdoor een uitstekende uitgangpositie om de finale te bereiken om een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Koster complimenteerde zijn ploeg met het optreden, maar had achteraf meer goals verwacht: "In de eerste tien minuten hadden we moeite om het spel te maken, maar daarna ging het veel beter. Het is niet verkeerd om hier met 1-2 te winnen, maar eigenlijk had de score groter moeten zijn. In dat opzicht zat het tegen met die ballen op de paal en lat." Koster vervolgde: "De ploeg heeft een goede prestatie neergezet. Vooral Suárez was levensgevaarlijk."

Vorige maand moest Ajax ook naar Friesland afreizen om tegen Heerenveen aan te treden. In het kader van de competitie won Ajax toen met 2-4. "Wij hadden veel meer grip op de wedstrijd. Destijds waren we wel effectiever", aldus de coach van Ajax.

Matchwinnaar van de wedstrijd, Johnny Heitinga, schaarde zich achter Koster. Ook hij vond dat er nog meer in had gezeten voor de Amsterdammers. Heitinga vertelde: "2-1 is gewoon een goede uitslag, maar als je het beter uitspeelt, win je hier met grote cijfers. Wij domineerden. We creëerden heel veel mogelijkheden, raakten de lat en de paal. Suárez miste één-tegen-één met Van Dijk."

Heitinga was zelf wel verantwoordelijk voor de tegengoal van Heerenveen. Nadat hij in de fout ging, kon Sibon de gelijkmaker binnentikken. Een paar minuten later maakte hij deze fout meer dan goed, door de 1-2 binnen te koppen. "Die 2-1 was heel belangrijk. Je speelt 93 minuten geconcentreerd, op één moment na. Ik wilde de bal schampen. Sibon, die sluwe spits, maakt het dan meteen af. Ik ben heel blij met die winnende goal. We zijn er echter nog niet, er zijn nog negentig minuten te spelen", aldus een opgeluchte Heitinga.