Terry: "Chelsea heeft dit verdiend"

Gisteren slaagde Chelsea er eindelijk in om de finale van de Champions League te bereiken. Volgens aanvoerder John Terry is dit volledig verdiend.

"Het is fantastisch, we hebben dit na de laatste jaren volledig verdiend", aldus Terry. "We hebben het vandaag goed gedaan. Ik ben blij voor de club, want we wachtten al zo lang op de finale."

Volgens Terry speelde vooral Frank Lampard een belangrijke rol. "Frank voetbalde geweldig, hij was een van onze sleutelspelers. Hij heeft het op dit moment niet makkelijk, maar heeft toch álles aan het team gegeven."

Ook coach Avram Grant is zeer tevreden met het bereiken van de finale. "Liverpool heeft een goed team, met een tactische coach. Je moet oplettend tegen ze spelen, dat hebben we gedaan", aldus Grant. "We hebben geschiedenis geschreven, ik ben er trots op dat we het op mijn manier hebben gedaan. Maar ik heb het liever niet over mij, Roman Abramovitsj heeft deze club gevormd, en de club beschikt over een uitstekende technische staf."

Liverpool-verdediger Jamie Carragher kan de uitschakeling accepteren. "Natuurlijk was er teleurstelling in de kleedkamer, vooral omdat we het in Londen goed hebben gedaan. We hebben karakter getoond, maar het gaat om het resultaat."

"Misschien hadden we een strafschop moeten krijgen na de overtreding op Sami Hyypiä, maar het heeft geen zin daar na de wedstrijd nog over te klagen. Chelsea is door, nu is het hun beurt om te genieten. Wij moeten dat accepteren en weer verder gaan."