Henninger Turm prooi voor Kroon

Niels (DerMeister)
Karsten Kroon heeft de Rund um den Henninger Turm opnieuw op zijn naam geschreven. Nadat hij in 2004 deze ronde al won, was hij vandaag opnieuw de sterkste. Na 179 kilometer was hij de snelste in een kopgroep van negen man.

Davide Rebellin finishte achter Kroon als tweede, nipt voor Rabobank-renner Mauricio Ardilla. Kroon kreeg in de eindsprint alle steun van zijn ploeggenoot Andy Schleck, die zich volledig opofferde voor de uiteindelijke winnaar.

De kopgroep, waar ook landgenoot Bram Tankink deel van uitmaakte, onstond al vroeg in de koers en bestond eerst uit zeventien man. Door verschillende valpartijen dunde de kopgroep uit naar elf man. Omdat er voorin de kopgroep tempo werd gemaakt op de klimmetjes, moest ook onder andere Tankink zijn meerdere erkennen. Ook de voorsprong op het peloton bleef intact. Daardoor moesten de negen overgebleven koplopers met elkaar uitmaken wie de winnaar zou worden.

Vijf kilometer voor de finish was er nog een aanval van Rebellin en even later probeerde Knees het ook, maar nadat deze aanvallen allebei door Schleck gepareerd waren, was het Kroon die in de eindsprint uiteindelijk aan het langste eind trok.