Politie lost schoten na overval op waardetransport

Na een overval op een geldautomaat in Lelystad heeft de politie dinsdagmiddag een aantal waarschuwingsschoten gelost. Een verdachte beet een agent in zijn been toen hij werd aangehouden.

Twee medewerkers van een waardetransport werden rond 15.00 uur overvallen toen ze een geldautomaat op de Agorabaan bijvulden. Twee personen bedreigden hen met een vuurwapen, of iets wat er op leek. Het tweetal maakte een onbekend geldbedrag buit en vluchtte daarna. Niemand raakte gewond.

De politie begon direct na de overval een buurtonderzoek en verspreidde een sms-alert met het signalement van de verdachten. Een getuige zag op de Neringweg twee mannen lopen die daaraan voldeden. Agenten spraken de twee aan, maar die kozen het hazenpad.

Een van hen werd direct aangehouden en beet een agent, die naar een ziekenhuis moest. De andere verdachte werd na een korte achtervolging aangehouden. De agenten losten hierbij een aantal waarschuwingsschoten. Uit onderzoek bleek dat de twee mannen op dit moment niet in verband kunnen worden gebracht met de overval. Zij zijn woensdagmiddag vrijgelaten.

Voor de medewerkers van het waardetransport is slachtofferhulp ingeschakeld.