Cercle wint stadsderby van Club

Cercle Brugge is een ronde verder in het bekertoernooi ten koste van stadsgenoot Club Brugge. De wedstrijd, waarin erg veel gebeurde, eindigde in een 1-0 overwinning voor Cercle. Door dit resultaat zijn ze door naar de kwartfinales.

De eerste helft begon nog rustig, totdat in de slotfase scheidsrechter Nzolo de hoofdrol opeiste. Hij gaf Cercle-speler Serebrennikov een gele kaart voor een licht vergrijp. De scheids had echter niet door dat dit al de tweede gele kaart was. Uiteindelijk moest Serebrennikov toch het veld ruimen.

In het tweede bedrijf was er duidelijk meer te genieten. Cercle zag geen probleem in de man minder situatie. Doordat Club erg slordig speelde, kwam Cercle in het begin van de tweede helft zelfs op voorsprong dankzij De Sutter.

Een kwartier voor tijd was er opnieuw een hoofdrol voor scheidsrechter Nzolo. Club Brugge maakte dankzij een kopgoal van Sterchele gelijk, maar Nzolo dacht hier kennelijk anders over. Hij keurde de goal af wegens twijfelachtig hinderen van doelman Verbist. Vervolgens kwam Cercle zelfs met negen man te staan, toen De Smet zijn tweede gele kaart incasseerde.

Kort daarna counterde Cercle en werd Gombami onderuit gehaald door Stijnen. De keeper van Club mocht ook inrukken. In de slotfase ontstond er nog een grote kans voor Club Brugge, maar Sterchele wist deze niet te benutten. Daardoor stroomt Cercle door naar de volgende ronde.

De andere wedstrijd die vanavond gespeeld werd, ging tussen Standard Luik en Racing Genk. Standard won met 2-0 en is daardoor ook geplaatst voor de kwartfinales. De wedstrijd werd in de slotfase van de tweede helft beslist door goals van Jovanovic en Mboko.