R'damse hoerenmadam in BelgiŽ in de cel

Icoon BelgieTrees R., een roemruchte hoerenmadam uit Rotterdam, draait mogelijk bij onze zuiderburen voor jaren het gevang in. De 45-jarige Rotterdamse wordt ervan beschuldigd illegale Oost-Europese vrouwen als seksslavinnen voor zich te hebben laten werken in haar Belgische bordeel.

Trees vertrok in 2004 naar BelgiŽ en startte daar samen met haar ex Willem C. een luxueuze seksclub in het Belgische Mol-Wezel. Zowel R. al C. stonden te boek als zeer bonafide seksondernemers. Bij de opening van hun club, die moest uitgroeien tot het grootste eroscentrum van Europa, was zelfs de burgemeester aanwezig. De voormalige echtelieden waren bovendien goed bevriend met oud-voetbalkeeper Jean-Marie Pfaff.

Volgens de Belgische Justitie ronselden Trees en haar ex-man via via illegale meisjes uit RoemeniŽ en Polen omdat ze gebrek hadden aan personeel. De amper volwassen meisjes moesten voor 150 euro de meest perverse dingen doen met de klanten. Daar mochten ze slechts 35 euro van houden. Na werktijd werden de meisjes opgesloten in een kaal appartement, om te voorkomen dat ze zouden ontsnappen.

Trees R. ontkent alles. Volgens haar is ze alleen op papier eigenaar van het bordeel en had ze geen idee wat haar ex Willem C. allemaal uitvrat om aan personeel te komen. C. beweert op zijn beurt dat hij niet wist dat de aangeboden meisjes illegaal in BelgiŽ verbleven.