GPDA: "Bocht aanpassen"

Tiede-Jan (TJDoornbos)
Bochtnummer negen op het Spaanse Catalunya zal moeten veranderen. Dat zegt de Grand Prix Drivers Association (GPDA) bij monde van voorzitter Mark Webber.

In de gewraakte bocht klapte Heikki Kovalainen hard onder de bandenstapel nadat zijn linker voorvelg het begaf. Na een nachtje ziekenhuis maakt de Fin het goed en is inmiddels weer in training voor de volgende Grand Prix. Toch wil Webber dat de bocht aangepast gaat worden voor ze volgend jaar weer daar racen.

“We moeten het stuk asfalt daar achter iets groter maken. Sebastien Bourdais heeft daar ook een crash gehad tijdens het testen en we moeten er naar kijken”, aldus de Australiër. “Het extra stuk asfalt aan het eind van de bocht is goed, maar niet aan het begin. Als je een probleem hebt terwijl je de bocht in gaat, is er niet genoeg ruimte. Maar we zullen van het ongeluk leren en we zullen de bandenstapels volgend jaar een stuk naar achteren zetten.”

Verder roemt de Red Bull-coureur de medici die zondag bij Kovalainen waren en hem hielpen. “Het was goed dat de medici van de FIA een duim naar me omhoog staken toen ik voorbij reed. Dat was een opluchting, want je weet nooit of het goed met hem gaat. We hebben dit niet gezien sinds Kubica in Canada en we weten niet in welke toestand hij is als hij nog in zijn wagen zit. Maar het was fantastisch om te horen dat hij naar het publiek zwaaide en rustig was.”

Webber was op donderdag voor de race nog even in de bocht gaan kijken, omdat Bourdais er tijdens de testsessie anderhalve week voor de race afgegaan was. “Sebastien maakte een fout, waar Heikki een probleem had, maar het resultaat was hetzelfde. Het probleem met Heikki was dat hij er met een verkeerde hoek in kwam. Het is nooit leuk om te zien dat een wagen zo diep in de bandenstapel staat. Het kabelsysteem wat de banden bij elkaar houdt zou perfect werken als de hoek iets anders was, want de banden zouden aan de wagen moeten blijven.”