FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 15 januari 2008

Schandaal om blote voeten in India

In India veroorzaken de blote voeten van tennisster Sania Mirza een heus schandaal. Vooral de combinatie blote voeten-Indiase vlag.

Tijdens de Hopman Cup, twee weken geleden, volgde Mirza totaal ontspannen een wedstrijd van haar landgenoten. Het was, zoals altijd erg warm in Australië en Mirza had zich van haar schoeisel ontdaan.

De Indiase legde vervolgens haar blote voeten op een tafeltje. Op dat tafeltje stond echter ook een Indiase vlag. Een fotograaf zag er een mooi kiekje in, dat de wereld rondreisde en ook opdook in India.

Ene Prakash Singh Thakur voelde zich zwaar beledigd door dat beeld en diende een klacht in. Mirza moet daarom op 3 maart voor de rechter verschijnen wegens het overtreden van de National Honour Act uit 1971.

En zo staat Mirza voor de zoveelste keer voor de rechter. In het gelovige India schieten de acties van de "wulpse" tennisheldin regelmatig in het verkeerde keelgat.

De 21-jarige Mirza laat niet na overal te vertellen dat ze een overtuigde moslima is die het dagelijks gebed nooit overslaat, maar in de praktijk stoot ze diepgelovige Indiërs voortdurend voor het hoofd.

Al in 2005 werd er een fatwa over haar uitgesproken omdat religieuze leiders zich stoorden aan haar korte rokjes en mouwloze shirts. 'Haar kleding op de tennisbaan bedekt niet alleen haar hele lichaam niet, het laat niets aan de verbeelding over', luidde het.

Excuses voorkwamen voor Mirza steeds weer van een gevangenisstraf. Nu kunnen haar blote voeten zorgen voor een maximale gevangenisstraf van drie jaar.

Uitslagen achtste finales KNVB beker

Vanavond zijn er in de achtste finale van de KNVB beker vijf wedstrijden gespeeld. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

NEC - FC Zwolle* 0-2
45' Boerrigter 0-1
60' Lens (2x geel)
80' v. Polen 0-2

FC Dordrecht* - AGOVV Apeldoorn 4-3
21' Medjedovic 0-1
25' v.d. Velden 1-1
81' Sardar 2-1
87' Meulens 2-2
100' Maachi 3-2
106' Garritsen 3-3 (strafschop)
115' v. Wuyen 4-3

FC Dordrecht wint na verlenging

Roda JC* - Excelsior 3-0
2' W. Janssen 1-0
64' De Jong 2-0
86' Hadouir 3-0

RKC Waalwijk - HFC Haarlem* 1-1
50' Svendsen 1-0
68' Huijmans 1-1

HFC Haarlem wint na strafschoppen 5-3

Deurne - Feyenoord* 0-4
9' De Guzman 0-1
17' Makaay 0-2
62' Makaay 0-3
68' Mols 0-4

* Door naar kwartfinales KNVB beker.

Van Wely stunt tijdens Corus-toernooi

Loek van Wely heeft zijn eerste overwinning binnen tijdens het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De Nederlander was in de vierde ronde te sterk voor de ex-wereldkampioen Veseline Topalov.

Topalovs opbouw bracht hem gelijk al in ernstige problemen. Hier wist Van Wely optimaal van te profiteren. Uiteindelijk kon Topalov zich nog wat herpakken, maar Van Wely pakte uiteindelijk toch de volle buit. Onze landgenoot was duidelijk opgelucht na de zwaarbevochten zege op Topalov: Oef, het is gelukt. De frustrerende remises uit de vorige ronden waren aan me gaan knagen", aldus een zeer tevreden Van Wely. Door deze overwinning stijgt hij naar een gedeelde derde plaats.

Ook waren er winstpartijen voor Vladimir Kramnik en Judith Polgar. Kramnik versloeg redelijk gemakkelijk Pavel Eljanov en Polgar versloeg met zwart de altijd lastige schaker Boris Gelfand. Het tweetal komen door deze overwinningen net als Van Wely op een gedeelde derde plaats. De vierde speler die daar ook staat is Teyour Radjabov. De Azeri speelde remise tegen zijn landgenoot Sjachriar Mamedjarov.

Voor Viswanathan Anand wil het toernooi maar niet op gang komen. Ook vandaag wist de Indische wereldkampioen zijn partij niet in winst om te zetten. Michael Adams wist Anand op een remise te houden.

De wedstrijd van de dag ging tussen de twee koplopers, de 17-jarige Noor Magnus Carlsen en de Armeen Levon Aronian. Carlsen maakte het zichzelf in de begin van de partij onnodig lastig, maar wist zich te herpakken omdat Aronian ook fouten ging maken. Deze fouten kon Carlsen niet beantwoorden en daardoor eindigde de partij in een remise. Door dit resultaat blijven de twee nog steeds koploper.

Slecht begin volleybalsters op OKT

De Nederlandse volleybalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi in het Duitse Halle slecht begonnen. Tegen Polen ging Oranje met 3-1 onderuit.

Vooral in de eerste set was het spel van Nederland slecht. De set ging dan ook met 25-17 naar Polen. In de tweede set leek de ploeg van Avital Selinger iets beter in de wedstrijd te komen, maar na onder meer drie gemiste setpoints ging de set toch nog met 30-28 naar de Polen. In de derde set herpakte Nederland zich en won met 25-16, maar in de vierde set sloeg Polen vroeg een gat en liep Oranje tot aan het laatste punt achter de feiten aan. De slotset ging uiteindelijk met 25-20 verloren.

Gustavo Kuerten gaat stoppen

Gustavo Kuerten stopt na dit seizoen met tennis. De Braziliaan maakte op een persconferentie in Sao Paulo bekend dat hij alleen nog een paar afscheidstoernooien speelt.

De laatste jaren wordt de 31-jarige Kuerten geplaagd door blessures. In 2002 en 2004 onderging hij een operatie aan zijn heupen. Ook heeft de drievoudig winnaar van Roland Garros veel last van zijn spieren. Inmiddels is Kuerten afgezakt naar een 679e plaats op de wereldranglijst.

"Ik kijk terug op een mooie loopbaan maar ik zal altijd met pijn moeten leven", aldus Kuerten op de persconferentie.

Giel Beelen start 40 dagen mét seks

Icoon RadioGiel Beelen wil wel eens weten of veertig dagen lang seks hebben gaat vervelen. Dit als tegenhanger van het EO-programma '40 Dagen Zonder Seks'. Dat vertelde de VARA!-dj in zijn ochtendprogramma waar Arie Boomsma te gast was. Boomsma presenteert het programma voor de EO.

Beelen heeft een paar kandidaten bereid gevonden elke dag seks te hebben. Een mannelijke kandidaat was die ochtend al om vijf uur begonnen. Een vrouwelijke kandidaat gaf aan zo'n zes keer per week te neuken. Toen Arie Boomsma opmerkte dat seks binnen een relatie het mooiste is dat bestaat, gaf ze aan dat het geen relatie betrof maar een 'fuckbuddy'.

Beelen, die eerder aangaf in 'Ranking the Stars' elke dag te masturberen, gaat ook een variant op 'De Wereld Draait Door', namelijk de 'De Radio Draait Door' maken. Elke woensdag komen er bloopers en meest gedenkwaardige radiomomenten van de afgelopen week voorbij. Dit item had Jack Spijkerman destijds in de 'Steen en Been-show' onder de noemer 'Hoor nou toch eens'. Overigens was dat ook weer een variant op 'De Radioflater' van Felix Meurders.

SunGiel
Lekker elke dag masturberen.

Oprah Winfrey begint eigen televisiezender

Icoon TelevisieTelevisie-icoon Oprah Winfrey begint volgend jaar haar eigen televisiezender. De populaire talkshowpresentatrice heeft hierover dinsdag afspraken gemaakt met Discovery Health, een themazender van Discovery Channel.

 Het kanaal, dat gespecialiseerd is in medische onderwerpen, verandert volgend jaar in het Oprah Winfrey Network. Op de nieuwe zender zijn programma's te zien die "mensen zullen inspireren hun leven op de best mogelijke manier te leven", aldus een gezamenlijke verklaring van beide partijen.

Het Oprah Winfrey-kanaal zal in meer dan 70 miljoen huishoudens te ontvangen zijn. De talkshowpresentatrice zal de volledige eindredactie over de programmering van het kanaal voeren.

Drie jaar cel voor blote voeten op tafel

De Indiase tennisspeelster Sania Mirza riskeert een gevangenisstraf van drie jaar plus een geldboete omdat ze op nieuwjaarsdag op de foto is gezet met haar blote voeten op tafel. Ze deed dit omdat ze helemaal op was na een partijtje tennis tijdens de Hopman Cup in Australië.

Ze riskeert de forse straf overigens niet omdat haar blote voeten op tafel lagen, maar omdat op dezelfde foto ook de Indiase vlag te zien was. Volgens een Indiër getuigt dit niet van respect tegenover de vlag en hij wil haar laten vervolgen onder de zogeheten 'Prevention of Insult to the National Honour Act'.

Sania Mirza, zelf moslima, lag al niet goed bij de islamitische gemeenschap omdat haar kleding op de tennisbaan niet gepast zou zijn. Ook een ongelukkige uitspraak van Sania over seks voor het huwelijk: "Voor of na het huwelijk, het belangrijkste is dat het vrijen veilig gebeurt" was tegen het zere been van menig moslim en leidde tot protesten en bedreigingen.

Met dank aan Nightwulf voor het submitten en vertalen.

FC Twente huurt Inter-talent

Ibrahim Maaroufi zal het komende anderhalf jaar uitkomen voor FC Twente. De 18-jarige Marokkaan wordt verhuurd door Internazionale en voetbalde eerder in de jeugdopleidingen van PSV en RSC Anderlecht.

Maaroufi werd in 2006 weggeplukt bij PSV door Inter maar kreeg bij de Italiaanse kampioen niet veel speelminuten. "De trainer beloofde dat ik mijn kans zou krijgen. Die heb ik ook gehad, maar op het middenveld hebben ze met Patrick Vieira, Olivier Dacourt en Cambiasso grote spelers die het gemaakt hebben en dan is het logisch dat ik niet speel," aldus Maaroufi.

De Inter-huurling is goed bekend met trainer Fred Rutten: tijdens de jeugdopleiding bij PSV werkten Rutten en Maaroufi al een lange tijd samen. De jongeling denkt bij Twente meer aan spelen toe te komen. Maaroufi: "Bij mijn terugkeer in Nederland zal het weer even wennen zijn, maar als ik het goed doe weet ik zeker dat ik bij FC Twente speeltijd krijg."

Bekeuring voor een blote kont

Icoon ShockingTwee mannen van 23 jaar en een 32-jarige man uit het pittoreske Honselersdijk zijn in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 januari een bekeuring rijker geworden, omdat ze het kennelijk lollig vonden om hun billetjes te tonen aan agenten die achter de bus, waar de mannen in zaten, reden.

In diezelfde nacht zagen de agenten vlakbij een horecagelegenheid aan de Taets van Amerongenstraat in Markelo een bus rijden. De drie mannen vonden het nodig om voor de achterruit van de bus hun broeken naar beneden te laten zakken om vervolgens hun billen aan de agenten te laten zien.

De bus stopte bij de horecagelegenheid, waar de niet zo gecharmeerde agenten de bewuste passagiers aanspraken. Het drietal kan nu een mooie bekeuring tussen hun billetjes plakken. Ze kregen de boete wegens baldadigheid.

Met dank aan Dazzling voor de submit.

