FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 16 januari 2008

Voetbal: Uitslagen 1/8e finales KNVB Beker

Icoon KNVB Beker
Gisteren en vandaag werden de achtste finales in het KNVB Bekertoernooi gespeeld. Hieronder vind je alle uitslagen.Uitslagen 15 januari

NEC - FC Zwolle* 0-2
45' Boerrigter 0-1
60' Lens (2x geel)
80' v. Polen 0-2

FC Dordrecht* - AGOVV Apeldoorn 4-3
21' Medjedovic 0-1
25' v.d. Velden 1-1
81' Sardar 2-1
87' Meulens 2-2
100' Maachi 3-2
106' Garritsen 3-3 (strafschop)
115' v. Wuyen 4-3

FC Dordrecht wint na verlenging

Roda JC* - Excelsior 3-0
2' W. Janssen 1-0
64' De Jong 2-0
86' Hadouir 3-0

RKC Waalwijk - HFC Haarlem* 1-1
50' Svendsen 1-0
68' Huijmans 1-1

HFC Haarlem wint na strafschoppen 5-3

Deurne - Feyenoord* 0-4
9' De Guzman 0-1
17' Makaay 0-2
62' Makaay 0-3
68' Mols 0-4

Uitslagen 16 januari

Quick Boys* - Jong Heerenveen 1-1
19' Bak 1-0 (strafschop)
67' Lopes 1-1

Quick Boys wint na strafschoppen 3-1

Heracles Almelo* - FC Den Bosch 1-0
83' Garcia-Garcia 1-0

NAC Breda* - Ajax 4-2
21' Elshot 1-0
66' SuŠrez 1-1
67' Ammi 2-1
70' Zwaanswijk 3-1
77' Lurling 4-1
85' SuŠrez 4-2

* Door naar de kwartfinales

Loting kwartfinales
Feyenoord - FC Zwolle
Quick Boys - NAC Breda
HFC Haarlem - Heracles Almelo
FC Dordrecht - Roda JC

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager

Afstraffen bumperklever zwaar bestraft

Een echtpaar uit het Drentse Hollandscheveld moest vandaag voor de rechtbank van Assen verschijnen. De rechter veroordeelde het stel tot het betalen van een boete van tweehonderd euro wegens het schoppen van een bumperklever. De dwangsom is aanzienlijk lager dan de twee keer 390 euro die door de officier van justitie werd geŽist.

Op vijf februari 2007 zat een vrachtwagenchauffeur tijdens een rit op de N37 stijf op de achterbumper van het stel. Even later gingen man en vrouw bij een benzinepomp van de snelweg, om daar hun hongerige maag te laten vullen. Helaas dacht de vrachtwagenchauffeur er net zo over, zodat de drie kemphanen elkaar bij het tankstation troffen.

Binnen in het pompstation kwamen alle frustraties er in ťťn keer uit. Over en weer werd er dan ook geschopt en gescholden. De betrokken vrachtwagenchauffeur gaat overigens ook niet vrijuit, want in een eerdere zitting werd hij veroordeeld tot het betalen van vijfhonderd euro wegens bumperkleven.

[upd] 'Contract Alves met AZ niet rechtsgeldig'

Afonso Alves heeft op 23 december een contract getekend bij AZ. Dit bevestigden zowel SC Heerenveen als AZ tijdens de arbitragezaak die momenteel wordt gehouden bij de KNVB in Zeist.

Op het ondertekende contract ontbreekt echter de handtekening van de heer Ribeiro, de advocaat van Alves. Door het ontbreken van de handtekening is het contract volgens de Friezen ongeldig.

Update:
"Het heeft er alle schijn van dat Alves twee contracten heeft. En dat mag niet", aldus voorzitter Vermeulen van de arbitragecommissie bij zijn voorlopige uitspraak. "Alves heeft een verbintenis bij AZ getekend. Dat weegt mee."

De commissie zal zich de komende dagen buigen over de vraag of SC Heerenveen moet meewerken aan het overschrijven van Alves.

Uitslagen achtste finales KNVB beker

Vandaag zijn de laatste wedstrijden gespeeld in de achtste finales van de KNVB beker. Hieronder kun je de uitslagen vinden. Zodra er geloot is voor de kwartfinales lees je dit natuurlijk op FOK!sport.

Quick Boys* - Jong Heerenveen 1-1
19' Bak 1-0 (strafschop)
67' Lopes 1-1

Quick Boys wint na strafschoppen 3-1

Heracles Almelo* - FC Den Bosch 1-0
83' Garcia-Garcia 1-0

NAC* - Ajax 4-2
21' Elshot 1-0
66' SuŠrez 1-1
67' Ammi 2-1
70' Zwaanswijk 3-1
77' Lurling 4-1
85' SuŠrez 4-2

* Door naar de kwartfinales

Fransman dood door kou

Icoon BuitenlandsEen man in Frankrijk is overleden door de kou doordat hij in zijn auto sliep. Het was niet de eerste keer dat hij in de auto sliep. Tegen zijn vrienden en gezin had hij gezegd dat hij 's nachts in ploegendienst werkte. Hij schaamde zich om toe te geven dat hij bij zijn vorige baan ontslagen was. Zijn familie is hem gaan zoeken toen hij niet op een afspraak verscheen. Zij vonden hem in de auto die vlakbij de woning geparkeerd stond, met een aantal kledinglagen over elkaar heen.

De man was eerder in opspraak geraakt omdat hij ervan verdacht werd zijn ex-vrouw te hebben vermoord. Hij werd toentertijd gepakt omdat hij naar ItaliŽ probeerde te vluchten. De politie heeft een onderzoek ingesteld maar kan vooralsnog geen verdachte omstandigheden vinden voor de dood van de man.

Pillen voor gamers

Nu E-sport steeds populairder wordt en er in landen als Zuid-Korea miljoenen in omgaan begint het steeds meer op een 'echt' sport te lijken. En wat is een echte sport zonder prestatie verhogende middelen? Een Duits bedrijf heeft nu FpsBrain op de markt gebracht. Het gaat hier gelukkig om gewone voedingsupplementen en geen illegale doping.

Het bedrijf beweert dat het product daadwerkelijk effect heeft. Het is ontwikkeld om de neurale processen in je hersenen te versnellen. De pro-gamer zou dit een voorsprong moeten geven op het gebied van waarnemingsvermogen, concentratie en reactievermogen.

Of de voedingssupplementen daadwerkelijk helpen weten we niet, maar de producent geeft het aankoopbedrag terug als je ze niet werken. De pillen zijn hier te verkrijgen. Je krijgt een potje met 60 pillen voor minder dan 20 euro."dnhyper"

'Te veel geld naar ontwikkelingshulp'

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders vindt dat er veel te veel belastinggeld wordt besteed aan ontwikkelingshulp. Maar liefst zestig procent is het met deze stelling eens.

Dit heeft een onderzoek van onzeWereld, het maandblad over ontwikkelingslanden, uitgewezen. Jaarlijks besteedt ons land 0,8 procent van het bruto binnenlands product aan ontwikkelingshulp, hetgeen momenteel uitkomt op zo'n vijf miljard euro.

Uit dezelfde enquÍte is naar voren gekomen dat driekwart van de Nederlanders zich groen en geel ergert aan de wervingsacties van de goede doelenorganisaties. Zo worden de ongewenste telefoontjes, de persoonlijke mailings en het ongevraagd lastigvallen op straat als zeer hinderlijk ervaren.

De bijna duizend ondervraagde personen lieten zich overigens opvallend negatiever uit over grote hulporganisaties dan over kleine stichtingen. Een krappe 43 procent heeft meer vertrouwen in kleine hulporganisaties dan in grote organisaties. Slechts dertien procent denkt er juist totaal anders over.

Volgens John Verhoeven, hoofd van onzeWereld, kunnen de uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt als een signaal naar de overheid en de hulporganisaties. "Niet alleen beter uitleggen wat er met het geld gebeurt, maar ook waarom het hard nodig is dat we dat blijven doen", aldus Verhoeven.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Wide Wallpaper Wednesday: Winterscape (nu met thumbs)

Helaas hadden we deze keer geen witte kerst, iets wat de meesten nu onderhand wel gewend zijn. Het was wel koud, en het vroor goed, maar echt sneeuw? Nee, dat helaas niet. Ik heb daarom gekozen voor wat prachtige winterlandschappen en beelden die je doen denken aan die tijd dat alles met een mooie laag sneeuw was bedekt.

En voor de users met een wat trager internet, en Slarioux: er zijn vanaf heden thumbnails aanwezig, zodat je niet meteen 10mb voor je kiezen krijgt (nog maar 446 kb). Enjoy!

Uitslag De Graafschap - AZ

Vanavond werd er in de Eredivisie ťťn wedstrijd ingehaald, namelijk de confrontatie tussen De Graafschap en AZ. Hieronder vind je de uitslag.

De Graafschap - AZ 1-2
29' SchŲne 1-0
45' Mendes da Silva 1-1 (assist Ari)
50' Dembťlť 1-2

Toeschouwers: 12.000
Scheidsrechter: Haverkort
Stadion: De Vijverberg
Gele kaart: Meijer (De Graafschap), Jaliens (AZ)

Opstellingen

De Graafschap: van Fessem, Schuurman, Hese, Fung A Wing, Fršnkel, van den Ouweland, Meijer (Robbemond/79), SchŲne, Vidarsson (Johnson/71), Powel, de Groot (Tarvajšrvi/37)

AZ: Waterman, Koenders, Mendes da Silva, Jaliens, Opdam, de Zeeuw, Vormer (S. Poulsen/60), El Hamdaoui (Cziommer/90+1), Pocognoli, Ari (PellŤ/46), Dembťlť

'Sta hoofddoek en sluier toe op basisschool'

Icoon EuropaHet Europees Parlement (EP) is tegen het instellen van een hoofddoekverbod voor meisjes op basisscholen. Ook moet het toegestaan blijven om een sluier te dragen. Een meerderheid van het EP vindt dat de regels in de 27 EU-landen te veel verschillen om dwingende Europese regels op te leggen.

Frankrijk hanteert strenge regels, maar het Verenigd Koninkrijk is juist heel tolerant voor meisjes met een hoofddoek. VVD-EuroparlementariŽr Jules Maaten: "Het hoofddoekjesdebat ligt nationaal al gevoelig genoeg, dat moeten we niet hier in Straatsburg nog eens over willen doen."

Een rapport adviseerde het Europees Parlement om een hoofddoekverbod in te stellen voor kinderen in het lager onderwijs. Een meerderheid heeft er nu voor gezorgd dat deze passage is geschrapt. GroenLinkser Joost Lagendijk wilde wel een verbod: "Vrouwen boven de achttien kunnen zelf beslissen en moeten het recht hebben een hoofddoek te dragen. Maar meisjes op de lagere school beslissen niet zelf."

Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

Time Lapse van een lijk...

We kunnen heel interessant gaan doen dat we een bijzonder nuttig en educatief filmpje gevonden hebben. Een filmpje dat laat zien wat er met het lichaam gaat gebeuren als je er niet meer bent. Maar niets van dit alles. Dit is gewoon weer een filmpje om jou heel erg hard te laten schrikken.

Dus geluid op volle sterkte en schrikken maar. En gebruik het gerust om die ene vriend/collega/moeder even te pesten..

Met dank aan blablaviagra voor de submit

'Buurman verklapt liefje van boer Jan'

Icoon ShowbizzHet kijkcijferkanon Boer zoekt Vrouw is nog in volle gang, maar ondertussen heeft de buurman van boer Jan al bekend gemaakt aan wie de goedlachse agrariŽr zijn hart heeft verpand. Het zou om de Drentse Anita gaan.

