McEwen wint 2e etappe Romandië

ErikHK
Robbie McEwen heeft de tweede etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. In een massasprint bleef hij Daniele Bennati en Matti Breschel voor.

De tweede etappe ging van Moutier naar Fribourg en was 172,1 kilometer lang. Na vier kilometer was de eerste ontsnapping al een feit. Rémy Di Gregorio, José Luis Arrieta en Ian McKissick reden weg uit het peloton en werden pas acht kilometer voor de finish achterhaald.

In de slotfase van de race was er nog een vluchtpoging van Alexandre Moos. Hij werd echter alweer snel ingehaald. De ploegen met de sprinters in de gelederen wisten dat ze vandaag een goede kans hadden om een overwinning te boeken. Mark Cavendish werd vooraf gezien als een van die kanshebbers. De Brit werd echter ingesloten in de slotmeters, en was daardoor kansloos.

Het werd dus McEwen, de sprinter van Silence-Lotto, die na ruim 172 kilometer als nummer een over de eindstreep kwam. Daarmee boekte de Australiër zijn eerste overwinning van dit seizoen. Michael Albasini staat nog steeds bovenaan in het algemeen klassement, en behoudt dus logischerwijs de leiderstrui. Thomas Dekker vinden we nog steeds terug op de vijfde plek in dat klassement.