2008 line-up van de 360 wordt bekend gemaakt tijdens GDC

De baas van de Xbox Live-divisie bij Microsoft, Chris Satchell, zal een van de hoofdsprekers zijn op de Gamers Developers Conference. Hij zal op 20 februari een presentatie geven met de titel: A Future Wide Open: Unleashing the Creative Community. In deze presentatie zal onder andere de line-up van 2008 onthuld worden: The presentation will set the strategy for Xbox 360 this upcoming year, revealing top developers' plans for the platform in 2008.

De presentatie zal ook nog gaan over het 'democratizeren' van de game-industrie. De manier waarop MS dit wil gaan aanpakken zal als het goed is bekend gemaakt worden; bijvoorbeeld met behulp van XNA (pakket om XBLA-games te ontwikkelen) en Xbox Live. Microsoft heeft het al tijden over de mogelijkheid om ontwikkelaars in XNA hun games te laten publiceren via Xbox Live.

Satchell wil graag een soort van "Youtube voor games" ontwikkelen en het is dus de vraag of Microsoft zoiets zal aankondigen tijdens de presentatie. In december werd hier al over gesproken, maar eventuele details zouden begin 2008 bekend gemaakt worden.

Testdag Jerez 15-01-2008

Gisteren is in het Spaanse Jerez begonnen aan de eerste grote test van 2008. Kimi Räikkönen was in zijn F2008 het snelste van de dag met een tijd van 1:19.846. Hij eindigde hiermee voor zijn teamgenoot Felipe Massa, die drie tienden moest toegeven op de Fin.

Ook vandaag werd er getest in Jerez, Fernando Alonso heeft de snelste tijd neergezet. De Spanjaard, die na een jaar van afwezigheid terugkeerde bij Renault, reed een 1:19.503. Pedro de la Rosa reed de tweede tijd, op een tiende van de tweevoudig wereldkampioen.

Uitslag Jerez dag 2

Pos.RijderTeamTijdRonden
1F. AlonsoRenault01:19.50370
2P. de la RosaMcLaren01:19.650111
3K. RäikkönenFerrari01:19.70890
4N. RosbergWilliams01:19.75681
5F. MassaFerrari01:19.77285
6H. KovalainenMcLaren01:19.780130
7S. VettelScuderia Toro Rosso01:20.30586
8S. BourdaisScuderia Toro Rosso01:20.34676
9M. WebberRed Bull01:20.39280
10K. NakajimaWilliams01:20.52666
11T. GlockToyota01:20.598109
12G. FisichellaForce India F101:20.76476
13K. KobayashiToyota01:22.06055

ACP boos op Guusje ter Horst

Icoon PolitieMinister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft zich niet erg populair gemaakt bij de politiebond ACP, omdat zij een nieuw cao-aanbod voor de politie deze middag aan de pers heeft gepresenteerd. “Wij weten nog van niets”, moppert ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp.

Wij hadden het gewaardeerd als wij het eerder hadden gehoord, zegt hij. “Ik vind dat wij en de politiemensen niet serieus worden genomen, nu we het nieuwe voorstel via de media moeten horen.

PSV praat met Bouma en Ooijer

Landskampioen PSV heeft in de winterstop gesproken met André Ooijer en Wilfred Bouma over een eventuele terugkeer. Beide spelers hebben tijdens dat gesprek aangegeven terug te willen keren.

Het terugkeren zal niet snel gebeuren omdat Ooijer nog een contract heeft bij Blackburn Rovers en Wilfred Bouma bij Aston Villa. Sef Vergoossen liet eerder al weten op zoek te zijn naar een defensie met meer ervaring. Anderzijds wil de club ook talenten zoals Alicdes, Rajkovic, Da Costa en Marcellis een kans geven. De komst van Francisco Rodrigues is van de baan.

Man jat nier van echtgenote

Een Egyptenaar heeft zich niet erg geliefd gemaakt bij zijn vrouw. De man heeft namelijk zonder medeweten van zijn vrouw, haar nier geroofd en deze verkocht op de zwarte markt.

De man had haar eerst gedrogeerd door een drug in haar drankje te gooien. Een tijdje later kwam ze weer bij kennis in een ziekenhuis in Heliopolis. Haar echtgenoot maakte haar vervolgens wijs dat ze een ongeval met haar motor had gehad. Ze moest een levensreddende operatie ondergaan, dit zou de reden zijn geweest voor de littekens op haar lichaam.

Pas na enkele dagen kwam de waarheid boven tafel. De vrouw voelde zich een beetje slapjes, waarna ze een bloedtest moest ondergaan. Hieruit bleek al gauw dat ze een nier tekortkwam. Men vermoedt nu dat de echtgenoot het orgaan heeft verkocht op de zwarte markt, voor de prijs van 1850 euro.

Dode bij brand in Amsterdams hotel

Icoon BrandBij een brand in het Swissôtel op het Damrak in Amsterdam is vanavond één persoon om het leven gekomen en raakten er vier gewond. De brandweer is ter plaatse met vele wagens.

De brand is om 18.00 uur uitgebroken in een kamer op de derde etage. In deze kamer bevonden zich ook het dodelijke slachtoffer en één van de gewonden. Drie medewerkers van het hotel zijn lichtgewond geraakt.

Het personeel heeft het hotel direct ontruimd. De brandweer heeft het vuur snel geblust. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Het tramverkeer op het Damrak wordt omgeleid.

Hou ook het topic op het forum in de gaten voor meer nieuws

Met dank aan Isiolo voor de submit.

Wietkwekerij opgerold in oude RTL-studio

Icoon BinnenlandsDe politie heeft in voormalige studio’s van RTL Nederland een wietplantage aangetroffen van zo'n 2500 vrijwel oogstrijpe plantjes. De politie had hiervoor een tip binnengekregen.

RTL gebruikte de studio’s aan de Franciscusweg tot oktober 2003, waar onder andere Telekids en diverse andere programma’s werden opgenomen.

De kwekerij is ontruimd en de apparatuur en de plantjes zijn vernietigd. De straatwaarde van de plantjes bedroeg zo'n 180.000 euro.

Dood meisje in Amsterdamse woning

Icoon PolitieIn een woning in Amsterdam-Zuidoost heeft de politie vanmiddag het stoffelijk overschot van een meisje gevonden. Het jonge meisje is volgens de politie 'onder verdachte omstandigheden' gestorven. Ze houdt er rekening mee dat het kind door een misdrijf om het leven is gekomen.

De politie maakt in verband met privacy niet bekend wat de leeftijd van het meisje is. Wel hebben ze bekend gemaakt een vrouw te hebben aangehouden in de woning, maar of dit de moeder van het meisje is wordt niet gezegd.

De politie is een gestart met een uitgebreid sporenonderzoek. De omgeving van de woning is afgezet.

VVV verslaat PSV tijdens oefenduel

PSV heeft een vriendschappelijke wedstrijd tegen VVV Venlo verloren. Het elftal uit Venlo was met 3-2 te sterk voor een B-team van de landskampioen.

Sef Vergoossen gunde de meeste van zijn spelers rust en kon zo andere selectiespelers aan het werk zien. Danny Koevermans, Jason Culina, Edison Mendez, Mike Zonneveld en Manuel da Costa kregen wel speeltijd van de nieuwe coach. Bij PSV ontbraken Ismail Aissati, Jonathan Reis en Fagner omdat ze donderdag meespelen met Jong PSV. Gomes, Timmy Simons, Jefferson Farfan, Danko Lazovic, Ibrahim Afellay en Jan Kromkamp hoefden helemaal niet in actie te komen voor de Eindhovenaren.

VVV wist op voorsprong te komen door doelpunten van de Japanner Keisuke Honda en Leon Kantelberg. Manuel da Costa wist de voorsprong te verkleinen waarna Samir El Gaaouiri de Limburgers weer een marge van twee doelpunten gaf. Eelco Horsten wist het tweede doelpunt van PSV te scoren. Komende zondag zullen we zien wat deze oefenwedstrijd heeft opgeleverd. PSV en VVV zullen het dan tegen elkaar opnemen in de Nederlandse competitie.

'Boogerd was klant bij bloedbank'

Icoon WielrennenDuitsland is opnieuw in de ban van doping. De Duitse televisiezender ARD beweert namelijk te beschikken over informatie dat een dertigtal atleten, waaronder Denis Menchov en diens oud-ploeggenoten Michael Rasmussen én Michael Boogerd, klant waren van een Weense bloedbank. Ook de Oostenrijker Georg Totschnig, die eind 2006 zijn carrière afsloot bij Gerolsteiner, zit in het beklaagdenbankje.

Van de dertig sporters die, volgens het ARD, mogelijkerwijs een bloedtransfusie hebben ondergaan bij de Oostenrijkse bloedbank, zou tweederde meerderheid de Duitse nationaliteit hebben. Naast wielrenners zouden ook biatleten en langlaufers, die 'tot de wereldtop behoren', op de klantenlijst hebben gestaan. Saillant detail is dat enkel de cyclisten met naam en toenaam in het desbetreffende artikel worden genoemd.

Volgens het WADA (het Wereld-antidopingagentschap, red.) zou het gaan om het lab Human Plasma. Het dopingagentschap heeft dat lab al langer op de korrel, aangezien er ook een onderzoek loopt tegen het lab voor het mogelijk verstrekken van bloeddoping aan atleten tijdens de Olympische Winterspelen van Turijn, in 2006.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.

Gameverbod zet jongens aan tot vernieling

Twee jongens van 13 en 14 jaar oud hebben zondag hun school in Doetinchem in een ravage veranderd. Het vermoeden bestaat dat de jongens dit deden omdat het tijdens lestijden verboden is om de computerspelletjes RuneScape en Habbo Hotel te spelen.

Het gaat om de hoofdlocatie van de Rozengaarde-schoolketen. De jongens vernielden een hek om bij de school te kunnen komen. Negen ruiten gingen aan diggelen, computers werden omgegooid en vernield, tafels zijn omver geworpen. De tieners gooiden computers naar buiten en weer naar binnen. De schade is opgelopen tot duizenden euro's.

Onlangs is de leerlingen verboden om op school computerspelletjes te spelen. Daarover is een conflict ontstaan. Volgens de schoolleiding zijn de jongens hierom door het lint gegaan. De politie wil alleen kwijt dat de jongens 'iets anders' hebben verklaard.

De jongens zijn opgepakt, maar zitten sinds maandag niet meer vast. Het duo heeft bekend. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt. Woensdag gaat de schoolleiding in gesprek met de ouders van de jongens. "Wat ze hebben gedaan gaat verder dan baldadigheid", zegt een woordvoerder van school. "We hadden deze twee jongens niet zo ingeschat."

Alonso: "Blijf bij zelfde aanpak"

Fernando Alonso stapte vandaag na een jaar van afwezigheid weer in een F1-auto van Renault. Na het behalen van het kampioenschap met Renault in 2005 en 2006 volgde er een seizoen vol met strubbelingen bij McLaren Mercedes. Toch blijft hij dezelfde aanpak hanteren als in de voorgaande jaren.

"Ik wil het zelfde blijven zoals ik altijd ben geweest," aldus Alonso. "Aan het begin van het seizoen wil ik maar één ding en dat is hard werken. Ik wil zoveel mogelijk uit de auto halen." De Spanjaard was in 2005 en 2006 al succesvol met Renault en denkt dat dit de komende seizoenen ook weer kan gaan gebeuren. "Ik wil alles geven en ik ben er zeker van dat het team er alles aan zal doen om te winnen."

Volgens Alonso is er na zijn vertrek bij Renault veel veranderd, maar zijn goede herinneringen aan zijn eerdere tijd bij het Franse team staan voorop. "Het team is erg veranderd sinds ik hier vertrok. Er hebben wat grote veranderingen plaatsgevonden. Het is in dat opzicht een nieuwe uitdaging met het team."

