Vijfde update voor Lord of the Rings Online uitgekomen

Vandaag wisten Turbine en Codemasters te melden dat de vijde gratis content update is uitgekomen. We hebben het over de update die Book 13: Doom of the Last-king heet. De Lord of the Rings Online-spelers zullen de komende tijd weer zoet zijn met deze grote update.

De update bevat namelijk veel nieuwe content. Zo wordt er een nieuw gebied toegevoegd. In het noorden van Eriador bevindt zich het ijskoude gebied Forochel. De spelers krijgen daar voor het eerst te maken met de ijskoude temperatuur en komen voor het eerst in aanraking met de zee. In het gebied krijg je te maken met een nieuwe damage type: Frost. Deze damage type doet de tegenstander pijn tot hij een warmtebron heeft gevonden.

In Forochel is er ook een nieuwe factie te vinden; de Lossoth is een groep die oorlog heeft met vele groepen. Jij moet ze helpen en daarvoor krijg je in ruil uiteraard nieuwe items en andere nuttige voorwerpen. Deze factie zal onder andere voor honderd nieuwe quests zorgen.

Een content update is geen content update als er geen class update wordt plaatsgevonden. Deze keer krijgen we een nieuwe class, genaamd de Defilers. Een defiler is een healer met een aantal debuff skills. Ze zijn zeer handig in groepen, vanwege hun vele healingmogelijkheden.

Book 13 introduceert het hobby-systeem. Dit systeem geeft de spelers een mogelijkheid om te kunnen ontspannen in het spel. De eerste hobby die je kan uitoefenen is vissen. Vissen zorgt onder andere voor nieuwe kookrecepten, maar ook voor nieuwe trofeeën, die je vervolgens in je eigen huis kunt plaatsen.

De Epic story wordt natuurlijk weer verder uitgebreid. De update is voor de Europese spelers sinds kort te downloaden wanneer je Lord of the Rings Online opstart.