Dat is een onverwachte keus, want in het begin leek hij helemaal voor Siepie te gaan. De 46-jarige Friese boer zou veel gemeen hebben met de 38-jarige Anita. Zij is lerares Duits en Frans, maar momenteel werkloos.

Beiden groeiden op op de boerderij en ze houden beiden van lezen en wandelen. Of boer Jan echt zijn hart heeft verloren aan de Drentse Anita zal de komende uitzendingen blijken.

PDM-arts erkent fout zeventien jaar later

Zeventien jaar nadat de wielerploeg PDM massaal de Tour moest verlaten heeft ploegarts Wim Sanders toegegeven dat hij een fout heeft gemaakt.

De ploegleiding gaf destijds bedorven broodjes kip als oorzaak op. Later bleek het besmette, maar niet verboden, voedingssupplement intralipid de oorzaak. Sanders geeft donderdag in het tv-programma Andere Tijden toe dat hij fout gehandeld heeft tijdens de Tour de France van 1991. Hierdoor moesten alle renners, waaronder kopman Erik Breukink, ziek de Ronde verlaten. Sanders prikte een flesje met een voedingssupplement negen keer aan en erkent dat hij daardoor mogelijk een bacteriŽle infectie heeft veroorzaakt.

"Ik had er nog nooit van gehoord. We probeerden van alles uit omdat het team boven het maaiveld wilde uitsteken. Maar ik had het nooit moeten meenemen." Ondanks dat Sanders zijn fout toegeeft, heeft hij er geen nacht minder om geslapen: "Als je veel doet, gaat er wel eens wat fout. Het is gebeurd. Ik verwijt het mezelf wel en de renners mogen het me ook verwijten. Ik besef ook dat ik Erik Breukink een Tour-winst door zijn neus heb geboord."

EO-presentator mag niet naar BNN's IQ-test

De Evangelische Omroep (EO) heeft presentator Manuel Venderbos verboden deel te nemen aan 'De nationale IQ test' van BNN. Niet dat de EO bang is dat hun presentator net zo'n pleefiguur zal slaan als Bonnie St. Claire vorig jaar deed, maar de komst van hypnotiseur Rasti Rostelli is de christenen een doorn in het oog.

Jongerenomroep BNN maakte onlangs bekend dat ze het dit jaar over een andere boeg gaan gooien. De beruchte hypnotiseur zal namelijk enkele kandidaten onder hypnose influisteren dat ze bijzonder intelligent zijn. "Vanuit onze geloofsovertuiging willen we afstand nemen van hypnose en de praktijken van Rasti Rostelli", luidt de verklaring van woordvoerder Jop Douma. "Zeker als die hypnose plaatsvindt in het kader van een spelletje."

De christenen zijn er heilig van overtuigd dat hypnose in verband staat met het Kwaad. "Ook willen we onze controle en ons denken niet in de handen leggen van de heer Rostelli. Hij heeft een buitengewoon omstreden reputatie." In 2003 kwamen Friese christenen al in opstand tegen de komst van Rostelli naar hun dorp Zwaagwesteinde.

Critici kijken al jaren met argusogen naar de praktijken van Rasti Rostelli. Zo zou Rastelli de mensen manipuleren. Ondanks dat de langharige hypnotiseur er prat op gaat dat hij de geest van mensen echt kan beÔnvloeden, beticht menigeen hem van goochelkunsten.

BNN wil er geen woorden aan vuil maken en is inmiddels op zoek gegaan naar een nieuwe kandidaat. De bekende Nederlanders die wel hun IQ mogen laten onderzoeken, zijn onder anderen Jody Bernal en presentator Jan Douwe Kroeske. De intelligentietest wordt volgende week woensdag om 20.30 uur uitgezonden op Nederland 1.


Robert Jensen heeft geen problemen met 'de Duivel'

Bekerduel tijdelijk stilgelegd om vuurwerk

Het bekerduel tussen Quick Boys en Jong SC Heerenveen werd enkele seconden na de aftrap door scheidsrechter Raymond van Meenen stilgelegd. De aanleiding hiervoor was een stok van een vuurpijl, die vlak naast de arbiter in de middencirkel terecht kwam.

De vuurpijl was afkomstig van supporters van de thuisclub, die het projectiel buiten het stadion hadden afgestoken. Ondanks het feit dat het incident redelijk onschuldig leek, bedacht Van Meenen zich geen moment en legde het duel tijdelijk stil. Ongeveer tien minuten later konden de twee ploegen alsnog aan de wedstrijd beginnen.

Atlete Guevara stopt per direct

De Mexicaanse atlete Ana Guevara stopt per direct met atletiek. De voormalig wereldkampioene op de 400 meter geeft als reden corruptie en vriendjespolitiek in de Mexicaanse atletiekwereld op.

Vorig jaar kwam de 30-jarige Guevara al in conflict met de Mexicaanse bond. Zes maanden geleden gaf ze al aan niet naar de Olympische Spelen te gaan tenzij Mariano Lara af zou treden als voorzitter van de Mexicaanse atletiekfederatie. Lara is in Mexico onderwerp van een onderzoek wegens wanbeheer van fondsen.

”Er is niets veranderd”, vindt de atlete. ”Ik kan niet trouw zijn aan mijn idealen als ik hier onderdeel van blijf uitmaken. De vlam is uit. Maar ik verlaat de sport met een tevreden gevoel. Ik heb alleen geen andere optie dan te stoppen.” Guevara werd in haar carriŤre eenmaal wereldkampioen op de 400 meter, namelijk in 2003. Daarnaast won ze ook nog tweemaal brons op een WK en veroverde ze tijdens de Olympische Spelen van 2004 zilver.

Huntelaar krijgt doelpunt in mindering

De KNVB heeft laten weten dat Klaas Jan Huntelaar pas zeventien maal gescoord heeft. Er was enige onduidelijkheid ontstaan in de diverse media.

Die onduidelijheid is ontstaan in het duel tegen FC Twente. Huntelaar scoorde in dat duel een vrije trap via de rug van Twente-verdediger Edson Braafheid. De KNVB oordeelde dat de verdediger de bal van richting veranderde en kreeg een eigen doelpunt op zijn naam.

Indien een doelpunt, in de ogen van een club, verkeerd is geregistreerd, kan er bezwaar worden aangetekend", aldus een voorlichter van de KNVB. Er is een mogelijkheid om in beroep te gaanm, echter heeft een club hier nog nooit gebruik van gemaakt. Huntelaar staat momenteel dus op 17 doelpunten.

Vrouwen kunnen echt niet inparkeren

Ondanks dat vrouwen tijdens het rijexamen vaak goed uit de verf komen op het onderdeel inparkeren, bakken ze er in de praktijk maar bitter weinig van. Een representatief, Brits onderzoek heeft onomstotelijk bewezen dat dit aloude vooroordeel niet uit de lucht is gegrepen.

Voor de studie hebben de onderzoekers diverse Britse rijscholen onderzocht. Hieruit kwam naar voren dat vrouwen tijdens rijlessen aanzienlijk beter achteruit kunnen inparkeren dan mannen. Maar als de vrouwen eenmaal hun rijbewijs hebben gehaald en ze dus zonder hulp moeten inparkeren, blijken ze de wijze lessen al weer te zijn vergeten.

De onderzoekers hebben ontdekt dat dit komt omdat vrouwen beter zijn in het leren van een bijzondere manoeuvre en deze succesvol weer kunnen herhalen. Helaas gaat dit alleen op als de omgeving en de omstandigheden niet veranderen.

Omdat in de praktijk de situatie telkens verandert, kunnen vrouwen hier niet adequaat op reageren. Aangezien het ruimtelijk inzicht van de man veel beter is ontwikkeld, heeft hij hier geen enkele moeite mee.


Sommige vrouwen nemen dan ook geen enkel risico

Met dank aan crv en Bas_in_het_Veldt voor de submit.

Testdag Jerez 16-01-2008

Timo Glock heeft de snelste tijd gereden in het Spaanse Jerez de la Frontera. De Toyota-coureur reed een tijd van 1:19.799 op het natte circuit. Lewis Hamilton liet de tweede tijd noteren op drie tienden van de Duitser.

Dit was de laatste gezamenlijke testdag voor de teams, alleen Renault komt donderdag nog in actie. De Portugees Alvaro Parente neemt dan het stuur van Fernando Alonso over. 22 januari zal er verder getest gaan worden op het circuit Ricardo Tormo in Valencia.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1T. GlockToyota01:19.79996
2L. HamiltonMcLaren01:20.09973
3F. AlonsoRenault01:20.36349
4S. BourdaisScuderia Toro Rosso01:20.40751
5F. MassaFerrari01:20.50085
6H. KovalainenMcLaren01:20.53579
7K. KobayashiToyota01:20.57753
8K. RšikkŲnenFerrari01:20.64688
9K. NakajimaWilliams01:20.75857
10A. SutilForce India F101:21.70571
11M. WebberRed Bull01:22.27553
12D. CoulthardRed Bull01:22.58154
13N. HulkenbergWilliams01:24.02365
14S. VettelScuderia Toro Rosso01:24.87350

Terreurverdachten Rotterdam vrij

Icoon BinnenlandsDrie Rotterdammers die zijn opgepakt wegens het plannen van een terroristische aanslag, worden donderdag vrijgelaten. De mannen waren gepakt nadat de AIVD daar aanwijzingen voor had geleverd. De rechtbank wees af dat de twee Marokkanen langer moesten blijven vastzitten. Een opgepakte Sudanees mocht al eerder gaan.

Zij werden ervan verdacht een aanslag te gaan plegen tijdens de nieuwjaarsviering in Rotterdam. Het OM wees dat af, maar zegt wel dat ze bewijs hebben dat ze voorbereidingen voor een explosie hadden getroffen. De drie mensen blijven nog wel te boek staan als verdachten.

Buitensex

In de zomer lekker met je vriendje of vriendinnetje in de bosjes een beetje rommelen, wie zegt dat hij of zij dat nog nooit gedaan heeft die is of een leugenaar of maagd.

Maar zoals vaker zijn er mensen die de buitensexgedachte net wat ruimer nemen dan de gemiddelde mens.

En mocht je de tag niet begrijpen, dit is echt NSFW zeg maar van de categorie meer NSFW kunnen we het niet maken.

[upd] MinisteriŽle brief over Koranfilm Wilders

Icoon Politiek Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken heeft alle burgemeesters opgeroepen ''extra alert'' te zijn op spanningen die kunnen ontstaan door de Koranfilm van Geert Wilders. Ze deed dat in een brief.

De brief werd eind november al verstuurd, nadat de plannen van de PVV-leider in de openbaarheid waren gekomen.

De aankondiging van Wilders ''zou kunnen leiden tot onrust in de samenleving en spanning tussen bevolkingsgroepen'', waarschuwt de minister. ''U als bestuurder zult daar als eerste de tekenen van merken. Dat is waarom ik u wil vragen om in uw contacten met uw burgers en in het bijzonder de moslimgemeenschap extra alert te zijn.''

Wilders wil met zijn film laten zien dat de Koran, het voor moslims heilige geschrift, een fascistisch boek is dat mensen nog altijd inspireert tot geweld. Ter Horst en haar collega Ernst Hirsch Ballin van Justitie hebben begin november een gesprek gehad met Wilders over de filmplannen. Ze hebben hem daarin gewezen op de risico's ervan voor hemzelf, maar ook op mogelijke repercussies die de film kan hebben in binnen- en buitenland.

''Het kabinet kent de film nog niet maar de toelichting door de heer Wilders zelf heeft tot de in het gesprek verwoorde zorgen geleid. Deze zorgen zijn gedeeld met de heer Wilders'', schrijft Ter Horst aan de burgemeesters. Eerder verwierp het kabinet het voorstel van de PVV-fractieleider om de Koran te verbieden in Nederland.