Over zijn tijd bij McLaren wil de tweevoudig wereldkampioen weinig kwijt. Alonso denkt goed te kunnen samenwerken met zijn nieuwe teamgenoot Nelsinho Piquet. "Hij is niet anders dan Marques, Button, Trulli, Fisichella of McNish. Zij waren allemaal teamgenoten van mij," aldus Alonso. "Voor 2008 verwacht ik geen problemen en Flavio heeft al vaker aangetoond dat hij moeilijke situaties kan managen."

Grootmoefti waarschuwt Nederland

Icoon AlgemeenGrootmoefti Ahmad Badr al-Din al-Hassoun van Syrië heeft vandaag gezegd dat Nederland moet voorkomen dat PVV-leider Geert Wilders een voor moslims zwaar beledigende film over de Koran in omloop brengt. De islamitische rechtsgeleerde zei dat vandaag tijdens een toespraak in het Europees Parlement.

''Mocht Wilders besluiten in de film de Koran te verbranden of verscheuren, betekent dat simpelweg dat hij aanzet tot oorlogen en bloedvergieten. Dan is hij daarvoor verantwoordelijk. Het is de verantwoordelijkheid van het Nederlandse volk om hem ervan te weerhouden'', aldus de moefti.

Hij zei dat hij de situatie in Nederland volgt en ook contact heeft gehad met de Nederlandse regering. De Syriër wil Wilders ook graag ontmoeten, maar niet als die de Koran zou verbranden. ''Dan is er geen reden meer voor dialoog.''

Cartoon-rellen
Ahmad Badr al-Din al-Hassoun hekelde verder de media inzake de wereldwijde rel na de Deense spotprenten. Volgens hem kon het conflict over de Mohammed-cartoons indertijd zo hoog opgelopen doordat er in de media veel te veel aandacht aan is besteed. ''Het was een conflict tussen een tekenaar en bepaalde individuen. Bepaalde massamedia hebben het onderwerp opgepakt en het van een eenvoudige zaak verandert in een verzoek om Deense excuses. Aan deze prenten is veel meer belang gehecht dan noodzakelijk was.''

Volgens Hassoun moeten heilige figuren als Mohammed en Boeddha simpelweg met rust worden gelaten. ''We moeten verschillende culturen respecteren en niet de vrijheid van meningsuiting misbruiken.''

De grootmoefti is een invloedrijk religieus rechtsgeleerde in de islamitische wereld. Hij kan fatwa's uitvaardigen. Hassoun is de hoogste officiële religieuze autoriteit van Syrische soennieten. Hij sprak het EuroParlement toe in het kader van het Europees Jaar van de Interculturele Dialoog.

Korte aanvulling:
Reactie van Wilders is binnen. Hij noemt de grootmoefti ''een grote gek''.

Te veel lelijke mannen bij datingsite

Icoon OpmerkelijkDe datingsite mooiemensen.com krijgt veel te veel aanmeldingen van lelijke mannen. Dat meldt oprichter Dave Heijnerman. Van de mannelijke aanmeldingen wordt 85 procent afgewezen.

"Het is bar en boos gesteld met de mooie mannen in Nederland", aldus Heijnerman. Hij denkt dat veel mannen zich wel bewust zijn van het feit dat ze niet heel knap zijn, maar dat ze toch door de selectie proberen te komen, zodat ze gemakkelijk in contact kunnen komen met mooie dames.

Verder gaat het trouwens wel goed met de datingsite. Inmiddels hebben zich ruim dertienduizend mensen aangemeld, waarvan ongeveer 30 procent afgewezen wordt. De cijfers zijn alleen niet helemaal duidelijk, want volgens dezelfde bron zijn er toch maar ruim 2500 leden. Met de relaties loopt het ook nog niet echt storm: er zijn sinds de start op 12 november pas 15 relaties bekend.

Om het tekort aan mooie mannen op te lossen, gaat de website binnenkort een mooiemensenfeest organiseren, waar actief geworven gaat worden. Of je hier ook welkom bent als je een FOK!-account hebt, is niet bekend. Keurmeesters heeft de site overigens wel genoeg. Sinds de oprichting hebben zich namelijk al spontaan tachtig mensen gemeld. Voornamelijk mannen trouwens, maar dat was te verwachten.

Met dank aan Yanze voor de submit.

'Extreem-rechts in opmars'

Jaap van Donselaar, die als extreem-rechtsdeskundige verbonden is aan de Universiteit Leiden en de Anne Frank Stichting, waarschuwt dat het rechtse radicalisme op straat en op scholen toeneemt. Ook is extreem-rechts zeker niet ongevaarlijk, zo schrijft hij in de jongste uitgave van het Burgemeestersblad.

Van Donselaar - die ieder jaar wel eens langskomt in de FOK!-berichtgeving om te waarschuwen voor extreem-rechts - baseert zijn stellingen op ontwikkelingen van de afgelopen tijd in de samenleving. Volgens hem ''zijn mini-rassenrelletjes waarbij jongerengroepen zijn betrokken, een wekelijkse aangelegenheid geworden.''

Zo pleegden in Almere een groep extreem-rechtse jeugd een aantal ernstige brandstichtingen. En leden van een 'Blood and Honour'-groep vielen in maart 2007 in Uitgeest een groep antifascisten aan, ''waarbij commando's werden gebruikt die erop wijzen dat van tevoren was geoefend'', aldus Van Donselaar. In die zaak moeten morgen 17 neo-nazi's terechtstaan.

Verder attendeert hij op de wapen- en explosievenvondst in Spijkenisse bij Arris de B., een aanhanger van 'Combat 18'. In juni 2007 liet Justitie overigens weten dat er geen aanwijzingen waren dat er rondom De B. een hechte, rechts-extremistische organisatie schuilging.B&H-spandoek op NVU-demo in Nederland
(Foto Kafka)

Met dank aan mmmkai voor de submit.

XMB-ingame screenshots zijn nep

Gisteren was er het bericht dat Sony deze maand nog een firmware-update zou uitbrengen die ingame-toegang tot de XMB zou mogelijk maken. Het bewijs hievoor werd geleverd door een aantal foto's. Sony heeft nu aangegeven dat deze foto's nep zijn en er deze maand geen firmware-update komt.

Sony heeft wel gezegd dat het dit jaar nog mogelijk zou zijn om ingame gebruik te maken van de XMB. Op die manier zou het mogelijk zijn om bijvoorbeeld berichten te lezen en versturen terwijl je in een game zit. Op dit moment moet je daarvoor meestal de game afsluiten. Wanneer deze feature dan wel zal komen is dus nog niet precies bekend. Hopelijk zal Sony snel een datum geven. "There are no firmware updates planned for January."

Dit is dus een neppe screenshot

Met dank aan Tinuzzz_Talpa voor de submit!

Betasters plassende vrouwen opgepakt

Icoon OpmerkelijkDe Friese politie heeft een paar dagen terug drie mannen aangehouden die de afgelopen jaren op dorpsfeesten plassende vrouwen ontuchtig zouden hebben benaderd. Het betreft een 57-jarige man uit de gemeente Achtkarspelen en twee inwoners van de gemeente Smallingerland van 39 en 67 jaar.

Het trio zou de afgelopen 10 jaar op feesten en evenementen in Friesland - maar wellicht ook daarbuiten - vele malen vrouwen die plasten in de buitenlucht, van zeer dichtbij hebben begluurd. Soms werd daarbij het kruis van de vrouwen betast.

De vrouwen op de feesten zouden de mobiele toiletten bij de feesttenten te smerig hebben gevonden en daarom buiten hun behoefte hebben gedaan. Dit tot groot genoegen van de drie. Meestal gingen de drie liefhebbers van urinerende vrouwen gezamenlijk op pad. Ze hebben inmiddels een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

In de loop der tijd deden twee vrouwen aangifte van aanranding. De politie kon de mannen pas kort geleden traceren.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Seksclub Yab Yum verder als escortbedrijf

Icoon BinnenlandsHet onlangs gesloten luxebordeel Yab Yum gaat verder als escortbedrijf. Een medewerker van de seksclub liet vandaag weten dat de escortbranche momenteel een vrije bedrijfstak is en dat Yab Yum daarvoor dus geen vergunning hoeft aan te vragen.

"Wij hebben besloten u alsnog onze diensten aan te bieden", valt vandaag op de website van Yab Yum te lezen. "We willen u graag gezelschap houden in uw hotel, met u dineren of u Amsterdam laten zien en we staan altijd open voor uw suggesties."

Yab Yum sloot 4 januari de deuren, nadat de gemeente de vergunning van het etablissement had ingetrokken. Dat gebeurde na een advies van het bureau Bibob, dat controleert of ondernemers hun licenties misbruiken voor criminele activiteiten. De seksclub probeerde de sluiting via de rechter te voorkomen, maar slaagde daar niet in.

Volgens de hoofdstad is Yab Yum feitelijk in handen van de Hells Angels, die de zaak in 1999 door middel van afpersing en bedreiging zouden hebben overgenomen. Hennie Vittali, op papier de huidige eigenaar, zou niet meer dan een zetbaas van de motorclub zijn.

Hoe lang Yab Yum kan blijven bestaan als escortbedrijf, is overigens nog maar de vraag. Het Amsterdams college van burgemeester en wethouders wil ook voor die branche vergunningen invoeren, net zoals dat al het geval is in bijvoorbeeld de raamprostitutie. De gemeenteraad toonde zich onlangs nog positief over dat plan.

Met dank aan Trusten voor de submit.

Sex voor de Buch

Op het forum is -_Tommy_- zo aardig geweest om wat afleveringen online te zetten van de meest bekeken show waar niemand naar keek. Dus heb je behoefte om de bruine bonen meneer of de man die zo graag een keer als baby behandeld wil worden (weer) eens te zien ?

Spoed je dan naar dit topic. Het topic staat trouwens in KPD dus ben je nog geen 18 dan heb je pech, ben je wel 18 maar nog geen toegang tot KPD dan kun je je hier melden.

Te weinig bewijs tegen dodelijke stenengooiers

Icoon JustitieAlles wijst erop dat een groepje van 5 à 6 jongeren uit Best stenen op auto's heeft gegooid en daarmee onder meer verantwoordelijk is voor de dood van een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel.

De politie heeft echter niet genoeg bewijs tegen de jongeren om ze formeel als verdachten aan te merken. Dat zei onderzoeksleider Henry Valkenburg vanmiddag.

''Het is aannemelijk dat zij het hebben gedaan. Het is frustrerend dat we zo dichtbij zijn gekomen en dan net niet over het laatste schotje kunnen springen'', zei Valkenburg. Hij zegt nog altijd te hopen dat de daders kunnen worden gepakt. ''We krijgen nog steeds nieuwe informatie binnen.''

Onlangs werd het onderzoeksteam teruggebracht van twaalf tot vier mensen. Een 18-jarige jongen uit Son die in september drie dagen heeft vastgezeten wegens mogelijke betrokkenheid, wordt sinds kort niet meer verdacht. Volgens de politie ging hij niet om met het groepje uit Best.

Vorig jaar werden in maart en april meerdere auto's met stenen bekogeld in de Brabantse plaatsen Best, Son en Sint-Oedenrode. De politie denkt dat dit telkens door hetzelfde groepje gebeurde.

Op 29 april kwam de 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat haar man de macht over het stuur had verloren doordat iemand een zware steen door de voorruit van hun auto had gegooid. De man raakte ernstig gewond.

Spaans-Turks initiatief voor meer begrip

Icoon Buitenlands Vandaag en morgen zijn in Madrid onder anderen talrijke politici, ondernemers, geestelijken en journalisten uit honderd landen bijeen op het Eerste Forum van de Alliantie van Beschavingen (AoC).

Het Spaans-Turkse initiatief is door de Verenigde Naties overgenomen en wordt onder meer gesteund door de Raad van Europa. Namens Nederland is minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen aanwezig.

