2008 line-up van de 360 wordt bekend gemaakt tijdens GDC

De baas van de Xbox Live-divisie bij Microsoft, Chris Satchell, zal een van de hoofdsprekers zijn op de Gamers Developers Conference. Hij zal op 20 februari een presentatie geven met de titel: A Future Wide Open: Unleashing the Creative Community. In deze presentatie zal onder andere de line-up van 2008 onthuld worden: The presentation will set the strategy for Xbox 360 this upcoming year, revealing top developers' plans for the platform in 2008.

De presentatie zal ook nog gaan over het 'democratizeren' van de game-industrie. De manier waarop MS dit wil gaan aanpakken zal als het goed is bekend gemaakt worden; bijvoorbeeld met behulp van XNA (pakket om XBLA-games te ontwikkelen) en Xbox Live. Microsoft heeft het al tijden over de mogelijkheid om ontwikkelaars in XNA hun games te laten publiceren via Xbox Live.

Satchell wil graag een soort van "Youtube voor games" ontwikkelen en het is dus de vraag of Microsoft zoiets zal aankondigen tijdens de presentatie. In december werd hier al over gesproken, maar eventuele details zouden begin 2008 bekend gemaakt worden.