Update 19.56 uur
Een groep ministers komt sinds geruime tijd regelmatig bijeen om te spreken over de mogelijke gevolgen van de Koranfilm. Dat hebben ingewijden vanavond gezegd. Volgens de bronnen houden de ministers rekening met alle mogelijke gevolgen van de film en bekijken ze welke maatregelen getroffen kunnen worden. Ze hebben ook contacten met de moslimwereld.

Zo voerden de ministers gisteravond overleg over de mogelijke consequenties van de Koranfilm. Tijdens de bijeenkomst waren onder meer de ministeries van Binnenlandse Zaken, Justitie, Buitenlandse Zaken en Algemene Zaken vertegenwoordigd. Ook de Nationaal CoŲrdinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra was aanwezig.

Tegenover de buitenwereld is het overleg tot dusver geheim gehouden, omdat publiciteit ''de zaak niet dient'', aldus een betrokkene.

Het kabinet is bang dat de film zal leiden tot rellen, vlagverbrandingen en handelsboycots. Er zijn zelfs al maatregelen genomen om de snelle evacuatie van Nederlanders uit moslimlanden mogelijk te maken, meldt RTL-correspondent Conny Mus vanuit het Midden-Oosten.'Zorgen gedeeld met de heer Wilders'

Van der Star als reserve naar WK sprint

Sanne van der Star is door de Nederlandse schaatsbond (KNSB) als reserve aangewezen voor het WK sprint. Dit evenement staat voor komend weekend op het programma en wordt in het Thialf IJsstadion in Heerenveen afgewerkt.

Mocht er voor aanvang van het wereldkampioenschap sprint nog een schaatsster uitvallen, dan zal Van der Star de vrijgekomen plaats opvullen. Eerder werd al bekend gemaakt dat Margot Boer dit toernooi aan zich voorbij moet laten aan. Een blessure aan haar enkel zorgt er namelijk voor dat ze niet in actie kan komen.

Door het wegvallen van Boer kwam er een plek vrij voor Paulien van Deutekom, die als eerste reserve op de lijst stond. Verder bestaat het WK-team nog uit Marianne Timmer, Ireen WŁst en Annette Gerritsen. Bij de heren komen Jan Bos, Simon Kuipers, Jacques de Koning en Lars Elgersma. Erben Wennemars is, net als Van der Star, als reserve aangewezen.

Meisje overvalt Burger King voor hamburger

De politie van Florida heeft de handen vol aan een dertienjarig meisje. Het meisje was net weer op vrije voeten, toen ze besloot even bij de plaatselijke Burger King langs te gaan voor een vette bek. Omdat ze geen geld bij zich had, trok ze haar mes en eiste een cheeseburger.

Het meisje was die dag net vrijgelaten uit de jeugdgevangenis, toen ze even bij haar huis aanwipte om een keukenmes mee te nemen. Hierna ging ze blootvoets en gekleed in haar pyjama naar de Burger King. Bij de achterdeur bedreigde ze werknemer Ian Bowers. Hij probeerde aan zijn belaagster te ontkomen, die hem wild zwaaiend met het steekwapen achtervolgde door de keuken.

"Geef me een fucking cheeseburger" schreeuwde ze. Uiteindelijk werd het meisje door collega's van de man overmeesterd en uitgeleverd aan de politie. Ondanks haar verklaring dat ze het deed uit hongersnood, is ze inmiddels weer opgesloten in de jeugdinrichting.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

[AO] Gasquet en Roddick naar derde ronde

Richard Gasquet heeft woensdag zonder al teveel inspanningen plaatsing voor de derde ronde van de Australian Open afgedwongen. De Fransman was veel te sterk voor zijn opponent, Feliciano Lopez.

De Spanjaard kwam er nauwelijks aan te pas in zijn partij tegen Gasquet. De Fransman wist in het tijdsbestek van anderhalf uur te winnen. De setstanden waren 6-2, 6-1 en 6-3. De 21-jarige tennisser neemt het in de volgende ronde op tegen Igor Andreev uit Rusland.

Ook Andy Roddick heeft zichzelf toegang verschaft tot de volgende ronde van het tennistoernooi in AustraliŽ. De Amerikaan kende niet veen problemen tijdens zijn partij tegen Michael Berrer. De Duitser maakte mooie punten, maar ging ook een aantal keer knullig de fout in.

Op belangrijke momenten was Roddick de betere en ging er uiteindelijk met de winst (6-2, 6-2 en 6-4) vandoor. De tennisser staat in de volgende ronde tegenover Philip Kohlschreiber, ook een Duitser.

Matthšus: "Duitsland geen favoriet op EK"

Lothar Matthšus is van mening dat Duitsland, tijdens het naderende EK in Oostenrijk en Zwitserland, niet als favoriet betiteld moet worden. De Duitser bestempelt ItaliŽ en Frankrijk als titelkandidaat. Verder zijn volgens hem Duitsland, Portugal, Nederland en Spanje outsiders.

Veel mensen tippen Duitsland als kandidaat voor de titel, maar Matthšus snapt niet waar dit vandaan komt. "Laten we de feiten er eens bij nemen: Duitsland eindigde in de kwalificatiegroep als tweede achter TsjechiŽ en moest bovendien op het WK twee Europese landen voor zich dulden. Bovendien waren er slechts twee Duitse voetballers te vinden op de lijst van vijftig beste voetballers ter wereld, waaruit de FIFA Voetballer van het Jaar verkozen werd."

De Duitser vervolgde: "Deze statistieken wijzen uit dat Duitsland absoluut geen favoriet is. Nu weet ik wel dat Joachim LŲw er een goed team van gemaakt heeft en dat Duitsland meestal sterk voor de dag komt op grote toernooien, maar gezien het spelersmateriaal zijn Frankrijk en ItaliŽ mijns inziens de grote favorieten. Daarachter zit een groep outsiders, zoals Spanje, Portugal, Nederland en ook Duitsland."

Kinderporno op msn-party Corey

Icoon OpmerkelijkOp de inmiddels wereldwijd bekende uit de hand gelopen msn-party van de 16-jarige AustraliŽr Corey Delaney Worthington uit Melbourne is nog meer voorgevallen dan eerder al bekend was geworden. Twee 16-jarige party-gangers zijn aangehouden voor het fabriceren van kinderporno.

Beiden zijn vandaag in de cel gegooid en ondervraagd door de politie. De eerste tiener moet op 22 februari al voor de jeugdrechter verschijnen.

Corey Delaney - die zelf niet wordt verdacht van kinderporno - is inmiddels in ťťn klap wereldberoemd. Hij verscheen na het feest met een kekke gele bril op zijn neus in een nieuwsuitzending van een Australisch tv-station en gaf daar blijk zich niet echt druk te maken over de schade die de 500 party animals hadden veroorzaakt: zo'n 13.000 euro.

In AustraliŽ raakte men gisteren niet uitgepraat over de manse manier waarop Corey zich op tv gedroeg. De tv-zender spoorde hem daarom op en trof hem aan op een strand. Daar voelde men Corey nader aan de tand.Nieuw tv-interview met Corey


En nog een tv-station dat Corey interviewde maar ook zijn ouders bezocht

Albers dicht bij rentree DTM

Komend seizoen is Christijan Albers zeer waarschijnlijk te bewonderen in de DTM. Onlangs testte de voormalig F1-coureur al een Audi in het Spaanse AlmerŪa.

Welk team Albers wil aantrekken is niet precies duidelijk, maar over het algemeen wordt aangenomen dat het om het Futurecom TME-team gaat. Dat team rijdt met oude Audi’s en staat onder leiding van Colin Kolles, de voormalig teambaas van de Larenaar.

Dat Albers nu voor Audi gaat rijden is opvallend, omdat hij van 2001 tot en met 2004 in een Mercedes deelnam aan de DTM. In 2003 eindigde hij als tweede in de titelstrijd, vlak achter stalgenoot Bernd Schneider.

Grote Atari man stapt over naar Mickey Mouse

Disney Interactive Studios heeft Jean-Marcel Nicolai, voorheen een executive bij Atari, aangenomen als senior vice president of global production. Nicolai zal dus aan kop staan van Disney's interne en externe projecten.

Nicolai was echter niet zomaar een werknemer van Atari, hij was verantwoordelijk voor externe product ontwikkeling, product ondersteuning, technologie ontwikkeling en hij managede vijf studios als vice president van product ontwikkeling en hoofd technologie. Disney heeft dus de man aangenomen die verantwoordelijk is voor het meerendeel van de Atari games van de afgelopen jaren en dat is nou niet echt een succesvolle periode geweest voor het bedrijf. Ondanks dat heeft Disney klaarblijkelijk wel vertrouwen in Nicolai.Jean-Marcel Nicolai

Top of Flop User's Choice: m.o.v.e

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

De vorige Top of Flop eindigde maar net in de min: Vampire Weekend - A-Punk is een flop, dus. Cristan verwoordde jullie mening nog als beste: "Nope, het is het net niet."


De tip van vanavond is van Tokamak:

"J-pop ofwel J-Rock op zijn best!"

Wiirms niet online te spelen

Slecht nieuws voor de Worms-fans die uitkeken naar de aangekondigde Worms: A Space Oddity-game voor Wii, deze game zal namelijk geen online multiplayer bevatten zoals developer Team17 eerder wel had aangekondigd.

Publisher THQ probeerde het allemaal nog iets positiever te draaien en zei hierover: "Worms: A Space Oddity is a social gaming experience that is best enjoyed locally, in a party-game atmosphere with other players."

Worms Open Warfare 2 op de DS en PSP zijn wel online te spelen, net als de Worms variant die op Xbox Live Arcade te vinden is.

Moeder verdacht van ombrengen dochtertje

Icoon MisdaadDe vrouw die gisteren is opgepakt in een woning in Amsterdam Zuidoost is inderdaad de moeder van het dode meisje. De 34-jarige vrouw is opgepakt; de politie verdenkt haar van moord op haar 7-jarige dochtertje.

Het stoffelijk overschot van het meisje werd gistermiddag gevonden door de politie aan de Isabella Richaardsstraat. Het meisje was alleen met haar moeder, die onwel geworden was. De moeder werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze later is aangehouden. Ondertussen werd het meisje gereanimeerd, maar tevergeefs. De politie kon niet melden waardoor de vrouw onwel was geraakt.

Agent 47 meest stoere kale man

Double Viking heeft een lijstje opgesteld van de meest stoere kale mannen. Het lijstje bestaat uit allerlei verschillende mannen, gamesfiguren, stripfiguren en echte mensen. In het lijstje komen dan ook een aantal gamesfiguren voor, en Agent 47, beter bekend als Hitman, staat zelfs op de allereerste plaats. De complete lijst kun je hier bekijken.
quote
Yeah, I know – the movie sucked. Ignore the movie. Pretend it didn’t happen. The 47 of the original Hitman videogames was infinitely cooler, more disturbing, and much more interesting than Timothy Olyphant’s onscreen representation of him. We’re talking about a guy who spends the entirety of a game feeding and coddling his pet parakeet, only to snap the poor thing’s neck at the end when it starts chirping too loudly. Given the eastern European development team behind the game, it’s hard not to think of the skinheaded 47 as something of a neo-pseudo-Nazi – if that makes any sense.De meest stoere kale man

Mogelijk schetsboek van Van Gogh gevonden

Icoon Kunst Een Griekse vrouw meent een volgetekend schetsboekje van Vincent van Gogh in haar bezit te hebben. Dat heeft ze vandaag bekendgemaakt.

Haar vader, in de Tweede Wereldoorlog een verzetsman, zou het uit een nazi-trein hebben meegenomen. De vrouw wil nu in contact treden met het Van Gogh Museum in Amsterdam, om te laten vaststellen of de tekeningen echt van de meester zijn. Het museum is al op de hoogte van het bericht, maar wil er verder niets over zeggen. ''Dat is beleid: zoiets is een zaak tussen de eigenaar en ons'', aldus een woordvoerster vanmiddag.

