Schandaal om blote voeten in India

Maurice (Maurisico)
In India veroorzaken de blote voeten van tennisster Sania Mirza een heus schandaal. Vooral de combinatie blote voeten-Indiase vlag.

Tijdens de Hopman Cup, twee weken geleden, volgde Mirza totaal ontspannen een wedstrijd van haar landgenoten. Het was, zoals altijd erg warm in AustraliŽ en Mirza had zich van haar schoeisel ontdaan.

De Indiase legde vervolgens haar blote voeten op een tafeltje. Op dat tafeltje stond echter ook een Indiase vlag. Een fotograaf zag er een mooi kiekje in, dat de wereld rondreisde en ook opdook in India.

Ene Prakash Singh Thakur voelde zich zwaar beledigd door dat beeld en diende een klacht in. Mirza moet daarom op 3 maart voor de rechter verschijnen wegens het overtreden van de National Honour Act uit 1971.

En zo staat Mirza voor de zoveelste keer voor de rechter. In het gelovige India schieten de acties van de "wulpse" tennisheldin regelmatig in het verkeerde keelgat.

De 21-jarige Mirza laat niet na overal te vertellen dat ze een overtuigde moslima is die het dagelijks gebed nooit overslaat, maar in de praktijk stoot ze diepgelovige IndiŽrs voortdurend voor het hoofd.

Al in 2005 werd er een fatwa over haar uitgesproken omdat religieuze leiders zich stoorden aan haar korte rokjes en mouwloze shirts. 'Haar kleding op de tennisbaan bedekt niet alleen haar hele lichaam niet, het laat niets aan de verbeelding over', luidde het.

Excuses voorkwamen voor Mirza steeds weer van een gevangenisstraf. Nu kunnen haar blote voeten zorgen voor een maximale gevangenisstraf van drie jaar.