De AoC wil de dialoog tussen culturen en beschavingen bevorderen en onbegrip en vooroordelen bestrijden, bijvoorbeeld door filmprojecten te steunen waar het onbegrip aan de kaak wordt gesteld.

Eén van de initiatiefnemers, de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan, zei in Madrid dat ''we een antidotum tegen het terrorisme hebben gevonden wanneer de alliantie van civilisaties een succes wordt''. De alliantie is formeel een wereldwijd forum van de VN maar in het basisdocument, 'het implementatieplan', staat dat ''er een prioritaire nadruk ligt op relaties tussen westerse en islamitische samenlevingen''.

Jongens vernielen school na gameverbod

Icoon BinnenlandsTwee jongens van 13 en 14 jaar oud hebben zondag hun school in Doetinchem in een ravage veranderd. Het vermoeden bestaat dat de jongens dit deden omdat het tijdens lestijden verboden is om de computerspelletjes RuneScape en Habbo Hotel te spelen.

Het gaat om de hoofdlocatie van de Rozengaarde-schoolketen. De jongens vernielden een hek om bij de school te kunnen komen. Negen ruiten gingen aan diggelen, computers werden omgegooid en vernield, tafels zijn omver geworpen. De tieners gooiden computers naar buiten en weer naar binnen. De schade is opgelopen tot duizenden euro's.

Onlangs is de leerlingen verboden om op school computerspelletjes te spelen. Daarover is een conflict ontstaan. Volgens de schoolleiding zijn de jongens hierom door het lint gegaan. De politie wil alleen kwijt dat de jongens 'iets anders' hebben verklaard.

De jongens zijn opgepakt, maar zitten sinds maandag niet meer vast. Het duo heeft bekend. Door de politie is proces-verbaal opgemaakt. Woensdag gaat de schoolleiding in gesprek met de ouders van de jongens. "Wat ze hebben gedaan gaat verder dan baldadigheid", zegt een woordvoerder van school. "We hadden deze twee jongens niet zo ingeschat."

Leonardo: "Zonder goede knie kan ik niet scoren"

Na driekwart jaar blessureleed maakte Leonardo afgelopen zondag zijn debuut voor Ajax in de competitie. In het duel tegen AZ viel de spits in en wist prompt tot scoren te komen.

De Braziliaan vierde het doelpunt door bij de cornervlag zijn herstelde knie te kussen. "Ik kuste mijn knie omdat ik zonder goeie knieën geen doelpunten kan maken. Ik heb een heel moeilijke tijd achter de rug, ik moest voor de tweede keer in mijn carrière terugkomen van een zware blessure en wilde aan iedereen tonen dat ik blij ben dat ik weer kan voetballen. Daarom ben ik blij met mijn goeie knie," aldus Leonardo.
"Mijn knie is nog niet op volle sterkte. Maandag bijvoorbeeld voelde hij best stijf aan. Dat komt volgens mij ook door de kou. In december, vlak voor kerst bijvoorbeeld, had ik er echt weer last van. Maar ik word steeds sterker."

DVD: The Killing Floor

Films from Hell, zo heet het nieuwe horror- en thrillerlabel van Bridge Entertainment. Stuk voor stuk films die niet in de bioscoop te zien waren, maar nu op dvd worden uitgebracht. De films hebben één ding gemeen: spanning en angst staan centraal. In eerste instantie bestaat de serie uit zes nieuwe films. Elk voor een redelijk lage adviesprijs: slechts ¤9,99. Een aantal van deze films zullen op FOK! worden besproken. Vierde uit de reeks is The Killer Floor.

Batista coacht Argentinië in Peking

Sergio Batista is de bondscoach van Argentinië tijdens de Olympische Spelen in augustus in Peking. Het Zuid-Amerikaanse land wijkt met deze benoeming af van het veelvuldig gehanteerde model waarbij de bondscoach van de A-selectie tijdens de Spelen de beloften coacht.

Batista is momenteel trainer van Argentinië onder-20. In 1986 was hij middenvelder in het team dat de wereldtitel veroverde in Mexico. Vier jaar gelden, tijdens de Spelen in Athene, won Argentinië de gouden medaille bij het voetbaltoernooi.

Vrouw mishandelt vriend met strijkijzer

Icoon PolitieEen 39-jarige Brabander kon zondagavond geen slaap vatten doordat zijn vriendin met harde muziek aan het strijken was. Hij verzocht haar minder luidruchtig te zijn. Daarop ontstond een ruzie, waarbij vrouwlief het hete strijkijzer op het gezicht van haar vriend plantte.

Getipte politieagenten ontdekten na aankomst bij de plaats des onheils dat de 39-jarige 'een flinke rode plek' op zijn rechterwang had, en dat er blaren rondom de wond ontkiemden.

Het slachtoffer gaf de agenten evenwel te kennen geen aangifte te willen doen. Hij vertelde dat zijn vriendin te diep in het glaasje had gekeken, maar dat maakte geen indruk op de dienders. Voorlopig zit de Brabantse achter slot en grendel.

Met dank aan crv en YellowBlacks voor de submit.

OV-chipkaart blijft in gebruik

Icoon BinnenlandsDe ov-chipkaart blijft gewoon in gebruik. De klant loopt geen risico's, ondanks de kritiek over de problemen met de beveiliging van de kaart. Dit verzekerde directeur Pedro Peters van het Rotterdamse vervoersbedrijf RET vandaag.

In Rotterdam wordt volop proefgedraaid met het vervoersbewijs, dat in 2009 alle strippenkaarten en het treinkaartje moet vervangen.

Hackers hebben de kaart inmiddels gedeeltelijk gekraakt. Daarnaast heeft een onderzoeker van de Nijmeegse Radboud-universiteit de papieren wegwerpversie van de kaart gekopieerd.

Duke Nukem 3D naar XBLA?

In augustus 2007 gaf George Broussard, hoofd van 3D Realms al aan dat ze Duke Nukem 3D graag op Xbox Live Arcade zouden willen zien. Maar het was aan Microsoft of dit ook daadwerkelijk door zou gaan. Een bron 'close to 3D Realms' heeft nu gemeld dat de klassieke FPS uit 1996 binnen een aantal maanden zal gaan verschijnen als download op Live.

Goed om te weten is dat een online co-op voor vier spelers in de planning zit. Als het gerucht waar blijkt te zijn kun je binnenkort met drie anderen samen pig-cops neerschieten en vunzige one-liners uitkramen door je headset. Een acht-speler online deathmatch is volgens de bron ook deel van de port.

Duke Nukem 3D maakte destijds furore door revolutionaire gameplayaspecten zoals een jetpack en de mogelijkheid omhoog en omlaag kijken, te combineren met humor en vunzigheid. Het kreeg destijds veel concurrentie door het (toen) beeldschone Quake. Maar het vervangen van een anonieme held door een spierbundel met persoonlijkheid bleek een gouden zet van 3D Realms.

Corrupte tennissters krijgen levenslange schorsing

De voorzitter van de internationale tennisbond voor vrouwen, Larry Scott, heeft gezegd dat een speelster die zich in het vrouwentennis bezighoudt met omkoping, een zware straf tegemoet kan zien.

Scott zei vandaag dat een speelster levenslang geschorst wordt als zij zich laat omkopen voor het verliezen van een wedstrijd. "Er is maar één straf voor tennissters die zich laten omkopen en dat is een schorsing voor het leven," aldus Scott die aangaf dat verschillende speelsters zijn verleid om een wedstrijd te verkopen en zo geld te kunnen verdienen. "De strijd tegen corruptie is net zo belangrijk als die tegen doping. We weten wel dat er pogingen worden ondernomen ze zo ver te krijgen. We moeten voorkomen dat die slagen."

Puzzelen met konijnen in de arcade

Morgen, op Arcade-woensdag, komt Sierra met Boogie Bunnies, een puzzelgame met konijnen in de hoofdrol. Je zult op vele verschillende exotische locaties moeten puzzelen om de konijnen buiten gevaar te houden. Als dit je lukt, krijg je een funky konijnendans te zien. De game kent een classic, arcade en endlessmode. Je kunt ook samen spelen, zowel off- als on-line.

Boogie Bunnies zal voor 800 punten te downloaden zijn.Nederlander in duikpak smokkelt cocaïne

Icoon BizarEen 42-jarige Nederlander heeft op een wel heel opmerkelijke manier geprobeerd drugs te smokkelen. Hij probeerde 6,5 kilo drugs te smokkelen door pakjes cocaïne op zijn lichaam te plakken, onder een rubberen duikpak dat hij droeg.

De man had 26 pakjes rond zijn middel vastgeplakt en 24 rond zijn bovenbenen. Hij liep tegen de lamp op de Belgische luchthaven Zaventem, waar hij is aangehouden door de Belgische politie. Hij kwam uit de Braziliaanse hoofdstad Brasilia.

Knokkende keepers krijgen tweede kans

Deportivo La Coruña geeft de keepers Dudu Awatt en Gustavo Munúa een kans om zich te rehabiliteren. Na een vechtpartij werden de eerste en tweede doelman van de Spaanse club voor de rest van het seizoen uit de selectie gezet.

Trainer Miguel Lotino heeft zich nu bedacht. Als de twee de ruzie bijleggen en zich als professionals gedragen, zijn ze weer welkom.

Vorige week, tijdens de training, had Munúa Awatt een blauw oog geslagen. Een dag eerder beklaagde Awatt zich in een interview omdat hij achter Munúa tweede keus was geworden.

Man rijdt met brommobiel over de snelweg

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft gisteravond een brommobiel van de A2 geplukt. De 19-jarige man uit Boxtel werd ter hoogte van Utrecht met zijn voertuigje aan de kant gezet.

Iemand bij een benzinestation zag de brommobiel de snelweg oprijden en alarmeerde de politie. De man reed de snelweg op, omdat hij geen andere weg naar huis wist dan via de A2. Dit was een dure weg naar huis van de man, want hij is nu 200 euro armer.

Go Ahead niet verder met trainer Snoei

Mike Snoei vertrekt aan het einde van dit seizoen bij Go Ahead Eagles. De club uit Deventer heeft laten weten dat ze het aflopende contract van de 44-jarige trainer niet zal verlengen.

"Wij vinden de tijd rijp voor een frisse wind", aldus de voorzitter van Go Ahead, Hans de Vroome. "Drie jaar is in de voetbalwereld al een flinke periode. Wij willen voorkomen dat er een moment komt dat je op elkaar uitgekeken raakt. We hebben ons nu al voor het tweede achtereenvolgende jaar geplaatst voor de play-offs. Daarvoor verdient Mike Snoei alle lof."

US Election special op FOK!

De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan later dit jaar weer van start. Voordat één Democraat en één Republikein echter onderling gaan uitmaken wie de komende vier jaar in het Witte Huis mag wonen zijn er de voorverkiezingen, waarin bepaald wordt wie de twee kandidaten zullen zijn.


De grote prijs

Maar hoe werken die primaries? En wat is dan de caucus? Welke kandidaten staan bovenaan in de voorspellingen, en wie zijn er bij voorbaat kansloos? En wat zijn hun standpunten eigenlijk? Om al deze vragen te beantwoorden is er nu de FOK! US election special. Je vindt de special in de tracker, of door hier te klikken!

Bij de special ook een poll: Wie zie jij het liefste in het Witte Huis eindigen na de verkiezingen?

Spoedarbitrage Alves op woensdag

De spoedarbitragezaak die AZ tegen SC Heerenveen heeft aangespannen zal woensdagavond om 19:30 uur gaan dienen in Zeist. Voor de arbitragecommissie zal moeten worden beslist of Afonso Alves zich mag aansluiten bij het eerste elftal van Louis van Gaal.