Volgens de eerste berichten omvat het boek portretten die sterk overeenkomen met figuren van schilderijen van Van Gogh, waaronder die op De Aardappeleters.

FOK!Blog Babe Battle #40

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Bijou en in de rechterhoek Sandy! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

vs

Roermondse messentrekker toch de cel in

Icoon MisdaadDe rechter-commissaris van de rechtbank in Roermond heeft†vanmiddag een 31-jarige man in bewaring gesteld die agenten had bedreigd met een mes. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond weten.

Vrijdag had de rechter-commissaris de Roermondenaar nog vrijgelaten, wat tot een storm van verontwaardiging en Kamervragen leidde.

De man probeerde donderdagavond op het politiebureau in Roermond met een mes in te steken op een agent. Vier toegesnelde collega's wisten de verdachte te overmeesteren, waarna de man in verzekering werd gesteld. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en bedreiging.

Afgelopen vrijdag oordeelde de rechter-commissaris dat de inverzekeringstelling van de verdachte onrechtmatig was. Gisteren eiste het OM in bewaringstelling gezien het maatschappelijk belang om op te treden tegen mensen die geweld gebruiken tegen de politie. De rechter-commissaris wees die vordering vandaag voor de duur van veertien dagen toe.

De man wordt verdacht van poging tot doodslag en bedreiging. De rechter- commissaris oordeelde dat de verdachte ''kennelijk beschikt over een naar ernstige agressie neigende mentaliteit'', aldus de rechtbank in een persverklaring.

Toen de politie hem vorige week weigerde te vertellen waar zijn bij hem weggelopen vrouw verblijft en hem het roken op het politiebureau verbood, is hij volgens de rechter ''kennelijk helemaal doorgedraaid''.

Met dank aan mouthman voor de submit.

SEGA adverteert met Resistance: Fall of Mandy

Deze maand verschijnt Ghost Squad voor de Wii, en een grote titel gooi je niet zomaar in de winkel maar begeleid je met een goede reclamecampagne. Zie hier de campagne waarmee SEGA hun spelletje hoopt te gaan verkopen:The Ghost Squad is een geheime Special Forces unit die terrorisme bestrijdt en missies uitvoert zonder een spoor achter te laten. Het spel ligt 25 januari in de winkels voor de Wii

Bradley te koop

Michael Bradley verandert in de zomer hoogstwaarschijnlijk van club. SC Heereveen bood de jonge speler een nieuw contract aan maar Bradley weigerde dat te tekenen.

Technisch directeur Yme Kuiper laat in VI weten dat er maar ťťn keus is voor de Friezen: “Michael is ambitieus en wil zijn horizon verbreden. Willen we nog wat geld voor hem ontvangen, dan zullen we hem komende zomer moeten verkopen.”

De Amerikaanse middenvelder zou onder andere door HSV gevolgd worden. Dit seizoen speelde hij achtien duels en vond zeven keer het net.

Schiphol zakt op Europese lijst

Icoon VervoerSchiphol was jarenlang de nummer vier in Europa. Was, want in 2007 is Madrid-Barajas Schiphol voorbijgestreefd, waardoor onze luchthaven gezakt is tot de vijfde plaats, zo werd gisteren bekend.

Al in 2006 was Madrid Schiphol op een haar na genaderd. In 2007 groeide het aantal passagiers op Schiphol vervolgens met 3,7% tot 47,8 miljoen passagiers. Madrid wist echter een groei te realiseren van maar liefst 13,8%, tot 52,1 miljoen passagiers. Hiermee was de Madrileense luchthaven Schiphol ruim voorbij.

Schiphol zou wel verder willen groeien, maar wordt beperkt door o.a. de wetten die geluidsoverlast beperken. De luchthaven mag niet meer vliegbewegingen toestaan dan wat die wetten voorschrijven.

De grootste luchthaven op het gebied van passagiers blijft Londen-Heathrow met ongeveer 70 miljoen passagiers. Tweede en derde zijn Charles de Gaulle en Frankfurt.

Schaatsers: "Koud in Thialf"

Als je aan een ijs denkt, dan denk je vaak ook direct aan kou. Voor buitenstaanders lijkt het dan ook vreemd dat de Nederlandse schaatsers klagen over de lage temperaturen in Thialf Heerenveen. De temperatuur ligt in de schaatshal momenteel net iets boven het vriespunt en dat is te laag.

De schaatsers trainen de komende dagen in Thialf voor het WK Sprint dat het komend weekend zal worden verreden. Volgens de schaatsers kunnen ze niet fatsoenlijk trainen onder de huidige omstandigheden. "Na ťťn sprintje moet ik van het ijs af om me op te warmen. Ik schaam me bijna tegenover de buitenlandse schaatsers vanwege de slechte omstandigheden," aldus de trainende Simon Kuipers.

De oorzaak voor de plotselinge temperatuurverlaging zijn installatiewerkzaamheden aan apparatuur waarmee het klimaat in Thialf beter beheerst moet gaan worden. Door de nieuwe apparatuur moet de luchtvochtigheid afnemen en zouden er snellere tijden gerealiseerd kunnen gaan worden. "Hoe droger de lucht, des te sneller een schaatser gaat. Een baanrecord moet er inzitten," zo verklaart ijsmeester Beert Boomsma. "Deze klimaatbeheersing van 650.000 euro hebben we op verzoek van de Nederlandse topschaatsers aangeschaft. We proberen voor hen optimale faciliteiten te creŽren."

Iets vergeten

Als je een keer in een of ander heuvelachtig gebied met de auto onderweg bent geweest dan heb je ze vast wel eens gezien, van die grindbakken waar een vrachtwagenchauffeur in geval van nood (lees geen remmen meer op een helling) zijn combinatie in kan sturen.

In Amerika hebben ze die ook, alleen is het niet echt effectief want het grind ligt in grote hopen en niet op de plek waar het nut heeft... 

Zuurkool met worst

Patrick stuurde via de Columnsubmit de volgende column in:

‘Meneer, mag ik uw telefoon even gebruiken om te bellen, mijn batterij is namelijk leeg’, vroeg een Marokkaans uitziende jongen, terwijl ik de laatste trek van mij sigaret richting de eeuwige jachtvelden blies. In mijn gedachte ging Ali er al vandoor met mijn dure telefoon ter financiering van zijn cannabisverslaving of om deze te ruilen tegen ‘bling bling’ voor ťťn van zijn bitches. Ik schrok hier enigszins van, want ik merkte dat dit gestoeld was op vooroordelen. Niet iedere Marokkaan heet namelijk Ali, dat weet ik ook wel.

Chocola wordt duurder en slechter

Icoon EconomieChocoladeliefhebbers zullen het zwaar krijgen de komende tijd. Hun lekkernij wordt waarschijnlijk een stuk duurder. Daarnaast gaat de kwaliteit ook nog eens achteruit. Dat verwachten marktkenners.

De reden dat chocolade waarschijnlijk duurder wordt, is tweeledig. Enerzijds neemt de vraag uit China toe, doordat de mensen daar rijker worden en ze meer geld kunnen besteden aan luxeartikelen. Anderzijds zijn de cacaoplantages in MaleisiŽ vervangen door palmolieplantages die biobrandstof produceren. Biobrandstof levert meer op dan cacao.

De kwaliteit van de chocolade gaat achteruit door onrust in Ivoorkust. Ivoorkust is de grootste producent van cacao ter wereld en is in zijn eentje verantwoordelijk voor ruim een derde van de wereldproductie.

De resultaten zijn al merkbaar: Galler, een Belgische topchocolatier, heeft zijn prijzen met 10 procent verhoogd.

Perez: "Ajax is mijn club"

Na een kortstondig verblijf in Eindhoven is Kenneth Perez na de winterstop weer teruggekeerd bij Ajax. De aanvallende middenvelder wil zijn carriŤre ook graag afsluiten bij de Amsterdamse club.

Tijdens zijn verblijf in Eindhoven liet de Deen in het televisieprogramma Holland Sport al doorschemeren dat Ajax eigenlijk zijn club is. Dat hij al snel weer zou terugkeren naar Amsterdam had niemand verwacht. "Ik heb gewoon iets met Ajax. Altijd gehad en daar is ook niks aan veranderd," aldus Perez. "In het voetbal is niets zeker - ik ben daar misschien wel het beste voorbeeld van - maar normaal gesproken is Ajax mijn laatste club."

Met het eerste elftal zoals dat er nu staat wil Perez graag kampioen worden. "We staan slechts drie punten achter op PSV. Als iedereen de wil heeft om te winnen, en dan heb ik het over de ťchte wil om te winnen, dan kunnen we heel sterk voor de dag komen. Ik zal er in ieder geval alles aan doen om Ajax succes te brengen. Ik ben eerzuchtig. Dat werkt niet altijd in mijn voordeel, maar het heeft me wel gebracht waar ik nu sta."

Koeman: "PSV doet schijnheilig"

Het is oorlog tussen PSV en Ronald Koeman. Eerder vandaag meldden wij dat Valencia achter de rug van PSV om contact heeft gezocht met Carlos Salcido voor een mogelijke overstap naar Spanje. PSV-directeur Jan Reker was 'not amused' over de actie van Ronald Koeman. De Valencia-coach is op zijn beurt verbolgen over de kritiek uit Eindhoven.

"We moeten nu niet schijnheilig gaan zitten doen," zo verklaart Koeman vanuit Spanje. "Als Jan Reker deze handelwijze onfatsoenlijk vindt, dan kan ik zeggen: PSV handelt zťlf onfatsoenlijk bij veel transfers! Ik heb contact gehad met Stan Valckx om te horen wat PSV's kant van het verhaal is, want er klopt niks van."

Volgens Jan Reker zou Salcido afgelopen vrijdag benaderd zijn door Valencia. Onzin, volgens Ronald Koeman. "Tonny Bruins Slot heeft Carlos Salcido pas op zondagavond gebeld, nŠ de wedstrijd tegen Feyenoord. Wij hebben hem bewust niet eerder willen benaderen, ook omdat mijn relatie met PSV natuurlijk gevoelig ligt. Door hem pas op zondagavond te bellen, wilden wij de voorbereiding op zijn wedstrijd niet verstoren."

Al met al wordt de al verslechterde relatie tussen Koeman en PSV er niet veel beter op. Koeman blijft bij zijn standpunt dat hij correct gehandeld heeft. "DŪt is het hele verhaal. Ik zou Reker willen voorstellen om voortaan eerst de zaken bij mij te checken, voordat hij weer van alles roept."

Britney shopt bloot

Icoon ShowbizzBritney Spears had de laatste dagen blijkbaar nog niet genoeg aandacht, dus heeft ze weer iets nieuws bedacht: afgelopen zondag is ze naakt gesignaleerd in een kledingwinkel in CaliforniŽ. Hiermee shockeerde ze de verkoopster.

"Ik schrok me een hoedje! Britneys geslachtsdelen recht voor mijn neus!" zei de verkoopster tegen een verslaggever. "Ik greep een jurk om haar lichaam te bedekken, maar ze gilde: 'Ga weg! Waag het niet om bij me in de buurt te komen!'" Vervolgens verdween ze met haar vriendje Adnan Ghalib drie kwartier lang in een kleedhokje, waar ze volgens de verkoopster "rare geluiden" maakten.

Toen Britney en Adnan weer naar buiten kwamen, mompelde Britney iets onverstaanbaars. Haar gezicht zat onder de wondjes en acne. De verkoopster: "Ik wilde haar helpen, maar ze was zo onaardig, dat ik haar maar met rust gelaten heb. Ze zei nog 'Fuck you!' en verliet vervolgens de winkel."

