Toetsenbord ranziger dan wc

Het toetsenbord van een pc kan meer schadelijke bacteriën bevatten dan een gemiddelde toiletbril. Dit blijkt uit een Brits onderzoek dat vandaag is gepubliceeerd.

Een Brits computertijdschrift heeft in het kader van de studie aan een bioloog gevraagd dertig toetsenborden uit een vooraanstaand, Londens kantoor te onderzoeken. De uitkomst is met recht schokkend te noemen. "Sommige toetsenborden droegen bacteriën met een hoog risico op ziekte", schrijft het blad. Vier toetsenborden bleken schadelijk te zijn voor de gezondheid en de bioloog eiste zelfs dat een toetsenbord direct zou worden vernietigd, aangezien deze vijf keer zo vuil was als een toiletbril.

Het smerigste toetsenbord bleek maar liefst 150 keer de limiet voor schadelijke bacteriën te overschrijden. Volgens de bioloog kunnen de bacteriën die op de toetsenborden werden aangetroffen onder andere voedselvergiftiging veroorzaken.

"De hoofdoorzaak van de besmetting van een toetsenbord is de lunch verorberen aan het bureau, aangezien voedselresten de ontwikkeling van miljoenen bacteriën bevorderen. Een slechte hygiëne, zoals de handen niet wassen na toiletbezoek, kan ook een oorzaak zijn", zo verklaart het tijdschrift.

In een enquête die meer dan 4.000 lezers van het blad Which? Computing werd voorgeschoteld, gaf een op de tien toe het toetsenbord nooit te reinigen. Twintig procent gaf zelfs aan nooit de muis een sopje te geven. Ruim de helft van de ondervraagden maakt zijn toetsenbord minder dan eens per maand schoon.

 

Toetsenbord met sopje
Of dit nu zo verstandig is om te doen...