De gehele zaak draait om een ingewikkelde papierwinkel. Volgens de Alkmaarse club weigert Heerenveen het overschrijvingsformulier van Alves voor de KNVB te ondertekenen. Volgens Heerenveen heeft Alves aan hun laten weten dat hij niet overgeschreven wil worden naar AZ.

Volgens AZ heeft Alves echter al een contract ondertekend. De Braziliaan zou zelfs SMS-contact hebben gehad met Louis van Gaal waarbij hij meldt dat hij zich op korte termijn gaat melden in Alkmaar voor de eerste training.

De arbitragecommissie zal woensdagavond de argumenten van beide partijen aan gaan horen. Of de commissie die avond ook direct uitspraak doet is niet bekend.

Tennis: Haase stunt, Krajicek uitgeschakeld

Icoon TennisRobin Haase heeft in de eerste ronde van de Australian Open voor een grote verrassing gezorgd. Hij was met 6-7,6-3,6-0 en 7-6 te sterk voor de als zeventiende geplaatste Ivan Ljubicic.

Haase toonde geen ontzag voor de voormalig nummer drie van de wereld en pakte een break voorsprong. De set ging in de tiebreak verloren en direct daarna brak Ljubicic de service van de jonge Hagenaar, maar Haase kon nog een tandje bijschakelen. Daarna domineerde Haase het duel, maakte nauwelijks afzwaaiers en pakte twee sets op rij. De vierde set ging op service, maar in de tiebreak trok Haase de wedstrijd naar zich toe.

Voor Michaëlla Krajicek liep de eerste ronde wat minder goed af. Tegen haar Japanse opponent Akiko Morigami verloor ze de eerste en de tweede set met 2-6. Krajicek heeft al enige tijd last van een blessure aan de linkerpols. Mede daardoor was het voor haar niet mogelijk om haar backhand voluit te slaan, wat ook te merken was in haar spel. In de beide sets werd Krajicek direct gebroken door de nummer 49 van de wereldranglijst. De 19-jarige Nederlandse wil nu eerst volledig herstellen van haar blessure, alvorens ze weer gaat spelen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

Eerste testrondjes voor Alonso

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso rijdt vandaag voor het eerst sinds zijn vertrek bij McLaren weer in een F1-auto. De Spanjaard voelt vandaag de R27 aan de tand in het Spaanse Jerez.

Even na 9:00 uur begon Fernando Alonso met zijn eerste testrondjes. Alonso zal zich tijdens de eerste tests voornamelijk richten op het wennen aan het rijden zonder elektronische hulpmiddelen.

De 26-jarige coureur kon vanmorgen voor het eerst zijn nieuwe helm presenteren. De helm bestaat voornamelijk uit de kleuren lichtblauw en geel, op de achterkant zijn de kleuren van de Spaanse vlag verwerkt.

Postma mag vertrekken bij ADO

Doelman Stefan Postma mag vertrekken bij zijn club ADO Den Haag. Postma wilde graag spelen voor de Engelse club Queens Park Rangers, maar ADO Den Haag wilde hem niet laten gaan. Een arbritagezaak bood uitkomst.

De 31-jarige doelman en ADO Den Haag waren maandagavond aanwezig bij de spoedarbitragezaak in Zeist. Na het horen van de argumenten besloot de KNVB dat Postma mag vertrekken naar Engeland voor een afkoopsom van 50.000 euro.

'Moeder noemde prinses Diana een hoer'

OpmerkelijkPaul Burrell, de niet op zijn mondje gevallen voormalige butler van de Britse prinses Diana, heeft vandaag verklaard dat Diana's moeder haar dochter maar een hoer vond. Dit omdat de Prinses van Wales het had aangelegd met de moslim Dodi al-Fayed.

Burell: ''Ze noemde de prinses een hoer en zei dat ze rotzooide met die 'verdomde moslimman' en ze was respectloos en zei enkele afschuwelijke dingen.'' De oud butler is een van de belangrijkste getuigen in het onderzoek naar de dood van Diana.

De 'people's princess' overleed in augustus 1997 door een auto-ongeluk in Parijs. Daarbij kwamen ook Dodi en de chauffeur om het leven. De vader van Dodi, Mohammed al-Fayed, is er van overtuigd dat het stel slachtoffer is geworden van een samenzwering.

De butler legde gisteren in het gerechtelijk onderzoek naar de precieze omstandigheden van de dood van Diana een verklaring af. In zijn in 2003 verschenen boek 'In koninklijke dienst' deed Burrell een boekje open over een aantal zaken in het privéleven van de prinses. Maar toen hem gisteren gevraagd werd naar de documenten waarop hij dat boek baseerde, hield Burrell zijn mond. Meer over de gang van zaken van gisteren staat hier.

Toekomst Star Trek Online onzeker

De studio Perpetual heeft inmiddels al enige tijd de MMORPG Star Trek Online in ontwikkeling, toch lijkt de toekomst van de game plots alles behalve zeker te zijn. Perpetual heeft er namelijk geen zin meer in en heeft de licentie en spelonderdelen overgedragen aan een andere studio. De reden voor deze plotse ommezwaai maakte het bedrijf niet bekend, evenmin is duidelijk waar de licentie naartoe gegaan is. Wel werd bekend gemaakt dat de spelcode zoals die nu is, bij Perpetual blijft. Hierdoor zal een nieuwe ontwikkelaar van scratch moeten beginnen.

Het is de tweede keer in redelijk korte tijd dat Perpetual kapt met de ontwikkeling van een game. In 2007 stopte het bedrijf met de MMO Gods and Heroes, een game die toen al in de bèta-fase zat.

MSN-feestje van puber loopt uit de hand

Icoon OpmerkelijkDe ouders van de 16-jarige Australische puber Corey Worthington willen met hun zoon eens een hartig woordje wisselen. Maar de jongen heeft zich voorlopig even ergens verstopt.

Reden is een feestje dat Corey gaf toen zijn ouders op vakantie waren. Via MySpace, msn en sms nodigde hij wat vrienden uit, die op hun beurt ook weer vrienden uitnodigden. De opkomst was 500 man. Die gingen flink te keer in en rond de woning van de Delaney's: schade zo'n 13.000 euro.

Buren waarschuwden de politie. Dertig agenten met honden en een helikopter kwamen aanzetten. De feestgangers vielen hierop de politie aan.

Corey had de rotzooi graag nog willen opruimen voor zijn ouders terugkwamen, maar door de publiciteit hoorden die het al op hun vakantieadres. De ondergedoken jongen spreekt evenwel toch van ''het beste feestje ooit''.


Een tv-station sprak met Corey


[i]Met dank aan crv voor de submit.

Verzin zelf een achievement voor Ninja Gaiden 2

Team Ninja, de ontwikkelaar van Ninja Gaiden 2, wil graag van jullie weten welke achievement je graag zou willen zien in Ninja Gaiden 2. Via deze website kun je een berichtje achter laten met een beschrijving van jouw achievement. De beste en/of leukste achievement zal uiteindelijk verwerkt worden in Ninja Gaiden 2. De deadline ligt op 24 januari.

Achievement unlocked: 100 litres of blood spilled

Turok demo beschikbaar op Xbox Live

In Turok speel je een space-marine die op een jungle-planeet terecht is gekomen. Je zult andere, vijandige space-marines tegen komen en die met de gebruikelijke hartelijkheid uit de loop van je geweer moeten begroeten. Maar op de planeet leven ook dinosaurussen, waarvan de meesten niet bepaald tot het vriendelijke soort behoren. Zij staan jou, maar ook je vijanden naar het leven. Door slim gebruik te maken van de dino's en hun gedrag, kun je ze gebruiken om een afleidingsmanoeuvre te creëren of zelfs de vijandelijke soldaten af te slachten. Hoe dat in z'n werk gaat kun je nu zelf beleven in de 1.17 GB zware demo van Turok, die op Xbox Live te vinden is.

Belgisch jeugdteam ziekenhuis ingeslagen

Icoon VoetbalEen racistisch incident van een paar weken geleden tussen twee Belgische jeugvoetbalteams heeft dit weekend geleid tot het in elkaar slaan van een heel jeugdelftal. Een paar weken terug werd een wedstrijd tussen V&0 United uit Merksem en FC Belgica uit Edegem stilgelegd na enkele racistische opmerkingen. Vermoedelijk is het toen naast het veld tot relletjes gekomen tussen een paar jongeren.

Dit weekend voetbalde V&O United tegen Rapid uit Deurne. Bijna de hele scholierenploeg (12 tot 17 jaar) van V&O United belandde op de spoedafdeling van het ziekenhuis nadat tientallen jongeren én volwassenen na de wedstrijd het veld opstormden en begonnen te meppen. En de meppende groep zouden geen supporters en spelers van Rapid zijn geweest maar van FC Belgica.

Ook de coach van V&O United ontkwam niet aan het geweld. ''Ze waren zeker met dertig en kwamen van overal. Allemaal allochtonen, jong en oud. Ik probeerde mijn spelers zo snel mogelijk de kleedkamers in te krijgen, maar werd zelf aangevallen. Ik ben vijf dagen arbeidsongeschikt'', zo zegt de trainer in de Gazet van Antwerpen. ''Ik train al acht jaar jeugdploegen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Volwassenen die met paraplu’s op de kinderen sloegen tot ze neervielen. Sommige spelers hebben oppervlakkige steekwonden. De daders moeten dus wapens hebben gehad.''

Voetbalclub Belgica laat bij monde van secretaris Tom Diercksens weten dat zijn club geen blaam treft: ''Het gaat om een paar individuen die in hun vrije tijd handelden. Als we met zekerheid weten welke personen erbij betrokken waren, vliegen zij zonder pardon de ploeg uit.''

De politie spoort de daders momenteel op. Enkele spelers van FC Belgica zijn al herkend als daders.

Met dank aan zagevent voor de submit.

R'damse hoerenmadam in België in de cel

Icoon BelgieTrees R., een roemruchte hoerenmadam uit Rotterdam, draait mogelijk bij onze zuiderburen voor jaren het gevang in. De 45-jarige Rotterdamse wordt ervan beschuldigd illegale Oost-Europese vrouwen als seksslavinnen voor zich te hebben laten werken in haar Belgische bordeel.

Trees vertrok in 2004 naar België en startte daar samen met haar ex Willem C. een luxueuze seksclub in het Belgische Mol-Wezel. Zowel R. al C. stonden te boek als zeer bonafide seksondernemers. Bij de opening van hun club, die moest uitgroeien tot het grootste eroscentrum van Europa, was zelfs de burgemeester aanwezig. De voormalige echtelieden waren bovendien goed bevriend met oud-voetbalkeeper Jean-Marie Pfaff.

Volgens de Belgische Justitie ronselden Trees en haar ex-man via via illegale meisjes uit Roemenië en Polen omdat ze gebrek hadden aan personeel. De amper volwassen meisjes moesten voor 150 euro de meest perverse dingen doen met de klanten. Daar mochten ze slechts 35 euro van houden. Na werktijd werden de meisjes opgesloten in een kaal appartement, om te voorkomen dat ze zouden ontsnappen.

Trees R. ontkent alles. Volgens haar is ze alleen op papier eigenaar van het bordeel en had ze geen idee wat haar ex Willem C. allemaal uitvrat om aan personeel te komen. C. beweert op zijn beurt dat hij niet wist dat de aangeboden meisjes illegaal in België verbleven.

Bush waarschuwt voor hoge olieprijzen

Icoon Buitenlands De Amerikaanse president George Bush heeft vanochtend tijdens de tweede dag van zijn bezoek aan Saudi-Arabië olieproducenten gewaarschuwd voor de consequenties van ''erg hoge'' prijzen van olie. Het zou slecht zijn voor de Amerikaanse economie.

