Alonso: "Blijf bij zelfde aanpak"

Fernando Alonso stapte vandaag na een jaar van afwezigheid weer in een F1-auto van Renault. Na het behalen van het kampioenschap met Renault in 2005 en 2006 volgde er een seizoen vol met strubbelingen bij McLaren Mercedes. Toch blijft hij dezelfde aanpak hanteren als in de voorgaande jaren.

"Ik wil het zelfde blijven zoals ik altijd ben geweest," aldus Alonso. "Aan het begin van het seizoen wil ik maar ťťn ding en dat is hard werken. Ik wil zoveel mogelijk uit de auto halen." De Spanjaard was in 2005 en 2006 al succesvol met Renault en denkt dat dit de komende seizoenen ook weer kan gaan gebeuren. "Ik wil alles geven en ik ben er zeker van dat het team er alles aan zal doen om te winnen."

Volgens Alonso is er na zijn vertrek bij Renault veel veranderd, maar zijn goede herinneringen aan zijn eerdere tijd bij het Franse team staan voorop. "Het team is erg veranderd sinds ik hier vertrok. Er hebben wat grote veranderingen plaatsgevonden. Het is in dat opzicht een nieuwe uitdaging met het team."

Over zijn tijd bij McLaren wil de tweevoudig wereldkampioen weinig kwijt. Alonso denkt goed te kunnen samenwerken met zijn nieuwe teamgenoot Nelsinho Piquet. "Hij is niet anders dan Marques, Button, Trulli, Fisichella of McNish. Zij waren allemaal teamgenoten van mij," aldus Alonso. "Voor 2008 verwacht ik geen problemen en Flavio heeft al vaker aangetoond dat hij moeilijke situaties kan managen."