Het gaat al langer niet goed met Britney Spears. Onlangs verloor ze een rechtszaak over de voogdij over haar kinderen en ze dreigde ook al met zelfmoord.

Op de site van het AD staat een foto.

Bloeddorstige screens A Vampyre Story

Autumn Moon Entertainment bestaat uit onder andere de LucasArts-veteranen Bill Tiller en Dave Harris. Zij werken momenteel aan A Vampyre Story, een adventure over een operazangeresje dat door een vampier gebeten wordt. Toch wil ze nog steeds haar grote droom om een beroemde operaster worden verwezenlijken. Maar hoe doe je dat als je steeds in een vleermuis verandert en zin hebt in bloed?

Gelukkig voor alle adventure-fans kunnen we jullie 5 nieuwe screenshots tonen:

Enkele ex-medewerkers van Lucasarts besloten zelf een adventure te maken in de bekende cartoon-stijl. Een vampier raakt geobsedeerd door een Frans operazangeresje. Hij neemt haar gevangen en maakt een vampier van haar. Toch wil ze nog steeds haar droom, eens een beroemde opera-zangeres te worden, waar proberen te maken.

Slotervaart-schade wordt niet vergoed

Jammer maar helaas pindakaas voor de autobezitters die vorig jaar in de nasleep van de Slotervaart-affaire hun vierwieler in vlammen op zagen gaan en die van de verzekering de schade niet of maar deels terugkregen. De gemeente Amsterdam vergoedt die schade niet. Amsterdam voelt zich daartoe ''niet geroepen''.

Ouderenbond ANBO had de gemeente om een tegemoetkoming gevraagd namens een aantal gedupeerden van de autobranden. Amsterdam stelt zich op het standpunt dat een gemeente alleen een inspanningsverplichting heeft als het gaat om openbare orde en geen garantieverplichting. Of anders gezegd: De gemeente deed haar stinkende best om rellen te voorkomen. De rotzooi die evenwel toch ontstond, is niet de schuld van Amsterdam.

Voorzover bekend zijn er nooit daders van autobranden getraceerd.

Mario Been woedend

Mario Been is na de nederlaag tegen FC Zwolle van dinsdagavond woedend. De trainer van NEC is van mening dat zijn spelers er te weinig aan gedaan hebben om te winnen in de bekerwedstrijd. Been wil een pittige discussie met zijn spelers en zal eventueel hard ingrijpen.

Na de wedstrijd heeft de trainer aan de spelers gevraagd of hij moest vertrekken. Been is van mening dat als het aan hem ligt hij niet verder kan functioneren: "Want dan zou ik direct opstappen, maar niemand zei iets. Met de instelling van deze pseudo-winnaars kunnen we zondag niet tegen Ajax aantreden."

Op de website van de Nijmegenaren liet hij weten dat hij erg ontstemd was over de mentaliteit van zijn spelers. "Op de wijze hoe we aan de wedstrijd begonnen, stonden we al met 0-1 achter. Ik had de jongens nog gewaarschuwd voor FC Zwolle. Het was een slap zooitje."

Feyenoord overweegt Jansen

Vanmorgen meldden we al dat Michael Jansen transfervrij is nadat zijn contract met Vitesse ontbonden is. Vandaag valt in het AD te lezen dat Feyenoord gaat kijken of ze de 23-jarige Nijmegenaar naar De Kuip kunnen halen.

Peter Bosz , technische baas van Feyenoord, wil er niet veel over kwijt: "Jansen is een interessante speler. Meer wil ik er niet over zeggen." Naast de Stadionclub is NAC Breda aan het kijken of het mogelijk is Jansen aan te trekken.

Tot op heden heeft Jansen pas zestig wedstrijden gespeeld waarin hij vijf keer scoorden. Grootste vraagstuk zal ongetwijfeld zijn hart zijn waardoor hij sinds 15 mei 2005 niet meer kon spelen.

Wielrenner MacIntyre overleden

De Schotse wielrenner Jason MacIntyre is overleden. MacIntyre overleed afgelopen dinsdag aan zijn verwondingen die hij opliep nadat hij op een training werd aangereden door een busje.

De wielrenner was vooral populair in Groot-BrittanniŽ. Daar werd hij drie keer Brits en Schots kampioen tijdrijden. Internationaal had de Schot minder bekendheid, hij stond wel op de nominatielijst voor de Olympische Spelen in Peking. MacIntyre is 34 jaar geworden.

'Universiteit moet de sabbat respecteren'

Icoon OnderwijsVolgens het Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) en de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) een joodse studente gediscrimineerd door geen rekening te houden met de sabbat. De studente stapte naar het meldpunt omdat ze niet kon deelnemen aan een selectiedag voor de opleiding tandheelkunde. Die was op een zaterdag, en dat is volgens haar geloof een rustdag.

Volgens de onderwijsinstelling is het echter van vitaal belang dat de selectieronde gelijktijdig met andere studenten wordt afgelegd. Daarop maakt ze geen uitzondering.

MDA en de CGB oordelen nu dat universiteit een verboden onderscheid heeft gemaakt op grond van godsdienst. ''Het zich onthouden van bepaalde activiteiten op sabbat is een rechtstreekse uitdrukking van de godsdienstige overtuiging van de joodse vrouw dat bovendien wordt beschermd door de Algemene Wet Gelijke Behandeling'', zo oordelen ze.

De UvA had volgens de CGB zorgvuldiger moeten kijken of een uitzondering op het beleid mogelijk was en de bezwaren beter moeten afwegen tegen de hieruit voortvloeiende gevolgen.

Een uitspraak van de Commissie Gelijke Behandeling is een dringend advies maar heeft geen juridisch bindend karakter. Dat heeft enkel een uitspraak van een rechter.

Davids twijfelgeval bij Ajax

Het is nog onzeker of Edgar Davids vanavond aan de aftrap van het bekerduel met NAC zijn opwachting zal maken. Adrie Koster wil namelijk niks forceren bij de aanvoerder van de Amsterdammers, die net is teruggekeerd van een langdurige blessure.

Afgelopen weekeinde speelde hij al 70 minuten tegen AZ. Aangezien de competitie belangrijker is, en zondag het treffen met NEC op het programma staat, wil Koster Davids liever sparen.

"Met zes wedstrijden in drie weken zit het programma bomvol en daar moeten we rekening mee houden. Ik wil geen dingen stuk maken die we net weer hebben opgebouwd", aldus Koster. Hij zal in de loop van de dag, samen met de medische staf, een beslissing nemen.

Als Davids afwezig is zal Siem de Jong terugkeren op de linkshalf positie. De achttienjarige middenvelder, die dinsdag zijn contract verlengde, speelde de laatste twee duels als rechtsback, maar kwam daar niet tot zijn recht. Daar zal nu George Ogararu terugkeren na een schorsing. Andere afwezigen bij Ajax zijn Jurgen Colin, die tegen AZ een blessure aan zijn knie opliep, en Jan-Arie van der Heijden, die een gekneusde teen heeft. Bij NAC zal de geblesseerde Matthew Amoah ontbreken.

De vorige keer dat Ajax en NAC elkaar troffen, verraste NAC door met 1-3 te winnen in de Amsterdam ArenA. Sindsdien wist NAC maar ťťn punt te pakken in drie thuisduels, namelijk 0-0 tegen VVV Venlo.

Cel geŽist tegen belagers Haarlemse moskee

Icoon JustitieTegen drie jonge mannen (18 tot 21 jaar) die hebben bekend molotovcocktails te hebben gegooid naar een moskee in Haarlem, is vandaag 18 maanden cel geŽist, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Een vierde verdachte, een meisje van 16, moet zich verantwoorden voor de kinderrechter.

De Turkse Selimiye-moskee aan de Prins Bernhardlaan werd op 21 juli vorig jaar met molotovcocktails bestookt. Ze belandden tegen de achtergevel en zetten alleen wat struiken in brand. De zaak werd echter hoog opgenomen. Ook omdat een week eerder de moskee was beklad met racistische leuzen. De verdachten zitten sinds hun aanhouding in oktober in voorarrest.

Racing wil jonge Liverpudlians

Vanuit Santander bestaat er interesse om twee jonge middenvelders van Liverpool aan te trekken. Real Racing Club is naar eigen zeggen al weken in onderhandeling.

Het gaat om de 21-jarige middenvelders Nabil El Zhar en Sebastian Leto. De twee krijgen bij The Reds nauwelijks speeltijd. El Zhar, die in 2006 overkwam van Saint-Etienne, scoorde nog in de Carling Cup-wedstrijd met Cardiff. Leto verruilde ArgentiniŽ afgelopen zomer voor Engeland. Ook hij kan niet rekenen op veel minuten.

Francisco PernŪa, voorzitter van Racing, bevestigde de interesse in het duo. "Wij zijn al weken in gesprek met Liverpool, maar er is nog altijd geen deal", vertelt de preses. PernŪa meldde ook meteen dat Liverpool bij een verkoop van het duo geen optie krijgt op verdediger Ezequiel Garay. Het 21-jarige talent zou een carriŤre in Engeland wel zien zitten, en heeft een afkoopclausule van een kleine § 19 miljoen in zijn contract. "Er is interesse in Garay van grote clubs. Hij zal echter niet gebruikt worden in ruildeals, en Liverpool weet dat."

Iran: doodstraf op geloofsafval

Icoon BuitenlandsAnders dan veel mensen denken, was tot nu toe geloofsafval in Iran niet strafbaar. Als het aan president Ahmadinejad ligt, gaat dat binnenkort veranderen. Hij heeft een wetsvoorstel ingediend waarin de doodstraf voorgesteld wordt voor moslims die van geloof veranderen. Ook op het beledigen van de profeet en krenkende opmerkingen over de 'twaalf imams', die voor sjiieten belangrijk zijn, moet de doodstraf komen, net als op het beledigen van dochters van de profeet. De wet kan zowel in als buiten Iran overtreden worden; wie buiten Iran een overtreding maakt, kan bij terugkeer in Iran alsnog gestraft worden.

Berouw
Het wetsvoorstel biedt afvalligen wel een ontsnappingsclausule. Een aangeklaagde krijgt de kans om weer terug te keren naar de islam. Wanneer hij dat doet, zal hij vrijgesproken worden. Voor belediging is er ook een ontsnappingsmogelijkheid: de verdachte moet dan aannemelijk maken dat hij onder dwang handelde, of in een vlaag van drift.

Ketterij
Het zal daarnaast voortaan strafbaar zijn om ketterij te prediken. Hoe dan precies bepaald wordt wat ketterij is, en wat de officiŽle leer, is niet duidelijk. Ook mag je je niet uitgeven voor een nieuwe profeet. Dat is vreemd, want de twaalfde van de 'twaalf imams' is nog altijd verborgen. De laatse jaren is het verschillende keren voorgekomen dat iemand beweerde deze twaalfde imam te zijn. Onbekend is hoe gecontroleerd gaat worden of zo iemand nou de waarheid spreekt of niet.

Fatwa's
Tot nu toe was in Iran geloofsafval een zaak voor geestelijken. Zo'n geestelijke kon in bepaalde gevallen met een fatwa mensen oproepen om een afvallige te doden of anderszins te straffen. Een voorbeeld hiervan is Salman Rushdie, die vanwege zijn boek De duivelsverzen in 1989 een fatwa aan zijn broek kreeg van ayatollah Khomeini, die zei dat het de plicht van elke moslim was om Rushdie te doden. Dat de meeste moslims het daar niet zo mee eens waren, blijkt overigens uit het feit dat Rushdie bijna twintig jaar na dato nog steeds springlevend is.