Bush is in Riyad om steun te zoeken om de vrede tussen Israël en de Palestijnen te bevorderen en voor zijn campagne om Iran te isoleren. Ook praat hij over de lucratieve wapenovereenkomst die de Amerikanen willen sluiten met de Saudi's.

De Amerikaanse regering kondigde maandag aan dat de eerste stappen voor de wapenovereenkomst, ter waarde van zeker 13 miljard euro, zijn gezet. De regering wil voor ruim 80 miljoen euro laserbommen verkopen aan de Saudi's.

Zimbabwaanse leeuw doodt drie mensen

Icoon Opmerkelijk In de wildernis van Zimbabwe heeft een leeuw drie leden van dezelfde familie aan stukken gescheurd in de buurt van de plaats Guruve, berichtten plaatselijke kranten vandaag.

Het eerste slachtoffer, een 25-jarige man, werd 's avonds door de leeuw aangevallen toen hij zijn huis wilde betreden. Kort daarna greep het roofdier een 73-jarige man, die net thuis kwam van een reis. Een neef zag de tweede aanval en spoedde zich uit het huis om hulp te halen.

Toen andere dorpsgenoten kwamen aangesneld greep de leeuw een 80-jarige vrouw, die hij meesleepte naar zijn schuilplaats, 30 meter van het huis gelegen.

De politie heeft het dier inmiddels doodgeschoten.

Codemasters toont releaselijst voor 2008

Uitgever Codemasters heeft haar voorlopige releaselijst voor 2008 bekend gemaakt. Hoewel er nog geen exacte data genoemd worden, weten we nu wel stukken beter waar we aan toe zijn.

Turning Point: Fall of Liberty - Maart - PC, Xbox 360, PlayStation 3
Lord of the Rings Online: Expanion Pack 1 - Kwartaal 1 - PC
HEI$T - Kwartaal 2 - PC, Xbox 360, PlayStation 3
Emergency Mayhem - Kwartaal 2 - Wii
Race Driver: GRID - Kwartaal 2 - PC, Xbox 360, PlayStation 3
Rise of the Argonauts - Kwartaal 3 - PC, Xbox 360, PlayStation 3
Operation Flashpoint 2 - Kwartaal 4 - PC, Xbox 360, PlayStation 3
Dragonology - Kwartaal 4 - Nintendo DS, Wii

[AO] Krajicek niet naar tweede ronde

Het is Michaëlla Krajicek niet gelukt om de tweede ronde te bereiken van de Australian Open. Tegen haar Japanse opponent Akiko Morigami verloor ze de eerste en de tweede set met 2-6.

Krajicek had al enige tijd last van een blessure aan de linkerpols. Mede daardoor was het voor haar niet mogelijk om haar backhand voluit te slaan wat ook te merken was in haar spel. In de beide sets werd Krajicek direct gebroken door de nummer 49 van de wereldranglijst. De 19-jarige Nederlandse wil nu eerst volledig herstellen van haar blessure, alvorens ze weer gaat spelen.

'Laat junks half jaar afkicken in Algarve'

Icoon GezondheidHet Haagse CDA-raadslid Wil Vonk heeft een uniek plan gelanceerd om junks te laten afkicken. Drugsverslaafden moeten drie maanden tot een half jaar lang afkicken in een vakantieboerderij in het Portugese Algarve. Met behoud van uitkering.

Het grapje kost 350 euro per dag en het experiment moet starten met 20 junks. Vonk, ook voorzitter van de vrijwilligersorganisatie Moedige Moeders, denkt dat de junks in een rustige en zonninge omgeving weer helemaal tot zichzelf komen. Ze krijgen geen drugs meer maar leren weer boodschappen doen en het huishouden. Ook mogen ze op een gegeven moment kamperen en vissen.

Volgens Vonk is dit project a 350 euro per dag relatief goedkoop. "Als je dit in Den Haag zou doen, ben je veel duurder uit, alleen al aan huishuur." Vonk moet nog toestemming vragen of een deel van de kosten betaald mogen worden uit de uitkering of persoonsgebonden budget van de deelnemers.

Ophef in Oostenrijk na felle kritiek op islam

Icoon BuitenlandsUitlatingen van een Oostenrijkse politica over de islam hebben in het Alpenland tot grote ophef geleid. Susanne Winter, FPÖ-raadslid in Graz, ging daar dit weekend op de 'Ayaan Hirsi Ali-toer' door te stellen dat de islamitische profeet Mohammed naar huidige maatstaven een kinderverkrachter is. En dat de profeet de Koran geschreven heeft tijdens epileptische aanvallen.

Gisteren deed ze er in de krant Österreich nog een schepje bovenop. ''Onder moslimmannen is misbruik van kinderen aan de orde van de dag'', aldus Winter. Ook heeft ze schijnbaar geluisterd naar 'onze' Geert Wilders, want ze zei dat haar stad bedreigd wordt door ''een tsunami'' van islamitische immigratie. Er zijn overigens weinig steden in Oostenrijk waar minder moslims wonen dan in Graz, maar dat terzijde.

De blonde politica deed haar uitspraken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen die aanstaande zondag plaatsvinden.

Van links tot rechts keuren politieke partijen in Oostenrijk Winters uitspraken af. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de politica strafrechtelijk vervolgd kan worden voor rassenhaat. Oostenrijk wil namelijk heel erg duidelijk maken dat Susanne Winter niet namens de bevolking dan wel regering spreekt. De grootste moslimsorganisatie van Oostenrijk heeft opgeroepen tot kalmte.Suzanne Winter

CD: The Buoys - Grillo Parlante

De coverart van het album maakt duidelijke toespelingen op cinematografie, en verraadt daarmee meteen de achtergrond van de makers van deze cd. The Buoys worden gevormd door het trio Chris Cousin, Stu Smith en Steve Gibbs. Allemaal hebben ze enige ervaring met de filmindustrie. Cousin heeft als muzikant en producer al eerder zijn talenten geleend voor filmsoundtracks. Smith was, naast muzikant, onder andere cameraman en film editor en Gibbs creëerde ook al eerder wat soundtracks. Een muzikaal en visueel ingesteld drietal.

Posters tegen Wilders toch toegestaan

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam heeft gisteravond laten weten dat de posters tegen PVV-leider Geert Wilders - waarop de politicus staat afgebeeld op een sigarettenpakje, met de tekst: 'Extremist; brengt u en de samenleving ernstige schade toe' - toch zijn toegestaan. Dit weekend werden tot twee keer toe activisten van de Internationale Socialisten gearresteerd die de posters op straat stonden te verkopen. Onder hen was ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, die de eerdere aanhouding aan de kaak wilde stellen.

De Amsterdamse politie liet gistermiddag al weten dat de aanhoudingen plaats vonden in opdracht van het OM. Burgemeester Job Cohen noemde de gang van zaken merkwaardig en vroeg om tekst en uitleg van de Amsterdamse hoofdofficier van justitie Leo de Wit.

Pepijn Brandon van de Internationale Socialisten zei zaterdag dat de aanhoudingen volgden na een persoonlijk klacht van Wilders over de poster. Hoe hij daarbij komt, is onduidelijk. Want Wilders stelde zondag dat hij de groepering van Brandon weliswaar een ''abjecte club'' vindt, maar dat de politie hen ook wat hem betreft niet had mogen oppakken. ''Zoals ik mag zeggen wat ik vind, mogen zij dat ook.'' Wel tekende Wilders daarbij aan dat de uitlatingen van de demonstranten een sfeer zouden kunnen creëren die wel tot geweld tegen hem zou kunnen leiden. ''Hun boodschap dat ik een extremist zou zijn, is te walgelijk voor woorden, maar ze mogen het zeggen.''

Volgens een verklaring van het OM leken de posters zich aanvankelijk te richten tot de persoon Wilders. ''Ons nader oordeel is echter dat de posters zich richten tegen de uitlatingen van de heer Wilders. Aangezien de heer Wilders een landelijk bekend politicus is, kan verwacht worden dat reactie komt op zijn standpunten. Deze posters vallen in die context onder de vrijheid van meningsuiting'', aldus het OM.

Overigens is het beledigen van een Kamerlid strafbaar gesteld in het Wetboek van Strafrecht. Op grond van oudere jurisprudentie van de Hoge Raad blijkt dat belediging van een kamerlid zonder klacht van de beledigde kan worden vervolgd op grond van artikel 267 onder 2 Sr.Met dank aan mouthman voor de submit.

[NHL] Standen per 15-01-2008

Hier zijn de standen zoals die op dit moment zijn in de NHL.

Atlantic Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
New Jersey261535511010113-5-013-10-38-2-0W3
Pittsburgh261635513312013-8-213-8-19-0-1W1
Philadelphia23155511371218-5-515-10-07-1-2W1
N.Y. Islanders221754910812213-7-29-10-35-2-3W2
N.Y. Rangers212054711212014-10-07-10-54-5-1L1

Northeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Ottawa291146215512315-7-214-4-27-3-0L1
Montreal22148521361268-7-514-7-35-2-3L1
Boston221844811411711-8-211-10-24-6-0W1
Buffalo191864412512511-8-28-10-41-4-5L9
Toronto16218401241498-8-58-13-32-7-1L5

Southeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Carolina222144814015010-10-212-11-23-6-1L2
Atlanta222224613015112-11-110-11-14-5-1W1
Florida20224441141299-11-311-11-13-6-1L2
Washington18215411231389-11-19-10-45-3-2L1
Tampa Bay172353913215412-9-25-14-32-6-2W1

Central Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Detroit3394701599918-3-215-6-27-2-1L2
St. Louis221565011411214-7-48-8-24-3-3L2
Columbus211864811411315-6-46-12-26-4-0W2
Nashville211944612412712-7-29-12-25-3-2L2
Chicago202144412713612-12-18-9-32-6-2W1

Northwest Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Minnesota261725412612515-7-011-10-26-4-0W3
Vancouver251645411910513-7-212-9-26-4-0W1
Calgary221685213513610-8-712-8-15-3-2L3
Colorado241835112912816-6-08-12-34-5-1W2
Edmonton212144612213412-11-19-10-35-4-1W4

Pacific Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
San Jose25127571141019-9-416-3-37-1-2L1
Dallas251755513712313-7-212-10-34-5-1L2
Anaheim241765412112215-6-49-11-27-2-1W3
Phoenix23201471161208-10-115-10-06-4-0L1
Los Angeles172723613215511-15-16-12-15-5-0W2

80-jarige al vijftig jaar in voorarrest

Icoon Opmerkelijk50 jaar lang zat een bejaarde gevangene vast in een gevangenis in Sri Lanka. Vorige maand werd de, onderhand al 80-jarige, man onwel. De gevangenis zocht vanwege een medische behandeling in het ziekenhuis het dossier van de gevangene D.P. James op.

De beste man bleek al vanaf augustus 1958 te zijn gearresteerd, maar hij heeft nooit een proces gehad. Hij werd destijds ervan beschuldigd dat hij zijn vader met een mes had aangevallen, en daarmee verwond had. Tijdens zijn voorarrest werd hij nog wel enige tijd naar een psychiatrische inrichting overgebracht. Toen hij werd teruggestuurd werd zijn zaak eigenlijk helemaal vergeten.

De beste man had zijn langste tijd wel in de gevangenis gehad, en werd vorige week vrijgelaten. Via zijn advocaat gaat hij nog een schadevergoeding eisen.
Met dank aan mouthman, crv en Joffum voor de submit.

Baas scheidsrechters baalt

De baas van de scheidsrechters in het betaalde voetbal, Jaap Uilenberg, heeft gezegd dat hij geen enkel begrip heeft voor de wantoestanden van afgelopen weekeinde tijdens en na een groot aantal eredivisiewedstrijden.

