Tennis: Haase stunt, Krajicek uitgeschakeld

Sabine (sbientje)
Icoon TennisRobin Haase heeft in de eerste ronde van de Australian Open voor een grote verrassing gezorgd. Hij was met 6-7,6-3,6-0 en 7-6 te sterk voor de als zeventiende geplaatste Ivan Ljubicic.

Haase toonde geen ontzag voor de voormalig nummer drie van de wereld en pakte een break voorsprong. De set ging in de tiebreak verloren en direct daarna brak Ljubicic de service van de jonge Hagenaar, maar Haase kon nog een tandje bijschakelen. Daarna domineerde Haase het duel, maakte nauwelijks afzwaaiers en pakte twee sets op rij. De vierde set ging op service, maar in de tiebreak trok Haase de wedstrijd naar zich toe.

Voor Michaëlla Krajicek liep de eerste ronde wat minder goed af. Tegen haar Japanse opponent Akiko Morigami verloor ze de eerste en de tweede set met 2-6. Krajicek heeft al enige tijd last van een blessure aan de linkerpols. Mede daardoor was het voor haar niet mogelijk om haar backhand voluit te slaan, wat ook te merken was in haar spel. In de beide sets werd Krajicek direct gebroken door de nummer 49 van de wereldranglijst. De 19-jarige Nederlandse wil nu eerst volledig herstellen van haar blessure, alvorens ze weer gaat spelen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!