Buemi derde man bij Red Bull Racing

Sebastian Buemi is komend seizoen de test- en reservecoureur bij Red Bull Racing. Dat maakte het Oostenrijkse team vandaag bekend tijdens de presentatie van de RB4, de wagen voor 2008.

De Zwitser is naast zijn werkzaamheden voor Red Bull racecoureur voor het Trust Arden GP2-team. Vorig jaar reed hij nog enkele races voor ART GP in de GP2series en in de F3 Euroseries was hij actief voor ASL MŁcke Motorsport. De 19-jarige coureur vervangt Michael AmmermŁller en Robert Doornbos.

Bejaarde na windvlaag onder aanhanger

Icoon BinnenlandsEen 77-jarige vrouw uit Rotterdam is dinsdag in Spijkenisse onder een auto met aanhanger terechtgekomen. Vermoedelijk werd de bejaarde vrouw door een windvlaag op de weg geblazen. De vrouw ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis; ze is zwaargewond aan haar benen.

De 27-jarige bestuurder van de auto was voor het ongeluk gebeurde, gestopt om de vrouw te laten oversteken. Toen hij optrok, waaide de vrouw terug de weg op. Ze kwam tussen de auto en de aanhanger terecht. De aanhanger reed over haar benen.

De automobilist merkte niets van het ongeluk en reed door. Een 14-jarige jongen fietste achter hem aan en wist hem te stoppen. De geschrokken man is verhoord op het politiebureau. Het is nog niet duidelijk wat het ongeluk voor hem voor consequenties zal hebben.

Groningers breken Guinness record

Icoon OpmerkelijkGroningen is de trotse bezitter van een nieuw wereldrecord, daar werd namelijk maandag het record "Volkslied zingen" gebroken. De organisatie rapporteert dat er in totaal 3000 mensen mee deden aan de succesvolle recordpoging, waarbij het Groningse volkslied - "het Grunnens-Laid" - luidkeels ten gehore werd gebracht.

De aanwezige notaris die de deelnemers registreerde heeft het overigens over 2819 deelnemers, dus vermoedelijk zagen er enkele mensen reeds dubbel. Het oude record stond hoe dan ook op 1300 mensen, dus dat is in ieder geval ruimschoots verbeterd.

De 1013 Drenten die in maart 2007 op het Asser circuit het Drentse volkslied 'Mien Drenthe' zongen hebben inmiddels wraak gezworen. Zij plannen alweer een nieuwe recordpoging om het record weer binnen te halen voor hun provincie.

Met dank aan Urbankid voor de submit.

[AO] Nadal moeiteloos door

Rafael Nadal liet vandaag weer van zich horen op de Australian Open. In de tweede ronde had de nummer twee van de wereld geen enkele moeite met zijn Franse opponent Florent Serra.

De Spanjaard gaf maar vier games weg aan de Fransman. Na anderhalf uur stonden de setstanden 6-0, 6-2 en 6-2 op het scorebord. In de derde ronde treft Nadal weer een Fransman, de 23-jarige Gilles Simon.

Voor Tommy Robredo is het einde oefening op Melbourne Park. De als elfde geplaatste Spanjaard rende het vuur uit zijn sloffen, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken tegen zijn Amerikaanse tegenstander Mardy Fish: het werd 6-1, 6-2 en 6-3.

Dolfijn Curacao pakt weer toerist aan

Icoon OpmerkelijkEen week geleden berichtten we al over een incident op de Dolphin Academy op Curacao, waarbij enkele toeristen 300 kilo dolfijn trachtten te koppen. Nu heeft wederom een dolfijn zich van zijn charmantste kant laten zien; de 8-jarige Tela mepte een zwemmer zo stevig dat die uit voorzorg naar het ziekenhuis moest. Uiteindelijk bleek de schade wel mee te vallen, er werd slechts "een flinke blauwe plek geconstateerd".

Het voorval is bevestigd door de Dolphin Academy, die er verder liever niet inhoudelijk op in wensen te gaan. Van het slachtoffer is alleen bekend dat het een Antilliaan zou zijn, die overigens in Nederland studeert. De reden dat hij de klap kreeg zou te maken hebben met het feit dat hij zich niet aan de zweminstructies zou hebben gehouden. Tela zelf kon niet bereikt worden voor commentaar.


Meer dol dan fijn?


Met dank aan crv voor de submit.

Ralf Schumacher test DTM-Mercedes

Ralf Schumacher zal deze week een test uitvoeren voor het DTM-team van Mercedes. De voormalig Formule 1-coureur zal zijn opwachting maken op het circuit van Estoril in Portugal. De Duitser zit na het afgelopen F1-seizoen nog zonder een racestoeltje.

Schumacher zal de strijd moeten aangaan met vijf andere coureurs. Welke coureurs dit zijn is nog niet bekend. Inzet is het plekje dat Mika Hškkinen per november 2007 openliet bij het team van Mercedes. "Er is al lange tijd een afspraak tussen Ralf en Norbert Haug dat hij een keer met een DTM-auto gaat testen. En nu is die mogelijkheid er. Er is echter nog niets bekend over wat er na deze test gaat gebeuren," aldus een woordvoerder van de Duitse autofabrikant op de DTM-site.

Ralf Schumacher reed 180 Grands Prix. De teller van Ralf staat op zes overwinningen (allen met Williams), 27 podia, zes poles, zeven snelste ronden en 329 punten.

[AO] Henin en Williams makkelijk door

Justine Henin en titelverdedigster Serena Williams ondervinden tot op heden weinig problemen op de Australian Open. Beide dames verzekerden zich vandaag vrijwel moeiteloos van de derde ronde.

De Belgische nummer ťťn moest het opnemen tegen de Russische Olga Poutchkova. De eerste set ging overtuigend naar Henin met 6-1, de tweede set ging echter een stuk lastiger. Henin moest drie servicebreaks toestaan, maar brak haar opponente zelf vier keer. De tweede set ging dan ook naar Henin met 7-5.

Serena Williams deed het vandaag een stuk overtuigender. Met de Chinese Meng Yuan had ze totaal geen moeite: na iets meer dan een uur liep Williams juichend de baan af met de setstanden 6-3 en 6-1.

Leer programmeren voor de PS3

Heb je wel eens een BluRay-disc in je PS3 gestopt om vervolgens de haren uit je hoofd te trekken terwijl je dacht "dat kan ik beter!"? Dan kun je je nu gaan bewijzen. Op internet is namelijk een volledige cursus programmeren voor de multicore-processor van de PS3 verschenen.

Het betreft een cursus van de Massachusetts Institute of Technology, ťťn van de meest prestigieuze instituten op het gebied van technologie. Studenten aan de MIT leren programmeren voor een multi-core processor, waarbij de PS3 centraal staat. Het cursus-materiaal is echter vrij beschikbaar, dus ook voor mensen die niet toegelaten zijn aan de MIT.

Bijdragen aan het lesmateriaal zijn voornamelijk afkomstig van docenten aan de MIT, maar ook een aantal mensen van IBM en Mike Acton, programmeur bij Insomniac, hebben een bijdrage geleverd.

Mocht je dus over een debug-PS3 beschikken en games willen ontwikkelen voor Sonys jongste console, dan kun je hier de benodigde kennis opdoen.

Jongen bij beroving met hamer gemept

Icoon ShockingIn Vught kennen ze tegenwoordig ook opmerkelijke randjongeren; een 14-jarige jongen werd daar maandagavond bij een beroving met een hamer op zijn hoofd en rug geslagen. De aggressieve leeftijdgenoten gingen er vervolgens vandoor met zijn mp3-speler en fiets, zo meldt de Brabantse politie.

Al fietsende merkte de jongen dat hij werd gevolgd door iemand. Plotseling kreeg hij een klap in zijn rug, om tot zijn verbazing toen hij was afgestapt achter zich een jongen en meisje op ťťn fiets te vinden. De jongen gaf hem daarop vrolijk nog een keer met de hamer een klap, op zijn hoofd, waarop het meisje op de fiets van het slachtoffer sprong. Gemoedelijk vervolgden de twee daarop hun fietstocht, nu met beide hun eigen rijwiel.

Ondanks nare zwellingen en hoofdpijn hoefde het slachtoffer niet naar het ziekenhuis. De jongen kende de daders niet, dus over hun verdere beweegreden valt helaas weinig te zeggen.

Met dank aan Volpez voor de submit.

PSV boos op Koeman

PSV-directeur Jan Reker was er al niet blij mee dat Ronald Koeman de trein naar Valencia nam, maar met de laatste actie van Koeman maakt hij zich niet veel populairder bij PSV. De coach van Valencia heeft achter de rug van de Eindhovenaren om contact gezocht met Carlos Salcido voor een mogelijke overstap naar Spanje.

De Mexicaan is afgelopen vrijdag door Tonny Bruins Slot en Ronald Koeman persoonlijk benaderd en pas op maandag meldde Valencia zich officieel voor de verdediger. Reker is 'not amused'. "Assistent Tonny Bruins Slot heeft Salcido vrijdag al persoonlijk benaderd, maar pas op maandag maakte Valencia de interesse aan PSV kenbaar. Dat doe je niet, dat is niet netjes," aldus Reker. "Een vertrek van Salcido is onbespreekbaar. Hij is op dit moment niet te koop."

Ronald Koeman ligt momenteel zwaar onder vuur bij Valencia. Direct na zijn aankomst in Spanje voerde de Nederlander een flinke reorganisatie door. Spelers werden ontslagen en nieuwe spelers werden gehaald. De laatste zeven duels in de Primera Division leverden slechts drie punten op.

IsraŽl doodt commandant Islamitische Jihad

Icoon Isra�l/PalestinaIsraŽlische militairen hebben vanochtend op de Westelijke Jordaanoever de leider van de gewapende tak van de radicale Islamitische Jihad gedood. De 40-jarige Walid Abeidi kwam om tijdens een vuurgevecht bij zijn omsingelde huis ten noorden van de stad Jenin.

Dat hebben Palestijnse veiligheidsbronnen gezegd. De militairen arresteerden een tweede verdachte, aldus een legerwoordvoerder.

De Islamitische Jihad wordt gezien als een van de radicaalste Palestijnse bewegingen. Zijn gewapende tak, de Al-Quds-brigades hebben de verantwoordelijkheid opgeŽist voor bijna alle zelfmoordaanslagen in IsraŽl die de laatste jaren zijn gepleegd.

De IsraŽlische inval in Jenin volgt op de bloedigste dag van geweld tussen IsraŽliŽrs en Palestijnen in een jaar in de Gazastrook. Militairen doodden er tijdens vuurgevechten negentien mensen. Onder hen was ook de zoon van Mahmoud Zahar, een topman van Hamas.

'Vrijheid afgenomen in een op de vijf landen'

Icoon BuitenlandsIn een op de vijf landen is in 2007 de vrijheid voor de mensen minder geworden. Dat stelt de mensenrechtenorganisatie Freedom House in een rapport dat vandaag is vrijgegeven.

De vrijheid is minder geworden in autoritair geregeerde landen als Egypte en Pakistan, stelt Freedom House. De regimes in die landen proberen hun macht te consolideren door het onderdrukken van onder meer de democratische oppositie en de onafhankelijke media. Ook in landen als Rusland, Iran, Venezuela en China is de vrijheid in het geding.

Freedom House maakt zich verder zorgen over een groep landen waar na jaren van vooruitgang in 2007 sprake was van een forse terugval voor wat betreft de vrijheid van de mensen. Als voorbeelden noemt de mensenrechtenorganisatie Sri Lanka, Bangladesh, Kenia en Nigeria.

Van verbetering was vorig jaar onder meer sprake in Togo. Dat land wordt nu aangemerkt als ''gedeeltelijk vrij''. Eerder had het de status van ''niet vrij''.