"Het was heel extreem en heel vervelend allemaal. Het komt niet vaak voor dat er zo veel incidenten tegelijk gebeuren. Dat kan niet en dat mag niet. Hier zit niemand op te wachten," aldus Uilenberg die toegaf dat zijn arbiters een aantal 'arbitrale missers' hadden begaan. "Maar het gebrek aan onderling respect bij trainers, spelers en scheidsrechter viel ook heel nadrukkelijk op. Het publiek heeft slechte voorbeelden te zien gekregen." Hij zegt dan ook dat arbiters niet zullen worden geschorst.

Uilenberg heeft gepleit voor meer saamhorigheid op en rond de velden. "Hoe je het wendt of keert, je hebt elkaar nodig tijdens de wedstrijden. Een beetje meer begrip voor elkaar kan geen kwaad. Met de belangenvereniging coaches betaald voetbal zijn we daarover al in gesprek."

Alle arbitrageteams gaan overigens vanaf februari tijdens eredivisieduels met elektronische communicatiemiddelen werken. De scheidsrechters en hun assistenten krijgen microfoons en oordopjes waarmee ze met elkaar in contact staan.

Wegwerp-chipkaart gekraakt

Icoon Vervoer Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben de wegwerpversie van de ov-chipkaart gekraakt. Dat zei een woordvoerster van Trans Link Systems (TLS), de producent van de kaart, gisteravond in reactie op berichtgeving in RTL Nieuws.

Op dit moment zijn volgens TLS ongeveer 10.000 wegwerpkaarten in omloop.

De TLS-zegsvrouw benadrukt dat de 'vaste' ov-chipkaarten, waarvan er al ruim een miljoen in omloop zijn, niet gekraakt zijn. Vorige week werd bekend dat Duitse hackers een gedeelte van de chip op deze kaart hadden gekraakt. De hackers stellen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de kaart helemaal is gekraakt. TNO doet onderzoek naar de stand van zaken.

De Tweede Kamer houdt nog deze week een spoeddebat over de ov-chipkaart met verantwoordelijk staatssecretaris Tineke Huizinga-Heringa (ChristenUnie).Filmpje uitleg over de kraak in RTL Nieuws.

Omgangsregeling van Spears blijft opgeschort

Icoon Showbizz De omgangsregeling van Britney Spears met haar twee zonen blijft voorlopig opgeschort. Dat heeft een rechter in Los Angeles gisteravond bepaald, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

De kinderen van de 26-jarige Spears, Jayden James (1) en Sean Preston (2), wonen bij haar ex-man Kevin Federline. De omgangsregeling van de 26-jarige Spears werd eerder deze maand opgeschort nadat de zangeres in hysterische toestand naar het ziekenhuis was gebracht na een confrontatie met afgezanten van Federline.

Gisteren diende een spoedzitting in de zaak om de voogdij over de twee zoontjes van Spears en Federline. Spears arriveerde uren te laat bij het gerechtsgebouw. Toen ze er eenmaal was aangekomen, ging ze het gebouw niet binnen.

Op 19 januari wordt er opnieuw een zitting over de kwestie gehouden.

Nibud: bijna iedereen krijgt minder te besteden

Icoon Financieel Bijna iedereen gaat er dit jaar in koopkracht op achteruit. Uitzondering vormen 65-plussers met een laag inkomen en werkende alleenstaande ouders.

Gemiddeld hebben mensen per maand dertien euro minder te besteden, zo concludeert het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud). Dat komt vooral door de inflatie.

De koopkracht daalt met een kwart tot 1 procent, aldus het Nibud. Omdat vooral veel dagelijkse uitgaven zoals voeding en benzine dit jaar duurder zijn dan vorig jaar, voelen veel mensen de koopkrachtdaling in hun portemonnee.

De meeste brutolonen stijgen in 2008 met gemiddeld 3,25 procent. Maar dat is volgens het Nibud niet genoeg om alle prijsstijgingen op te vangen. Daar komt bij dat niet iedereen al meteen in januari meer loon krijgt. Mensen die voorlopig hetzelfde salaris houden als in 2007, moeten er rekening mee houden dat zij er meer op achteruitgaan. Netto houden zij wel hetzelfde over, maar omdat veel prijzen hoger zijn dan in 2007, kunnen zij er minder mee doen.

Met name de prijzen van voeding en olie zijn fors gestegen en zullen vermoedelijk in de loop van het jaar nog oplopen. Automobilisten hebben last van de duurdere benzine en leaserijders hebben te maken met een hogere fiscale bijtelling.

De 65-plussers met een laag inkomen (met een aanvullend pensioen van maximaal 10.000 euro per jaar) profiteren van de gestegen ouderenkorting en alleenstaande werkende ouders van de nieuwe kindertoeslag. Daardoor stijgt de koopkracht voor deze groepen.

Boete voor Been

De KNVB heeft NEC-trainer Mario Been een boete van vijfhonderd euro gegeven.

Ben Haverkort stuurde Been in de slotfase van NEC - FC Twente (2-2) van afgelopen weekend naar de tribune, omdat de coach zonder zijn toestemming het veld betrad. Been was boos op de arbiter omdat hij vond dat NEC vlak voor de gelijkmaker van Twente een penalty had moeten krijgen.

John van den Brom werd ook bestraft. De trainer van AGOVV Apeldoorn moet ook een boete van vijfhonderd euro betalen, omdat hij in het Jupiler League-duel tegen HFC Haarlem (2-1 nederlaag) scheidsrechter Hessel Steegstra beledigde.

Vier jaar cel voor ontkenning Holocaust

Icoon BuitenlandsDe voormalige extreemrechtse Oostenrijkse politicus Wolfgang F. (56) is gisteren veroordeeld tot vier jaar cel wegens ontkenning van de Holocaust. Daarnaast moet hij een eerdere voorwaardelijke veroordeling tot 2,5 jaar alsnog uitzitten.

F. had herhaaldelijk het bestaan van gaskamers in vernietigingskampen als Auschwitz ontkend. In brieven aan onder meer paus Benedictus XVI had hij de genocide op miljoenen Joden omschreven als ''Satanische leugen''.

[AO] Haase zorgt voor stunt

Robin Haase heeft in de eerste ronde van de Australian Open voor een grote verrassing gezorgd. Hij was met 6-7 (2),6-3,6-0 en 7-6 (1) te sterk voor de als zeventiende geplaatste Ivan Ljubicic.

Haase toonde geen ontzag voor de voormalig nummer drie van de wereld en pakte een break voorsprong. De set ging in de tiebreak verloren en direct daarna brak Ljubicic de service van de jonge Hagenaar, maar Haase kon nog een tandje bijschakelen. Daarna domineerde Haase het duel, maakte nauwelijks afzwaaiers en pakte twee sets op rij. De vierde set ging op service, maar in de tiebreak trok Haase de wedstrijd naar zich toe.

Doe nog maar een bakkie, in trailer Condemned 2

Eind maart moet hij al verschijnen, maar we hebben er tot op heden nog maar weinig van gezien. Tot nu dan, want Sega heeft een volwaardige trailer van Condemned 2: Bloodshot vrijgegeven.

Aan de trailer te zien zul je ook dit keer weer junks kunnen bashen terwijl je lastig wordt gevallen door vlagen van paranoia in 'the underbelly of modern civilization'. Als detective Ethan Thomas zul je na lager aan wal te zijn geraakt weer terug moeten keren naar het korps. Dit nadat al je collega's te bang bleken te zijn voor deze zaak.


Heel veel geruchten over Super Smash Bros. Brawl

Nintendo geeft regelmatig updates over Super Smash Bros. Brawl. Maar als we de volgende lijst met geruchten mogen geloven hebben ze heel wat verrassingen voor ons in petto. De lijst is opgesteld door Rapscouter. Deze wist voor de release van Pokémon Diamond & Pearl ook al veel geruchten te vertellen waarvan achteraf een groot deel waar bleek te zijn. De lijst die hij heeft gemaakt voor Super Smash Bros. Brawl is aanzienlijk en het is maar de vraag wat er van waar is.

- Super Smash Bros. zal op 4 februari op Virtual Console uitgebracht worden.
- Blastoise, Zapdos, Luxray, Combusken en Grovyle zullen nieuwe Pokémon zijn die uit de Pokéballs tevoorschijn komen.
- De game is helemaal afgerond en zal in Amerika op 10 februari verschijnen. De reden dat de game eerder werd uitgesteld was om deze niet tegelijkertijd met Super Mario Galaxy uit te brengen.
- The Dojo zal deze week een nieuw third-party karakter bekend maken.
- Metal Gear Solid zal drie AT's kennen, te weten Cyber Ninja, Revolver Ocelot en iemand anders die een lach op onze gezichten zal brengen. Revolver Ocelot zal aan de zijkant van een level staan en en het vuur openen op degene die een AT wegwerkt (waarschijnlijk is dit een verwijzing naar Raiden).
- Ditto zal een zeer krachtige Pokéball Pokémon zijn.
- Sothe, Trace, Professor Oak en Kiddy Kong zijn Assist Trophies.
- Luigi's Mansion, Gorons Mountain en Kaptain K. Rools schip zijn levels in de game.
- Het third-party karakterlevel is van dezelfde serie, maar niet van dezelfde game als hem.
- De helft van de Super Smash Bros. levels en één derde van de Super Smash Bros. Melee levels zitten in Brawl verwerkt, maar dan wel met betere graphics.
- Er komt een vierde third-party karakter die ons heel blij zal maken, wie dat is blijft nog onbekend.
- Door zijn populariteit zal Falco wederom terugkeren.
- Wii Bowling, Wii Shop en Big Bosss Blue's zijn allemaal muziek in de game, eerder was Wii Shop Music al aangekondigd.
- Poké Floats 2, alsmede een level die gebaseerd is op Bowser's luchtschip, zitten in het spel verwerkt.
- Later zullen er nieuwe levels, items, AT's en karakters te downloaden zijn.
- Er is nog steeds twijfel of de Ditto Pokéball nu wel of niet bestaat, toch geeft hij meer informatie. Wanneer de bal gebruikt is kopieert het de karakter waar de bal naar gegooid is en laat zijn Final Smash los, waardoor deze als zeer krachtig gezien moet worden.
- Rawk Hawk, Tricky, Twinrova en de Kremlins zijn allemaal Assist Trophies.
- De baasgevechten van The Legend of Zelda in de Subspace Emissary zullen groots en episch worden.
- Tails, Knuckles en Dr. Eggman zullen allemaal assist trophies worden van Sonic.
- Ongeveer 65 procent van de verborgen karakters zullen te unlocken zijn in de Subspace Emissary.
- Er is een level die Through Time and Space genaamd is.
- Luigi kan hoger springen en sneller rennen, en net als in Super Mario Galaxy kan hij een stuk door glijden.
- The Frozen Flower, Bomb-Omb en de Red Shell zijn allemaal items in het spel.
-Salamence, Hitmochan, Hitmonlee en Staryu zijn Pokéball Pokémon in de game.
- Saffron City, Sector Z, Hyrule Castle, Mushroom Kingdom en Dreal Land keren allemaal terug, maar dan wel met verbeterde graphics.
- De soundtrack van de game zal episch zijn, zo zijn er meer dan tweehonder nummers verwerkt die lopen van de Super Mario Bros. theme tot de liedjes uit Metal Gear Solid.
- In Subspace Emissary zal een gastkarakter zijn die je helpt, maar niet als speelbaar karakter in de game zit.
- Tauroneo, Impa en Boo zijn allemaal assist trophies.
- Het spel kent muziek uit Fire Emblem, waaronder het Fire Emblem Theme, The Strong en Ascent.
- Ganondorf zal terugkeren in zijn Twilight Princess vorm en vecht met een zwaard, hij is echter wel heel langzaam in zijn bewegingen.
- Green Hill Zone en Good Egg Galaxy uit Super Mario Galaxy zijn levels in de game.
- Een item dat Rare Candy heet zal je tijdelijk sterker maken.
- Roy en Marth zitten niet langer in het spel, zij zijn vervangen door karakters uit Path of Radiance en Radiant Dawn.
- Fire Rods en Ice Rods zijn items in het spel.
- Rundas, Daisy, Chain Chomp en Agahnim zijn AT's.
- Gateway Galaxy en Choco Ruins zijn als levels in het spel verwerkt.
- Ridley is aanwezig in Subspace Emissary.
- Final Destination is terug.
- Metal Gear Solid krijgt een speciaal item, namelijk een Magazine. Wanneer je deze op de grond gooit en de vijand loopt er overheen, dan zal deze afgeleid zijn.
- Regirock, Registeel en Regice zijn Pokéball Pokémon.
- Subspace Emissary zal uit te spelen zijn in twee tot vijf uur, afhankelijk van je skills en hoeveel werelden je wilt verslaan.
- Ness is terug en speelbaar, hij is dus niet verwijderd.
- Captain Falcon is terug, inclusief nieuwe bewegingen.
- Er zullen rond de 65 à 75 levels in het spel zitten.
- Er zal nog een Fire Emblem level aanwezig izjn.
- Mewtwo keert terug.
- Leafeon, Vaporeon en Jolteon zijn Pokéball Pokémon.
- Er zit geen rivaliserende P.T. in de game.
- Rayquaza zal niet de enige Pokémon baas zijn in Subspace Emissary.
- Het nieuwe third-party karakter is van Capcom.
- Er is een level in de game dat SNES graphics heeft.
- Wanneer je alle CD's verzameld hebt krijg je de mogelijkheid om eigen muziek te uploaden via de memory stick.
- Twilight Fossil-Stallord en Twilight Igniter-Fyrus zijn bazen in Subspace Emissary.
- Monty Mole en Professor E. Gadd zijn assist trophies.
- Big Goron's zwaard en Poison Mushroom zijn items

