Te weinig bewijs tegen dodelijke stenengooiers

Icoon JustitieAlles wijst erop dat een groepje van 5 à 6 jongeren uit Best stenen op auto's heeft gegooid en daarmee onder meer verantwoordelijk is voor de dood van een 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel.

De politie heeft echter niet genoeg bewijs tegen de jongeren om ze formeel als verdachten aan te merken. Dat zei onderzoeksleider Henry Valkenburg vanmiddag.

''Het is aannemelijk dat zij het hebben gedaan. Het is frustrerend dat we zo dichtbij zijn gekomen en dan net niet over het laatste schotje kunnen springen'', zei Valkenburg. Hij zegt nog altijd te hopen dat de daders kunnen worden gepakt. ''We krijgen nog steeds nieuwe informatie binnen.''

Onlangs werd het onderzoeksteam teruggebracht van twaalf tot vier mensen. Een 18-jarige jongen uit Son die in september drie dagen heeft vastgezeten wegens mogelijke betrokkenheid, wordt sinds kort niet meer verdacht. Volgens de politie ging hij niet om met het groepje uit Best.

Vorig jaar werden in maart en april meerdere auto's met stenen bekogeld in de Brabantse plaatsen Best, Son en Sint-Oedenrode. De politie denkt dat dit telkens door hetzelfde groepje gebeurde.

Op 29 april kwam de 72-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel om het leven, nadat haar man de macht over het stuur had verloren doordat iemand een zware steen door de voorruit van hun auto had gegooid. De man raakte ernstig gewond.