20 Procent Nederlanders voor lijfstraffen

Bijna 20 procent van de Nederlanders is voor herinvoering van lijfstraffen en ruim 80 procent vindt dat de straffen te licht zijn. Dat blijkt uit een onderzoek onder duizend Nederlanders in opdracht van het maandblad Quest.

Zweepslagen, amputaties en andere lijfstraffen werden anderhalve eeuw geleden afgeschaft. In bijvoorbeeld Pakistan, Singapore en Iran is die vorm van straffen nog steeds gebruikelijk.

Uit de enquÍte blijkt verder dat driekwart van de ondervraagden voor een openbare database voor veroordeelde pedofielen is. Ook is driekwart van mening dat tbs-patiŽnten niet op proefverlof mogen. 28 Procent ziet de doodstraf graag terug. Uit het onderzoek kwam verder naar voren dat Nederlanders redelijk weten wat strafbaar is en niet. Zo weet 77 procent dat wildplassen verboden is. Maar ruim de helft van de bevolking denkt dat je een bloem mag plukken uit het gemeenteplantsoen. Terwijl ook dat strafbaar is.

Red Bull presenteert de RB4

In het Spaanse Jerez heeft Red Bull Racing vanmorgen de nieuwe auto voorgesteld voor 2008. Met de RB4 mikt het team op een plaatsje in de top vier.

De presentatie van de RB4 werd sober en ingetogen gehouden op het circuit van Jerez, waar momenteel ook wordt getest. De RB4 is ontwikkeld onder volledig toezicht van technisch directeur Adrian Newey en zal net als vorig jaar gebruik gaan maken van Renault-motoren.

Aan de wagen zelf is duidelijk te zien dat het een doorontwikkeling is van de auto van vorig jaar, de RB3. Aan de nieuwe bolide zijn weinig nieuwe onderdelen te ontdekken. Iemand met goede ogen zal kunnen zien dat de zijkant er iets anders uit ziet, maar een naam mag het niet hebben.

Volgens teambaas Chrisian Horner lag het accent bij de RB4 dan ook voornamelijk op het verbeteren van de betrouwbaarheid en niet zo zeer het verbeteren van aerodynamische prestaties. David Coulthard zal vanmorgen voor het eerst de RB4 aan de tand gaan voelen.

BMW maakt eerste meters

In Valencia reed dinsdag de F1.08 voor het eerst het circuit op. Om 12 uur precies was het Robert Kubica die als eerste het asfalt betrad. Afgelopen maandag zag de pers voor het eerst de nieuwe wagen. Met deze bolide wil BMW meestrijden om de overwinning komend jaar.

Nadat de 23-jarige Pool weer binnen kwam waren er louter positieve berichten te horen. BMW-directeur Mario Theissen keek na de eerste dag al vooruit: "De roll-out van de F1.08-bolide is zonder problemen verlopen. Alle systemen functioneerden meteen naar behoren en Robert heeft zich positief uitgelaten op hoe de nieuwe wagen zich gedraagt. De komende dagen zullen we alles tot in detail testen, zodat we daarna de prestaties van de F1.08 verder kunnen verbeteren."

Kubica vergeleek de F1.07 en de nieuwe wagen: "Dit was een goed begin. Ik heb nog maar een paar ronden gereden, maar mijn eerste indruk is dat het een stap in de goede richting is. De auto voelt veel stabieler dan zijn voorganger en heeft meer grip."

Nick Heidfeld was vandaag veroordeeld tot het rijden met de oude auto en mag vanaf donderdag in zijn nieuwe werkplek plaatsnemen. "Ik heb wel genoten van mijn ronden met de oude auto. Door de winterstop had ik al een paar weken niet meer in de wagen gezeten. Ik kan echter niet wachten om donderdag met de nieuwe wagen de baan op te gaan. De F1.08 is de mooiste auto die ik ooit heb gezien en heeft erg veel interessante details," aldus de 30-jarige Duitser.

Film: Hallam Foe

Hallam Foe (Jamie Bell) woont op een enorm landgoed in Schotland met zijn vader (CiarŠn Hinds). Hij is een wereldvreemde jongen die moeite heeft met het uiten van zijn seksuele frustraties, die zijn leven beheersen sinds de dood van zijn moeder, zo’n twee jaar geleden. Als zijn vaders nieuwe vriendin Verity (Claire Forlani) een steeds bepalendere rol in het huishouden krijgt besluit Hallam te vluchten naar de grote stad, overtuigd dat zijn vader en zijn nieuwe vriendin te maken hebben met de dood van de moeder, die hij verafgoodt. In de stad ontmoet hij Kate (Sophie Myles), die als twee druppels water op zijn moeder lijkt.

Toekomst Anne Frankboom nog onzeker

Icoon AlgemeenDe bezwaarschriftencommissie van de gemeente Amsterdam heeft bepaald dat er terecht een kapvergunning voor de Anne Frankboom is verstrekt. Dat betekent niet dat de eigenaar de zieke kastanje daadwerkelijk gaat kappen. Hij onderhandelt nog met een stichting die de boom wil sparen.

De stichting wil de kastanjeboom door middel van een stalen steunconstructie nog zeker vijf jaar laten staan. De eigenaar kan nu kappen, voor als de plannen niet uitvoerbaar zijn. Anne Frank kon vanuit het Achterhuis naar de boom kijken en schreef erover in haar dagboek.

Anne Frankboom
De 'Anne Frankboom' vanuit het Achterhuis.

Inbreker vindt lijk in huis

Icoon BizarEen inbreker in Berlijn heeft in plaats van een flinke buit, een overleden man gevonden. De dief aarzelde geen moment en belde de politie en hij vertelde duidelijk dat hij niks met de dood van de man te maken had. Even later vonden de agenten het stoffelijk overschot van een 64-jarige man.

Hij bleek al ongeveer twee weken lang dood in huis te liggen. Er zijn geen aanwijzingen gevonden die kunnen duiden op een misdrijf. De identiteit van de inbreker, die vanuit een telefooncel zich meldde, is nog onbekend.

NEC haalt Bas Sibum

NEC en Roda JC zijn het eens geworden over de transfer van Bas Sibum naar Nijmegen. De middenvelder tekent bij NEC een contract voor 3,5 jaar.

Sibum stapte een jaar geleden over van FC Twente naar Roda JC. Bij de Limburgse club raakte de speler echter op een zijspoor, trainer Raymond Atteveld deed dit seizoen pas zeven keer een beroep op hem.

NEC-trainer Mario Been is blij met de komst van Sibum. "Sibum is een type speler dat in de huidige selectie ontbreekt. Een speler met een echte winnaarsmentaliteit die met 161 wedstrijden ook behoorlijk ervaren is."

Boogerd verbijsterd over geruchten

Michael Boogerd is verbijsterd dat zijn naam in verband wordt gebracht met een bloedbank in Wenen. Volgens de Duitse televisiezender ARD zou Boogerd vaste klant zijn bij de bloedbank.

Sinds de recente dopinggevallen bij het inmiddels opgeheven team T-Mobile, is Duitsland in de ban van doping. Volgens de laatste geruchten zouden een dertigtal atleten waaronder Denis Menchov en diens oud-ploeggenoten Michael Rasmussen ťn Michael Boogerd aan bloeddoping hebben gedaan.

"Dit is alsnog een enorme smet op mijn carriŤre," aldus Boogerd. "Van dit bericht klopt niets, maar wie zal me geloven. Ik moet dit nieuws ook op internet lezen. Ik heb niets van een officiŽle instantie gehoord. Ik ontken dan ook alle betrokkenheid."

'Ajax wil Orlando Engelaar'

Ajax zou vergaande interesse hebben in FC Twente-speler Orlando Engelaar. FC Twente zou niet willen meewerken aan een transfer van de middenvelder die nog een contract heeft tot medio 2009.

FC Twente denkt met Engelaar meer kans te maken om zich te plaatsen voor de play-offs en wil de speler daarom niet kwijt. Ajax zou de 28-jarige speler per direct willen overnemen maar FC Twente weigert daar dus aan mee te werken.

Het is voor Ajax niet de eerste keer dat het moeite heeft om een speler te halen. Zo hadden de Amsterdammers ook interesse in FC Groningen-speler Bruno Silva, maar ook Groningen weigert mee te werken aan een transfer.

Jan de Hoop stopt uitzending wegens gepruts

Icoon TelevisiePresentator Jan de Hoop stopte vanochtend met een diepe zucht de uitzending van RTL Nieuws wegens technische problemen. Althans, dat is de officiŽle versie.

De uitzending begon met een item over de Amerikaanse voorverkiezingen, maar tot drie keer toe werd een verkeerd filmpje gestart, over actievoerders op een walvisvaarder. Na een zucht bood De Hoop zijn excuses aan en brak de uitzending af, in de hoop dat 'Luxemburg' tijdens de latere uitzendingen wel het juiste beeldmateriaal weet te vinden. Met andere woorden, iemand zat te prutsen.

De Hoop is afgelopen weken al veelvuldig te zien in 'De wereld draait door' met zijn nieuwsbloopers. Vanavond is hij zeker weer aan de beurt.

Jansen weg bij Vitesse

Michael Jansen is met onmiddellijke ingang bij Vitesse vertrokken. In overleg met de club uit Arnhem heeft de verdediger besloten om zijn aan het einde van het seizoen aflopende contract direct te ontbinden.

Reden voor het plotselinge vertrek is een voortschrijdend verschil van inzicht over de weg die Jansen na zijn medische problemen moet ondergaan. Jansen is al bijna drie jaar bezig met zijn rentree, nadat hij door hartritmestoornissen lang buitenspel kwam te staan.

FIFA en UEFA compenseren topclubs

In de toekomst gaan de FIFA en de UEFA clubteams compenseren voor het afstaan van internationals voor een WK en EK. In ruil hiervoor zal de G-14 zich waarschijnlijk half februari opheffen.

Deze vereniging van Europese topclubs, waar ook Ajax en PSV deel van uitmaken, zal plaats gaan maken voor de nieuw te vormen 'European Club Association'. In die vereniging zullen meer dan honderd clubs en vertegenwoordigers van 53 nationale bonden uit Europa zitting krijgen.

Schorsing dreigt voor Gabor Babos

De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek naar Gabor Babos gestart. Afgelopen vrijdag, in de competitiewedstrijd van NEC tegen FC Twente, zou de doelman naar een tegenstander hebben getrapt.

Ook naar Ton Lokhoff en Simon Kelder is een onderzoek ingesteld. Lokhoff, hoofdtrainer van Excelsior, zou de arbitrage hebben beledigd. Voorzitter Kelder zou het speelveld hebben betreden.

'Overdosis voormalig kindster Brad Renfro'

Icoon Bizar De Amerikaanse acteur Brad Renfro is dinsdag op 25-jarige leeftijd in zijn appartement in Los Angeles overleden. Dat heeft de lijkschouwer van Los Angeles laten weten, aldus de interneteditie van het showbizzblad People.

Medici vermoeden dat Renfro aan een overdosis drugs is overleden. Renfro kreeg al op jonge leeftijd een grote rol in de film The Client naar het boek van John Grisham, die in 1994 werd uitgebracht.† Verder speelde hij in Apt Pupil en Sleepers. Renfro werd meerdere malen gearresteerd wegens onder meer drugsbezit, drankmisbruik en poging tot diefstal.

Zalm: er komt geen recessie in Nederland

Icoon BinnenlandsVoormalig minister Gerrit Zalm van FinanciŽn denkt dat Europa dit jaar wel 'een tik meekrijgt' van de financiŽle crisis in Amerika, maar verwacht hier geen recessie. De oud-VVD-bewindsman zei dat dinsdagavond in het tv-programma Pauw en Witteman.