Ook zijn er nog een aantal Assist Trophies genoemd. Deze zijn uiteraard niet bevestigd door Nintendo zelf.

-Assist Trophy: Samurai Goroh (F-Zero) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Dr. Wright (SimCity) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Hammer Bro (Mario series) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Nintendogs (1/8/2008)
-Assist Trophy: Devil (Devil World) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Knuckle Joe (Kirby) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Stafy (1/8/2008)
-Assist Trophy: Jill (Drill Dozer) (1/8/2008) (Confirmed at E for All)
-Assist Trophy: Waluigi (Mario series) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Lyn (Fire Emblem) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Mr. Resetti (Animal Crossing) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Saki Amamiya (Sin & Punishment) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Little Mac (Punch Out!) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Excitebike (1/8/2008)
-Assist Trophy: Gray Fox (Metal Gear Solid) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Metroid (1/8/2008) (Confirmed at E for All)
-Assist Trophy: Lakitu (Mario series) (1/8/2008)
-Assist Trophy: Bullet Bills (Mario series)
-Assist Trophy: Chain Chomp (Mario series)
-Assist Trophy: Tatanga (Super Mario Land)
-Assist Trophy: Birdo (Mario series)
-Assist Trophy: Mouser (Super Mario Bros. 2)
-Assist Trophy: Re-Dead (Zelda series)
-Assist Trophy: Tingle (Wind Waker)
-Assist Trophy: Stalfos (Zelda series)
-Assist Trophy: Kracko (Kirby series)
-Assist Trophy: Sir Kibble AKA (Kirby series)
-Assist Trophy: ZERO-ONE w/ Snap (Pokémon Snap)
-Assist Trophy: Professor Oak (Pokémon series)
-Assist Trophy: Kumatora (MOTHER 3)
-Assist Trophy: Duster (MOTHER 3)
-Assist Trophy: Pig Mask Soldier (MOTHER 3)
-Assist Trophy: Claus (MOTHER 3)
-Assist Trophy: Arwings (StarFox)
-Assist Trophy: F-Zero Machines
-Assist Trophy: Advance Wars Infantry and Tanks (Confirmed at E for All)
-Assist Trophy: Sothe (Fire Emblem
-Assist Trophy: Tails (Sonic series) (
-Assist Trophy: Fiery Blowhog (Pikmin series)
-Assist Trophy: Windy Blowhog (Pikmin series)
-Assist Trophy: Pak E. Derm (Yoshi's Story)
-Assist Trophy: Chibi-Robo (Chibi-Robo for GCN)
-Assist Trophy: Raiden (Metal Gear Solid series)
-Assist Trophy: Doshin the Giant (GCN)
-Assist Trophy: Spire (Metroid Prime Hunters)
-Assist Trophy: Trace (Metroid Prime Hunters)
-Assist Trophy: Baby Mario Bros. (Mario series; Yoshi series)
-Assist Trophy: Eggplant Wizard (Kid Icarus)
-Assist Trophy: Magikoopa (Mario series; Yoshi series)
-Assist Trophy: Thwomp (Mario series)

Sporthistorie: Al eerder aanslagen in Dakar-rally

Parijs-Dakar werd dit jaar afgelast vanwege terreurdreiging vooraf. Uit de geschiedenis van de Rally blijkt echter wel dat dreiging tijdens de Rally nimmer voor een afgelasting zorgde. Hooguit werd er een etappe geneutraliseerd.

In 1998 wordt niemand minder dan Koen Wauters onder vuur genomen. De zanger van Clouseau wordt onder schot genomen door een groep onbekende bandieten. Diverse kogelgaten in zijn Toyota getuigen van een aanslag op Wauters en zijn bijrijder Jurgen Damen.

Vijf kilometer voor de finish in het bivak in Taoudenni hoorde Wauters een harde knal tegen zijn Toyota. "Ik dacht eerst aan opspattende stenen. Maar Jurgen schreeuwde: 'ze schieten, gas geven, gassen!' Hij riep dat zo overtuigend dat ik wist dat het geen geintje was."

"Daarna hoorde ik zelf ook het ratatatata van een mitrailleur. Blindelings ben ik toen rechtuit gebold en zo hard weggereden dat ik zelf niet gevoeld heb dat onze band lek geschoten was, zo bleek later toen we in het kamp aankwamen", aldus Wauters, die pas nadien besefte aan welke ramp zij waren ontsnapt.

"Als je de gaten in onze wagen ziet dan zijn dat kogels geweest waarmee ze je tien keer kapot konden knallen. Ze hebben duidelijk op de banden en de motor gericht. Het is gelukkig voor ons goed afgelopen, maar het leek wel een scène uit de film 'Mad Max'."

De aanslagen in het noorden van Mali stonden in 1998 niet op zichzelf. Waar de Belgische zanger kon ontsnappen en veilig het bivak bereikte, werd een Tsjechische Tatra-vrachtwagen in diezelfde nacht door een groep van acht à tien gangsters tot stilstand gebracht.

Uitgerust met Kalasjnikovs en zelfs een bazooka eisten de rovers de truck en alle eigendommen van de bemanning op. "Het was een angstige ervaring als een geweer op je gericht wordt, maar het werd ons al snel duidelijk dat we niet voor ons leven hoefden te vrezen. Het ging de boeven alleen om onze vrachtwagen", vertelde navigator Jaroslav Lamac, die evenals zijn teamgenoten Koreny en Kahanek uiteindelijk een lift kreeg en lijkbleek van de schrik in Taoudenni werd afgezet. Als gevolg van de incidenten besloot Hubert Auriol de daaropvolgende etappe van zaterdag om veiligheidsredenen te neutraliseren.

Erger liep het af met een Franse deelnemer in 1991. Die werd ook al in Mali het slachtoffer werd van een aanslag. De Fransman Charles Cabanes, een 34-jarige vrachtwagenchauffeur van het begeleidingsteam van Citroën, werd dodelijk geraakt door een schot en overleed ter plekke.

In Mali leverden de Touaregs, een nomadenstam, toen strijd met de regering van Mali. De regering en nomaden hadden kort voor de start van de rally een overeenkomst gesloten. Vandaar dat de organisatie de route niet had omgeleid. Na het overlijden van de Fransman werd de race stilgelegd. De volgende dag werd er echter gewoon weer gestart.

SEXBOX 3600 voor de echte "hardcore" gamer

Heb je genoeg van de vastlopers en rings of death van je Xbox 360? Overweeg dan eens de SEXBOX 3600 van Microchinco. Volgens onze Japanse vrienden is dit de echte “hardcore next generation”. In tegenstelling tot de Xbox 360 die verschillende packs kent heeft de SEXBOX 3600 maar één variant. Voor de prijs van 3600 yen (€22,50) krijg je een leuke outfit, lotion en een trillend speeltje. Natuurlijk moet wel rekening worden gehouden met oververhitting, want dit kan wellicht de Red Cockring of Death veroorzaken.
Cercle wint stadsderby van Club

Cercle Brugge is een ronde verder in het bekertoernooi ten koste van stadsgenoot Club Brugge. De wedstrijd, waarin erg veel gebeurde, eindigde in een 1-0 overwinning voor Cercle. Door dit resultaat zijn ze door naar de kwartfinales.

De eerste helft begon nog rustig, totdat in de slotfase scheidsrechter Nzolo de hoofdrol opeiste. Hij gaf Cercle-speler Serebrennikov een gele kaart voor een licht vergrijp. De scheids had echter niet door dat dit al de tweede gele kaart was. Uiteindelijk moest Serebrennikov toch het veld ruimen.

In het tweede bedrijf was er duidelijk meer te genieten. Cercle zag geen probleem in de man minder situatie. Doordat Club erg slordig speelde, kwam Cercle in het begin van de tweede helft zelfs op voorsprong dankzij De Sutter.

Een kwartier voor tijd was er opnieuw een hoofdrol voor scheidsrechter Nzolo. Club Brugge maakte dankzij een kopgoal van Sterchele gelijk, maar Nzolo dacht hier kennelijk anders over. Hij keurde de goal af wegens twijfelachtig hinderen van doelman Verbist. Vervolgens kwam Cercle zelfs met negen man te staan, toen De Smet zijn tweede gele kaart incasseerde.

Kort daarna counterde Cercle en werd Gombami onderuit gehaald door Stijnen. De keeper van Club mocht ook inrukken. In de slotfase ontstond er nog een grote kans voor Club Brugge, maar Sterchele wist deze niet te benutten. Daardoor stroomt Cercle door naar de volgende ronde.

De andere wedstrijd die vanavond gespeeld werd, ging tussen Standard Luik en Racing Genk. Standard won met 2-0 en is daardoor ook geplaatst voor de kwartfinales. De wedstrijd werd in de slotfase van de tweede helft beslist door goals van Jovanovic en Mboko.

Silva wil nu echt weg bij Groningen

Vorige week vrijdag was Bruno Silva weer te aanschouwen op de traingsvelden van FC Groningen. De dag daarvoor was hij afwezig omdat hij het niet eens was met de beslissing van de club om hem niet te laten vertrekken naar Ajax. Silva laat het er echter niet bij zitten en gaat weer in staking.

Volgens de zaakwaarnemer van Bruno Silva heeft de Uruguayaan zijn laatste wedstrijd gespeeld voor FC Groningen. "Bruno is emotioneel niet meer in staat nog langer voor FC Groningen uit te komen," aldus zaakwaarnemer Henk van Ginkel. "Het vertrouwen is geschaad."

Ajax zou bereid zijn om de volledige vraagprijs te betalen van 2.5 miljoen euro, maar Groningen wil pas in de zomer zaken doen. Van Ginkel: "Van de zomer wil misschien niemand Silva meer hebben. Hij is bijna 28. Dit is de kans van zijn leven. Een kans die misschien niet meer voorbij komt."

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.