'Boogerd was klant bij bloedbank'

Icoon WielrennenDuitsland is opnieuw in de ban van doping. De Duitse televisiezender ARD beweert namelijk te beschikken over informatie dat een dertigtal atleten, waaronder Denis Menchov en diens oud-ploeggenoten Michael Rasmussen én Michael Boogerd, klant waren van een Weense bloedbank. Ook de Oostenrijker Georg Totschnig, die eind 2006 zijn carričre afsloot bij Gerolsteiner, zit in het beklaagdenbankje.

Van de dertig sporters die, volgens het ARD, mogelijkerwijs een bloedtransfusie hebben ondergaan bij de Oostenrijkse bloedbank, zou tweederde meerderheid de Duitse nationaliteit hebben. Naast wielrenners zouden ook biatleten en langlaufers, die 'tot de wereldtop behoren', op de klantenlijst hebben gestaan. Saillant detail is dat enkel de cyclisten met naam en toenaam in het desbetreffende artikel worden genoemd.

Volgens het WADA (het Wereld-antidopingagentschap, red.) zou het gaan om het lab Human Plasma. Het dopingagentschap heeft dat lab al langer op de korrel, aangezien er ook een onderzoek loopt tegen het lab voor het mogelijk verstrekken van bloeddoping aan atleten tijdens de Olympische Winterspelen van Turijn, in 2006.

Zie voor meer sportnieuws FOK!sport.