Hij toonde zich daarmee optimistischer dan VVD-leider Mark Rutte, die vorige week zei dat Nederland wel op een recessie afstevent. Zalm sluit overigens niet uit dat Nederland in 2009 alsnog in de problemen komt, bijvoorbeeld als de loonkosten te fors oplopen. Zalm zei verder het niet verstandig te vinden dat zijn opvolger Wouter Bos (PvdA) is begonnen met wekelijkse interviews op RTL. ,,Als minister van FinanciŽn ben je effectiever achter de schermen.''

Doden door aanslag op bus in Sri Lanka

Icoon BuitenlandsZeker drieŽntwintig mensen zijn gedood door een aanslag op een bus in de buurt van de plaats Buttala in het zuidoosten van Sri Lanka. Bijna zeventig personen raakten gewond. Dat heeft het Srilankaanse ministerie van Defensie laten weten. Het ministerie vermoedt dat de rebellenbeweging Tamil Tijgers (LTTE) achter de terreuractie zit.

Een wapenstilstand uit 2002 tussen de regering van Sri Lanka en de Tamil Tijgers loopt woensdag officieel af. In praktijk werd het bestand al lange tijd niet meer nageleefd. De LTTE bood onlangs aan het bestand nieuw leven in te blazen. Colombo wees het aanbod van de hand omdat de Tamil Tijgers een gevechtspauze alleen maar zouden benutten voor hergroepering en herbewapening. De Tamils eisen een eigen staat in het noorden en oosten van Sri Lanka. De burgeroorlog brak in 1983 uit. Sindsdien zijn zeker 70.000 mensen omgekomen, onder wie veel burgers.

Politiestakingen verder ondanks nieuw cao-bod

Icoon PolitieDe estafettestakingen van de politie gaan†vandaag verder in de regiokorpsen Rotterdam-Rijnmond en Brabant-Zuid-Oost. De politie legt een aantal uren het werk neer, ondanks een nieuw cao-bod van minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken). De noodhulp blijft wel actief.

De Nederlandse Politiebond (NPB) komt, in samenspraak met de ander bonden, woensdagmiddag met een reactie op het nieuwe cao-bod. Of de bonden het overleg willen hervatten, is echter nog de vraag. De NPB ziet het nieuwe bod niet erg zitten. De kans is groot dat de gezamenlijke bonden niet terug gaan naar de onderhandelingstafel, zei voorzitter Hans van Duijn dinsdag.

Naastenliefde

"Goedenavond," zei de man met de lange regenjas. "Mag ik misschien even een moment van uw tijd? Ja? Fijn." Hij wachtte mijn antwoord niet eens af, maar ging gelijk door met praten. "Ik kom u namelijk goed nieuws brengen. U beseft wellicht ook wel dat we momenteel in drukke tijden leven en nauwelijks nog tijd hebben voor de zaken waarom het zou moeten gaan in deze wereld."
Ik begreep geen fluit van wat deze kerel te vertellen had, maar ik vond de manier waarop hij zo serieus met zijn missie bezig was wel interessant. "Waar waren we?" vroeg ik.
"Naastenliefde," begon hij.

Prijs van een biertje gaat fors omhoog

Slecht nieuws voor de bierliefhebbers onder ons. Weten we nu dat bier gezond is, gaat de prijs van een pilsje in de supermarkt en de horeca omhoog. Oorzaak van de stijgingen is de hogere grondstoffenprijzen die de brouwers moeten betalen. Zo is de prijs van mout in een korte tijd verdubbeld, terwijl de prijs van hop verdrievoudigd is. Onder anderen Heineken, Grolsch en Bavaria hebben aangeven dat prijsstijgingen onontkoombaar zijn.

Twee weken voor carnaval is het waarschijnlijk de horeca die de hogere bierprijzen alvast aan de consument gaat doorberekenen. Ook Albert Heijn zinspeelt al voorzichtig op prijsstijgingen. "In het najaar hebben we hogere prijzen voor brood gezien, als gevolg van de hogere graanprijzen. Als je de analogie volgt, zou ook voor bier een prijsverhoging kunnen volgen", aldus J.C. Hellendoorn namens de grootgrutter.

Toch vinden de brouwers niet dat het nu te duur wordt. "Nederlands bier is heel goedkoop in vergelijking met andere landen”, meent Peer Swinkels, directielid van Bavaria. "Die trend is terug te voeren op de supermarktenoorlog waarin de prijs van bier een toonaangevende rol speelde."

Met dank aan Mof voor de zelf geschreven submit.

[Upd] ARD: 'Raborenners waren klant bij bloedbank

Duitsland is opnieuw in de ban van doping. De Duitse televisiezender ARD beweert namelijk te beschikken over informatie dat een dertigtal atleten, waaronder Denis Menchov en diens oud-ploeggenoten Michael Rasmussen ťn Michael Boogerd, klant waren van een Weense bloedbank. Ook de Oostenrijker Georg Totschnig, die eind 2006 zijn carriŤre afsloot bij Gerolsteiner, zit in het beklaagdenbankje.

Van de dertig sporters die, volgens het ARD, mogelijkerwijs een bloedtransfusie hebben ondergaan bij de Oostenrijkse bloedbank, zou tweederde meerderheid de Duitse nationaliteit hebben. Naast wielrenners zouden ook biatleten en langlaufers, die 'tot de wereldtop behoren', wel eens over de vloer zijn geweest. Saillant detail is dat enkel de cyclisten met naam en toenaam in het desbetreffende artikel worden genoemd.

Het zou gaan om het lab Humanplasma. Tegen dat lab lopen momenteel twee onderzoeken; zowel van het parket van Wenen als het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken en Douane. Het gerecht kwam het lab op het spoor dankzij Dick Pound, de toenmalig directeur van het Wereldantidopingagentschap (WADA).

Hij schreef op 23 november jongstleden een alarmerende brief over Humanplasma naar de Oostenrijkse staatssecretaris van Sport over het lab, waardoor het balletje ging rolllen. "Er zijn goeie redenen om aan te nemen dat deze organisatie atleten bijstaat om zich met bloed te doperen", had Pound toen gezegd.

Update 1
Ondertussen heeft de Rabobank een verklaring doen uitgaan. Henri van der Aat, interim-directeur van de Rabo Wielerploegen, toonde zich, vanuit stage in het Zuid-Spaanse stadje Mojacar, niet onder de indruk van de geruchten over bloeddoping bij de oud-Raborenners Boogerd en Rasmussen en de nog wel voor de ploeg actieve Menchov. "Er doen veel geruchten de ronde. De wielerwereld staat bol van het moddergooien."

Update 2
Ook de directeur van Humanplasma, Lothar Baumgartner, verwijst het verhaal van het ARD naar het rijk der fabelen. "Bloeddoping is hier niet mogelijk. Ons bedrijf beschikt niet over de juiste apparatuur om plasma van bloedcellen te scheiden, waardoor transfusies ook niet kunnen plaatsvinden", wist het Oostenrijkse dagblad Der Kurier eerder op te tekenen uit de mond van Baumgartner.

Assassin's Creed op twee schermen

Daar waar de Xbox 360 en PS3 versies van Assassin's Creed maar op een enkel scherm te spelen waren gaat de DS een stapje verder. Assassin's Creed op de DS zal namelijk gebruik gaan maken van beide schermen.

Hoe deze feature er uit gaat zien zie je op de volgende screenshots van de game:

In AltaÔrs Chronicles krijg je het verhaal te horen van vůůr Assassin's Creed en zo leer je meer over de hoofdpersoon AltaÔr.

Rotterdams PvdA-raadslid stuurt haatmail

In Rotterdam is PvdA-politica Bouchra Ismaili van de deelraad Charlois in opspraak geraakt na een scheldkannonade per email aan een criticaster. Jos Parbleu, de man die de e-mail van Ismaili ontving, stuurde eerder zelf honderden lokale politici een e-mail waarin hij zijn verontrusting kenbaar maakte over uitspraken van de voorman van de radicaal islamitische organisatie Hizb ut Tahrir.

Die beweging, die door de AIVD op de voet wordt gevolgd, kwam onlangs in het nieuws vanwege de verspreiding van pamfletten tegen de voorgenomen anti-Koran film van Geert Wilders. De Telegraaf had dit weekend een interview met Okay Pala van Hizb ut-Tahrir. Daarin stelt de van oorsprong uit Turkije afkomstige Pala onder meer: ''Al die types die ons beledigen, verschuilen zich achter de vrijheid van meningsuiting. Dat is juist het probleem. Wij zijn het niet eens met de vrijheid van meningsuiting, want we verwerpen de democratie! Ons alternatief is de islam. Er is geen tussenweg: wij kiezen voor de absolute waarheid, het woord van Allah.''

Een paar uur nadat Parbleu zijn verontruste emails over deze uitlatingen had verstuurd, kreeg hij een antwoordmail van Ismaili. De van oorsprong Marokkaanse politica gebruikt in haar mail zinnen als ''Luister goed jij vuile gek WIJ BLIJVEN HIER hahahahahahhahah VAL DOOD'', ''bekeer je tot de islam'' en ''jullie zijn hier de allochtonen!!!''.

Gevraagd naar waarom ze deze haatmail verstuurde, antwoordt de PvdA-politica in het Algemeen Dagblad dat ze dat in een opwelling van woede heeft gedaan. Eerder die dag had zij in Rotterdam iemand racistische taal horen uitslaan. ''Ik wil het niet goedpraten, maar ik word als moslimpolitica al jarenlang bestookt met mail van extreem-rechtse figuren. Normaal gesproken gooi ik die ongelezen weg. Toen ik thuis de mail zag, brak er iets bij mij. Temeer, omdat ik iemand die dag had horen zeggen dat alle Marokkanen dood moeten. Voor mij was dat de spreekwoordelijke druppel.''

PvdA-vicefractievoorzitter Marco van Dijck heeft Ismaili een berisping gegeven.

-
Links:
De email van Ismaili.
Discussie op het FOK!-forum over het Telegraaf-interview met Okay Pala.

Met dank aan ThE_ED voor de submit.

Afghanistan verbiedt film 'De Vliegeraar'

Icoon FilmDe verfilming van het succes boek 'De Vliegeraar' van schrijver Khaled Hosseini mag niet in Afghanistan vertoond worden. De Afghaanse overheid vreest rellen.

'De Vliegeraar' (The Kite Runner) gaat over vriendschap en verraad tussen de rijke jonge Pashtun Amir, en zijn Hazara vriendje en bediende Hassan. Het verhaal speelt zich af in het Afghanistan van voor de Russische inval in 1978 tot en met het Taliban-bewind.

Er wordt vooral gevreesd dat de verkrachtingsscŤne van de jonge hoofdrolspeler zeer aanstootgevend kan zijn. Een ander gevoelig onderwerp is het conflict tussen twee Afghaanse bevolkingsgroepen, de Pashtun en Hazara.

Eerder al werden de jonge acteurs en hun familie uit voorzorg ondergebracht in de Verenigde Arabische Emiraten.

-
Lees ook de FOK!-review van de film The Kite Runner.

Provider moet helpen bij aanpakken pesten

Internetproviders moeten scholen gaan helpen om de daders van pesten te achterhalen. PvdA'er Staf Depla zal dat deze week voorstellen in de Tweede Kamer. Depla presenteert†morgen een zevenpuntenplan om het geweld op scholen tegen te gaan.

Volgens Depla staat pesten vaak aan het begin van geweldsincidenten. Voor een veilige school moet pesten dus worden tegengegaan. Depla wil daarom dat leerlingen en docenten bij het begin van elk schooljaar afspreken hoe ze met elkaar omgaan.

Andere punten die Depla noemt zijn: openheid over geweldsincidenten, snelle hulpverlening als het fout dreigt te gaan met een leerling en zwaardere straffen bij geweld tegen docenten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1051
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1049
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
©FOK.nl e.a.